USA-trusler mot tre land i Karibia

0

Floridasenatoren Marco Rubio, som var en av presidentkandidatene i Det republikanske partiet i 2016, har truet regjeringene i El Salvador, Haiti og Den dominikanske republikken med at de vil tape økonomisk støtte fra USA hvis de ikke stemmer for å suspendere Venezuela fra Organisasjonen for amerikanske stater (OAS).

Dette skriver Lucas Koerner på venezuelaanalysis.com

«Dette er ikke en trussel,» sa Rubio om denne trusselen ifølge El Nuevo Herald, «det er en realitet.»

Han begrunnet trusselen dels økonomisk og dels politisk. Kongressen i USA klarer ikke å balansere budsjettet, så det er snakk om djupe kutt, «og da kan vi rettferdiggjøre å støtte land som ikke samarbeider om forsvaret av demokratiet i regionen,» sa Rubio. «Forsvar av demokratiet» er som kjent å følge USAs ordre.

Regjeringa i El Salvador har fordømt utspillet og sier at det består i å bruke uhjelp som et politisk pressmiddel. «Marco Rubios manglende respekt for internasjonale avtaler forskrekker oss,» sa en talsmann for president Sanchez Seren.

Den dominikanske republikken vil heller ikke bøye seg for presset, men fortsette å støtte dialog i Venezuela. Haiti har foreløpig ikke kommentert utspillet.

USAs hjelp til El Salvador er på på ubetydelige 378.000 dollar, mens planlagt hjelp til Den dominikanske republikken er på $ 22,5 millioner og Haiti $ 218 millioner.

USA har krevd nyvalg i Venezuela, noe regjeringa i Caracas fordømmer som aggresjon og intervensjonisme. USA har fått Mexico til å stille seg i spissen for kravet om suspensjon sammen med Canada, Brasil og Chile. USA ser det som taktisk gunstig å la Mexico ta føringa i denne kampanjen, sier en talsmann for Det hvite hus.

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.