CIA kan ta over mobilen, TVen og bilen din

55

WikiLeaks har publisert 8761 dokumenter fra CIA i det som kalles «Vault7» «Year Zero». Dokumentene viser at CIAs Center for Cyber Intelligence i Langley, Virginia, nå driver en cyberkriminalitet uten sidestykke.

CIA har skadeprogramvare som kan gjøre enhver iPhone eller Android.telefon og enhver Samsung smart-TV til et våpen mot deg som bruker. CIA har også skadeprogrammer som gjør at de kan ta over styringa på moderne biler, slik at de eventuelt kan gjennomføre attentater som nesten vil være umulig å avsløre.

CIAs hackeravdeling har nå over 5000 brukere og kan drive cyberkrig over hele verden.

Julian Assange, redaktør i WikiLeaks, sier i forbindelse med avsløringene:

«There is an extreme proliferation risk in the development of cyber ‘weapons’. Comparisons can be drawn between the uncontrolled proliferation of such ‘weapons’, which results from the inability to contain them combined with their high market value, and the global arms trade. But the significance of «Year Zero» goes well beyond the choice between cyberwar and cyberpeace. The disclosure is also exceptional from a political, legal and forensic perspective.»

Skadeprogrammer som retter seg mot iPhone, Android og smart-TV

Skadeprogrammene og virusene er utviklet av ingeniøravdelinga EDG, som er programutviklerne i CCI (Center for Cyber Intelligence), en avdeling i CIAs DDI (Directorate for Digital Innovation). Se organisasjonskart.

Angrepet på Samsungs smart-TVer ble utviklet i samarbeid med Storbritannias MI5. Skadeprogrammet Weeping Angel setter TVen i falsk av-modus, slik at brukeren tror at den er slått av, mens den i virkeligheten er på og kan avlytte enhver samtale i rommet og sende dem til CIAs server over nettet.

I 2014 hadde ledelsen i CIAs avdeling Embedded Development Brach (EDB) der skadeprogrammer for kjøretøykontroll sto på dagsordenen. Det ble ikke spesifisert hva det skulle brukes til. Du man kan jo bare spørre deg om hva CIA skal med skadeprogramvare som kan over kontrollen over bilen din. Og biler kan hackes. Det skrev CNN tech i 2014:

Imagine driving down the highway at 70 miles per hour, when suddenly the wheel turns hard right. You crash. And it was because someone hacked your car.

It’s not far-fetched science fiction. It’s the near-term future today’s hackers are warning about.

Nå har antakelig CIA skaffet seg teknologien til å gjøre dette.

CIAs Mobile Devices Branch (MDB) har utviklet skadeprogrammer som kan ta kontroll over folks smarttelefoner. Telefoner som er infisert med CIAs virus kan få beskjed om å sende all informasjon på telefonen til CIA, slik som brukerens geografiske koordinater, lyd, tekst og bilder, og de kan aktivisere telefonens kamera og mikrofon.

Her er en oversikt over CIAs skadeprogrammer for Android-telefoner, som er de mest utbredte i verden.

CIA angriper Windows, OSx, Linux og rutere

Ifølge de lekkede dokumentene har CIA gjort et omfattende arbeid for å kontrollere brukere av Microsoft Windows. 

Det betyr at de kan avlytte, ta kontroll over og infisere PCen din på den måten de måtte ønske. De kan lese tastetrykkene, slik at de vet akkurat hva de skriver og hva passordene dine er. De kan naturligvis aktivisere kameraet og mikrofonen, slik at PCen blir din personlige overvåkingssentral for CIA. Og de kan tappe harddisken din for all informasjon og eventuelt plante filer der som kan brukes mot deg.

De kan gjøre det samme med Mac OSx, Solaris og Linux gjennom en programvare som kalles HIVE.

USAs konsulat i Frankfurt er hacherbase

Det går fram av lekkasje at USAs konsulat i Frankfurt er CIAs framskutte base for å drive hackerkrig i Europa, Midtøsten og Afrika. CIAs hackere der blir utstyrt med diplomatpass og beskyttelse fra US State Department.

Agentene blir til og med instruert i hvordan de skal svare på spørsmål i den tyske passkontrollen.

Reaksjoner

Edward Snowden skriver i en serie med twittermeldinger at han jobber seg gjennom stoffet og at han synes det ser ekte ut og at dette er en «big story».

Privacy International skriver i en kommentar:

If today’s leaks are authenticated, they demonstrate what we’ve long been warning about government hacking powers — that they can be extremely intrusive, have enormous security implications, and are not sufficiently regulated. Insufficient security protections in the growing amount of devices connected to the internet or so-called “smart” devices, such as Samsung Smart TVs, only compound the problem, giving governments easier access to our private lives. If the CIA knew of security weaknesses in the devices many of us use — from “smart” phones to “smart” TVs — they should have been working with companies to fix the vulnerabilities, not exploit them.

Apple hevder at mange av de sårbarhetene som er pekt på i dokumentene er rettet opp i nyere Mac-programvare. Indirekte bekrefter dette innholdet i lekkasjen, men prøver å berolige brukerne. Men Apple kan ikke garantere at ikke CIA også vil hacke de nye løsningene.

Vi står her overfor en internasjonal datakriminalitet som knapt ha sidestykke. Det er ikke en obskur hackergruppe som gjennomfører disse forbrytelsene. Det er CIA på vegne av USAs regjering. Kan vi vente protester fra norske politikere? (Unnskyld meg, dumt spørsmål.)

 

KampanjeStøtt oss

55 KOMMENTARER

  • https://consortiumnews.com/2017/03/08/fresh-doubts-about-russian-hacking/

   WikiLeaks’ disclosure of documents revealing CIA cyber-spying capabilities underscores why much more skepticism should have been applied to the U.S. intelligence community’s allegations about Russia “hacking” last year’s American presidential election. It turns out that the CIA maintains a library of foreign malware that could be used to pin the blame for a “hack” on another intelligence service.

  • 😀 gmiksche, nå sender jeg deg en faktura på tusen kroner for demontering og spyling av tastaturet mitt. Det var et halvt stort krus med kaffe, det. (Jeg gjør sånt sjøl, det er derfor det ikke blir dyrere for deg.)

 1. Jeg antar formål og hensikt med denne overvåkingen, offisielt er å avdekke terrorister og eventuelt terrorplanlegging. Spørsmålet blir da om denne virksomheten er underlagt noen form for kontroll av utenforstående, altså en uavhengig kontrollinstans, som kan kontrollere at overvåkingen ikke misbrukes?

  • Nei, overvåkningen har IKKE til hensikt å avdekke terrorister og terrorplanlegging Jms, USA er jo hovedsponsoren til de fleste terrorister. Dette med å støtte terrorister har USA holdt på med veldig lenge, du kan jo Google Operazione Gladio, så får du et innblikk i hvordan disse folkene holder på!

 2. Dette er ikke nytt for folk som har vært nede i noen kaninhull. Selv om de kanskje nå har dratt det enda litt lenger. For de som kan sin Icke har dette vært varsla for years and years. Han har rett. Dessverre sliter folket med å tru på selv det helt åpenbare. We live in an era with smart phones and stupid people. Vi får vel bare som fortjent…..c»,)

   • Alt som ha «smart» foran seg; smart-TV, smart-kjøleskap, smart-bil, smart-telefon, smart-city osv, er kun smart for overvåkerne. De som unngår slike produkter er ikke dumme 🙂
    Oslo er for øvrig en av pilot-byene for såkalte «smart-city» eller «smarte byer» på norsk.

    • Huff og huff! Tror jeg tar med familien til Tolfa, de virker ikke fullt så smarte der. Dessuten ser jeg for meg at de snart får Steigan som borgermester.

 3. Det første folk bør gjøre, er å boikotte alle Apple-produkter, for de er mest utsatt? Bør vi sette i gang en slik boikottkampanje?

 4. Det er vel russerne som har hacket CIA, skyld på russerne! ?
  Alvorlig talt, når skal politikerne si ifra at dette ikke er greit? Mest sannsynlig vil de fortsette å sove (stilltiende aksept) samtidig som de fortsatt skal insistere på at Russland og Kina er problemet, eller Iran osv osv.

  • Men kjæree deg Arne Myre våre politikere er de værstingene i værden de vil aldri vende seg å bli gode mennesker de er ødlagt i hodene noe alle blir som får mye makt å kan hedre seg som Bildenberger, det er en grunn til at disse har hemmlige møter alltid så vi ikke ser hvor glade og lykkelige disse svina er for nå har denne ene % av verden fått halvparten av verdens rikdommer og med å innføre agenda 21 som Gro er leder for sakte men sikkert skal vi bli som våre nyttedyr stående på stallen til de måtte trenge oss da de selv mange av de switser til å bli reptiler noe dronning av England innrømmet i den siste juletalen sin Jeg er ikke menneske og henne har det gått så mange rykter om fordi hun switzer så lett over å ser ut som en orm som sin mann og sønnene er alle skilt fordi de valgte koner som er mennesker, dette er den blodlinja som, også vårt kongehus og de aller fleste i øverste sjikt i verden er en delkl av og dette er kun ondskap ikke en ting de gjør er til nytte for andre enn dem selv

 5. Denne lekkasjene er mer spennende enn en kriminalroman. Dette er ikke fiksjon men virkelighet.

  I følge lekkasjene kan CIA hacke hvem som helst (også DNC) og få det til å se ut som at det er russiske hackere står bak. Det stiller påstandene om russisk hacking av valgkampen i nytt lys.

  Det mest spennende i denne lekkasjen, er antydningene om at CIAs hackerverktøy kan være på avveie og kan brukes av andre, herunder kriminelle.

  Man kan jo tenke seg at kriminelle nå har verktøy til å drive overvåking og så utpressing og samtidig få det ut til å se ut som om det er andre som har gjort det (CIA eller russiske hackere).

  Det er også interessant at disse verktøyene kan brukes til å hacke CIA og få det ut til å se ut som CIA har en muldvarp.

  • «…antydningene om at CIAs hackerverktøy kan være på avveie og kan brukes av andre, herunder kriminelle.» CIA er en kriminell organisasjon (punktum), med all sin smugling av våpen, narko, barn, penger, alle sine styrtinger av lovlige valgt presidenter og regjeringer, alle sine drap, all tortur, all utpressing osv. Criminal Initiative Agency…
   Nyttesløst å rope etter politikere for å stoppe folkene i denne organisasjonen.

   • Cocaine Import Agency også. Selv om narkosmugling bare utgjør en liten del av inntektskildene deres. Menneskesmugling er visst viktigere nå om dagen, jf. bl.a. Libya og migrantkrisen.

    Men hey, det gjøres jo for å «bekjempe terror», så da er det vel greit.

   • Politikere. Jeg kaller dem også det, selv om mer riktig betegnelse er lakeier.

    («Dette skjemaet vil bli sendt over en usikret forbindelse. Er du sikker på at du vil sende det?») …. dette er en beskjed jeg får opp i en liten rute når jeg kommenterer på denne bloggen. Beskjeden er reservert spesielt for denne siden. Opplever det ikke andre steder. Jeg har ny 14″ MacPro Air. Kanskje er det du Pål Steigan som har ekstra nettbeskyttelsesverktøy?

     • xkcd

      HACKING

      Less dramatic revelations from the CIA hacking dump

      -You know how sometimes people put a space in their email address to make it harder to harvest?

      -Yeah?

      -They have a tool that can delete the space!

      -Oh my god.

    • Det der er bare dere som har de strengeste sikkerhetsinnstillingene i nettleserne deres aktivert:

     Sida her er i alt vesentlig overført via kryptert forbindelse/ https-protokollen («secure» http), men enkelte elementer, det kan f.eks. være videoer eller kommentarfeltet her som sådan, benytter kun vanlig http. Nettleseren er satt til å varsle ved forsøk på å laste sider der ikke alle alle elementene benytter det forhåndsbestemte sikkerhetsnivået. Det er dette dere opplever. Det vanlige er å skru av disse varslene, da veldig få nettsteder av denne typen fungerer ordentlig uten å kunne benytte begge protokollene.

     • Man merker seg for øvrig at Storebrors skamløse hype av egen allmakt i cyberrommet fungerer etter hensikten. Folk får noia og det kan «i beste fall» føre til selvsensur og bidra til oppløsning av tillitslimet i samfunnet.

    • Ragnhild jeg kan fortelle deg at jeg har blitt forfulgt av Norges stat i veldig lang tid så ille at jeg gikk under jorden i 20 år for å få fred, og hvet du hvorfor, jeg kunne først ikke skjønne noe av dette men min far har snakket makten midt i mot mang en gang tidliger å han var en av de siste sniille som satt i styre å stell der politikerene som man skulle tro var opptatt av å være i og med at deres jobb er å ta vare på landet og folket som bor her , så er dette langt i fra hva vi nå hvet for her er det en ledelse som er med på mye stygt i mørke kjellere tro meg de aller fleste i Norges øverste sjikt er luziferianere har du ikke sett bildene av kong Harald og kronprins Håkon Magnus med en slik muslimsk potte lue, eller at Håkom Magnus sitter sammen med Støre og noen andre på bønnetepper som muslimene bruker inne i en Moske sier ikke det deg noe om hvor onde de er for jeg hvet at folk som er muslimer og som alle har hatt nestendød opplevelser møter Jesus, der får de vite at de kan slippe helvete hvis de forteller verden hvem de møtte så alle de galingene som styrer nå de er forhåndsdømte og hvet dette om de ikke aner hva som venter på dem etter døden så blir det enda værre der når de uten skrupler bare fortsetter h¨åper jeg kan få orkester plass fra himmelen for å titte på de som får som fortjent jeg hvet om ondskap i dette landet så ond at du ikke vil viite det……stalking

 6. For lenge siden leste jeg at USA spionerte på teletrafikk som gikk gjennom England, mellom europeiske land innbyrdes og til USA og England. Dette var i 70-årene. Avtaler, forretningshemligheter og industrispionasje foregikk og til fordel for amerikanske interesser. Folk flest trodde vel ikke at våre allierte ville bruke informasjonen til sin egen fordel, det var jo Öst-Europa som var fienden. Vi forsto ikke situasjonen. Når vi leste at USA lyttet på europeiske statslederes tjenestetelefoner, fikk mange et skudd for baugen når det gjelder opparbeidet godtroenhet. Når vi samtidig leser at et dronesenter kan ta over styringen av våre nye F-35 jagerfly, uansett hva piloten vil foreta seg, bör vi bli bekymret.

 7. For nesten 2 år siden lanserte Google «Project Vault». Dette prosjektet gikk ut på at mobiltelefonen din skulle krypteres med et mikro-SD-kort og mobilsikkerheten ville bli så mye bedre.

  Mikro-SD-kortene inneholdt en egen ARM-prosessor, et eget operativsystem, og en NFC-antenne. I følge Google ville mobiltelefonen din bli tilnærmet idiotsikker!

  De ansatte på Google driver ap med oss, de ler så de gråter av denne teksten, derav navnet Weeping Angels!

 8. I februar 2015 (og sikkert før) kom det frem i MSM at Samsungs tv’er gjør opptak av folks samtaler, og at opptakene så selges til en tredjepart. Og nå — to år senere — bringer også WikiLeaks oss denne «sjokkerende nyheten» som gir CIAs tidligere plettfrie rykte en ripe i lakken. (Det står i bruksanvisningene til Samsungs tv’er at de har denne opptaksfunksjonen, og at opptakene selges til en tredjepart.)

  Artikkel fra februar 2015:

  https://www.cnet.com/news/samsungs-warning-our-smart-tvs-record-your-living-room-chatter/

  Dette med at biler kan hackes har også vært kjent i mange år. Kort tid etter at Michael Hastings ble drept, ble emnet hyppig diskutert, tilogmed i MSM, bl.a. i Huffington Post. Flere eks-CIA-folk har også stått frem og sagt at dette er en vanlig måte eliten bruker for å drepe brysomme personer.

  Så, hvorfor er folk sjokkert nå egentlig? Har vi lært noe nytt av denne «lekkasjen»? Det hele ser ut som enda en limited hangout som har til hensikt å skape en chilling effect. Og det ser ut til at operasjonen har virket etter hensikten.

  • Det hadde vært betryggende dersom CIAs hacker-verktøy ikke kom på avveie????

   Det sjokkerende i dette er vel at hvem som helst snart kan få fatt i CIAs hacker-verktøy på svartebørsen, begå kriminelle handler og lede sporene til andre.

   • Men CIA er værdens verste de er styrt av Illuminati og følger planene deres om å overta all makt på hele jord kloden , bare folk snart slutter å kaste bort tiden sin med alle løgnene å ser den svarte sannheten så kan vi samlett ta denne 1% de har aldri hatt flaks for de hadde tre mann synvbare der ute i 3 verdenskrig Musolini ,Stalin og Hitler alle var jesuitter og visste ikke selv om hverandre nå hvet vi takk til en som hoppet ut av dette for å fortelle verden den sanne hisltorien hans navn er Alberto Riviera men han finner du ikke med å bruke Google men skiftmsøkemotorer til firefox eller Tor der kan du bruke Liunux sin søkemotor og få mye flere ærlige svar på det du måtte lure på å samtidig sparer du maskinen din for skadelig programvare fra Norton og Microsoft bla.

  • Stemme opptakene blir omgjordt til tekst, men det ser ut til å kunne bli slått av.
   Det går i hvert fall til dette firmaet om man aktiverer :

   Nuance Communications is an American multinational computer software technology corporation, headquartered in Burlington, Massachusetts, United States on the outskirts of Boston, that provides speech and imaging applications. Current business products focus on server and embedded speech recognition, telephone call steering systems, automated telephone directory services, medical transcription software and systems, optical character recognition software, and desktop imaging software. The company also maintains a small division which does software and system development for military and government agencies.

   «Voice Recognition
   You can control your Smart TV, and use many of its features, with voice commands.
   If you enable Voice Recognition, you can interact with your Smart TV using your voice. To provide you the Voice Recognition feature, some interactive voice commands may be transmitted (along with information about your device, including device identifiers) to a third-party service provider (currently, Nuance Communications, Inc.) that converts your interactive voice commands to text and to the extent necessary to provide the Voice Recognition features to you. In addition, Samsung may collect and your device may capture voice commands and associated texts so that we can provide you with Voice Recognition features and evaluate and improve the features. Samsung will collect your interactive voice commands only when you make a specific search request to the Smart TV by clicking the activation button either on the remote control or on your screen and speaking into the microphone on the remote control.
   If you do not enable Voice Recognition, you will not be able to use interactive voice recognition features, although you may be able to control your TV using certain predefined voice commands.
   You may disable Voice Recognition data collection at any time by visiting the “settings” menu. However, this may prevent you from using some of the Voice Recognition features.»

   http://www.samsung.com/sg/info/privacy/smarttv/?CID=AFL-hq-mul-0813-11000279

 9. Ja nå går det over alle støvleskaft!

  Av Øivind Armand Halvorsen

  Den amerikanske valgkampen og fortsettelsen etter valget er som å oppleve en diktet kriminalhistorie i det virkelige liv.
  For det første er det politiske liv og folkets muligheter til å påvirke valget praktisk talt helt fraværene.
  Det Demokratiske partiet har innført noe som kalles super-delegater. Dette er en konstruksjon for å kunne styre hvem som kan velges. Hver «super delegat» har så mange stemmer at de kan kontrollere hvem som skal velges av egne kandidater.
  Bernie Sanders, som egentlig vant valget ute blandt folk, ble overkjørt av disse «super delegatene».

  USA har ikke et politisk demokrati slik vi opplever det her i Europa. Hos oss er prinsippet at alle som har en viss oppslutning skal være representert i Parlamentet (Stortinget)
  Her er også muligheten å konstruere flertall for en regjering ved samarbeid over parti grensene.
  I USA er prinsippet at vinneren tar alt.
  Demokratene satset på Hillary Clinton. Antakelig den minst populare kandidaten noen sinne. Dette er en Dame med to ansikter. Ett for offentligheten og ett for hva hun egentlig mener. Det siste er den politikken hun hadde til hensikt å sette ut i livet.
  Hun blir satt stor pris på av de rike, som ser i henne en representant for deres interesser.

  Amerikanerne har, etter at markedsliberalismen ble satt ut i livet (På samme måte ble denne politikken satt ut i livet her i landet) gått fra å være et relativt rikt samfunn for folk flest, til å bli et av de fattigste folk i den industrielle utviklede del av verden. I dag lever halvparten av amerikanerne i fattigdom eller nær fattigdom. Bernie Sanders belyste dette på en overbevisende måte i valgkampen. At han etterpå sviktet totalt og anbefalte Hillary Clinton valgt er en annen sak.

  Da valget var over og demokratene måtte se seg slått bredte panikken seg i deres leir. Hva gjør vi nå?!
  Avsløringen av Hillary e poster og Podestas sådanne viste det sanne ansiktet til disse personene. Her var gode råd dyre. Hvem skal vi skylde på? Russerne selvsagt. Det var russerne som hadde forsynt Wikileaks med disse e postene. Nå er det slik at det ikke finnes fnugg av bevis at dette var tilfelle. Men hvem bryr seg om sånt?

  Nazistenes propaganda minister sa rett ut: Gjenta en løgn tilstrekkelig mange ganger så blir det en sannhet. Å det er nettopp hva vi ser i dag.

  Om du leser artiklene på mine sider ser du at «noen» vil blande seg inn i den franske valgkampen. «Noen» skal bestemme hva som er sant eller løgn. Et såkaldt sannhets ministerium. Det som ikke passer inn i «noens» interesser skal stemples som fake news, eller på norsk «falske nyheter»

  Internett har åpnet en mulighet for folk over hele verden til å utveksle erfaringer og nyheter med hverandre. Dette blir av makthaverne sett på som en ulykke. De har mistet sitt monopol. Dette vil de ha slutt på. Nå jobbes det på spreng for å få til dette. Hvordan skal de kunne manipulere folk under slike forhold? Ja si det!

  Den vestlige pressen (Antakelig også den i øst) har liten tillit blandt befolkningen i dag. Det er snakk om noe sånt som rundt 30% som fremdeles tror sannheten er å finne der.
  Presidenten i USA kaller det meste de skriver som fake news. Akkurat der har han helt rett.

  Men, CIA og Hillary bestrebelser kan komme til å forandre verden også på dette området. Det finne løsninger på det meste. Verdens folk har i sin mitte enorme resurser med hensyn til ekspertise hva datateknikk angår. Ferden videre kan bli mer spennende enn hva mange tror!

 10. Etter Wikileaks’ siste «sjokkerende avsløringer» kan politikere som blir tatt med barneporno på pc’en sin, nå si:

  «Jeg er uskyldig! Det var CIA/hackere som plantet pornoen på harddisken min!»

  Det kom frem i Wikileaks-lekkasjen at CIAs utallige hackerverktøy er havnet på avveie. Samtlige er TILFELDIGVIS havnet i hendene på alskens hackere rundt om i verden, om man skal tro lekkasjen. Det skyldes sikkert et «uhell».

  Med andre ord er situasjonen veldig gunstig for eliten som er involvert i snuskete aktiviteter, for nå har de såkalt «plausible deniability», som det heter på godt norsk.

  Dermed kan man spørre seg hvem som egentlig tjente på at disse «sjokkerende avsløringene» nå ble lekket. Cui bono?

  Og hvem tjener på chilling effect’en? Altså på det faktum at folk nå blir enda mer selvsensurerende og enda reddere for å gjøre motstand mot CIA/eliten — nettopp fordi de vet at absolutt alt de foretar seg blir overvåket.

  Hvis du vet at CIA e.l. kan bruke satellitter for å hacke bilen din, passer du vel på å ikke bli altfor brysom. Ikke grave for dypt ned i elitens hemmeligheter, slik journalisten Michael Hastings gjorde før bilen hans plutselig kjørte i stor fart rett inn i et tre, og eksploderte i et flammeinferno, hvorpå en privat jødisk organisasjon av «medics og ambulansefolk» beleilig nok dukket opp som first responders, siden de tilfeldigvis befant seg i det aktuelle nabolaget akkurat da. Samme jødiske organisasjon var tilfeldigvis first responders på 9/11 også.

  Rart med det.

 11. Forbedringer innen teknologi som konkurransefordeler, og politiske fortrinn innen styrking av personvern.

  Det fornuftige i dette er jo å la det bli en utfordring til teleselskapene å tilby tjenester, eller ha et produkt som sikrer folks personlige opplysninger,og gi folk makten tilbake, så de får verktøy som både sporer, varsler og loggfører alt som skjer på mobilen. Det samme med TV, den bør produsentene sørge for å sikre med varsling så alle vet når overvåkingsangrep skjer, og en automatisert sperre, eller strømutkobling eller noe,som forebygger muligheten for slik adferd. og gjerne som i en heis, direkte kobling til alarmsentral , og gjerne navnet på vedkommende, telefonens tekniske detaljer. Gjerne med mulighet for å sende et elektrisk støt fra forbruker, til inntrenger.Det kunne vært et konkuransefortrinn for produsentene!

  Vikjtig for produsent å skape produkter som sikrer forbrukerens interesser, og her er det jo arbeidsplasser, for dersom folk oppdager at visse produkter gir større privat sikkerhet, vil jeg tro at de kan bli foretrukket.
  Folk vil nok ønske å være klar over disse innbruddene, på samme måte som alarmen fungerer ved innbrudd. Det går bare ikke an. Hvorfor krever man ikke dette i dag ? Tenk om man satt i egen stue og drøftet forretningshemmeligheter ! Så skal man ikke kunne det, pga TV mangler de helt elementære «murer».
  Hiv ut dritten.
  Forlang garanti for dette hos produsenten, og sanksjonsmuligheter, og mulighet for å saksøke produsent om det forekom lekkasjer.
  Det der med at de sikrer seg med juridiske avtaler der de skal ha rettigheter, men ikke forpliktelser, og at de skal kunne slippe ansvar, må det bli slutt på. Folk er i flertall. Det må bli lett å saksøke de som utnytter hullene i loven,og personvernet bør oppgraderes enda mer. og maktbalansen må opprettes. Dette er et juridisk problem, og fordi bankersene har penger nok, kan de bruke de beste advokatene når de utformer sine kontrakter og avtaler , så de skal sikre seg og gjøre seg mest mulig uangripelige.De må ansvarliggjøres og vi må få på plass et egnet lovverk, og politikerne må gjøre det ulovlig å gjøre cyberangrep på privatlivet.Vi må også få oversikt over huller i lovgivningen, og gjøre ullne formuleringer ulovlig. Dette som fremmer maktubalanse og maktran.
  Her er det mye å ta tak i for redelige jurister som ønsker å styrke individuelle rettigheter. Mange tjenester tilbys gratis på nettet, og det må bli lettere å forstå tekstene med forutsetningene for å bruke de gratis tjenestene. Teksten som skal godkjennes før bruk av tjenesten, må kreves å gjøres kort. Ikke dette tullet med så lang tekst at folk ikke orker å lese den.Siden folk er travle i dag, skal det legges inn korte tydelige tekster.Dette kan spikres politisk og bli en del av konkurransen. Hvilke parti har sterkere personvern på programmet ?
  Kanskje det rette navnet for smarttelefon er spionasje-telefon ?Det er jo forbrukerne de lever av, og som de trenger, så hvorfor ikke innse dette maktspillet, og gjøre bruk av forbrukermakt ? Dersom folk sluttet å bruke tjenester som ikke gav dem sikkerhet, ville de kanskje produsentene måtte bite i gresset og tilpasse seg. For det er makt som er essensen i det som foregår. Her må støtet settes inn.

  Tenk om alle brukerne satte seg på bakbeina, og boikottet produktene og krevde sikkkerhet fra denne psykiske terroren og FEIGE inngripen i privatlivet. Da ble produsentene nødt til å legge inn en mulighet for å spore all hacking og gi brukeren kontrollmuligheten. Jeg skjønner at det er meningen å gradvis bygge global governance gjennom telefonteknologien, for det står det svart på hvitt i Our global neigbourhood.( side 152-153) De sier det selv.
  Telefonen uten full kontroll for kunden,burde vært forbudt ved lov.Disse forbrukerkravene og denne forbrukermakten kan kanskje fungere som en slags brems i systemet med å innføre global governance.
  De sier det er en vei til global governance for dem. Et kollektivistisk , ikke individualsitisk samfunn.
  Helst bør de stått i gapestokk, de som spionerer.Kanskje riset bak speilet kunne være full offentliggjøring. De jobber jo som lyssky rotter.

  Telenor en hjelpetjeneste som heter «Telenor Ekspert » som koster over 25 kr minuttet.
  Det der med anonym «tredjepart » som får opplysninger, bør det også bli slutt på. Kunden bør selv få opp forespørsler fra identifiserbare tredjeparter, for selv å godkjenne eller nekte tilgang til opplysninger.Styrking av forbrukerens rettigheter, og strafferamme for overtramp.
  Denne snikende utnyttingen av godtroende folk må det bli slutt på.

 12. Wickileaks sier det materialet som er offentliggjordt dreier seg om 1% av deres Vault 7, navnet på det aktuellet materialet. Resten kommer vel dryppende for å gni det inn i oss.

  Hva er effekten av Wickileaks materiale? Frykt, forsiktighet, paranoia og selvsensur naturligvis. Ingen sensur er mer effektiv enn selvsensur. (Sågar i våre egne hjem er vi under overvåkning av TV-apparatet!.) Og hvilke krefter i USA/Nato/EU arbeider for større sensur med selvsensur som den mest effektive?

  Materialet bygger på lekkasjer såvidt jeg forstår. Er det hele en CIA-kontrollert «lekkasje», ja kanskje sågar en gedigen bløff for å spre frykt og selvsensur hos de som bidrar til sand i maskineriet.? En psyop?

  • Ja, det er en psyop, i likhet med Snowden. Jeg utdyper i kommentarer over, samt på min egen blogg.

   Hva Assange angår: Han har bl.a. alltid pushet det offisielle 9/11-narrativet. Det sier det meste om hvem han egentlig jobber for.

   • KZ: Ser du gjør deg tilsvarende refleksjoner. Beklager at jeg ikke har fulgt godt nok med i timen!

    Forskjellen er vel at jeg tenker meg en slik forklaring mer som en mulig teori, men en rimelig teori i god overensstemmelse med hva som bedrives fra den kanten. Du slår det vel mer fast som et faktum.

    En annen forskjell er at jeg ser en mulighet for at Wickileaks har gått på limpinnen i sin iver etter å by på sensasjonelt materiale og at de således ikke er bevisst delaktige i en CIA-aksjon med selvsensur som target. Men dette vet jeg selvsagi ikke.

    Forøvrig er det interessant at vi begge ser samme mulighet, en mulighet som innebærer at man ikke lar seg berøre av informasjonen.

    • En annen grunn til å ikke la seg berøre av informasjonen er jo at det rent faktisk er old news. At de hacker biler og bruker tv’er til å avlytte folk, har vært kjent i årevis.

    • Ludvig i hvor mange år av tiden din har du lett for å finne ut hva som er galt i vårt system du kan bare ikke si at Julian i Wickileek har behov for oppmerksom het han har gjemt seg i paraguays ambasade i flere år fordi han ville blitt tatt livet av utendor det er alle mulvarpene over hele kloden som kommer til han for ikke å bøte med livet når de forteller statshemligheter de fleste land styres av Illuminati der paven er øverst.

 13. Jepp, synes det er litt underholdende å se alle dem som har hylt ut konspirasjonstulling hver gang man har forsøkt å opplyse om dette siste åra, plutselig streve etter fotfeste når virkeligheten tar dem igjen. Vel ikke alle.. Er fremdeles en god del som vifter harmdirrende harmdirrende pekefingre mot deg mens de henviser til Cnn og andre propaganda outlets som fakta, samtidig som dem hardnakked benekter Wikileaks dokumentenes autentisitet;) er no dritt når verdensbildet ikke stemmer overens med personlige virkelighetsoppfatninger.
  https://m.youtube.com/watch?v=0Gku64jU9bw

  • Så sant det er flott at folk hører bedre og ser litt lenger og at de snart har gnidd søvnen ut av øynene gjør at de blir pokka nødt til å skille rett fra galt å ikke lenger godta å bli behandlet som et nytte dyr i en stall

 14. For oss som «følger med» er ikke avsløringa av CIAs metoder noen nyhet, men det er interessant å se hvordan vestlig media håndterer og vinkler lekkasjen.

  Nesten ingen skriver om at dette er et brudd de internasjonale menneskerettighetskonvensjonene som omhandler retten til personvern og privatlivets fred.

  Denne saken bryter også Norges grunnlov, §102 som sier at: » Alle har rett til respekt for privatlivet og familielivet sitt, for heimen sin og kommunikasjonen sin. Det må ikke utføres husransakinger, så nær som i kriminelle tilfelle. De statlige styresmaktene skal sikre et vern om den personlige integriteten.»

  Og, ingen setter søkelyset på IT-firmaene, som med vilje infiserer våre elektroniske apparater med skadelig programvare som CIA og andre kriminelle kan utnytte. Og holdt dere unna DAB-radio, direktorotet for samfunnssikkerhet og beredskap advarte i en rapport om at det er relativt lett å hacke en bil med DAB-radio, man kan f.eks koble ut bilens bremser.

  • Alt våre politikere foretar seg i disse dager er grunnlovstridig , de er med på planene til Illuminati derfor har de blitt Bildenbergere de vil bare gjøre med oss som med andre mennesker i andre land plyndre og frata folk alt til de står ribbet igjen, Har du tenkt på at alle de timene du er på jobben din? av pengene går halparten til skatter og avgifter selv om staten Norge hadde en inntjening på over 74000$ pr hode i fjord og har har hvert gjeldsfrie i snart 40 år, har rikdommen i Norge ikke kommet til oss ikke en kr,men den har gjort politikere syke på sinnet for det er store summer de har unnlatt å fortelle oss om

  • takk Jonny stem på direkte demokratiet til høsten så får folket og ikke politikerne makten ellers så er Norge storaksjonist i Samsung en venn av meg fikk plukket ut 3 forskjellige spionprogramer jeg lurer ikke lenger på hvorfor myndighetene overvåker samtlige det er bare så ille at jeg er på oslos lister på demokratisk folkeparti uten å egenlig ville stå frem som opposjonist men de trenger en hevn og hvem andre enn folket her til lands kan gjøre noe ved det antagelig siste valget vi får da Eu vil legge ned demokratiet fordi oppslutningen bare synker ingen greier å stemme inn folk som ikke burde hvert der men det er mulig å stryke på listene også

 15. En ting er hva CIA kan, en helt annen ting er hva de faktisk foretar seg! Er det noen med normal forstand som innbiller seg at akkurat deres smart tv blir hacket? Ja, kanskje hvis du er en islamistiske terrorist eller en som ar aktiv med å spre radikal islam. Ikke glem alle de hundrevis av terrorangrep som er blitt avverget fordi etterretningstjenestene har mulighet til å overvåke mobiltrafikk og epost. Den som er lovlydig og ikke har noe som helst å skjule burde ikke ta dette så veldig tungt, også PST kan lytte og se oss, og hva med Google og Yahoo? De sier jo at de » har lov til å lese eposten min». Jeg foretrekker heller det enn at vi skal bli terrorisert av islamske terorister. Og alle dere som er oppgitt over CIAs muligheter til hacking, personlig er jeg mer bekymret for kriminelle som kan hacke min pc og mobil og skaffe seg sensitive opplysninger, blant annet mine passord fra nettbanken.

  • Arne Johnsen, her er et bitte lite eksempel på hva CIA driver med:

   Det Sveitsiske forskningsprosjektet Secret Warfare : Ifølge rapporten fra dette studiet utførte Gladio, i et forsøk på å bremse sosialistenes fremgang i Italia, aksjoner i samarbeid med Italienske høyre-ekstremister, en serie bombeangrep på offentlige steder med «flest mulig uskyldige offer».

   Skylden ble lagt på den italienske politiske venstresiden. Målsetningen var å skape terrorfrykt i den Italienske befolkningen og å få dem til å vende seg til staten og be om mer sikkerhet. Teknisk utstyr og sprengstoff ble forsynt av Gladio-gruppen, og det hemmelige politiet beskyttet personene som hadde deltatt aksjonene fra straffeforfølgelse.

   https://no.wikipedia.org/wiki/Organizzazione_Gladio

   Og Arne, det finnes ingen dokumentasjon på at hundrevis av terrorangrep som har blitt avverget, og CIA er nok de verste terroristene. Kriminelle kan hacke din pc og mobil, men dette kan du takke CIA for, som betaler selskaper for å gjøre softwaren utrygg!

 16. CIA er velkommen til å » ta en titt » i min mobil eller pc, for jeg er verken terrorist eller annen kriminell. Det er tydeligvis noen som ikke har forstått hvordan en stor etterretningsorganisasjon som CIA jobber. De jeg imidlertid ikke vil hacke meg er organiserte kriminelle nettverk og folk som er ute etter å skade meg.

 17. For vel ett år siden fikk jeg ett nett brett helt gratis fra google jeg gav det til en som har greie på dette med datateknologi han sa at dette var det værste han hadde sett, og i disse dager skriker de til meg at du får jo en Iphone 7 for kr 5og denne gangen gidder jeg ikke å svare overhodet vi som har de gamle knappe telefonene har ikke tenkt å bytte de inn for det er jo grunnen til at de knapt er å finne lenger, men når en Iphone bare lyser ut i fra kameraet til selfie så var den en tikkende bomb sett med mine øyne

 18. «CIA kan ta over mobilen, TVen og bilen din»

  Ah! – Endelig er det bekreftet. Nøyaktig hva paranoide og konspiroide har hevdet i decennier. – Nå må de slippes løs, pluss få erstatning og oppreisning. 😉

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.