Israel bombet flybase i Damaskus

Ifølge meldinger både fra Syria og Israel skal det israelske flyvåpnet ha bombet en flybase i Damaskus. The Times of Israel skriver:

A series of major explosions were reported around a military airbase near the Syrian capital of Damascus just after midnight on Thursday. Local media outlets attributed the airstrikes on the al-Mazzeh airport to Israeli military aircraft.

Avisa Haaretz i Israel skriver om det samme:

The Iranian news network Alalam reported, citing Syrian military sources, that Israeli aircraft fired several missiles at multiple targets at the airport, which caused a fire. The report said several were killed and wounded.

Israels militære styrker, IDF, har ikke villet kommentere meldingene.

Nettavisa Al Arabiyah skriver:

Syrian army command said on Friday that Israel fired rockets at a major military airbase outside Damascus, and warned Tel Aviv of repercussions of what it called a “flagrant” attack.

The explosions were heard in the capital, and residents in the southwest suburbs saw a large plume of smoke rising from the area, while video footage downloaded on social media showed flames leaping from parts of Mezzah military airport’s compound.

Syrian state television quoted the army as saying several rockets were fired from an area near Lake Tiberias in northern Israel just after midnight which landed in the compound of the airbase, used by President Bashar al-Assad’s elite Republican Guards.

“Syrian army command and armed forces warn Israel of the repercussions of the flagrant attack and stresses its continued fight against (this) terrorism and amputate the arms of the perpetrators,” the army command said in a statement.

Israel bombet den samme flybasen 7. desember 2016. Angrepene har vært fullstendig uprovoserte, det vil si det har ikke vært noen handlinger fra Syrias side som Israel har kunnet bruke som påskudd. Det har foreløpig ikke kommet offisielle uttalelser fra regjeringene i Syria eller Israel. Israel har deltatt i hemmelighet i stedfortrederkrigen mot Syria. Men nå ser Syria  ut til å være i ferd med å nedkjempe de jihadistiske leiesoldatene. Skulle Israel finne på å trappe opp den åpne krigen mot Syria vil det meget fort dra inn Syrias allierte Iran og Russland og dermed også Israels hovedallierte USA – med de konsekvensene det vil få.

  21 kommentarer til “Israel bombet flybase i Damaskus

 1. Jan HårstadLibya
  13. januar 2017 klokka 06:41

  Fra videoen som ligger ute på iranske Press-tv kan det virke som om Israel her bruker taktiske atomvåpen,også omtalt som Mini-Nukes.

  • 13. januar 2017 klokka 20:57

   Da snakker vi kanskje om de såkalte «daisy cutters» som USA gjorde så prangende bruk av under sin «shock and awe» innmarsj i Baghdad i april 2003?

 2. 13. januar 2017 klokka 08:24

  Er det sannsynlig at Israel er bak? Jeg skjønner ikke den logikken, mer sannsynlig at terroristgrupper står bak dette.

  • Øystein
   13. januar 2017 klokka 10:36

   Logikken for staten Israel er at Syria må falle, som USA har lovet, slik at staten Israel kan angripe Iran, for at “jødene” etterhvert skal få et stor-Israel. Og Trump vil hjelpe til, garantert. Er det en terrorgruppe som sto bak, har staten Israel med 95 % sikkerhet en finger med i spillet.

  • FR.ED
   13. januar 2017 klokka 11:37

   Israel og Syria er formelt i krig med hverandre over bla. Golan-høyden.

   Denne artikkelen kan kanskje kaste litt lys over det hele:

   http://jcpa.org/article/is-israel-facing-war-with-hizbullah-and-syria/

 3. 13. januar 2017 klokka 08:42

  Ser ut til at sionistene vil ha krig koste hva det koste vil.

  • 13. januar 2017 klokka 09:08

   Synes du det er logisk? Jeg tror andre står bak inntil det motsatte er bevist.

   • 13. januar 2017 klokka 15:55

    Nå tror jeg du må Hvile deg litt, Svein. Når alt går bra og ser ut til å ordne seg, og det blir mer krøll fra utenforstående, er det de utenforstående som står bak. Logisk nok. Her er det, slik det vanligvis er, jøder som står bak.

    • 13. januar 2017 klokka 19:08

     Det er ukjent for de aller fleste, tror jeg, at jødene står bak. Et ufint og udokumentert utsagn.

 4. 13. januar 2017 klokka 09:17

  sremmende

 5. Jan Fredriksson
  13. januar 2017 klokka 10:10

  Varför accepterar Ryssland att Israel angriper Syrien. Ryssland skall ju med sitt luftförsvar skydda Syrien från angrepp?

 6. 13. januar 2017 klokka 10:14

  Det er ikke kommet noe nytt fra USA enda. Kan det være at den avtroppende administrasjonene holder på lengst mulig? Det ser slik ut ellers også. De vil ikke endre politikk før de eventuelt må. Kanskje kommer det alvorligere provokasjoner før presidentinnsettelsen.

  • KZ
   13. januar 2017 klokka 10:45

   Det vi vet om Trump er at han er en sionist som har sverget troskap til Israel, og som har lovet å bombe Iran på vegne av Bibi.

   Videre vet vi at hans forsvarsminister har lovet å være svært hard mot Russland, som er så fryktelig “aggressive”.

   Jeg tror det er best for verden om Obama fortsetter i en periode til. Han kan ihvertfall holde Israel litt i ørene, i motsetning til sionisten Trump.

 7. Han også
  13. januar 2017 klokka 10:41

  Dette kan være provokasjon mot Russland med håp om en reaksjon. Med økt konflikt kan det bli vanskeligere for Trump-regjeringen å etablere bedre forhold til Russland. Økt spenning i Donbass samt troppeforflytninger til østeuropa passer også inn i dette.

 8. KZ
  13. januar 2017 klokka 10:42

  Israel er vel også blant landene som har brukt termobariske bomber mot Syria. Det ligger en rekke opptak på YouTube.

  Pussig nok blir Israels krigføring mot Syria ikke omtalt i mediene våre. Kanskje det henger sammen med det faktum at det er antisemittisme og nazisme å si noe stygt om stakkars Israel.

  • ⒶF
   13. januar 2017 klokka 20:14

   … noe som bør være en fin illustrasjon på hva systematisk arbeid opp mot medier, politiske miljøer og akademia kan gjøre med “virkeligheten”. Israel og jødene er blitt untouchables, og dette skaper alltid spekulasjoner og polarisering, men viser også hva vi kan forvente av ugjennomtrengelig retthaversk-het på løgnens vegne på mange andre områder fremover, for nå følges Zions eksempel over hele den vestlige verden i form av politisk korrekthet og sensurtrang alle vegne. Virket det bra for Israel, virker det bra for fler, bare man er nidkjær nok.

 9. FR.ED
  13. januar 2017 klokka 11:31

  Israel og Syria er vel formelt sett i krig med hverandre på grunnlag av Israels ulovlige annektering av Golan-høyden?

 10. Jan HårstadLibya
  13. januar 2017 klokka 12:39

  KZ: kan du ikke legge ut noen bilder av israelske bombinger i Syria så vi får sammenligne med siste. Og om du kan ta kontakt på
  jan.edgar.haarstad@gmail.com når du har tid.

  • KZ
   13. januar 2017 klokka 13:09

   Det er maks 1 link per innlegg her, men her er ihvertfall et opptak som er noen år gammelt: https://www.youtube.com/watch?v=MLK99aLCwok

   Det er lett å finne tilsvarende opptak, både av det som angivelig er termobariske bomber og det som angivelig er små atomvåpen. Israel er vel kjent for å bl.a. ha verdens største arsenal av nøytronbomber. Selv har jeg ikke studert disse opptakene så nøye, og har heller ikke lest meg opp noe særlig. Men jeg tviler ikke på at Trump akter å gjøre hva han kan for å hjelpe Israel med å spre mest mulig krig, elendighet og faenskap.

Legg inn en kommentar