Israel bombet flybase i Damaskus

0

Ifølge meldinger både fra Syria og Israel skal det israelske flyvåpnet ha bombet en flybase i Damaskus. The Times of Israel skriver:

A series of major explosions were reported around a military airbase near the Syrian capital of Damascus just after midnight on Thursday. Local media outlets attributed the airstrikes on the al-Mazzeh airport to Israeli military aircraft.

Avisa Haaretz i Israel skriver om det samme:

The Iranian news network Alalam reported, citing Syrian military sources, that Israeli aircraft fired several missiles at multiple targets at the airport, which caused a fire. The report said several were killed and wounded.

Israels militære styrker, IDF, har ikke villet kommentere meldingene.

Nettavisa Al Arabiyah skriver:

Syrian army command said on Friday that Israel fired rockets at a major military airbase outside Damascus, and warned Tel Aviv of repercussions of what it called a “flagrant” attack.

The explosions were heard in the capital, and residents in the southwest suburbs saw a large plume of smoke rising from the area, while video footage downloaded on social media showed flames leaping from parts of Mezzah military airport’s compound.

Syrian state television quoted the army as saying several rockets were fired from an area near Lake Tiberias in northern Israel just after midnight which landed in the compound of the airbase, used by President Bashar al-Assad’s elite Republican Guards.

“Syrian army command and armed forces warn Israel of the repercussions of the flagrant attack and stresses its continued fight against (this) terrorism and amputate the arms of the perpetrators,” the army command said in a statement.

Israel bombet den samme flybasen 7. desember 2016. Angrepene har vært fullstendig uprovoserte, det vil si det har ikke vært noen handlinger fra Syrias side som Israel har kunnet bruke som påskudd. Det har foreløpig ikke kommet offisielle uttalelser fra regjeringene i Syria eller Israel. Israel har deltatt i hemmelighet i stedfortrederkrigen mot Syria. Men nå ser Syria  ut til å være i ferd med å nedkjempe de jihadistiske leiesoldatene. Skulle Israel finne på å trappe opp den åpne krigen mot Syria vil det meget fort dra inn Syrias allierte Iran og Russland og dermed også Israels hovedallierte USA – med de konsekvensene det vil få.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelKrigshysteriet begynner å virke
Neste artikkelAngela Merkel tviler på varig samarbeid med USA
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).