Israel bombet flybase i Damaskus

21

Ifølge meldinger både fra Syria og Israel skal det israelske flyvåpnet ha bombet en flybase i Damaskus. The Times of Israel skriver:

A series of major explosions were reported around a military airbase near the Syrian capital of Damascus just after midnight on Thursday. Local media outlets attributed the airstrikes on the al-Mazzeh airport to Israeli military aircraft.

Avisa Haaretz i Israel skriver om det samme:

The Iranian news network Alalam reported, citing Syrian military sources, that Israeli aircraft fired several missiles at multiple targets at the airport, which caused a fire. The report said several were killed and wounded.

Israels militære styrker, IDF, har ikke villet kommentere meldingene.

Nettavisa Al Arabiyah skriver:

Syrian army command said on Friday that Israel fired rockets at a major military airbase outside Damascus, and warned Tel Aviv of repercussions of what it called a “flagrant” attack.

The explosions were heard in the capital, and residents in the southwest suburbs saw a large plume of smoke rising from the area, while video footage downloaded on social media showed flames leaping from parts of Mezzah military airport’s compound.

Syrian state television quoted the army as saying several rockets were fired from an area near Lake Tiberias in northern Israel just after midnight which landed in the compound of the airbase, used by President Bashar al-Assad’s elite Republican Guards.

“Syrian army command and armed forces warn Israel of the repercussions of the flagrant attack and stresses its continued fight against (this) terrorism and amputate the arms of the perpetrators,” the army command said in a statement.

Israel bombet den samme flybasen 7. desember 2016. Angrepene har vært fullstendig uprovoserte, det vil si det har ikke vært noen handlinger fra Syrias side som Israel har kunnet bruke som påskudd. Det har foreløpig ikke kommet offisielle uttalelser fra regjeringene i Syria eller Israel. Israel har deltatt i hemmelighet i stedfortrederkrigen mot Syria. Men nå ser Syria  ut til å være i ferd med å nedkjempe de jihadistiske leiesoldatene. Skulle Israel finne på å trappe opp den åpne krigen mot Syria vil det meget fort dra inn Syrias allierte Iran og Russland og dermed også Israels hovedallierte USA – med de konsekvensene det vil få.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


21 KOMMENTARER

 1. Fra videoen som ligger ute på iranske Press-tv kan det virke som om Israel her bruker taktiske atomvåpen,også omtalt som Mini-Nukes.

 2. Varför accepterar Ryssland att Israel angriper Syrien. Ryssland skall ju med sitt luftförsvar skydda Syrien från angrepp?

 3. Det er ikke kommet noe nytt fra USA enda. Kan det være at den avtroppende administrasjonene holder på lengst mulig? Det ser slik ut ellers også. De vil ikke endre politikk før de eventuelt må. Kanskje kommer det alvorligere provokasjoner før presidentinnsettelsen.

  • Det vi vet om Trump er at han er en sionist som har sverget troskap til Israel, og som har lovet å bombe Iran på vegne av Bibi.

   Videre vet vi at hans forsvarsminister har lovet å være svært hard mot Russland, som er så fryktelig «aggressive».

   Jeg tror det er best for verden om Obama fortsetter i en periode til. Han kan ihvertfall holde Israel litt i ørene, i motsetning til sionisten Trump.

 4. Dette kan være provokasjon mot Russland med håp om en reaksjon. Med økt konflikt kan det bli vanskeligere for Trump-regjeringen å etablere bedre forhold til Russland. Økt spenning i Donbass samt troppeforflytninger til østeuropa passer også inn i dette.

 5. Israel er vel også blant landene som har brukt termobariske bomber mot Syria. Det ligger en rekke opptak på YouTube.

  Pussig nok blir Israels krigføring mot Syria ikke omtalt i mediene våre. Kanskje det henger sammen med det faktum at det er antisemittisme og nazisme å si noe stygt om stakkars Israel.

  • … noe som bør være en fin illustrasjon på hva systematisk arbeid opp mot medier, politiske miljøer og akademia kan gjøre med «virkeligheten». Israel og jødene er blitt untouchables, og dette skaper alltid spekulasjoner og polarisering, men viser også hva vi kan forvente av ugjennomtrengelig retthaversk-het på løgnens vegne på mange andre områder fremover, for nå følges Zions eksempel over hele den vestlige verden i form av politisk korrekthet og sensurtrang alle vegne. Virket det bra for Israel, virker det bra for fler, bare man er nidkjær nok.

 6. Israel og Syria er vel formelt sett i krig med hverandre på grunnlag av Israels ulovlige annektering av Golan-høyden?

  • Det er maks 1 link per innlegg her, men her er ihvertfall et opptak som er noen år gammelt: https://www.youtube.com/watch?v=MLK99aLCwok

   Det er lett å finne tilsvarende opptak, både av det som angivelig er termobariske bomber og det som angivelig er små atomvåpen. Israel er vel kjent for å bl.a. ha verdens største arsenal av nøytronbomber. Selv har jeg ikke studert disse opptakene så nøye, og har heller ikke lest meg opp noe særlig. Men jeg tviler ikke på at Trump akter å gjøre hva han kan for å hjelpe Israel med å spre mest mulig krig, elendighet og faenskap.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.