Tyskland bygger strategisk allianse med Saudi Arabia

6

Den tyske forsvarsministeren Ursula von der Leyen har vært på besøk i Saudi Arabia. Det som fikk presseoppslagene var at vom der Leyen nektet å bære sjal da hun hadde møte med de saudiske lederne.  Men hovedpoenget kokte bort i kålen.

Besøket handlet om å utvikle et strategisk militært samarbeid mellom det hodekappende wahahbi-diktaturet og Tyskland. Dette skriver focus.de.

Den tyske forsvarsministeren avtalte at saudiarabiske offiserer skal bli utdannet i Tyskland og at Tyskland skal inngå i et regional militært hovedkvarter i Midtøsten som angivelig skal drive terrorbekjempelse. Hovedkvarteret skal ledes av terrorsponsor nummer én, Saudi Arabia.

I den tyske forbundsdagen protesterer spesielt Die Linke mot dette samarbeidet. Partiets forsvarspolitiske talsmann Alexander Neu sier at «Siden Saudi Arabia støtter islamister og jihadister kan de ikke samtidig bekjempe dem og bidra til stabilitet i Midtøsten.»

Det tyskerne skal innordne seg i er det som kalles «Islamic Military Counter Terrorism Coalition,» og som ble lansert av Saudi Arabia i desember 2015.

Deutsche Welle skriver at det er sterk skepsis mot avtalen i Tyskland og minner om at Saudi Arabia fører en brutal krig mot nabolandet Jemen.

Saudi Arabia er en av den tyske våpenindustriens beste kunder og har ifølge Campaign Against Arms Trade (CAAT) kjøpt tyske våpen for 2,6 milliarder euro mellom 2001 og 2014. Saudi Arabia driver en massiv militær opprustning. Landet har gått forbi Russland i totale militærutgifter. Oljediktaturet inntar nå tredjeplassen når det gjelder totale militærutgifter.

Støtten til Da’esh/IS er størst i Saudi Arabia og landet er hovedsponsor for terrorisme over hele verden.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

 1. Det kommer ikke så godt fram i nyhetene, men Tyskland har begynt med en betydelig mer militaristisk utenrikspolitikk. Landet har soldater i ørten land, både i Øst-Europa, Midtøsten og Afrika. Om dette er kun som en forlengelse av amerikansk imperialisme, som i Norges tilfelle, eller om det er en selvstendig politikk, er vanskelig å tolke.

  Siden identitetspolitkk ble nevnt interessant tråd i går; denne politikken kunne ikke ha skjedd uten De Grønne, særlig Joschka Fischer, som solgte den ‘humanitære militarismen’ til den tyske offentligheten. Han var pådriver og det moralske alibiet for angrepet på Serbia/Jugoslavia og støttespiller for det amerikanske angrepet på Irak.

  Die Linke og Sahra Wagenknecht står under betydelig press for å bøye seg for den samme konsensus-politikken. Establishmentet har greid å få plassert noen politiske broilere i det partiet også, snart er det vel like Salonfähig som De Grønne, og vil ivre for neste krig.

 2. Fint dette,Terje M. Men nå må vi slutte å bortforklare at «venstre» i Tyskland såvel som i Norge og Europa forøvrig, er kuppet av «noen politiske broilere» og denslags. Det som har skjedd med Linke – bortsett fra noen finter til venstre – er at det har funnet seg en posisjon og plass innen etablissementet og hadde folk derfra med til SaudiArabia og derved ga grønt lys til det oppgraderte samarbeidet.
  Det er ikke snakk om press. Det er snakk om masse ærgjerrige folk som vil ha makt,posisjoner og penger.
  Det er jo ikke annerledes enn at SV-topp Solhjell er Nato-tilhenger og de øvrige i toppen er skap-Nato.
  Les Rødts posisjonsdokument om Syriakrigen fra oktober. For å slippe å ta noe standpunkt delegerer man løsningen av konflikten til FN.

  • Slike partier begynner jo med gode forsetter; De Grønne var jo pasifister i sin tid. Jeg sier bare et det er et stadig press mot konformitet – de som tilpasser seg elitens preferanser gjør det relativt bedre (de får større oppmerksomhet, ressurser osv), og presser ut de som fortsatt ønsker noe annet. «bad money drives out good»

 3. Jeg ser stadig kommentarer om at Saudi Arabia driver med massiv oppbygging av sitt militære og undrer, hvorfor? Hvem er det de har å frykte i området? Iran ligger på andre siden av den Persiske Gulf, er det dem? Er Irak en fare for dem? Stoler de ikke på at USA kan hjelpe dem? Er de i ferd med å gå tom for olje, og ruster seg med tanke på dette?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.