Tyskland bygger strategisk allianse med Saudi Arabia

0

Den tyske forsvarsministeren Ursula von der Leyen har vært på besøk i Saudi Arabia. Det som fikk presseoppslagene var at vom der Leyen nektet å bære sjal da hun hadde møte med de saudiske lederne.  Men hovedpoenget kokte bort i kålen.

Besøket handlet om å utvikle et strategisk militært samarbeid mellom det hodekappende wahahbi-diktaturet og Tyskland. Dette skriver focus.de.

Den tyske forsvarsministeren avtalte at saudiarabiske offiserer skal bli utdannet i Tyskland og at Tyskland skal inngå i et regional militært hovedkvarter i Midtøsten som angivelig skal drive terrorbekjempelse. Hovedkvarteret skal ledes av terrorsponsor nummer én, Saudi Arabia.

I den tyske forbundsdagen protesterer spesielt Die Linke mot dette samarbeidet. Partiets forsvarspolitiske talsmann Alexander Neu sier at «Siden Saudi Arabia støtter islamister og jihadister kan de ikke samtidig bekjempe dem og bidra til stabilitet i Midtøsten.»

Det tyskerne skal innordne seg i er det som kalles «Islamic Military Counter Terrorism Coalition,» og som ble lansert av Saudi Arabia i desember 2015.

Deutsche Welle skriver at det er sterk skepsis mot avtalen i Tyskland og minner om at Saudi Arabia fører en brutal krig mot nabolandet Jemen.

Saudi Arabia er en av den tyske våpenindustriens beste kunder og har ifølge Campaign Against Arms Trade (CAAT) kjøpt tyske våpen for 2,6 milliarder euro mellom 2001 og 2014. Saudi Arabia driver en massiv militær opprustning. Landet har gått forbi Russland i totale militærutgifter. Oljediktaturet inntar nå tredjeplassen når det gjelder totale militærutgifter.

Støtten til Da’esh/IS er størst i Saudi Arabia og landet er hovedsponsor for terrorisme over hele verden.

Forrige artikkelStanding Rock illustrerer århundrers konflikt for urfolk i hele Amerika
Neste artikkelVisjonen om kvalitetssamfunnet
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).