Hvor ble det av De hvite hjelmene?

Øst-Aleppo falt og syriske myndigheter har evakuert jihadister i busser til Idlib. De sivile er reddet ut av det helvetet terroristene hadde holdt dem innesperret i. Men hvor ble det av De hvite hjelmene? For ikke lenge siden var de kandidater til Nobels fredspris. Dette skulle angivelig være Det syriske sivilforsvaret, og etter eget utsagn skal de ha reddet 73.530 mennesker. (Nå går det riktignok fram av deres egne bilder at de har reddet de samme barna flere ganger fra ulike steder, men er det nå så nøye?)

Men da Øst-Aleppo falt var det ikke en hvit hjelm å se. De var forduftet sammen med hele den narrativen vestlige medier har fôret oss med i årevis; fortellingen om det heltemodige syriske opprøret. Alt sammen var svindel fra ende til annen, propaganda kokt sammen av reklamebyråer og spindoktorer som vet hvordan de skal forføre en opinion.

White Helmets ble grunnlagt i Istanbul i 2013 av James Le Mesurier, en tidligere britisk offiser og leiesoldat for Olive Group (med tittel Vice President for Special Projects). Olive Group er nå fusjonert med Academi (tidligere Blackwater) og er blitt til Constellis Group.

White Helmets er ikke noe annet enn al-Nusras propagandaavdeling, finansiert med minst 100 millioner dollar fra USA og andre land. The Syria Campaign ble startet av reklameselskapet Purpose Inc i 2014 og driver kampanjen for White Helmets. Kampanjen har omfattet en propagandaoffensiv der man har brukt bilder av barn for å be om “flyforbudssone” – les full vestlig luftkrig mot Syria. Men da Øst-Aleppo falt var de sporløst forsvunnet.

Det dukket heller ikke opp noen andre humanitære organisasjoner. Norge og resten av “koalisjonen” av Syrias angivelige venner har gitt enorme pengesummer til disse organisasjonene. Men da terroristene var drept eller evakuert var heller ikke disse NGOene noe sted å se. Det som imidlertid dukket opp var enorme mat- og medisinlagre sammen med depoter med våpen, kjemikalier, gasssylindre osv.- nok til å krige i to år. Norsk Folkehjelp, Flykninghjelpen og Norwac sier de har støttet sivile hjelpeorganisasjoner i Øst-Aleppo. Det er brukt millioner på millioner av dollar på dette, dels skattepenger og dels gaver fra givere som har trodd at de har bidratt til en god sak.

Terroristene har brukt de sivile som menneskelig skjold og har sikret seg sjøl kontrollen over de forsyningene som skulle ha gått til de sivile.

Men EU prøver en ny vri for å redde sine venner terroristene. Nå heter det ikke lenger “Assad må gå”, nå heter det at Assad skal få massevis av EU-penger hvis han er villig til å la jihadistene opprette enklaver i Syria. Det var EUs utenrikssjef, Federica Mogherini, som kom med dette utspillet, skriver The Times.

En kilde som står «opposisjonen» nær sier til avisa:

There’s a transition, but the details are vague. In return, if all sides agree and everyone does what the EU says, there’s a huge pot of money.

Det EU ønsker er “spredning av makt til Syrias provinser, som vil gi muligheter til de “moderate opprørerne til å blli integrert i de lokale sikkerhetsstyrkene”.

Kriserammede EU, som ikke en gang klarer å hjelpe sine egne innbyggere, skal altså pøse store pengersummer over til «diktatoren Assad» hvis han er villig til å la terroristene få et fristed der de kan omgruppere seg. Og så vil fanden helt sikkert bli en engel og aldri mer gjennomføre terroraksjoner eller føre krig etter å ha fått nye våpen og nye forsyninger?

Om de ikke får til stort annet i EU, eventyrfortelling kan de.

  22 kommentarer til “Hvor ble det av De hvite hjelmene?

 1. 20. desember 2016 klokka 08:03

  “fristed der de kan omgruppere seg”= diverse trydgekontor i Vest-Europa.

  I anledning ‘svindel fra ende til annen’, jeg ser at også 7-årige Bana Alabed greide å komme seg ut av Aleppo – det er i hvert fall den offisielle fortellingen. Der heter det at hun og mora ble busset ut av byen til en flyktningleir.

 2. FR.ED
  20. desember 2016 klokka 09:51

  Jeg synes at den norske regjeringen nå skal erklære at de ønsker å ta imot opprørerne som frigis fra Aleppo. Det er jo vi som har støttet dem. Siden de nå tapte krigen bør vi innvilge de asyl.

  • Tore Alfhild
   20. desember 2016 klokka 12:12

   Dette kommer nok til å skje, selv om det kanskje ikke blir førsteside stoff.

   Jeg hadde egentlig sett for meg en markant oppgang av antallet hvite hjelmer, etterhvert som opprørerne drives ut, hvis forskjellen på en aktivist og en terrorist er en hvit hjelm.

  • 20. desember 2016 klokka 12:17

   Ikke gi dem gode idéer ……. på den annen side, det får de kanskje fra Sverige 🙁

  • KZ
   20. desember 2016 klokka 12:17

   Ja, jeg foreslår at Norge utruster dem med våpen, trener dem opp og gir dem asyl på Stortinget. Så kan de innføre litt “fred og demokrati” der.

   • KZ
    20. desember 2016 klokka 12:20

    Skjønt, trene dem opp og utruste dem med våpen har jo Norge allerede gjort. Så det gjenstår vel bare å importere dem og plassere dem på Stortinget. Så blir det litt “moderat opprør” der også. Det trengs visst.

    • jostein bjøerkmo2
     22. desember 2016 klokka 19:33

     Tirsdagsteror med ID plikt er den nye trenden. Jeg tror de hvite hjelmene kledte seg ut som griser og dermed kom seg gryntende ut av suppa.

 3. RogerK
  20. desember 2016 klokka 21:08

  Flott om du kan gi oss linker/kilder som rapporterer dette du skriver : “Det som imidlertid dukket opp var enorme mat- og medisinlagre sammen med depoter med våpen, kjemikalier, gasssylindre osv.- nok til å krige i to år. “

 4. Ullern
  21. desember 2016 klokka 01:46

  “Hvor ble det av De hvite hjelmene?”

  “Om de ikke får til stort annet i EU, eventyrfortelling kan de.”

  Touché !-)

 5. 21. desember 2016 klokka 02:36

  Sjekk denne:

  Five people in Port Said allegedly making fake videos purporting to show the wreckage of air strikes in the Syrian city of Aleppo have been arrested, the Egyptian Interior Ministry has said.

  The videographer, his assistants and the parents of two children who appear in the footage were detained after police managed to trail the would-be camera crew to a building site awaiting demolition, a statement on Monday said.

  The team reportedly admitted they had planned to distribute their work on social media, pretending it showed scenes of the injured and destruction in Aleppo, the embattled northern Syrian city which has just fallen back under government control after four years of fighting between the regime and Sunni rebels.

  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/aleppo-fake-footage-children-five-peopele-arrested-egyptian-police-a7486541.html

 6. 21. desember 2016 klokka 07:51

  Og George Clooney skal lage film om White Helmets…

 7. 21. desember 2016 klokka 21:20

  i’m sick of EU.

 8. Svein
  22. desember 2016 klokka 15:06

  Dette er ikke første gangen norske skattebetaler sine penger blir brukt til terrorister og ikke den siste. Vår koruppt politiske elite inkl stortinget kommer til å holde dette skjult for befolkningen uten tvil.

  Med det tapet nå vestlige politikere regjeringer og betalt presse opplever i Syria så vil en ny agenda oppstå for å forsette sitt forsøk på å dette Russland i et dårlig lys.

  Denne agendaen heter Ukraina.
  De siste ukene og spesielt siste 7 dager så har Ukrainske styrker gjennomført omfattende angrep mot Lugansk og Donbass. All våpenvile er brutt og siste døgnet så har styrker fra Kiev forsøkt å gjenerobre Debaltsevo byen som de led omfattende nedlag sist.

  ikke et ord i norsk presse om dette ikke et ord fra verken europeiske eller norske politikere om de avtalebrudd Ukraina gjør. Nazistene fra Kiev vil forsette sin agenda med politisk støtte, våpenmessig støtte samt rådgiving fra USA og EU. Når befolkningen i Østukraina nå vil slå tilbake så vil korrupte vestlige politikere rope ulv med en gang og prøve å rette all skyld mot Russland.

 9. Jan Christensen
  23. april 2017 klokka 10:34

  De tapte krigen inte på grund av egen oförmåga, utan därför att den blodbesudlade Assadregimen fick hjälp av ryska bomber.

Legg inn en kommentar