Hvite hjelmer – helter eller terrorister?

Du vet at en PR-kampanje har slått an når anti-imperialistiske venner av deg begynner å støtte USAs fremste kandidater til Nobels fredspris. Dette skjer nå med kampanjen for at Syrian Civil Defense, også kalt White Helmets, skal få Nobels fredspris.

Narrativen går ut på at dette er modige, frivillige helter som angivelig skal ha reddet 60.000 menneskeliv (ikke spør etter uavhengig dokumentasjon på tallet, for det finnes ikke). Disse angivelige heltene rykker inn i ruinhauger og kommer ut av dem bærende på små barn som de skal ha reddet fra den visse død. Og Hollywood er med. Netflix lanserte sin versjon 16. september 2016.
white-helmets
I Newsweeks omtale hevdes det at White Helmets er nøytrale, men de er alt annet.

Raed Saleh, som leder White Helmets, har offentlig tatt til orde for «flyforbudssone» over Syria, og enhver som kjenner språkbruken vet at det er det samme som full krig med vestlig bombing fra lufta.  Dette står på organisasjonens egen nettside.

White Helmets ble grunnlagt i Istanbul i 2013 av James Le Mesurier, en tidligere britisk offiser og leiesoldat for Olive Group (med tittel Vice President for Special Projects). Olive Group er nå fusjonert med Academi (tidligere Blackwater) og er blitt til Constellis Group.

Le Mesurier skal ha militær spesialerfaring fra diverse NATO-operasjoner som Bosnia, Kosovo, Irak og Libanon. Og han har bakgrunn fra det britiske militærakademiet Sandhurst.

Altså ikke din vanlige prototyp på en anti-imperialistisk aktivist.

Og som alltid må man følge pengene. Når det gjelder White Helmets, så sier Wikipedia at de er finansiert av USAID, Storbritannias Conflict, Stability, and Security Fund , og regjeringene i NATO-landa Danmark og Nederland, samt Japan.

På nettsidene til US Department of State sier talsmannen Mark C. Toner at departementet har støttet gruppa med 23 millioner dollar, men journalisten må dra det ut av ham, og Toner blir svar skyldig når han blir spurt om hvorfor de gir penger til White Helmets samtidig som gruppas leder Raed Saleh ble nektet visum til USA.

Derimot gir sjefen for USAID, Gayle Smith, sin uforbeholdne hyllest til White Helmets og Raed Saleh.

The Syria Campaign ble startet av reklameselskapet Purpose Inc i 2014 og driver kampanjen for White Helmets.

white-helmets-al-qaida

White Helmets opererer utelukkende i jihadistkontrollerte områder i Syria. De sier at de ikke bærer våpen, sjøl om det også finnes bilder av dem med våpen. Hvis det er sant at de i hovedak er ubevæpnet, så betyr det at de opererer under militær beskyttelse av al-Nusra og andre jihadistgrupper og høyst sannsynlig vel koordinert med dem.

Så folkens, len dere tilbake, slå på fjernkontrollen. Vil al-Qaida få ferdsprisen i år til applaus fra humanister og anti-imperialister?

  65 kommentarer til “Hvite hjelmer – helter eller terrorister?

 1. Roy
  22. september 2016 klokka 09:34

  Så morsomt 🙂

  Jeg fleipet i fjor på denne tiden med at i år ville ISIS eller Al Qaeda få fredsprisen siden person som Hitler og Stalin har vært nominert til Fredspris og super psykopater som Kissinger, Al Gore, George Marshall, Obama mm har fått den før.
  Kanskje jeg er klarsynt ? hehe

  Her er fakta om de hvite hjelmene som er en ren terroristgruppe som man ser her bidrar til masse henrettelser, ingen Syrere ser på de hvite hjelmene som annet en en ren terror gruppe.

  White Helmets are AlQaeda | Official Trailer [HD]
  SyrianGirlpartisan

  https://www.youtube.com/watch?v=Hc_qNwNuLBo

 2. Leif Stålhammer
  22. september 2016 klokka 10:12

  Just nu hör jag på radio (Sverige P2) att White Helmets fått Right Livelyhoods (res. för stavning) alternativa pris som utdelas av von Uexkull.

 3. Birgitta
  22. september 2016 klokka 10:48

  ‘Hvite hjelmer’ er sikkert en alludering av ‘Hvite busser’ , da *vet* vi jo at de er good gays….

  • 22. september 2016 klokka 11:02

   Jeg tror de rappet det fra FN – de blå hjelmer.

 4. KZ
  22. september 2016 klokka 11:44

  “Vil al-Qaida få ferdsprisen i år til applaus fra humanister og anti-imperialister?”

  Nei, i år går den til Isis. Og neste år har vel globalistene rukket å lage en enda verre terrorbevegelse de kan gi fredsprisen sin til.

  • KZ
   22. september 2016 klokka 11:46

   Men applaus og stormende jubel blir det åkkesom, uansett hvilke terrorister som får den høythengende utmerkelsen.

 5. Birgitta
  22. september 2016 klokka 12:58

  Ja , de bruker akkurat dette ; først så tok vi Hitler , så skal vi ta alle andre ‘hitlerer’….
  Vi må gjennomskue falskheten deres og ta de på faktafeil .
  Dessuten må vi forstå hele historien i sammenheng , og ikke låse oss opp i krigspropaganda og krigsretorikk !!

 6. Øystein
  22. september 2016 klokka 13:42

  Her kan vi se en rekke arrangerte bilder med hvite hjelmer; https://midtifleisen.wordpress.com/2016/08/19/dramatisk-redningsaksjon-mann-loper-mot-kamera-med-barn-44-arrangerte-bilder/
  Slik skapes helter, ved at folk blir lurt av propaganda og massemedia, slik som Snowden og Assange, som mest sannsynlig er CIA-agenter.

 7. Jms
  22. september 2016 klokka 14:40

  Er det noe Obama vil bli husket for så må det være det kaos han har skapt i Midtøsten, spesielt da selvsagt i Syria. Dersom han hadde lært noe som helst av krigen i Libya ville han tidlig gitt støtte til Assad, gjerne fulgt av noen politiske krav.

  Så, er Obama så dum som hans politikk tyder på? Dersom han er idiot er han jo på sett og vis unnskyldt. En idiot kan som kjent ikke holdes helt ansvarlig for sine feilvurderinger.

  Men ingenting tyder på at Obama er en tullebukk. Tvert imot, hans fremtoning og språkføring får ham til å fremstå som over snittet intelligent.

  Dette gjør ikke gåten noe mindre. Man er fristet til å lure på om det er noen andre som styrer utenrikspolitikken. Noen bak kullissene. Da må man spørre seg hvem det er som har noe å vinne på denne åpenbart idiotiske politikken?

  Jeg finner ikke noe annet svar enn våpenindustrien og storkapitalen.

  • Øystein
   22. september 2016 klokka 17:07

   Hørt om CFR? Hørt om Trilateral Commition? Hørt om Atlantic Council? Hørt om Bohemian Grove? Hørt om Bilderberg? Hørt om Scull & Bones? Hørt om The Black Nobility? Hørt om P2-losjoen? Hørt om The Order of The Gardner? Hørt om Order of The Golden Cross? Hørt om Knights of Columbus? Hørt om Knights of Malta? Hørt om Jesuittordenen? Hørt om Thule Society? Hørt om The Fabian Society? Hørt om The Ancient Arabic Order of the Nobles of the Mystic Shrine? Joda, det er svært mange som pusher enhver president i USA til å oppfylle deres agenda. For i disse gruppene finner vi ekstremt mektige menn. Presidenten kan således kun ansees som en skuespiller, ikke mer.

   • Jms
    22. september 2016 klokka 18:26

    Ja jeg har hørt om disse, iallfall de fleste, og noen flere. Men hva har de å vinne på at Obama er idioten i Midtøsten?

    Jeg får bare likningen til å gå opp med våpenindustrien og storkapitalen. Det store spørsmålet er hvem som er deres agenter nært presidenten. Eller er det slik at de alle sammen er agenter uten å vite det?

    • Øystein
     22. september 2016 klokka 18:45

     De har ikke noe å vinne på at Obama & co tabber seg ut, det er jo ikke intensjonen. Han har bare fått beskjed om at Syria og Assad må falle, metode velger han og administrasjonen. Salg av våpen er bare en strategi for å nå målet. Meningen er å få kontroll over området, slik at zioniststaten Israel kan utvides til å bli stor-Israel, med mange små ufarlig kontrollerbare stater rundt seg. Hvem som er deres agenter, vet svært få, iallefall ikke jeg. Kanskje nettsiden til IPAC kan gi deg noen svar?

   • 22. september 2016 klokka 19:43

    Flott Øystein. her er det stikkord nok til lang tids research.Det står respekt av listen. Håper at noen som skal bruke den listen som utgangspunkt, får med seg at det manglet litt på korrekturen et sted.
    Mener ikke å være useriøs, men litt humor skader vel ikke? Jeg så en liten detalj som utilsiktet ble inspirerende.

    Det er bare å ta igjen. Benytter anledningen til å takke for tolmodigheten i så måte.
    Her er en litt fri kommentar :

    Kan du anbefale noen sider på the Order of the Gardner, som jeg regner med manglet en e.
    Gartner ordenen. Har du sett de lutende skitne skikkelsene, iført mørke munkedrakter med hettene trukket langt ned over øynene,
    hørt de mumle og hviske, og sitte i ring foran to fakler i kryss, på høyballer, og sett markering av reviret med nedfelte hekk- sakser som kaster skygger i den ytre sirkel i lyset fra de blafrende faklene.
    Det påståes at de går holmgang i måneskinn med møkkagreip.

    • Øystein
     22. september 2016 klokka 20:43

     En liste over medlemmer av Knights of Garter (eller Hosebåndordenen, på norsk) kan leses her (Harald V ble medlem i 2001): http://www.heraldica.org/topics/orders/garterlist.htm
     Daily Mail om ordenen http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3124982/The-Queen-smiles-leads-Order-Garter-parade-Windsor-accompanied-Charles-William-Camilla.html
     Leste en bok om den engelske (egentlig tyske) kongefamilien, og der ble ordenen omtalt. Gruppen er ikke stor, men regnes som særdeles mektig, spesielt da dette kan benevnes som en familieklubb, der de alle trolig er i familie med hverandre. Kommer ikke på bokens navn, men den var ikke spesielt vennlig mot monarkfamilien. Men jeg har ingen spesielle nettsider å anbefale, men se gjerne noen foredrag med Bill Cooper eller Fritz Springmeier, mener å huske at spesielt sistnevnte omtaler denne ordenen.
     Jeg er t-Å-lmodig… 🙂

     • Øystein
      23. september 2016 klokka 02:16

      Hmm. Gatekeeper kommenterte min skrivefeil, og jeg gjorde det på den tålmodige måten. Hva er det jeg ødelegger?

     • 23. september 2016 klokka 20:38

      Tusen takk Øystein.

      Når det gjelder mennesker så vil noen applaudere og noen kritisere, men sånn er dette livet. Det var en jeg så som opplevde det. Da er det best : å passere. Selvsagt skal man lytte til andre, men ikke la hverken ros eller ris kontrollere.

    • AF
     22. september 2016 klokka 22:06

     Og den rituelle dansen utføres til akkompanement fra det norske bandet Gartnerlosjen.

   • Ingrid
    23. september 2016 klokka 09:56
  • Magnar Jarle Olsen
   22. september 2016 klokka 19:40

   Gløym ikkje oljen! For å få kontroll over den, må Assad bort.

  • jostein Bjoerkmo2
   23. september 2016 klokka 15:00

   Jeg er ikke enig i det. Hvis du hørte hans siste tale tyder det meste på at han er ført bak lyset. Det var som å høre en svensk politiker “allas like varde” der han bablet i vei om toleranse og rasisme og at vi måtte åpne våre hjem. Tydeligvis nekter han å innse konsekvensene i Europa av det han driver med. Men dog, et lite sannhetens gullkorn kvernet ut av den klodeødeleleggende skallen. Det var at USA “hadde vært” verdens eneste supermakt!

 8. AF
  22. september 2016 klokka 17:38

  Gladnyhet:

  I vår umåtelig populære serie “Dagens terrorist” bringer vi i dag Coca-Cola Company, som nå blir tiltalt for støtte til terror i Colombia sammen med et femtitalls andre selskaper, etter å ha støttet fascistyngelen i Autodefensas Unidas de Colombia (AUC) og stått bak drap på fagforeningsledere.

  http://colombiareports.com/coca-cola-facing-terrorism-support-charges-colombia/

  • AF
   22. september 2016 klokka 21:53

   Jeg kaller det ikke folkemord, fordi med “mord” forstår jeg en klar intensjon, og det er ingen klar intensjon her om å utrydde hvite mennesker. Man kan si mye sant og lite pent om en villet masseinnvandring og om fødselsrater, men det er ikke et mål i seg selv at vi skal utraderes fra jordens overflate. Det ville i så fall måtte kalles uaktsomt folkemord, og det tror jeg ikke er et juridisk begrep. Jeg vet at du mener du legger til grunn FNs folkemorddefinisjon, men den var aldri ment å tolkes på den måten du gjør. Det er en tilpasning og en måte å prøve å bruke deres egne regler og ord mot dem selv på, et retorisk grep for å tydeliggjøre et poeng, og du vet det selv. Et forståelig grep med ditt utgangspunkt, men jeg trenger heldigvis ikke kaste meg på din agenda og din retorikk av den grunn.

   • AF
    23. september 2016 klokka 09:36

    Elendigheten tar ingen slutt, Ingar.

    Først har vi altså en stygg logisk feil: Dersom jeg får etterkommere vil de ikke behøve å skamme seg over folkemordet, da etterkommernes blotte eksistens tilsier at det ikke ble noe av folkemordet foreløpig. Dersom et folkemord skulle forhindre at jeg fikk etterkommere, ville det ikke være etterkommere til å skamme seg.

    Så er det jo det at jeg i virkeligheten allerede har eterkommere; to sterke, friske, ugifte unge menn som stadig reiser rundt i hele verden og, har jeg grunn til å anta, stadig gjør tekniske forsøk på formere seg med unge kvinner av ulik nasjonalitet og rase. Den ene har noe mørkt som begynner å likne veldig på en kjæreste nå, så det er mulig det begrenser aksjonsradiusen noe fremover, men skitt au.

    Og nå begynte det sannelig å regne også. Problemer, problemer, problemer. De fleste blir det heldigvis aldri noe av.

   • AF
    23. september 2016 klokka 09:43

    Beklager, addressaten her er selvfølgelig emma, ikke Ingar.

   • AF
    23. september 2016 klokka 12:04

    To blendahvite sønner i full gang med å forsøke å spre mine gener i hver avkrok, emma. Hva bedre kan jeg gjøre for den generelle intelligensens og Den Hvite Rases fremme? Du blir jo aldri fornøyd, du. 😀

    Dersom såkornet skulle spire et annet sted enn i en europeisk livmor, gjør jeg uttrykkelig oppmerksom på at det er ikke “dem” som er i ferd med vanne ut “meg”, det er meg som vanner ut dem.

 9. Johan Nygaard
  22. september 2016 klokka 18:54

  Det er straffbart for embedsmenn og Regjeringen å lyve for Stortinget.

 10. KZ
  22. september 2016 klokka 19:33

  En av disse hvithjelmpersonene ble forøvrig intervjuet på TV2-nyhetene i kveld, omtrent samtidig med det tåredryppende innslaget om vesle Alex. CIAs propagandaavdeling jobber med andre ord på spreng nå, og norske medier er ikke vonde å be når propagandaen skal spres til de uvaskede massene.

  Nå venter jeg bare på at norske medier også skal opplyse den gemene hop om at det var USA selv som skapte Isis, og at USA fortsatt er deres hovedsponsor.

  • AF
   22. september 2016 klokka 19:59

   Krigshisseriet og propagandaen tyter ut av riksmediene i alle ender nå. I tillegg til det du nevner og liknende ren propaganda og løgn, er det blitt sånn nå at en uke med sk. kultur og underholdning på NRK TV innebærer ekstremt mange små og større bidrag til å mørne befolkningen for tanken på krig, det er heltedyrkelse og tapre nordmenn i en vond og vanskelig verden over alt, enten det er filmer, serier eller rene TV-show.

   • KZ
    23. september 2016 klokka 14:01

    Ja, faktisk er det en trend i tiden at også norske tv-serier og filmer nå er fulle av krigstematikk, gjerne sentrert rundt heltemodige nordmenn som ordner opp og bringer fred og demokrati i form av bomber og granater.
    Det er muligens snakk om predictive programming. Vi skal bli vant til å se krig, for snart er ikke krigen bare i land langt borte, men også her hos oss. Først skal vi myknes og mørnes litt med fiksjonskrig, slik at sjokket ikke blir for stort når bomberegnet virkelig kommer hit.

    • KZ
     23. september 2016 klokka 14:08

     Ja, jeg ser nå, AF, at det var nettopp dette du sa. Jeg stjal visst tilogmed ordet mørne fra deg, uten å legge merke til det.

     • AF
      23. september 2016 klokka 15:52

      Jo, men det er jo det de gjør, så det er jo ikke rart du sa det.

   • KZ
    23. september 2016 klokka 14:06

    “Hva jeg synes er mest fasinerende er at alle tror de bare kan fortsette med de samme spillereglene som før tsunamigrasjonen startet, da de ikke ser ut til å forstå at når man øker andelen innvandrere, så er det en stadig økende andel nordmenn som oppdager hvordan media og samfunnsforskere aldri forteller hele sannheten”

    Alle oppsigelsene og permitteringene i store norske mediebedrifter nå for tiden, har sikkert ikke gått eierne hus forbi. Jeg regner med at de skjønner tegninga: Folk flest vil ikke lenger kaste bort penger på løgnene til en gjeng propagandister som lever av å spre krigsforherligende narrativer på vegne av CIA og Pentagon. Derfor boikotter stadig flere våknende nordmenn både Aftenposten og resten av de norske mikrofonstativene for militærindustrialistene og menneskesmuglerne/etterretningsbyråene som står bak migrantindustrien.

    • 24. september 2016 klokka 00:39

     Det var oppløftende nyheter KZ.

 11. Pingback: 22 sep | Syrien
 12. Vebjørn
  22. september 2016 klokka 23:27

  Al Qaida – helter eller terrorister?

  • AF
   23. september 2016 klokka 12:43

   Og, eller, men, for. Det er faktisk fire konjunksjoner som kan brukes her.

 13. jostein Bjoerkmo2
  23. september 2016 klokka 14:52

  Er det derfor tv2 viser bilde av den syriske “gutten i stolen” i en snuff reportasje der OBama er med (snufs). TV2 overser og helt i at dette teamet er avslørt som juks og fanteri der en av fotografene fra teamet på bildet var med jihad John ekspederte en fyr. Er det slik at så få vet om dette at de driter i at det er avslørt eller er tv2 helt uten research?

  • AF
   23. september 2016 klokka 16:01

   Ikke bare TV2, jeg ser de bruker Sårede Omran (5) overalt i norske medier enda. NRK. Aftenposten, senest i går:

   http://www.aftenposten.no/verden/Kjare-Obama-Kan-du-hente-gutten-i-ambulansen-og-ta-ham-med-hit-Han-kan-bli-broren-min-605160b.html

   Herregud for et dårlig opplegg. Fornærmet nå.

  • 24. september 2016 klokka 15:53

   Jeg måtte se TV-nyheter idag (Jeg er for høflig til å be folk slå av TV-en). Der var det TO nye historier om barn som ble trukket mirakuløst ut av ruinene. Selv ‘vanlige folk’ må da begynne å lukte lunta.

  • AF
   24. september 2016 klokka 17:11

   Sårede Omran (5) ®, skal det selvfølgelig være. Beklager så meget.

   Best å få det formelt korrekt, så ikke man blir advokatmat for rettighetshaverne.

   • 24. september 2016 klokka 17:37

    Nå begynner virkningen av ‘barn trukket ut av ruinene’ å avta i vestlig opinion. Neste tema er ‘barn i Syria med Pokemon’. -watch this space.

    • AF
     24. september 2016 klokka 22:52

     I en verden av juks og bedrag og overflate er det godt av og til å kunne dvele litt i stille kontemplasjon over det ekte, inderlige og uforfalskede. Dette er the real thing. Søteste ever. Jeg vil ha en sånn en.

     https://s5.postimg.org/gojme0dk7/TWM.jpg

 14. Allan Edgar Christensen
  4. oktober 2016 klokka 18:05

  Det ser ut for at du får rett Pål Steigan. ” Vil al-Qaida få ferdsprisen i år til applaus fra humanister og anti-imperialister?”
  At, eller hvis fredsprisen (Nobel-instituttet) tildeles er, om ikke annet, slutten på Fredspris-seriøsiteten.(Om den da har eksistert…….)

Legg inn en kommentar