Slaget om Aleppo og narrativen som kollapset

9
Terrorgruppa al-Nusra i Syria

Det har vært svært merkelig å betrakte reaksjonene på jihadistenes strategiske nederlag i slaget om Aleppo. Kommentarene fra liberalt og venstreorientert hold har vært nærmest identiske med kommentarene fra USAs FN-ambassadør Samantha Powers. I FN sa hun:

«To the Assad regime, Russia, and Iran — three Member States behind the conquest of and carnage in Aleppo — you bear responsibility for these atrocities. By rejecting UN-ICRC evacuation efforts, you are signaling to those militia who are massacring innocents to keep doing what they are doing. …

Denying or obfuscating the facts, as you will do today — saying up is down, black is white — will not absolve you. When one day there is a full accounting of the horrors committed in this assault of Aleppo — and that day will come, sooner or later — you will not be able to say you did not know what was happening. You will not be able to say you were not involved. We all know what is happening. And we all know you are involved.
«Aleppo will join the ranks of those events in world history that define modern evil, that stain our conscience decades later. Halabja, Rwanda, Srebrenica, and, now, Aleppo.»

Jan Egelands melding på Twitter er ikke stort annet enn et ekko av Samantha Powers:

The Gov’ts of Syria & Russia are accountable for any and all atrocities that the victorious militias in Aleppo are now committing!

Avisa Klassekampen kunne fortelle sine lesere at det pågikk Massakre i Øst-Aleppo, og formidlet utsagn fra jihadistmilitser. På sosiale medier lever fortsatt illusjonen om det angivelige «opprøret i Syria», som de siste fem årene ikke har vært noe annet enn en intervensjonskrig der Vesten, Tyrkia og oljediktaturene har finansiert, væpnet og støttet leiehærer av islamistiske terrorister. Men å lese kommentarene til jihadistenes nederlag fra angivelig venstreorientert hold har vært som om det skulle ha vært Pariskommunen som falt. Bare at manuset er skrevet i US State Department.

Den libanesisk-amerikanske forfatteren og statistikeren Nassim Nicholas Taleb har all mulig grunn til å hate eller mislike Assad-regjeringa, men i en kort artikkel redegjør han for hvorfor han setter dette til side. Han skriver:

Assad father’s operatives blew up my house in Amioun when my grandfather, then MP, voted for Bashir. In Skin in the Game I discuss this as “acting against one’s interest” (the opposite of conflict of interest). So as a scientist and a humanist, I have been setting my grudge aside in considering the far, far, far, greater cancer of Salafism or Islamofascism.

Og i likhet med meg er han sjokkert over å se at «venstresida» tar stilling for al-Qaida:

In the end I never imagined seeing the “left” siding with the AlQaeda of Sept 11, mourning the fighters of Aleppo and, aside from such independent journalists as Robert Fisk, spreading all manner of concoctions.

Den liberale venstresida har slukt USAs narrativ med krok, søkke og snøre. Fortellinga om at dette dreier seg om «en revolusjon mot diktatoren» lever i beste velgående, til tross for at det er veldokumentert at det dreier seg om hensynsløse, hodekappende jihadister. Denne heltefortellinga lever til tross for at ingen av de mediene som forteller den har turt å sende sine reportere inn til heltene sine, vel vitende om at de da sannsynligvis ville bli drept eller tatt som gisler og solgt til andre fanatikere, som antakelig ville ha drept dem. Igjen har vi et eksempel på at når man først har kjøpt en narrativ, vil den svært lenge motstå konfrontasjon med fakta.

Og forestillinga om diise «syriske revolusjonære» lever til tross for at de eneste som kom ut av Øst-Aleppo var jihadister. Noen moderat væpnet opposisjon har ikke vært å se, ikke under kampene og ikke etterpå.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


9 KOMMENTARER

 1. Og Hillary Clinton som president, det sto også på ønskelista for «venstresida» med gåseøyne.

  Vi foreslår denne boka som julelektyre:
  Diana Johnstone: «Queen of Chaos: The Misadventures of Hillary Clinton»

  «United States wars are getting repetitive. Always the same old scenario. The mainstream media alert public opinion to the latest villain supposedly threatening to slaughter his own people . The U.S. does the job instead with its drones and missiles. The new villain is soon forgotten, but his country is left in a shambles, with competing fanatics vying to dominate the chaos. Something new is needed. How about a Woman War President? Hillary Rodham Clinton has painstakingly groomed herself for the role. Her record as Secretary of State shows that she is fully qualified to be the first woman to be known as the mother of all drones or even to launch World War III.»
  https://www.amazon.com/Queen-Chaos-Misadventures-Hillary-Clinton/dp/0989763765

  Johnstones svenske forlag skriver:

  «Vår tids ledande imperium, USA, känne­tecknas däremot av att det totalförstör underkuvade länder, utan att ge någon kompensation. Syftet tycks vara att skapa kaos, och så kallade “failed states”, för att på så sätt undanröja eller förhindra framväxten av rivaler. Jugoslavien. Afghanistan. Irak. Libyen. Syrien. Ukraina. Listan över de länder där USA på senare tid intervenerat med förskräckande resultat – direkt eller indirekt – kan göras lång.»
  https://www.karnevalforlag.se/bocker/drottningen-av-kaos/

  Tronsmo skaffer boka/bøkene.

  .

 2. Tror nok en god del moderate som det en gang var en del av.Har benyttet seg av amnesti.

  Amnesti
  Syriske myndigheter har helt fra 2012 gitt syriske opprørere amnesti om de overgir seg, leverer fra seg våpen. De får sin sivilstatus registrert, kan reise hjem og kan gjenoppta sitt gamle liv. Dette forsoningsarbeidet har gått under radaren i vestlieg medier sannsynligvis fordi man villet fremstille president Assad som despoten som massakrerer sitt eget folk. Dette arbeidet ledes av forsoningsminister Ali haydar som er leder av et opposisjonsparti, men besitter under krigen et meget viktig departement. Denne politikken har aldri skjedd i noe krig før. Tanken er at skal Syria bestå som nasjon må man etablere en forsoningspolitikk som ikke skaper fiender og venner av staten Syria. Også underslått, men sivilsamfunnet i Syria fungerer, det samme gjør statlige institusjoner. I tillegg til kampen mot terrorister får altså syriske opprørere amnesti. Opprørere med blod på hendene vil det bli reist straffesaker mot, sivilsaker som ofrene fremmer mot de som har begått kriminelle handlinger.

  • Hvis dette om amnesti stemmer, er det et smart trekk fra Assad når det kombineres med våpenhvile mot «moderate opprørere» mens IS og terrorister fortsatt skal bekjempes.

   Opprørerne får et valg gjennom et slikt system med amnesti om de fortsatt skal kjempe med våpen og bli regnet som terrorister eller bli behandlet som «moderate opprørere».

   Etter Aleppo er trolig IS-kontrollerte områder neste skritt for Assad/Russland/Iran. Opprørere får være i fred og tid til å tenke seg om hva de vil gjøre. Når IS er nedkjempet kan opprørerne bli neste mål, så det har nå tid og anledning til å forsøke å få til en permanent avtale med Assad, om Assad vil.

 3. «White Helmets» er det kommet ut fra Østre-Aleppo eller er de der fremdeles?

  Har ikke sett så mye til hvite hjelmer i fra bildene fra Aleppo. Men det er kanskje noe jeg har gått glipp av?

  • Det er ikke spor etter White Helmets i øst Aleppo. Ikke en hjelm- ikke en ambulanse. Alle som blir spurt som kommer ut har aldri hørt om noe White Helmets. Sånn er det. LØGN- nok en, iscenesatte og betalt av vesten. Mål: Vise så mange barn som mulig gravd ut av ruiner at USA/NATO bare ‘måtte’ innføre en flyforbudtssone over Aleppo- dvs krig med Russland, Syria, Iran = 3. verdenskrig. Men, noen kom dem i forkjøpet. Det dukket heller ikke opp noen andre humanitære org. etter at øst Aleppo var tømt. De sa de var der- alle sammen.. Det som imidlertid dukket opp var enorme mat- og medisinlagre sammen med depoter med våpen, kjemikalier, gasssylingere osv.- nok til å krige i 2 år. Denne maten og medisinene var i Al- Nusras besittelse, brukt for dem selv + fam. Mat og våpen MÅ ha kommet i samme last. Når Egeland sier at det kommer ikke inn mat i øst Aleppo snakker han ikke sant, og det vet han. Mat og våpen har kommet sammen med ‘nødhlepen’. At Egeland har snakket om et enormt antall innbyggere i øst Aleppo enn det i realiteten var er heller ikke tilfeldig. På samme måte som man trenger mat i krig, trenger man ferske våpen…Nå når øst Aleppo er befridd så har ikke Egeland kommet med disse enorme trailerne han sier står og venter i Tyrkia. Hvorfor ikke? Russland, Syrias røde halvmåne og Internasonale Røde Kors er de eneste NGO som er på stedet…Ikke Norsk Folkehjelp, Flyktningehjelpen, Norwac ingen NGO fra noe land. Ikke disse lokale ‘sivilsamfunnsgruppene’ disse NGO påstår de har samarbeidet med. Alle millionene av dollar disse NGO har fått har gått til terrorgrupper. White Helmets, har fått 100 millioner dollar fra ulike regjeinger. Hvor er de? Hvor er penga? Denne krigen er blitt en industri. En smøreindustri. Det er så mange aktører i denne krigen som er villig til å la et helt folk forgå at det nærmer seg krigsforbrytelser. Ingen Egeland, ingen NGO har en eneste gang snakket om de grove sanksjonene mot Syria. Sanksjoner som struper Syrias, folk dør. .Alt under dekknavnet ‘opposisjon mot en diktator’ eller ‘revolusjon’-avhengig av hvor du står på aksen venstre/høyre.
   https://steigan.no/2016/10/15/okonomisk-beleiring-av-syria/

   • Egeland er en tjener for makta. Nå er det globalistene og krigsarkitektene som er hans overordnede. Men han er ikke alene. Mesteparten det politiske lederskap og tusenvis av frivillige tjener krigens opprettholdelse. Og vi som skattebetalere er ufrivillige bidragsytere til drap og mennesnelige lidelser.

 4. Man må huske på at norske myndigheter offisielt støtter de moderate opprørerne på flere ulike måter bla med norske spesialsoldater inne i Syria. Å innrømme at dette dreier seg om støtte til tilnærmet ikke-eksisterende grupper er ikke helt enkelt å innrømme.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.