Tallenes tale: Det var først og fremst Hillary Clinton som tapte

0

Riktignok vant Donald Trump presidentvalget i USA, men det som er mest slående når en ser på stemmetallene er hvor mye Hillary Clinton tapte i forhold til hva Barack Obama fikk av stemmer i 2008 og 2012.

I 2008 var stemmetallene slik (Wikipedia):
Obama 69,498,516 – McCain 59,948,323
I 2012 var stemmetallene slik:
Obama 65,915,795 – Romney 60,933,504
I 2016 ble stemmetallene slik (foreløpig):
Clinton 60,278,606 – Trump 59,907,356

Donald Trump fikk altså omtrent samme antall stemmer som de to foregående republikanske kandidatene (og faktisk litt færre enn Clinton). Det er ikke der forskjellen har vært. Det slående er hvor mye Clinton har tapt på demokratisk side. 9 millioner færre stemmer enn Obama i 2008 og 5,6 millioner færre enn Obama i 2012.

hillary clinton2 sirte

Det gir et bilde av hvor upopulær Hillary Clinton er. Det klarer man ikke å forstå hvis man utelukkende følger norske medier. Men husk på at du hun aksepterte nominasjonen på demokratenes landsmøte var det kanskje så mange som 500 delegater som marsjerte ut av salen mens de ropte: No more war! No more war!

sanders clinton demo

Hele Californiabenken, altså alle delegatene fra USAs mest folkerike stat, marsjerte ut. Om ikke norske journalister og venstreliberaler forstår det, så eksisterer det et folkelig raseri i USA mot den korrupsjonen og overklassearrogansen som Clinton-klanen representerer.

Her er det på plass å nevne en analyse av Nathan J. Robinson i Current Affairs fra februar 2016, der han skrev at hvis ikke demokratene stiller Bernie Sanders mot Trump, så vil Trump vinne.

Han skriver om hvordan Trumps kampanjestil vil ha enormt mye skyts mot Clinton:

This campaigning style makes Hillary Clinton Donald Trump’s dream opponent. She gives him an endless amount to work with. The emails, Benghazi, Whitewater, Iraq, the Lewinsky scandal, ChinagateTravelgate, the missing law firm recordsJeffrey EpsteinKissingerMarc RichHaitiClinton Foundation tax errorsClinton Foundation conflicts of interest“We were broke when we left the White House,” Goldman Sachs… There is enough material in Hillary Clinton’s background for Donald Trump to run with six times over.

Og dette skjedde jo også.

Bernie Sanders hadde ingen av Clintons svakheter og en rekke styrker som Trump ville ha vanskeligere med å takle. Men som vi så var ledelsen i det demokratiske partiet aldri i nærheten av å godta Sanders som kandidat. De brukte til og med juks og manipulasjoner for å ødelegge hans kandidatur. «Avsløringene viser at DNC konspirerte mot Bernie Sanders,» skriver Huffington Post. Avisa The Observer skriver i en kommentar: «Wikileaks Proves Primary Was Rigged: DNC Undermined Democracy.»

Å se norske sosialister og liberale hylle Clinton når hun djupt inn sitt eget parti betraktes som en korrupt krigshisser, blir ganske patetisk. Men bankene, våpenindustrien og Washington-eliten innenfor The Beltway ville ha henne, og det var knapt det tjuvtrikset de ikke var villige til å bruke for å oppnå dette. Denne eliten falt for eget grep.

Donald Trump har rasert det republikanske partiet, Hillary Clinton har langt på vei rasert det demokratiske partiet. Det er ikke for sterkt å si at det politiske systemet i USA er i full krise. Trump er ingen årsak, han er bare et symptom.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.