Hundrevis av Sanders-tilhengere forlot landsmøtet da Clinton ble nominert

Da Bernie Sanders oppfordret landsmøtet i Det demokratiske partiet i USA til å nominere Hillary Clinton ved akklamasjon forlot hundrevis av hans tilhengere salen og gjennomførte en spontan demonstrasjon utenfor.

Fra flere delstater sto delegatbenkene nesten tomme etter utmarsjen. Det var kanskje så mange som 500 som forlot salen, og par hundre av dem deltok i demonstrasjonen. Utenfor ropte de slagord for Sanders og mot ledelsen i partiet.

CBS skriver:

About 25 protesters refused to move from the floor of the media tent. After police cordoned off access to the space, over a hundred more congregated outside.
The demonstrators linked arms, duct-taped their mouths shut to signify their votes had been “silenced” at the convention, and held up signs with phrases like “The revolution continues” and “#DemExit.”

Later in the evening, while protesters seemed to try blocking delegates from exiting, police in riot gear converged just inside convention perimeter. The officers lined up against the inside of the fence in case the protestors break through.

Da delegatene forlot salen ropte de at nominasjonen var rigget, skriver Huffington Post.

Og det var den jo, slik det har kommet fram i epostlekkasjene fra partiledelsen til Demokratene.

Hillary Clinton har valgt senator Tim Kaine som sin visepresidentkandidat. Kaine er ifølge alle kilder en solid pro-Wall Street-mann. Han går inn for TTP og for å lette på kontrollen av finansindustrien. Og New York Times skriver at han er i søkelyset for eventuell korrupsjon i form av gaver fra blant annet farmasøytisk industri.

Men her hjemme behandler mediene nominasjonsprosessen i USA som om den har noe med demokrati å gjøre og hele sirkuset prioriteres som om det dreier seg om et valg i Norge neste uke. Så er det altså snakk om et valg i USA i november. Slik er det å følge mediene i en vasallstat.

PS: Hørte rapporten fra Tove Bjørgaas i NRK etter at denne artikkelen var publisert. Den glattet fullstendig over denne store protesten og fortsatte i det samme propagandasporet.

  16 kommentarer til “Hundrevis av Sanders-tilhengere forlot landsmøtet da Clinton ble nominert

 1. Fredrik
  27. juli 2016 klokka 07:47

  Grande var der. Sikkert med tårer i øya under Bill’s romanseforstilling.
  Hun “opplevde noe historisk” uttrykker hun til NRK i lykkerus.
  Det er ikke umulig hun har rett i det.

 2. AnneBrit
  27. juli 2016 klokka 09:43

  Nominert under slagordet “lock her up”. Hora fra Babylon, med egen hallik.
  Det eneste håpet er at Jill Stein er et navn det er lett å huske. For jeg tror ikke Trump har særlig mer støtte enn Billary.
  Du skal se at militær-kupp blir vår nye favortitt-metode ( så mye knust håp som vaker rundt Tyrkia, nå).
  Hvor det går.strykende…

  http://therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=74&jumival=16846

 3. FR.ED
  27. juli 2016 klokka 10:01

  Clinton opererer som “stat i staten”. Det er bare å håpe at hun blir president fordi hennes CV vil trolig medføre dyp skepsis til hennes utenrikspolitikk. Det kan igjen føre til at USA blir mer isolert utenrikspolitisk. Go Hillary!

 4. roger
  27. juli 2016 klokka 10:56

  Ny dokumentarfilm “Clinton Cash” dokumenterer hvordan Clintons gikk fra “Dead Broke” til megarike.

  http://www.zerohedge.com/news/2016-07-25/clinton-cash-debut-just-time-fan-flames-tension-dnc

  Filmen dokumenterer svindelen med Clinton-stiftelsen. Jeg hadde håpet at filmen også skulle omtale de norske bidragene til Clinton-stiftelsen, men det gjør den ikke. Men man kan jo undres. De norske bidragene til Clinton-stiftelsen ligger vel i området rundt 100 millioner dollar. Hvorfor skulle Norge gi 100 millioner dollar til Clinton-stiftelsen?

  • 27. juli 2016 klokka 17:27

   Hvorfor skulle Norge gi 100 millioner til Clintonstiftelsen, spör du. Det er ikke det norske folket som gir, de har aldri blitt spurt. Det er derimot regeringen ved Solberg og Brende. Det tar våre skattepenger og gir til noen av de mest korrupte i USA. Hvorfor? Det er klart at noe venter de seg til gjengjeld. Clinton har värt flink til å belönne sine stöttespillere. Hun har nok lovet enda mer, forutsatt at hun blir valgt. Og det kan hun bli, om det ikke finnes for mange lik igjen i skapene!

   • roger
    28. juli 2016 klokka 00:55

    Ja, men hva har Clinton lovet Norge (eller kanskje heller norske politikere) til gjengjeld? Noen som vet?

 5. Roy
  27. juli 2016 klokka 14:27

  På folkemunne i USA kalles Killary, Heksa fra Helvete og ser man på meritt lista hennes så blir del det kallenavnet muligens litt beskjedent ..
  Hillary Clinton Is A Threat To All Of Humanity
  corbettreport

  https://www.youtube.com/watch?v=0EGBOMvBrZw

  • 27. juli 2016 klokka 15:50

   Har også sett at de kaller henne Hitlary.

 6. roger
  27. juli 2016 klokka 14:41

  Zerohedge melder også at IRS (skattemyndighetene) nå vil etterforske Clinton-stiftelsen.

  http://www.zerohedge.com/news/2016-07-27/irs-launches-investigation-clinton-foundation

 7. jurgen
  27. juli 2016 klokka 16:20

  Det er rigget for den flotte dama.

 8. AnneBrit
  28. juli 2016 klokka 01:59

  Pat Buchanan på rett spor!! Han konkluderer : ” We were the first “experts” to play this game. Now others know how to play it. We reap what we sow.”

  http://www.theamericanconservative.com/buchanan/will-putin-get-a-pulitzer/

Legg inn en kommentar