Nordpolen 20 grader varmere enn normalt

39

– Det er 20 grader varmere enn normalt over store deler av Polhavet, sier den amerikanske forskeren, Jennifer Francis ved Rutgers universitet til Washington Post.

Hun sier varmen er et resultat av rekordlite og antakelig veldig tynn is, sammen med mye varm og fuktig luft sørfra som drives nordover av en kraftig vind.

Målinger fra Danmarks Meteorologiske Institut, som ble gjort tidligere i uka nord for 80 grader, viste fem minusgrader, mot normalen på minus 25, skriver NRK.

Samtidig med denne rekordvarmen er det registrert tilsvarende rekordkulde over deler av Sibir. WP publiserer dette kartet:

nordpolen-varm

2016 varmeste år som er registrert

Samtidig tyder alt på at 2016 blir det varmeste året som er registrert. Riktignok ble sepember bare den nest varmeste september noen gang, hårfint slått av september 2015, skriver NOAA. Men for 2016 som helhet ser det ut til å gå mot ny rekord.

NRK skriver:

I Kuwait nådde termometeret i juli opp til 54 grader, og i India til 51 grader. Pretoria i Sør-Afrika opplevde rekordhøye 42,7 grader.

I arktiske områder i Russland har gjennomsnittstemperaturen ligget opptil 7 grader høyere enn normalt.

Det er ikke lenge før vi nå grensa på 1,5 grader over før-industrielt nivå.

– Arktis er et merkelig sted akkurat nå

De temperatursvingingene som skjer i Srktis er helt utenom det normale. Det har virkninger for mengden av havis. Lenge var utbredelsen av isen større enn i rekordåret 2012 da det var så lite havis i Artis som man aldri før har registrert. Men høsten 2016 er plutselig utbrdedelsen av isen vesentlig mindre enn den var på samme tid i 2012.

havis-arktis-2016

Brian Kahn skriver på Climate Central:

The latest twist in the Arctic sea ice saga began in mid-October. Temperatures stayed stuck in their September range, pausing sea ice growth. By the end of the month, the Arctic was missing a chunk of ice the size of the eastern U.S.

The oddness continued into November. A large area of the Arctic saw temperatures as much as 36°F above normal, further slowing Arctic sea ice growth and even turning it around for a few days. In other words, it was so warm in the Arctic that despite the lack of sunlight, sea ice actually disappeared.

Hva så med Antarktis?

I Antarktis har bildet vært et annet enn i Arktis. Der har isen blitt redusert på den ene delen av kontinentet, rundt Antarktis-halvøya, mens den har vokst på den andre delen, særlig i Weddell- og Rosshavet..

I 2016 er det imidlertid registrert mindre havis også der enn noen gang tidligere.

Danmarks Meteorologiske Institut skriver på sine nettsider:

Arealet af havisen omkring Antarktis er på det laveste niveau i de 38 år, hvor man har målt den slags.

Havområderne omkring Den Antarktiske Halvø og ud for Østantarktis har betydeligt mindre havis end normalt.

«Ja, faktisk er niveauet på det laveste i de 38 år, hvor man har brugt satellitter til at overvåge isen» fortæller seniorforsker ved DMI, Rasmus Tonboe.
«Mængden af havis falder altid i australske forsommer, og det er sådan set ikke underligt, at det netop er omkring Den Antarktiske Halvø og ud for Østantarktis, vi ser det. Det er nemlig de områder, hvor vi gennem længere tid har set stigende temperaturer og et generelt fald i udbredelsen af havis».

antarktis-havis

Problemet med at havisen bryter opp så tidlig i den antarktiske sommeren er at det fører til at havvannet varmes opp tidligere og så tærer på isshelfene innenfor. Og det kan sette i gang en dominoeffekt.

«Forskerne har gennem flere år overvåget en sprække i Larsen C-isshelfen på Den Antarktiske Halvø. Sprækken udvikler sig gradvist, og det ender sandsynligvis med, at et kæmpe isbjerg kælver,» forklarer Rasmus Tonboe.
»Når isbjerget på omkring 5.000 km2 – godt og vel på størrelse med Vendsyssel – brækker af, bliver Larsen C-isshelfen omkring 10% mindre.»
Computersimuleringer viser, at når stykket brækker af, så bliver hele den bagvedliggende isshelf ustabil, og det kan betyde, at den helt forsvinder. Det skete for nabo-shelfen Larsen A i 1995 og Larsen B i 2002, og det skete for Wilkins-isshelfen på den anden side af Den Antarktiske Halvø i 2009.
«Og det sætter gang i endnu mere ravage,» siger forskeren.

Mye tyder på at vi allerede er inne i en klimatisk periode vi ikke har noen tidligere erfaringer med. De økte temperaturene kan utløse enda høyere temperaturer eller de kan føre til plutselige endringer i værsystemene der man får ekstremkulde der det normalt er ganske mildt.

Noe av endringene i 2016 skyldes opplagt at det var en meget sterk El Niño 2015–2016. Som CNN skriver:

Record smashing temperatures hit Thailand, Laos and Cambodia. In Malaysia, lakes dried up and vegetables withered. Weak monsoons and killer heatwaves left India barren and praying for rain.

Men det er ingen som egentlig vet hvorfor El Niño ble så sterk eller hvilken sammenheng det er mellom dette fenomenet og den generelle utviklinga av klimaet.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


39 KOMMENTARER

 1. Kanskje det er verdt å lytte til inuitene:
  “Earth has shifted” – Inuit elders issue warning to NASA and the world
  A new warning has come to NASA from the Inuits.
  They are warning that the change in climate is not due to global warming, but rather because of the Earth shifting a bit. … Presently they are warning NASA that the cause of change in weather, earthquakes etc, are not due to global warming as the world thinks. They state that the earth has shifted or “wobbled”. “Their sky has changed!” The elders declare that the sun rises at a different position now, not where it used to previously. They also have longer daylight to hunt now, the sun is much higher than earlier, and it gets warmer much quickly. Other elders across the north also confirmed the same thing about the sky changing when interviewed. They also alleged that the position of sun, moon and stars have all changed causing changes in the temperature. This has also affected the wind and it is very difficult to predict the weather now and according to them predicting weather is necessary on Arctic. All the elders confirmed that the Earth has shifted, wobbled or tilted toward the North. This information provided by the Inuit Elders has caused a great concern in the NASA scientists.
  http://natives-today.com/2016/11/19/earth-has-shifted-inuit-elders-issue-warning-to-nasa-and-the-world-video/

  • Det høres litt merkelig ut at NASA ikke skulle ha lagt merke til dette «skiftet» i himmellegemers posisjoner.»Vanlige» mennesker skulle jo også sett noe sånt da jeg ikke tror man må være «urbefolkning» for å se fysiske endringer. Tror nok det er noen som har gitt svar som noen tror noen liker å høre i dette tilfellet.

   • Jeg hører til dem som tror at de klimaendringene vi nå ser har naturlige årsaker, men at vi mennesker muligens forsterker problemene. Inuitene synes jeg gir en god folkelig framstilling av hva de opplever, men de er ikke de første som har observert at jordens akse har forskjøvet seg. NASA har selvsagt også oppdaget det, men det vet kanskje ikke inuitene.
    «…Around the year 2000, Earth’s spin axis took an abrupt turn toward the east and is now drifting almost twice as fast as before, at a rate of almost 7 inches (17 centimeters) a year. «It’s no longer moving toward Hudson Bay, but instead toward the British Isles,» said Adhikari. «That’s a massive swing.» Adhikari and Ivins set out to explain this unexpected change.»
    http://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?feature=6332
    Andre lenker:
    http://www.divulgence.net/
    http://news.nationalgeographic.com/2016/04/160408-climate-change-shifts-earth-poles-water-loss/

   • Enig i at det høres merkelig ut at eskimoer kun ved hjelp av sine øyne skulle oppdage at jorda har endret seg på jordaksen. Denne endringen går som kjent over tusenvis av år og er derfor ikke observerbar over noen generasjoner.

    På den annen side er det et faktum at dreiningen på jordaksen lenge har vært inne i en syklus der mer solstråling treffer jorden, og følgelig påvirker dette klimaet. At tiltingen kan gå i rykk er imidlertid i tilfelle noe nytt, men det kunne forklare klimaendringen.

    Om 5-6 000 år snur tiltingen andre veien og da vil temperaturen på jorden nå sitt høyeste nivå. Muligens vil all is da være omgjort til flytende vann og havstanden økt med 65 meter.

    • Jeg har lagt ut noen lenker om det med jordas tilting, men det er «awaiting moderation». Du kan imidlertid søke selv, på NASA og wobbling earth, eller Earth’s axis shift eller Earth poles shift

     • Takk for tipset.
      Dersom det viser seg å være noe hold i dette så kan det være en sensasjon som legger klimadebatten død.

 2. Det gikk en dokumentar på nrk om disse fenomenene nylig. Der hadde man også med disse fine animasjonerte kartene fra jorda med temperaturer og skydannelse. Problemet derers den gangen var at de hadde glemt at hvirvelen går andre veien sør for ekvator. Tildligere har vi også sett disse temperaturene fra tider og steder hvor det aldri har blitt målt. En gang kom de med et slikt kart på ABC nyheter som du ser over her, der jorda var strukket ut og som skulle vise temperaturer, men hadde glemt at den fargen som er i horisonten på den ene siden av kartet også må fortsette på den andre siden fordi kartet gjenspeiler at jorda er rund. Akkurat det samme ser du med den mørke fargen på den lange stripen 1/3 av kloden i kartet oppe til høyre her. Nede i venstre billedkant hvor man ser samme stillehavet er det helt hvitt.

 3. Sol, svindel, HAARP og Geoengineering er ikke nevnt i forbindelse med dette påståtte ekstreme fenomenet. Vil det si at mediene, som får kraftig kritikk et annet sted på steigan.no, samt NASA, som har løyet for oss tidligere gir oss den hele og fulle sannhet denne gangen?

 4. Steigan skal ha ros for at han nevner rekordkulda i Sibir, som f.eks Yr og NRK ikke nevnte med et ord her om dagen i en artikkel.
  Slik fungerer den moderne og ukritiske «lygepressen» som ser alt fra en vinkel.

  Jeg vil imidlertid vise til en svært liketil forklaring av forskeren Clive Best (han er fysiker) på hvorfor det ikke har oppstått mye havis i området rundt Nordpolen hittil i sesongen. Best mener at den nylige «supermånen» har skylda fordi den har ført til mye større tidevannsforskjeller (økende jo lenger nord) enn vanlig som igjen gjør at is ikke har kunnet danne seg på samme måte som vanlig.

  Så sier han videre: «This increasing churning («kjernende») tidal flow since October has had two effects. First it has inhibited natural sea ice formation, and secondly mixed in more warmer water from lower latitudes than normal. These large tidal ranges look likely to continue till the end of 2016 before returning to normal. The Arctic ocean also has relatively shallow basins with narrow channels at the Bering Sea and to the North Atlantic between Iceland-Scandinavia. This accentuates tidal flow».

  Høres ut som en god forklaring for en legmann som meg. Større tidevannsforskjeller = mer oppbrytning av isdannelse og mer varmt vann sørfra har kommet inn. Så har den kalde lufta flyttet seg over til Sibir. Er det egentlig noe behov for å blande inn global oppvarming i dette?

  http://clivebest.com/blog/?p=7416

  • Ja, og de snakker konsekvent om Arktis. Grønlansdisen pluss Artktis er lite ismasse i forhold til i Antarktis. Rundt ti prosent mener jeg å ha sett et sted. korriger meg gjerne
   Antarktis omfatter kontinentet Antarktika, som har et areal på 14,4 millioner km². Det er plassert på den sørlige halvkulen, nesten helt sør for den sørlige polarsirkelen, og er omkranset av Sørishavet. Omtrent 98 % av Antarktika er dekket av is, med en gjennomsnittlig tykkelse på minst 1,6 kilometer.

   • Jeg vet ikke noe om forholdet mellom is i arktis/antarktis men synes det høres litt lite ut i og med at Grønland er 2,3 millioner km2 og ca. 2 millioner km2 er dekket av is. I tillegg kommer altså den flytende isen i arktis rundt Nordpolen + på alle øyene i arktisk Kanada samt Russland, Svalbard mm. Men at det er mer is i Antarktis er sikkert helt riktig.

    Det som er forskjellen er at isen i Antarktis er landfast i motsetning til rundt Nordpolen og den vil ikke påvirkes av månens gravitasjonskraft (tidevann) annet enn eventuelt ubetydelig ekstra kalving i randsonene om denne teorien er riktig. Er det ikke sannsynlig å anta at denne forskjellen mellom fast land og sjø er hovedgrunnen til at det er langt kaldere i Antarktis (i gjennomsnitt) i utgangspunktet?

    • Det har jeg ikke tenkt over tidligere. Det virker jo som en plausibel forklaring hvis man tenker på dybden av is og tele under.

 5. Hvis meldingene om stor temperaturstigning allerede nå er utslag av menneskelige utslipp, kan det se ut som løpet allerede er kjørt for oss alle. Den industrielle kapitalistiske grådighetskulturen har løpt linen ut.
  Ved i stedet å se disse rapportene om enorme globale skiftninger i sammenheng med geofysiske forhold som endring i jordaksen, månebanen og ikke minst solas påvirkning på klodens klima, vil autoriteten til IPCC få et totalt sammenbrudd og Trump kan sole seg i sin tilsynelatende stadig stigende fortreffelighet. Vi snakker om tillitskrise i forhold til det politiske lederskap i hele den vestlige verden
  Det politiske rabalderet om regjeringens «bilpakke» er jo uansett en ren parodi.

 6. jorda er ute av kurs. og det vil bli katastrofe snart. så var vi også plutselig 50 000 km nærmere månen et par dager. Så var vi på normal avstand igjen. Så forskere og regjeringer vil vel ikke at vanlige folk får vite dette. kall meg gjerne paranoid eller konspirator. men se på alle fakta i sammenheng. økt jordskjelv aktiviteter, økt vulkanutbrudd, nærme månen,polskifte.stopp i luftutskifting i polområdet og økt solstormer som treffer jorda. så alt dette på kort tid ????????????

 7. EL Nino er et resultat av rekordsolstormer på jorden samt et polskifte som har skjedd på solen, og som selvsagt har stor påvirkning på jorden. Endringen kommer til å merkes i hele solsystemet, http://www.tv2.no/a/4099002

  Selv på Pluto og Mars skjer det merkelige endringer. Is smelter..
  http://news.nationalgeographic.com/news/2007/02/070228-mars-warming.html

  I tillegg er jordens magnetfelt redusert med 10% de siste 100 årene. Dette magnetfeltet beskytter mot solens aktivitet.

  I dag meldes følgende på hegnar.no; Temperaturene i atmosfæren faller kraftig
  Temperaturene gjorde et hopp under El Nino, men nå faller de like kraftig tilbake igjen.
  Whitehouse viser til at nå som værfenomenet er over kan det lett ses at temperaturene i den lavere troposfæren, den laveste delen av jordens atmosfære der skyer og de fleste værfenomener dannes, IKKE VISER NOEN LANGVARIG OPPADGÅENDE TREND FRA 1999 til 2016. 23. november 2016 http://www.hegnar.no/Nyheter/Politikk/2016/11/Temperaturene-i-atmosfaeren-faller-kraftig

  Alt flytter på seg. Arktissmeltingen virker veldig lokal, og mens varmen øker noe der er det blitt rekordkalt i Sibirområdet, i tillegg til rekordis i Antarktis.

  Den magnetiske Nordpolen er på vill flukt mot Sibir. – Nordpolen flytter seg 64 km på et år
  http://www.dagbladet.no/2010/01/20/magasinet/vitenskap/nordpolen/forskning/nordlys/9997667/

  Dette var man opptatt av ved årtusenskiftet, fær klimadebatten tok helt overhånd

  POLBYTTE I VENTE?
  (Forskning.no 8.1 2004) Nordpolen er der! Nei, der! Oi, eller der! Jordas magnetiske poler flytter seg med stadig større fart. Er det like før hele magnetfeltet snur, og Norden blir Syden?

  I tillegg til at nordpolen vimer rundt oppe i Arktis, lager de magnetiske krumspringene røre andre steder på kloden også. I Afrika driver kompassnålene med én grad i året, og DET GLOBALE MAGNETFELTET HAR BLITT TI PROSENT SVAKERE PÅ 100 ÅR

  DET ER DETTE MAGNETFELTET SOM SKAL BESKYTTE OSS MOT REKORDSOLSTORMENE OG ANNEN STRÅLING..

  Men det finnes håp; I forhold til gjennomsnittet den siste millionen med år, er dagens magnetfelt faktisk dobbelt så sterkt som vanlig.

  Alt dette kan likevel være tegn på at jordas beskyttende magnetfelt er i ferd med å pakke sammen, og at polene forbereder seg på å bytte plass. Det blir i så fall ikke første gang. http://forskning.no/geofag-paleontologi-stub/2008/02/polbytte-i-vente

  Så var det denne;

  DETTE ER KLIMAFORSKNINGEN KLIMAPANELET HATER
  – Hele klimagruppen hatet ideen om at dette skulle ha noen effekt på klimaet, det ble sett på som en katastrofe, sier professor Henrik Svensmark. Astrofysiker og professor Henrik Svensmarks klimaforskning ble publisert i Royal Society for 20 år siden, men blir tiet ihjel og stemplet som uansvarlig. Svensmark forklarer at i løpet av de siste 25 årene har CO2 vært den dominerende teorien for å forklare alle klimavariasjoner, men hvis vi ser på klimaet opp gjennom historien er det ingen tvil om at solen har vært svært viktig. Og man kan ikke ignorere det, mener han. http://www.hegnar.no/Nyheter/Politikk/2016/11/Dette-er-klimaforskningen-klimapanelet-hater

  Vi går i hvert fall spennende tider i mæte. Det er mye prestisje som står på spill. Måtte sannheten seire uansett hvem som har rett!

 8. hvis nordpolen smelter og sørpolen ikke smelter. hva skje da tro. vil ikke dette påvirke jordens bane. eks: en rund ball som går i bane som plutselig er tynger på et punkt i et vakuum vil forandre sin bane. dette er elementær fysikk. men det kommer ann på om hvor mye vekt det er snakk om. jeg håper jeg tar feil.

 9. Litt til; med tanke på NASAs funn av rekordsprekk I magnetskjoldet I 2008, samt reduksjonen på 10% siste 100 år, har man også funnet ut at sola er mer aktiv nå enn på 8000 år

  SOLA MER AKTIV NÅ ENN PÅ 8000 ÅR
  De siste 70 åra har Sola hatt den lengste og mest intense perioden med solflekkaktivitet på 8 000 år. Hva har dette å si for klimaet?
  http://forskning.no/klima-stjerner-stub/2008/02/sola-mer-aktiv-enn-pa-8-000-ar

  JORDENS MAGNETFELT FLIPPER UT
  (VG Nett 10.11.2002 ) Forskere frykter at jordens magnetfelt står overfor en enorm omskiftning. Kanskje du kan reise nordover til Spania snart?

  I overgangsperioden er jordens magnetfelt redusert og kan bli svært sårbar for elektromagnetisk stråling. Strålingen varmer opp atmosfæren og SØRGER FOR ET KLIMAKAOS MAN SJELDENT HAR SETT MAKEN TIL
  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/vaer-og-uvaer/jordens-magnetfelt-flipper-ut/a/520043/

  En kraftig solstorm 23. januar i 2012 sendte kraftig stråling mot jorden. Deretter kom nok et kraftig utbrudd 22.07.2012, et av de største utbruddene på solen noensinne

  I tillegg ble det oppdaget et gigantisk brudd I magnetskjoldet I 2008

  Giant Breach in Earth’s Magnetic Field Discovered – (NASA Dec. 16, 2008)
  «The opening was huge—four times wider than Earth itself,»
  https://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2008/16dec_giantbreach/

  REKORDKULDEN

  ABC Nyheter 9. des. 2013 – Det er satt ny kulderekord på det norske bilandet Dronning Maud Land på Antarktis med bitende 91 minusgrader.

  (Ing.dk 10. des. 2013) – Amerikanske forskere har med satellit målt den laveste temperatur nogensinde i3.900 meters højde på Antarktis.

  (Tv2 20. sep. 2012) – Forskningsstasjonen Vostok i Antarktis har aldri hatt det kaldere i september. Den 16. september endte minimumstemperaturen på minus 83,9 grader. Det er 1,7 grader kaldere enn den forrige septemberrekorden, og ny
  verdensrekord.

  (Siste.no 21. apr. 2008) – Havdypene i Antarktis er blitt tydelig kaldere, stikk i strid med den globale oppvarmingen. Forskere har målt kulderekord i Antarktis

  HVORFOR ER SOLA SÅ SINT?
  (Forskning.no 5.11 2003) Eksplosjoner, gasskyer med en fart på nesten åtte millioner kilometer i timen, utslåtte GPS-systemer og ekstremt nordlys. I de siste ukene har stjerna vår spyttet gass og protoner ut over jorda og resten av solsystemet. Årsaken til raseriutbruddet er å finne i solas indre forvirring.http://forskning.no/universet-romforskning-stjerner-stub/2008/02/hvorfor-er-sola-sa-sint

  Jeg tror i hvert fall at sola er sterkt undervurdert i denne klimadebatten. Sjekk dette bildet fra Illustrert vitenskap. http://illvit.no/files/bonnier-ill/pictures/palneter.jpg

 10. Jeg bor i Finnmark og kan bekrefte det har vært uvanlig varmt i både sommer og høst, i hvert fall her i Sør-Varanger . Men en ting jeg har lagt merke til her oppe, er spor etter landhevningen etter istida. Mange steder kan man se steinstrender opp i gjennom lia, opp til ca. 30 meter over dagens strandlinje ligger det rullesteinstrender i tydelige avmerkede «bølger».
  Har ikke noe bildemateriale tilgjengelig akkurat for øyeblikket, men skal prøve å dokumentere det til sommeren igjen.
  Meget interessant at man kan se disse tydelige bølgene med helt jevnt mellomrom oppover i lia. Spesielt langs Porsangen og Varangen på nordsida og enkelte steder langs Tana fjorden og ut mot Berlevåg og Mehamn finner man disse rullesteinstrendene oppover i terrenget. Hvorfor steinen har blitt liggende i disse «bølgene» med meget jevnt mellomrom, har jeg ikke hørt noe vitenskapelig svar på, men jeg har konkludert med att det må ha vært «vær-sykluser» da jeg har vanskelig for å tro att selve landhevningen gikk i bølger?

 11. «Nordpolen 20 grader varmere enn normalt»

  Det er skikkelig farlig. IOg viktig. Takk til Steigan som følger med på klimaforfallet. MSM svikter fortsatt grovt her, utfra proprsjonal viktighet.

  Vi lever på vårt eget selvmord. Særlig i bruken av fossile brensler. Den bruken må stoppe. Sånn omtrent NÅ. – Sett i gang. Så kanskje vi kan løsne selvmordsrepet rundt artens hals.

   • Margit, vet du, det der er må være en urgammel greie, det at mennesket kaster alt vi vi trenger å bli kvitt til havs, og tror at da er det «borte».

    Jeg tipper det begynte med en nevestor stein som det bodde en kjip ånd i, som først datt ned fra en hylle i terrenget og rett i huet på en av våre forfedre i prehistorisk tid den ene dagen, så det ble vondt og en stor kul, og dette var før Kaptein Sabeltann-plasterets tid også, så det var ikke mye trøst å få heller – for så å ligge perfekt til for å sparke stortåa borti på vei hjem med et mammutlår eller en svimeslått neandertalerkvinne dagen etter. Skjønner’u.

    Det er da vår mann får nok, og pælmer den bedritne onde steinen dit den hører hjemme; utenfor kanten på verden mens han roper noe stygt, og ut i det våte, salte kaos der sterkere krefter maler faenskapet i filler så en mann kan få fred.

    Og siden har det liksom bare gått slag-i-slag. Har du noe du vil bli kvitt, det være seg atomavfall, giftig industrislam, kvikksøvdeponier, dioksiner, stridsgasser eller rusten tonnasje? Pælm det til havs. Hokus pokus borte.

    • Takk for fortellingen. Alt var nok mye greiere den gang jorda var flat 🙂 Problemet gjelder imidlertid ikke bare det vi kaster til havs, men også det som går ut med avløpsvannet, f.eks. mikroplast.

     Den amerikanske forskeren Mark Browne tok i 2011 prøver fra vaskemaskiners avløpsvann og fant at syntetiske klesplagg – som fleece, akryl og polyester – avgir 1.900 ulike plastfibre når de vaskes. … Nylig samlet forskere ved State University of New York prøver fra 16 ulike fiskeslag i Lake Michigan. Samtlige fisk inneholdt plastfibre. Studier der det er funnet mikroplast i sjøløver og skilpadder, tyder på at mikroplast beveger seg oppover i næringskjeden. I 2012 var det påvist at minst 663 marine arter verden over var påvirket av plastavfall på et eller annet vis.
     http://www.miljodirektoratet.no/no/Nyheter/Nyheter/2015/Januar-2015/Mikroplast-kveler-livet-i-havet/

     Hvor mye av mikroplasten som når det marine miljøet, avhenger av hvor mye som slipper gjennom avløpsrenseanleggene. IVL Svenska Miljöinstitutet har tatt prøver av avløpsvann før og etter rensingen ved tre norske avløpsrenseanlegg. Anleggene renset mellom 87 og 99 prosent av mikroplastpartiklene. Likevel slapp de ut mellom 3 og 35 millioner plastpartikler per time. – Og dette var moderne renseanlegg. Eldre eller mindre avanserte anlegg kan rense dårligere, sier Hildonen.
     http://www.dagsavisen.no/innenriks/bitteliten-miljoversting-1.350485

  • «Nordpolen 20 grader varmere enn normalt» .. mens det er rekordkaldt i Sibir?

   Kan dette ha betydning? Se på bildet Steigan har lagt ved..

   Den magnetiske Nordpolen er på vill flukt mot Sibir.- Nordpolen flytter seg 64 km på et år
   http://www.dagbladet.no/2010/01/20/magasinet/vitenskap/nordpolen/forskning/nordlys/9997667/

   I går hadde Hegnar en artikkel om at temperaturen nå stabiliserer seg etter EL Nino

   TEMPRATUREN I ATMOSFÆREN FALLER KRAFTIG – Temperaturene gjorde et hopp under El Nino, men nå faller de like kraftig tilbake igjen, og viser dermed IKKE en oppadgående trend fra 1999 til 2016. http://www.hegnar.no/Nyheter/Politikk/2016/11/Temperaturene-i-atmosfaeren-faller-kraftig

   Hva med rekordsolstormene de senere år som vil gi varme og kulde i rykk og napp og det faktum at sola er mer aktiv enn på 8000 år. En superkraftig solstorm av en størrelse forskere tror inntreffer én gang i hundreåret, kan faktisk få deler av strømnettet i verden til å bryte sammen, advarer NASA. (Hva med klima?)

   Dette skjer samtidig som det globale magnetfeltet er 10% svekket de siste 100 år, i tillegg til at NASA fant en gigantsprekk i dette skjoldet som skal beskytte mot nettopp solstormer.

   Det som er rart er at det skjer store endringer i hele universet. Det handler om magnetfelt og endring av disse i tillegg til at sola er ekstra aktiv. En kraftig solstorm 23. januar i 2012 sendte kraftig stråling mot jorden. Deretter kom nok et kraftig utbrudd 22.07.2012, et av de største utbruddene på solen noensinne.

   Det samme med underjordisk vulkansk aktivitet i nordområdene og en rekke merkelige magnetiske endringer på jorden som tilsynelatende ser ut til å skape krøll i systemet, men jeg tror det handler om mangel på kunnskap og mangel på vilje til å formidle andre synspunkt og fakts. Dette er allerede big business. 2700 milliarder i investeringer må gjøres, bare i Skandinavia. https://klimaposten.wordpress.com/2016/11/23/skremsel-og-profitt/

   Lenker
   – NÅ SKJER DET NOE MERKELIG PÅ SOLEN – (06.08.2013) Nordpolen og sørpolen på solen er i ferd med å bytte plass. http://www.tv2.no/a/4099002
   – SOLA MER AKTIV ENN PÅ 8000 ÅR. http://forskning.no/klima-stjerner-stub/2008/02/sola-mer-aktiv-enn-pa-8-000-ar
   – HVORFOR ER SOLA SÅ SINT? http://forskning.no/universet-romforskning-stjerner-stub/2008/02/hvorfor-er-sola-sa-sint
   – JORDAS MAGNETFELT FLIPPER UT. http://www.vg.no/nyheter/utenriks/vaer-og-uvaer/jordens-magnetfelt-flipper-ut/a/520043/
   – GIANT BREACH IN EARTS MAGNETIG FIELD DISCOVERED – (NASA Dec. 16, 2008) «The opening was huge—four times wider than Earth itself,» https://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2008/16dec_giantbreach/
   – MARS MELTS HINTS A SOLAR CAUSE FOR WARMING. http://news.nationalgeographic.com/news/2007/02/070228-mars-warming.html

   – POLBYTTE I VENTE? (Forskning.no 8.1 2004) Nordpolen er der! Nei, der! Oi, eller der! Jordas magnetiske poler flytter seg med stadig større fart. Er det like før hele magnetfeltet snur, og Norden blir Syden? http://forskning.no/geofag-paleontologi-stub/2008/02/polbytte-i-vente
   – SNUR DE MAGNETISKE POLENE? https://klimaposten.wordpress.com/arkiv/snur-de-magnetiske-polene/

   • Merk: «[D]et siste århundret har den magnetiske Nordpolen beveget seg godt over 100 mil.» – 64 km er udramatisk.

    20 C varmere i Arktis, derimot, er dramatisk og farlig – for mennenskestammens eksistens.

    • Poenget var vel at kulden har flyttet på seg, mot Sibir og derfor er det rekordkald i Sibir, mens Arktis opplever et varmere klima. Den spesielt varme El Nino i år har satt sitt preg, men dette normaliseres nå. I 2013 økte isen i arktis med 60 prosent etter rekorvarmen og rekord-solstormene i 2012…

     Frem til i vinter økte isen i Antarktis, altså på sørpolen til rekordnivå for tredje eller fjerde år på rad, men en uvanlig varm El Nino i år har redusert dette, men så går det tilbake til normalt. Tvilsomt at rekordvarmen i 2012 skyldtes Co2, og rekordvarmen i 2016..

     Tre år er gått uten vekst i verdens CO2-utslipp. (15.11,16) http://forskning.no/klima/2016/11/ingen-vekst-i-verdens-co2-utslipp

     Wrong: Al Gore Predicted Arctic Summer Ice Could Disappear In 2013
     Satellite photos of the Arctic taken by NASA in August 2012 and August 2013 show a 60 percent increase in the polar ice sheet, more than half the size of Europe

     Samtidig er det økt vulkansk aktivitet i området. Dette begynte like før årtusenskiftet, og disse vilkanene sender varmt vann mot overflaten og varmt vann har merkelig nok en uheldig effekt på is..

     Underwater volcanoes melting Arctic Ice, says geologist
     Powerful deep Arctic Ocean geological heat flow forces are melting the ice, says geologist James Edward Kamis.
     https://iceagenow.info/underwater-volcanoes-melting-arctic-ice-says-geologist/

     (10 June 2014), Underwater volcanoes, not climate change, reason behind melting of West Antarctic Ice Sheet – See more at: http://www.techtimes.com/articles/8278/20140610/underwater-volcanoes-climate-change-reason-melting-west-antarctic-ice.htm#sthash.A8z1ZToT.dpuf

     Hidden Volcanoes Melt Antarctic Glaciers from Below
     http://www.livescience.com/46194-volcanoes-melt-antarctic-glaciers.html

     Begynn å legge merke til at varmerekordene er lokale og smeltingen likeså. Vi har også en haug med kulderekorder. Tas disse med når gjennomsnittstemperaturen i det globale rommet måles? Jeg har to A4 sider med linker på kulderekorder de siste 16 årene..

     Nov. 14, 2016
     Extremely Warm 2015-’16 Winter Cyclone Weakened Arctic Sea Ice Pack. https://www.nasa.gov/feature/goddard/2016/extremely-warm-2015-16-winter-cyclone-weakened-arctic-sea-ice-pack

     NRK 4. jun. 2013 – De siste 10-15 årene har oppvarmingen av verden stoppet opp, https://www.nrk.no/norge/rekordhoy-co2-konsentrasjon-1.11062786

     I midnorge har det vært drittkaldt siden sommeren 2009 som var meget varm. Det er horribelt å høre alle disse skrekkadvarslene, og alt som før var normalt av naturkatastrofer, høst og vinterstormer, tørke og varmebølger er nå ekstremvær og klimakrise. Man bruker enhver anledning. Hvor lenge siden er det at nyhetene meldte storm, sterk kuling osv? Hva med alle disse «vanlige» tørkeperiodene i Afrika m.fl. ? Nå bruker de også klima for å presse igjennom kontroversiell genmanipulert mat.

     Da er det kanskje ikke så rart at «Klima- og miljødepartementet» har hovedansvaret for denne loven;

     Mat som består av eller inneholder levende genmodifiserte organismer er regulert i lov 2. april 1993 nr. 38 om framstilling og bruk av genmodifiserte organismer (genteknologiloven).

     Jeg skulle ønske tallkunstneren Steigan kunne se litt på den ufattelige profitten «Det grønne skiftet» genererer.

 12. «Det er ikke lenge før vi nå grensa på 1,5 grader over før-industrielt nivå.» Jaja, hvis du sier det så. Jeg har nevnt dette før, men det ser ikke ut til at det reflekteres særlig over hvem som serverer alle undergangsscenariene vi hører om til stadighet. At sykluser i solsystemet vårt og i melkeveien forøvrig kan ha noe med langsomme endringer av klima å gjøre ser ikke ut til å være noen særlig aktuell vinkling. Jeg påstår ikke at menneskenes aktiviteter på kloden ikke spiller noen rolle, men å tro at klimaet vil endre seg til det bedre, rett og slett ved å redusere utslipp av CO2, er en søkt tankegang. Globale nedfrysninger er noe som historisk sett kommer og går. Hvis jorda var et isøde for 20000 år siden, og det var flere grader varmere, samt mange ganger dagens CO2-konsentrasjon i atmosfæren for 8000 år siden, ja da er det noe som skurrer når en ser alt hysteriet om at «vi», menneskene, må forhindre så og så mange graders temperaturøkning i løpet av så og så mange år. Jordas skapninger har minimal mulighet for å påvirke noe som helst vedr. klimaet på jorda. Hva med sola? IPCC er, fremfor noe, globalistenes talerør og det å ha en agenda som krever at alle land skal underkaste seg avtaler vedr. utslipp av CO2 etc, gjennom FN, som også er globalistenes organisasjon, er utspekulert og genialt. For de som ønsker verden samlet til et rike vel og merke. Jeg våger påstanden om at klimahysteriet er stort sett pisspreik, som klappes frem i takt med all den andre galskapen som utspiller seg i den vestlige verden for tiden. Som alle de stadig økende truslene vi må beskytte oss mot. Angivelige terrorister, ekstremister, radikalister etc. Ved å «beskytte oss» mot folk av en annen oppfatning knebles samtidig de som taler tingenes tilstand midt i mot, hvilket også er flott for globalistene. At Jennifer Francis, dansk meteorologisk institutt etc. får oppmerksomhet for noe hun hevder, og som gir vind i seilene for klimahysterikerne får stå for hennes regning.

 13. Dette “grønne skiftet” begynner å minne om Finanskrisen I 2008 og det “økonimiske skiftet” der kjeltringene som stod bak fikk toppjobber I de nye økonomiske strukturene.

  Nå har vi hatt en oljekrig I tre år og hvor mektige maktstrukturer endrer form. Hovedkvarteret til Statoil I Stavanger er solgt til USA som også vil bygge gigantkai på Svalbard, for turister selvsagt.

  Norges helsemapper, Helse sør øst I første omgang blir overlevert et selskap I USA som vil få tilgang på all sensitiv informasjon om Norges ledelse og elite, og dette på tross av at norske myndigheter vet at USA spionerer på alt mulig. Men disse politikerne, er som avslørt av både Wikileaks og Snowden, grundig overvåket I flere tiår, så det mange begynner å spørre seg er; Hva har de funnet siden den norske ledelsen går så totalt I mot folkets ønker, mot demokratti og åpenhet.

  USA har I mange år kartlagt de folkevalgtes privatliv, vaner og uvaner. Det er også en kjent sak at både russisk og amerikansk etteretning bruker feller for å lokke nøkkelpersoner inn I et grep de ikke kan komme ut av, så når politikere og øvrige myndigheter stadig handler irrasjonelt og ulogisk, så kan det være en grunn til dette.

  Begrepet “fare for rikets sikkerhet” må omdefineres fra Krekar og Treholt som et samlet medie og politikerkorps stadig peker på, til å omhandle Norges ledelse.

  Bare Jens alene som idiotisk nok ville ha NATO jobben, er en ufattelig fare alene, og I et NATO det I dag ikke går å definere. NATO er gått fra å bli en sikker uintagelig festning til å bli et monster uten kontroll. Er det enda noen som har tillit til det Jens sier offentlig? Det stemmer aldri, sjekk selv.

  Fra Jens, som løy for russerne om rakettskjoldet da han besøkte Murmansk I 2007, ble forespurt NATO jobben I 2013 og til han tiltrådte, har russerne plassert ut 422 atommissiler like ved norske grensen. https://spesielt.wordpress.com/2016/05/16/hva-er-greia-med-russland-borge-brende/

  Dette forhindret ikke Børge Brende og John Kerry å frakte 11 tonn ferdig anriket Uran fra Iran til MURMANSK den 28 desember 2015.. sa vi rikets sikkerhet?

  En nordmann jeg ikke har navn på foreslo I FN at Norge skulle ta I mot 1000 tonn kjemiske våpen fra Syria. Dette kunne gi oss en rød fjær I hatten hos de store. http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/–Det-vil-vare-en-enorm-fjar-i-hatten-for-Norge-7345832.html
  Ingen sikkerhetsvurderinger ble gjort, men tidsnød oppgitt for avslaget. Ironisk nok stod et militørt lasteskip I full brann utenfor kysten vår bare måneder etter og I ekstremværet Hilde. Hadde dette vært giftgass og kjemiske våpen som blåsete inn over hele norskekysten og langt inn I Sverige, så ville vi nok vært ferdige. http://www.bt.no/nyheter/innenriks/Fraktskip-i-brann-utenfor-Floro-3007491.html

  Aggresjonen mot Russland er kanskje farligst. Amerikansk militærbase på Værnes lufthavn har opprørt russerne. Vi er med I NATO og det bør være nok. Samtidig har Norge bestemt å utlevere en russer til USA, noe Russland forsikrer vil få følger. http://www.aftenposten.no/verden/Russland-raser-mot-Norge-etter-at-Anundsen-utleverer-russer-til-USA-610295b.html#xtor=RSS-3

  Og man må spørre seg om hva som skjer når USA selv vedtok ved lov den 07.10.1985 (Putins bursdag) å ikke følge Haag-domstolens dommer. De har heller ikke sluttet seg til Den internasjonale straffedomstolen. De har sitt eget system hvor de kan dømme folk til mange hundre års fengsel, merkelig nok, og også tortur og dødsstraff. Er vi tjent med å være haleheng til dette? Under Obama har Norge bjeffet på seg Russlands aggresjon, og om Trump normaliserer så står vi igjen alene…

  Jeg er redd Putin tvinges til å innta skandinavia med A våpen før USA og deres EU allierte Tyskland gjør dette. Han er av den gamle skole og NRK opplyste selv om dette; Er alle muligheter til fredlig løsning over, så er angrep beste forsvar…

  Men kanskje er det, det nye Tyskland vi bør frykte, og kreftene I USA som lesser opp denne europeiske supermakten på ny, og for tredje gang. Jeg vet lite om første verdenskrig, men Scull and Bones folket var svært aktive med å finansiere og utstyre Hitler, og nå er samme klubben I gang Igjen. Jeg vet ikke hva Obama er medlem av, men John Kerry og Bush er bonesmen, og Bush åpnet for fargede i Scull and Bones. I Harald S. Boehlkes bok; Det norske Pentagram finner jeg at Scull and Bones oppsto av en gammel tysk orden

  Bare i fjor fikk Tyskland atomvåpen som tilsvarer 80X Hiroshima..
  https://spesielt.wordpress.com/2016/05/14/det-nye-tyskland/

  USA wants more modern nuclear bombs in Germany: http://www.dw.com/en/usa-wants-more-modern-nuclear-bombs-in-germany-report/a-19472138

  Når vi nå også vet at EU var et CIA prosjekt og at demokrati aldri har vært et mål, men et middel for å skape velvilje for prosjektet, må man få lov til å spørre seg hva våre folkevalgte tenker når de alt har overlatt to tredjedeler av norsk styre til EU, samt finanstilsynet I sommer? http://www.telegraph.co.uk/business/2016/04/27/the-european-union-always-was-a-cia-project-as-brexiteers-discov/

  Man får si som Trump; What the hell is going on!?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.