Madeleine Albright som krigsprofitør

0

En av dem som ble hentet fram for å støtte Hillary Clinton er tidligere utenriksminister Madeleine Albright. Ja, nettopp henne, hun som syntes at 500.000 døde irakiske barn var «en pris det var verdt å betale». Hun ble klappet fram av Clinton i februar 2016 for å støtte presidentkandidatens «humanistiske» utenrikspolitikk. Albright sa i den forbindelsen at «det er en spesiell plass i helvete for kvinner som ikke støtter hverandre».

Og akkurat Albright har antakelig innsideinformasjon fra helvete, så mange sivile liv hun har på samvittigheten. Albright var en av de fremste aktivistene for NATOs bombekampanje mot Jugoslavia i 1999. Hun var personlig ansvarlig for å provosere fram krigen. Den kampanjen drepte 2000 sivile, hvorav 88 barn. Den rammet over 20 sjukehus, mer enn 300 skoler, 40.000 boliger, historiske minnesmerker og sivil infrastruktur, blant annet biblioteker.

Mange av Bill Clintons tjenestemenn dro til det krigsherjede Serbia etter krigen for å gjøre business på den nasjonen de hadde skapt, Kosovo, så mange at New York Times skrev:

“So many former American officials have returned to Kosovo for business — in coal and telecommunications, or for lobbying and other lucrative government contracts — that it is hard to keep them from colliding.”

Albrights eget selskap, Albright Capital Management, gikk aggressivt inn for å sikre seg kontrollen over Kosovos telekomselskap, et kjøp som kunne ha gitt henne en profitt på 600 millioner dollar. Kjøpet ble blokkert fordi det også ville ha gitt Albright monopol på telekom i Kosovo. Men noe penger må hun da ha fått med seg som krigsprofitør. Hennes formue antas å være 10 millioner dollar.

Om ikke Albrights innsideinformasjon om helvete skulle stemme, så er det svært tenkelig at Dante Alighieri ville ha funnet en plass til henne i helvetes fjerde krets, den som er forbeholdt «De grådige, som samlet seg rikdommer», eller i sjuende krets, med «de som øvet vold mot mennesker og eiendom».

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.