New York Times: al-Qaida og de «moderate» kjemper sammen

0

New York Times har i Syria-krigen i stor grad opptrådt som et propagandaorgan for krigshaukene. Men det hender at sannheten siver inn mellom propagandaen. Slik var det med Anne Barnards siste artikler fra vest-Aleppo der innbyggerne er utsatt for daglige angrep fra al Qaida og de andre jihadistene i øst-Aleppo.

Der kommer det fram at de USA-støttede «moderate» opprørerne slåss side om side med al Qaida. Dette kommer fram nærmest i forbifarten i hennes reportasje. Dermed bekrefter også NYT at al-Qaida og de angivelig «moderate» er i koalisjon og at USA de facto er alliert med al Qaida.

Hun skriver for eksempel:

Even as Syria and Russia threatened an all-out assault on the rebel side of Aleppo, saying Friday was the last chance for people there to exit, they had been unable to put down a counteroffensive by a mix of Qaeda-linked and United States-backed insurgent groups.

Barnard lar det også komme fram at det er jihadistene som hindrer de sivile i å bli evakuert fra øst-Aleppo gjennom de humanitære korridorene som er opprett for det formålet.

Hun skriver:

We had arrived at a critical moment, as Russia said there was only one day left to pass through a corridor it had provided for people to escape eastern Aleppo before the rebel side was flattened, a corridor through which precious few had passed. The government says rebels are preventing civilians from leaving. Rebels refuse any evacuation without international supervision and a broader deal to deliver humanitarian aid.

Og igjen peker hun på at al Qaida og de «moderate» kjemper sammen:

The government says rebels are preventing civilians from leaving. Rebels refuse any evacuation without international supervision and a broader deal to deliver humanitarian aid.
Instead, they are trying to break the siege, with Qaeda-linked groups and those backed by the United States working together — the opposite of what Russia has demanded.

Denne praksisen med å nekte de sivile å evakuere blir også brukt av IS i Mosul, og da kaller USA og deres lojale medier dette med dets rette navn, nemlig å «bruke kvinner og barn som menneskelige skjold». Men når det samme skjer i Aleppo bruker man ikke det begrepet i det hele tatt, men legger ansvaret helt og fullt på Syria og Russland.

Det er dessverre liten grunn til å tro at NYT vil bli mer balansert i sin dekning av krigen, men det er grunn til å merke seg at heller ikke de klarer å hindre at virkeligheten siver igjennom. Og den virkeligheten er at det ikke er noe skille mellom de «moderate» og al Qaida. De utgjør en tett allianse, og denne alliansen får avanserte våpen og støtte fra USA og Vesten. Utenb denne støtten ville de ikke ha kunnet fortsette krigen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.