LO gir 9 millioner til Klassekampen

14

«LO gir 10 millioner til Dagsavisen og 9 millioner til Klassekampen Men da må de to avisene styrke samarbeidet med ANB,» skriver Journalisten.

ANB er et nyhetsbyrå som eies av Amedia, Norges nest største mediekonsern. (Journalisten skriver at ANB er «eid av LO Media og avisene», men Proff oppgir at byrået eies 100% av Amedia.)

Klassekampen har fått 9 millioner kroner for å gjennomføre et treårig arbeidslivsprosjekt. Sjefredaktør Bjørgulv Braanen sier til Journalisten at midlene ble utløst etter innspill fra avisen. Pengene skal han bruke på å opprette lokalkontor på Vestlandet og i Nord-Norge, trolig i Bergen og Tromsø.

LO har via tre særforbund allerede en sterk stilling på eiersida i Klassekampen. Fagforbundet 15%, Industri og Energi 5% og El og It 1,05%. Opptrer de samlet er de den største eiergruppa i avisa med 21,05% mot partiet Rødt 20,18%.

Det er bare å gratulere; Klassekampen naturligvis, som sikkert vil styrke seg på dette, og LO som skaffer seg økt medieinnflytelse for en svært billig penge.

Nå vil jo enhver redaktør hevde at eiere og store bidragsytere ikke har noen som helst innflytelse på avisas redaksjonelle linje. Men her i Italia har vi et ordtak som sier Chi paga la pasta decide il menu – Den som betaler regninga avgjør menyen. Og det er vel ikke et helt ukjent fenomen nord for Alpene heller? Unntaket måtte være Rødt, som bare har eierandel, men ingen innflytelse.

Skal bli artig å følge med på hva økt samarbeid med Amedias nyhetsbyrå vil ha å si.

PS: Hvis eierne skulle synes at avisnavnet er en belastning og skulle ønske å kvitte seg med det, så melder jeg meg som kjøper.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


14 KOMMENTARER

 1. Klassekampen og ANB/ Amedia/DNB/Goldman Sachs? Eller Klassekampen DNB/Godlman Sachs/Soros? Her trengs mere graving.

  (Dnb overtok Amedia 22 februar 2016)
  Artikkel
  Financal warfare exposed: Soros,Goldman Sachs,Hedge Fund Attack Greece to smash Euro.
  Tekstsøk i den artikkelen.
  Lehman Brothers,
  Soros fund Management

  Har det rabla ,eller har de alltid hatt felles interesser på toppen,og nå blir det synlig?
  .
  Eart charter .Se earth charter org. og se videre på :
  about discover history
  The Earth Charter movement
  Michail Gorbachev og Maurice Strong,1994,
  Se videre på menyen til venstre.
  the drafting process Her kan man lese om
  Steven Rockefeller.se wikipedia,trustee of Asian cultural council.Tidligere gift med Norske Anne Marie fra Søgne.Hun har skrevet bok:
  There was once a Time of Islands,Illusions,and Rockefellers ( 1975)
  3-8 worked especially close with Steven Rockefeller on the actual writing on the text.
  Hvor?
  At the Rockefeller Brothers Fund at Pocantio Conference Center outside New York city.
  Les .

  UN agenda 2030 sustainable development 17 goals to transform our world.

 2. Til de som måtte mene at LO er håpløs som mediaeier.
  Ja, ansatte i aviser der LO har vært dominerende eier er vel ikke bedre behandlet enn ansatte hos andre mediakapitalister. Kutt og nedskjæringer over hele linja.
  På den andre sida. Journalistikken som utøves i fagbladene samlet på nettstedet Frifagbevegelsen.no er etter mitt syn det beste og grundigste som skrives om fagbevegelsen i Norge. Disse bladene redigeres etter redaktørplakaten.
  Det må vel kunne sies at bildet er variert.

   • Kanskje noen statsvitere kan forklare hvem den fjerde statsmakt er? For DNB eier en lang liste med lokalaviser gjennom Amedia.Se Wikipedia.
    For meg ser det ut som terrenget har forandret seg.Norge styres av Storting,Regjering,Domstoler,- og Banken.
    Ble ikke Siv presset av bankene da de truet med å flagge ut hvis ikke hun gjorde som de ville i finanstilsyn saken.
    Var den såkalte 4.statsmakt til stede da? De var eid,av en bank,ihvertfall lokalavisene.
    Ikke rart de ikke ville skrive om protestene ved demonstrasjonen i Oslo.
    De var jo under banken.

 3. «Chi paga la pasta decide il menu» 🙂 Løsning: Mer pressestøtte, høyre lønner til politiker og mer støtte til politiske partier samt at politiske partier åpner sin egne media. + korrupsjons lover som fungerer og en forsking som fokuserer på problemet.. Hva mer?

  • I 2016 tildelte Medietilsynet 313 millioner kroner i produksjonstilskudd til 151 aviser. Nær 11 millioner kroner ble fordelt til tre nasjonale ukemedier, mens de 148 øvrige avisene mottar på 302 millioner kroner.
   I direkte og indirekte pressestøtte mottar norske aviser rundt 2 milliarder kroner.

   Er disse statsstøttemidlene noe man kunne spare administrasjonsutgifter på, ved å overføre direkte til banken kanskje.
   Det er provoserende at tilbakeholdelse av informasjon blir et politisk knep for å føre landet stegvis til å oppgi suverenitet ved å unngå debatt , og at banken er inne i bildet med politikk mer en kanskje mange er oppmerksom på, og at kravet for ansettelse i media er å få stemmebåndet skåret over.Hvem får jobbene ? 1984 underleverandører med kompromissvilje, eller fleksibilitetsvilje ?
   Definisjon : Medarbeiderens villighet til å være fleksibel på jobb,og tilpasse sin måte å jobbe på til nye behov og krav.
   Har de nok fleksibilitetsvilje, sparer vi inn penger til munnkurver.

   • «kravet for ansettelse i media er å få stemmebåndet skåret over» 🙂 Problemet er mener jeg da…

    «Corruption is an improbity or decay in the decision-making process in which a decision-maker consents to deviate or demands deviation from the criterion which should rule his or her decision-making, in exchange for a reward or for the promise or expectation of a reward, while these motives influencing his or her decision-making cannot be part of the justification of the decision.» dr. Petrus van Duyne

    Best er det om media i en fri konkurranse er selvstendig uten støtte men idag så er vi ikke der. Og det haster litt da land etter land går i konkurs og man innfører en type av diktaturer alt ettersom. Tills vi er der så støtte, resurser og lovverk samt forsking av ukorrupte institusjoner. Og til slutt så bør man bruke maktfordelingsprinsippet mer da teknologien tillåter det hvilket skaper konkurranse og hindrer/minsker korrupsjon.

    Statsstøttemidler bør brukes da tiden er knapp men målet må jo vare og ha en spillplan uten:)

  • Gradualism, from Latin gradus («step»), is a hypothesis, a theory or a tenet assuming that change comes about gradually or that variation is gradual in nature.( Wikipedia Gradualism.)

   Stiftelse blir eier av Amedia
   – Det har vært viktig for LO å få på plass et norsk eierskap til Amedia i form av en eier med bredt samfunnsansvar, sier LO-leder Gerd Kristiansen
   Eieren med bredt samfunnsansvar er Sparebankstiftelsen DNB , en uavhengig stiftelse som bruker sitt overskudd til samfunnsnyttige formål.http://www.lo.no/politikk/Kultur/Artikler-kultur/Stiftelse-blir-eier-av-Amedia1/

  • Gradualism, from Latin gradus («step»), is a hypothesis, a theory or a tenet assuming that change comes about gradually or that variation is gradual in nature.( Wikipedia Gradualism.)

   Stiftelse blir eier av Amedia
   – Det har vært viktig for LO å få på plass et norsk eierskap til Amedia i form av en eier med bredt samfunnsansvar, sier LO-leder Gerd Kristiansen
   Eieren med bredt samfunnsansvar er Sparebankstiftelsen DNB , en uavhengig stiftelse som bruker sitt overskudd til samfunnsnyttige formål.http://www.lo.no/politikk/Kultur/Artikler-kultur/Stiftelse-blir-eier-av-Amedia1/

   • Jeg ble veldig glad for at LO forbundet her er imot USAs base på Værnes. Jeg håper selvsagt at noen forbund klarer å slå igjenoom

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.