I USA er tilliten til avisene lavere enn noen gang

0

20% av innbyggerne i USA stoler på avisene, Det er den laveste tilliten noensinne, skriver Gallup. Det er tiende året på rad at tilliten til avisene synker, og den har altså aldri vært så lav som nå. Andelen innbyggere i USA som har tillit til avisene er nå 20%. I 2001 var tilliten 37%, og tilbake i 1978 var den 51%. Samtidig er det 36% som har liten eller ingen tillit til avisene. Tradisjonelt har demokratenes velgere hatt større tillit til avisene enn republikanernes velgere, men nå viser meningsmålingene at også demokratenes velgere mister tilliten til avisene.

mistillit-til-avisene

Noen pressefolk burde kanskje gå i seg sjøl. Det at avisene (og de andre mediene) så til de grader er blitt propagandaorganer for de 0,01% og har blitt åpenbare instrumenter i politisk manipulasjon, tærer tydeligvis på tilliten.

Men sjøl om New York Times gjorde en viss sjølkritikk, er det ingenting som tyder på at main stream media (MSM) kommer til å endre seg. Etter signal fra lame duck Obama skal de nå tvert om slå seg sammen om å forvare innbyggerne mot «fake news», eller alt som kunne undergrave tilliten til makthaverne.

Les: Kapital, mediemakt og tankekontroll.

Så MSM kommer fortsatt til å marsjere i takt, og vi kommer til å få flere tilfeller som dette, uten at det vil øke tilliten nevneverdig:

ambulansegutten i pressa

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelLO gir 9 millioner til Klassekampen
Neste artikkelHva er Norges politikk overfor Syria?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).