I USA er tilliten til avisene lavere enn noen gang

0

20% av innbyggerne i USA stoler på avisene, Det er den laveste tilliten noensinne, skriver Gallup. Det er tiende året på rad at tilliten til avisene synker, og den har altså aldri vært så lav som nå. Andelen innbyggere i USA som har tillit til avisene er nå 20%. I 2001 var tilliten 37%, og tilbake i 1978 var den 51%. Samtidig er det 36% som har liten eller ingen tillit til avisene. Tradisjonelt har demokratenes velgere hatt større tillit til avisene enn republikanernes velgere, men nå viser meningsmålingene at også demokratenes velgere mister tilliten til avisene.

mistillit-til-avisene

Noen pressefolk burde kanskje gå i seg sjøl. Det at avisene (og de andre mediene) så til de grader er blitt propagandaorganer for de 0,01% og har blitt åpenbare instrumenter i politisk manipulasjon, tærer tydeligvis på tilliten.

Men sjøl om New York Times gjorde en viss sjølkritikk, er det ingenting som tyder på at main stream media (MSM) kommer til å endre seg. Etter signal fra lame duck Obama skal de nå tvert om slå seg sammen om å forvare innbyggerne mot «fake news», eller alt som kunne undergrave tilliten til makthaverne.

Les: Kapital, mediemakt og tankekontroll.

Så MSM kommer fortsatt til å marsjere i takt, og vi kommer til å få flere tilfeller som dette, uten at det vil øke tilliten nevneverdig:

ambulansegutten i pressa

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.