Falske nyheter på oppdrag for Pentagon

29

Ifølge en gravende journalistjobb som er utført av Sunday Times og Bureau of Investigative Journalism betalte Pentagon et britisk PR-firma over en halv milliard dollar for å lage falske terroristvideoer i Irak som ledd i en enorm propagandakampanje.

Advarsel: Dette er sånt som snille norske reformister tror ikke forekommer i virkeligheten, og som de derfor umiddelbart forkaster som konspirasjonsteorier. For å bevare uskylden bør de slutte å lese her.

PR-firmaet Bell Pottinger fabrikerte korte videoer som ble produsert slik at de skulle forestille originaler fra arabiske nyhetsnettverk, og videoer med lav kvalitet slik at de kunne gå for å være tatt opp av jihadistgrupper. Beslutningene om denne kampanjen gikk fra general David Petraeus, som da var øverstkommanderende i Irak, og i enkelte tilfeller direkte fra Det hvite hus, når ikke en gang Petraeus kunne signere på beslutningen.

Bell Pottinger har jobbet for Chiles Augusto Pinochet og regjeringa i Saudi Arabia. Det var de som lagde kampanjen for Margaret Thatcher som slo ut Labour i valgkampen.

Bureau of Investigative Journalism har en omfattende framstilling av PR-operasjonen for Pentagon på sine nettsider.

Det handlet om å lage falske nyheter, skape «falsk flagg»-bevigenheter og i det hele tatt prøve å påvirke opinionen gjennom smart psykologisk krigføring.

The Pentagon gave a controversial UK PR firm over half a billion dollars to run a top secret propaganda programme in Iraq, the Bureau of Investigative Journalism can reveal.
Bell Pottinger’s output included short TV segments made in the style of Arabic news networks and fake insurgent videos which could be used to track the people who watched them, according to a former employee.
The agency’s staff worked alongside high-ranking US military officers in their Baghdad Camp Victory headquarters as the insurgency raged outside.
Bell Pottinger’s former chairman Lord Tim Bell confirmed to the Sunday Times, which worked with the Bureau on this story, that his firm had worked on a “covert” military operation “covered by various secrecy agreements.”

Arbeidet besto i å produserer tre typer produkter. For det første var en TV-reklame rettet mot al Qaida, for det andre var det falske nyhetsinnslag som skulle gi inntrykk av å være fra en «arabisk nyhetskanal». Bell Pottinger sendte ut filmteam som lagde opptak i lav oppløsningsom skulle gi inntrykk av å handle om en al Qaida-aksjon og så redigerte de dem som om det skulle være et nyhetsinnslag. Videoene fikk arabisk tale og ble distribuert til TV-stasjoner i regionen. Opphavet i USA ble skjult. Til dels lagde også PR-firmaet avisartikler på vegne av Pentagon, artikler som skulle gi inntrykk av å komme fra uavhengige arabiske kilder.

Falsk flagg

The third and most sensitive programme described by Wells was the production of fake al Qaeda propaganda films. He told the Bureau how the videos were made. He was given precise instructions: “We need to make this style of video and we’ve got to use al Qaeda’s footage,” he was told. “We need it to be 10 minutes long, and it needs to be in this file format, and we need to encode it in this manner.” 

US marines would take the CDs on patrol and drop them in the chaos when they raided targets. Wells said: “If they’re raiding a house and they’re going to make a mess of it looking for stuff anyway, they’d just drop an odd CD there.”

Bell Pottinger jobber angivelig ikke for Pentagon lenger, men denne avsløringa peker direkte videre mot den psykologiske krigføringa CIA og Pentagon driver i og omkring Syria. Nå er det PR-byrået Purpose Inc som driver kampanjen for de såkalte White Helmets, som ikke er noe annet enn al Qaida med sminke. Både de og The Syria Campaign framstilles som nøyrale og upartiske, men er i virkeligheten en del av den totale krigføringa.

Det er vel snart på tide å våkne opp og innse at når USA har brukte hundrevis av milliarder dollar på å føre krig i mange land i 25 år etter murens fall, så har en del av milliardene ikke vært brukt på tradisjonelle våpen, men på avansert psykologisk krigføring. Denne krigføringa via reklamebyråer og NGOer har til hensikt å vinne opinionen for mer krig. Og det er vel anvendte penger – det virker.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


29 KOMMENTARER

 1. Samme strategi som fra ca 1970-80 og utover Arafat og PLO brukte for å presse Norge (GRO`s, Rød Larsens og Dag Egeland og AP`s «verdens rikeste land» ) i sitt utpresserspill (blackmailing) av det internasjonale samfunn, kun for å få raske penger. Norge gikk av skaftet pga noen ungdommer kastet stein og mye svart røyk med påtente bildekk, og med på forhånd invitert NRK TV og Norske frilanse-journalister som fikk selge «nyheter» fra den tidligere så relativt sett fredelige og flotte, eksotiske regionen Midtøsten. De gikk rett i fella og siden har det vært et helvete der nede, og folk tør ikke bruke det som turistplass mere. Var det for å føre turistene fra Midtøsten til Italia, Hellas, Frankrike og Spania?

  • Soros-media skjelver i buksene nå som sannheten er ute. Uheldigvis for disse lar ikke sannheten seg skjule like godt som på 1980- og 1990-tallet. Bilder av WH-folk som jubler «Allahu Akbar» sammen med al-Quaida-krigere og som viser seierstegn over kroppene av døde syriske soldater lar seg vanskelig bortforklare for de som mener at dette er egnede fredsprisvinnere.

 2. En halv milliard dollar er ca 4 millliarder kroner. Til sammenligning fikk NRK ca 5 milliarder i lisensavgift (2012).

  Er ikke dette å lage propagandafilmer for ISIS? (dvs. Avsløringen blir vinklet som en lur kampanje for å spore de som så filmene og diskreditere gruppen, men er ikke filmene egentlig et hjelpemiddel, siden sporing synes noe upraktisk hvis mange nok ser dem og målgruppen for rekruttering (unge menn) kanksje ikke blir avskrekket av grov vold?

   • Mens jeg husker det. Charles P. Ries, ble omtalt i en kommentar (signert meg) under artikkelen Rand Corporation, https://steigan.no/2016/09/08/rand-corp-tenker-hoyt-om-krig-mot-kina/ – der de tette båndene mellom Rand Corporation, Det Hvite Hus, CIA og Lockheed Martin/NATO kommer tydelig fram.

    Visepresident Charles P. Ries i «tenketanken» Rand Coropration var tidligere medlem av North American Free Trade Agreement (NAFTA) og tjenestegjorde som U.S. Minister for Economic Affairs og koordinator for Economic Transition i Irak i 2007 og 2008, hos den amerikanske ambassaden i Bagdad. Dette skjedde samtidig som Petraeus ble forfremmet til general og ble valgt til leder av Irak-styrken. Under en permisjon fra RAND i 2010, var Charles P. Ries konserndirektør for Clinton-Bush Haiti Fund.

    RAND Corporation har også utgitt boka «ENDING THE U.S. WAR IN IRAK» – hvor det ikke er mangel på rosende ord angående David Petraeus og hans kompetanse.
    Boka ble utgitt i 2013 av Rand Corporation og er skrevet av Charles P. Ries, Rick Brennan Jr, Larry Hanauer, Ben Connable, Terrence K. Kelly, Michael J. McNerney, Stephanie Young, Jason H. Campbell, K. Scott McMahon.
    – Jeg har kun lest et lite utdrag av boka på 553 sider, men at disse gutta kan PR blir det vel liten tvil om etter å fått innsyn i «budsjettene»…

 3. ….dette er en melding jeg fikk inn fra en venninde som arbeider i utdanningsdepartementet i Syria i går kveld…..
  «Hey my friend
  What is going on in my country cannot be described or explained… In Syria, the most brutal, severe, devastating war in history is taking place. In Syria, there is NO NO such a thing as revolution or rebellion by people against system. From the very beginning, some mighty countries wanted to take occupy our country in a mean, modern way. So they created ISIS and the numerous other forces that have been fighting both the Syrian people and army for almost six years.
  In this war, the country has been completely destroyed. More than half of my people has immigrated out of the country. More than third our people has been killed.
  We, the Syrian Christians, are facing…. I really dont know what to say.. we are facing the heart of darkness, what no human can imagine or describe.
  To be killed is the easiest and most kind thing can happen.
  We ceased to pray for staing alive, we pray to die in a merciful way.
  Tears are taking over me….. I wish I could tell the world about Syria, the most beautiful country now is a living real HELL»

 4. «Advarsel: Dette er sånt som snille norske reformister tror ikke forekommer i virkeligheten, og som de derfor umiddelbart forkaster som konspirasjonsteorier. For å bevare uskylden bør de slutte å lese her.»
  Steigan har humor. Ikke ofte en ser. Herlig. Smilte godt.

  • Hva mener du, humor?? Det der var jo blodig alvor.

   Vedder på at Steigan reddet sinnsro og livsløgn for mange der. ;-). Det er altså barmhjertighet han har. Med heldigvis litt humor, da. 🙂 For jeg vet ikke hvor, om noe, «uskyldige» disse virkelighetsfornekterne er, der i deres selvvalgte bobler, med oppmerksomhetsspennet innstilt på varighet som en såpeboble. – Tyggegummitanker og hver tanke av såpeboblevarighet: nok av de folka, dessverre. #-]

 5. I Norge trenger ikke regjeringen betale reklamebyråer for å promotere militære intervensjoner når vi har politikere som «no-fly zone» Brende.

 6. 2026

  Verdens befolkning: 8,2 mrd.

  «Krigen mot terror» raser videre, nå i hele verden. CIA/Mossad (Isis) o.a. «moderate opprørere» gjør store penger på menneskesmugling, narkohandel o.l. lyssky aktiviteter. Europa og resten av den vestlige verden er ustabil. Mange steder herjer borgerkrig, opptøyer og sosial uro. Den stadig rikere eliten har begynt å forskanse seg i enklaver som er avgrenset fra den omkringliggende verdenens vold og kaos. Store folkevandringer går fra sør mot nord, etter initiativ fra vestlige milliardærer som profitterer på migrantstrømmen. Horder av migranter lures vekk fra sine hjemland, med løfter om velstand og frihet i et Europa som nå er i ferd med å bryte sammen. Innad i de vestlige landene er det stor splid og uenighet. «Venstresiden» og «høyresiden» vil ha fri innvandring og åpne grenser; «alternativhøyre» vil lukke grensene og sende hjem flesteparten av migrantene. Asylbaronene tjener fett på tilstanden, og våpenprodusenter, bankstere, bolighaier og andre rikfolk gnir seg i hendene. Arbeiderklassen selv — det lille som er igjen av den — er splittet, og retter mesteparten av sin aggresjon mot «de muslimske inntrengerne». De fleste tidligere arbeidere og middelklassefolk, er nå med i prekariatet. De tar strøjobber og lever fra hånd til munn. Roboter og dataprogrammer har tatt over mye av det produktive arbeidet. Velferdsordninger er i ferd med å forsvinne. Noen land har eksperimentert med borgerlønn, men eksperimentene er stort sett over. IMF, Verdensbanken, The Fed, ECB, BIS o.l. tjener penger som aldri før. Tørke og hungersnød herjer mange steder. Andre steder rammes stadig vekk av flom o.l. naturkatastrofer. Det er hyperinflasjon i mange land, og knapphet på matvarer og andre goder. Oljeprisen er volatil, og det er generelt høy volatilitet i de fleste markeder. Selvbergingsbruk og såkalte økosamfunn begynner å bli populære. Konspinisser, tinnfolietullinger, gravejournalister og andre «terrorister», sendes rutinemessig til «reeducation camps» for «omskolering» (les: tortur m/påfølgende død) i regi av FEMA/CIA o.l.

  Det er masseoppsigelser på gang i mainstreammedia, og tabloidavisene skriver stort sett om Petter Northugs kjæreste, Linnea Myhres nye blogg og Sophie Elises nye realityprogram. Redaktørene klør seg i hodet og lurer på hvorfor de stadig vekk må si opp så mange ansatte. Heldigvis er det bare de undersøkende journalistene som får sparken.

 7. Det er viktig å være på vakt nå. Dersom fredsprisen gis til White Helmets bør vi sørge for å få mobilisert til protestmarsj mot utdelingen. Her kan det være rom for å samle oppegående mennesker fra både høyre- og venstresiden eller folk som bare er sannhetssøkende slik som meg. Her bør både folk fra høyre og venstre, kurdere, sekulære muslimer, shia-muslimer, syriske kristne og andre kunne stille opp. Bilder av WHs deltakelse i krigsforbrytelser ligger allerede der ute og kan forstørre til å holde på plakater som holdes oppe i demonstrasjon. Nå bør ikke de som ønsker krig mot Russland på vegne av terrorister få en lettkjøpt seier.

  • Kult intervju med Hanne Nabintu Herland. Takk. – Hun viser også til Steigans artikkel om «White Helmets» (bare navnet er en åpenbar propagandabetegnelse – Get Real Here, pls !-).

  • Amerikansk etterretning har allerede advart Duterte mot at IS o.a. «moderate opprørere» tilfeldigvis kommer til å dukke opp i Filippinene snart.

   Retter man en kritisk røst mot USA, så dukker IS o.a. «islamister» veldig fort opp og begynner å begå terror mot ens land og folk. Merkelig det der …

 8. Jeg er mer enn gjenommsnittlig forbannet på alt ljuget som jeg oppdager har vært til stede hele mitt liv. Jeg innser at jeg har vært heldig som ikke har blitt tatt livet av på grunn av en eller annen løgn. Alt for mange har ikke vært så heldige. Og det gjelder ikke bare politikk, men også religion og rusproblemer. Her er et bra foredrag om løgnene i sistnevnte: https://www.youtube.com/watch?v=PY9DcIMGxMs

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.