– Private sykehjem og asylmottak genererer millioner til private formuer

0

Dette skriver Fri fagbevegelse. Bladet fortsetter:

Norlandia Care Group, motoren i forretningsimperiet Adolfsen-gruppen, er ifølge revisor Fanny Voldnes i Fagforbundet et eksempel på hvordan tallrike selskaper settes opp i en kompleks eierstruktur med hensikt å berike eierne.

– Dette er fullt lovlig. Men det bør ikke ha noen legitimitet blant vanlige skattebetalere, sier Voldnes til LO-Aktuelt.

Hun leder Samfunnsøkonomisk enhet i Fagforbundet.

• Slik tjener de private på eldreomsorg

– Med dagens krav til innhold i årsregnskap er det umulig å finne ut hvordan profitten sluses gjennom selskapene til kommersielle som driver offentlige velferdstjenester. Men det er mulig å se økningen i eiernes personlige formuer.

– Tull og tøys, svarer Norlandia, men enhver kan se hvordan eiernes formue har økt.

Det er ingen tvil om asylmottak er big business og at disse smartingene tjener seg riskiofrie gigantformuer på det offentliges bekostning. På samme måte som de tapper offentlige kasser når det gjelder barnevern og helsevesen.

Revisor Fanny Voldnes i Fagforbundet sier:

– Dette kan vi ikke finne oss i som innbyggere. Det skandaløse er at det ikke er offentlig tilgjengelig informasjon som viser hvordan selskapene bruker de offentlige pengene.

Sant nok, men det burde være et tankekors både for Fagforbundet og LO at dette systemet ble skapt under den rødgrønne regjeringa og med deres velsignelse.

Forrige artikkelSeminar på Parkteatret om steigan.no
Neste artikkel«The Boss» på G20-møtet
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).