Hundegalskap fra FRP

31

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale om smittefarlige gatehunder fra EØS-land:
Kan ikke nekte folk å ta med seg løshunder fra EØS-land
– Jeg blir skremt, sier Geir Pollestad (Sp) over at landbruks- og matministeren ikke får satt en stopper for import av smittefarlige gatehunder fra EØS-land.

Det er ABC-nyheter som forteller om dette nye utslaget av FRPs underdanighet overfor enhver odre fra EU. Nettavisa skriver videre:

 • Ikke ta med gatehunder hjem til Norge!
 • Veterinærinstituttet frykter smitte fra gatehunder
 • Hold Norge rabiesfritt – ikke importer gatehunder!

Disse advarslene står å lese på Mattilsynets hjemmesider, som følge av at mange dyrevenner nå tar med seg løshunder fra Romania, Bulgaria og andre land som er med i EØS-avtalen Norge har med EU.

Løshundene kan til og med bringe med seg antibiotikaresistente bakterier som kan smitte over til mennesker, viser en rapport Mattilsynet har fått.

Smitterisikoen har ført til at Senterpartiets stortingsrepresentant Geir Pollestad nå har spurt statsråd Jon Georg Dale (Frp) om han vil sette i verk tiltak for å begrense denne risikofylte importen.

Men landbruks- og matminister Dale kan gjøre lite annet enn å oppfordre folk til ikke å ta med seg løshunder hjem.  Det går fram av hans skriftlige svar som kom torsdag.

Tidligere var det forbudt å ta med hunder inn i Norge fra andre land uten et langt karanteneopphold, opplyser han. Men som følge av EØS-avtalen som Norge har inngått med EU, kan ikke bare folk, men også dyr, nå ferdes fritt over landegrensene.

Man har jo vent seg til norske politikeres fullstendige knefall for Brussel og hvordan de har satt bort nork politikk til byråkrater i Brussel. Det spørs om ikke dette er månedens dumhet. Den er av samme type, men naturligvis ikke fullt så alvorlig som vedtaket i sommer om å legge Norge inn under EUs finanstilsyn.

Men nå vet vi altså at regjeringa med FRP i spissen er villige til å ofre folke- og dyrehelsa for å tekkes sine herrer og mestre i EU.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


31 KOMMENTARER

 1. Den symbolske kraften i denne hundegalskapen er formidabel, og må utnyttes for hva den er verd i retorikken mot EØS.

  • Så lenge det ikke fins holdbare argumenter for eøs er det ingen fare. Selv englenderne er uten interesse for den norske løsningen. Forøvrig er jo norske politikere på samme lest. De kunne har forhandlet sammen med England hvis Stortinget ikke hadde vært fullstappet av egenrådige globalister.

 2. Dessverre har «folk flest» blitt trent opp til å leve etter sine følelser, leve dem fullt ut, og ikke å leve etter sunn fornuft. Det innebærer også at de i større grad heller vil beskytte dyr enn mennesker. Vi ser det ikke minst i den betente ulvesaken, som startet med at ulv kom til Norge «på hjul».

 3. «Fridom» for nokre få kan gje ufridom for dei mange. Infantilisert føleri der dei søte laushundane sjølvsagt må hjelpast. På kort sikt er kanskje import av antibiotikaresistens via «helseshopping» eit meir alvorleg problem. Men retten til å late seg operere i ein saus av antibiotikaresistente bakteriar er i følgje helseminister Høie viktigare enn folkehelsa her til lands.

 4. Enig i at import av gatehunder ikke er heldig, men som kravene er i dag, må en gatehund, som enhver annen hund, der ønsker å reise i Europa ha en rabies vaksine, dette tidligst 21 dager før innreise til valgte land. I tillegg har Norge særkrav om behandling mott innvollsorm, dette i tidsrommet 24 til 120 timer før innreise til Norge. Det vil si, at en hund som skal reise til Norge, som minimum kommer innen om en Veterinær 2 ganger før grensen krysses. Er det en valp kjøpt i utlandet, er det flere regler og minst et veterinær besøkt til. Om den person som reiser inn i Norge overholder reglene ved kryss av grense, skal det tas kontakt med Tolden. Ennå et kontrollpunkt.
  Gjelder det en virkelig gatehund, er den formentlig plassert på en kennel inntil de 21 dager er gått, hvilket vil si en sånt hund er under oppsyn av folk med bra kunnskap….
  Det er godt mulig å finne emner som vedrører flere og er langt mer alvorlige for samfunnet enn dette!

 5. Hva godt har EU , EØS , gjort for borgerne i Norge og Europa ?
  Jeg bor i Bulgaria, er gift med en bulgarer, Bulgaria ble medlem av EU i 2007
  I januar 2014 flyttet jeg hit ned for min mann fikk ikke jobb i Norge.

  I dag følger alle rettigheter jobb og arbeid og eventelt en rik ektefelle , altså billig arbeidskraft.
  Under kommunismen kunne en mann fra Bulgaria gifte seg med en norsk kvinne , få opphold og rettigheter til sykehus etc.
  Altså flere rettigheter enn i dag.
  Jeg selv får ikke være medlem i folketrygden , for EØS avtalen står over norsk lov stod det i et brev jeg fikk fra NAV,
  En norsk veninne av meg her nede som flyttet hit før Bulgaria ble medlem av EU, har fulle rettigheter og medlem av folketrygden.
  Jeg selv er faktisk i exil her nede siden jeg i praksis ikke har mulighet til å flytte hjem igjen da jeg har karantene på tre år før jeg får fulle rettigheter til sykehus etc.
  Jeg kan gå på ambassaden å stemme . For en vits , når jeg aldri i realiteten kan bo i Norge mere !

  Eneste muligheten for meg er å danne en exilregjering 🙂

  Hva slags frihet har dette systemet gitt borgere i Europa ?
  Absolutt ingenting !
  Hele systemet er bygd opp på fri eksport av arbeidskraft over grensene !

  Med dette systemet har borgerne i Europa sakte men sikkert mistet borger rettigheter til frihet og velferd !!

 6. ABC-nyheter:
  «Alltinget i Reykjavik sørget for at Norges myndighet over finanstilsyn ikke som planlagt ble overført til EU i Brussel i dag. I Norge hevdet Siv Jensen (Frp) at det ville få «alvorlige følger» om ikke Stortinget fattet vedtak i juni.
  – Men saken måtte trekkes fra dagsorden fordi det islandske Alltinget ennå ikke har gitt klarsignal – …etter at det har oppstått store diskusjoner på Island om overføring av myndighet over finanstilsyn vil være brudd på den islandske grunnloven.»

  Ser ikke ut til at dette ble «en grei skuring» og da er det fortsatt håp. Siv bløffa og Island besto visst av litt flere enn 18 stemmer i Alltinget – som heller ikke helt har skjønt intensjonen ved å ha en grunnlov – som her hjemme…

  Fra Siv`s kontor: «I stedet for en offentlig høring i juni som komiteen enstemmig ønsket en uke tidligere, besluttet flertallet å avholde høring på to dagers varsel, nemlig 12. mai. Senterpartiet fikk oppgaven med å invitere instanser til den høringen de færreste i offentligheten kjente til, og der bare ABC Nyheter var til stede fra media.»
  http://www.abcnyheter.no/nyheter/2016/09/23/195244296/eos-komiteen-utsatte-vedtak-om-overnasjonalt-finanstilsyn-i-dag

   • På mange viktige områder står EU/EØS over norsk lov. Medlemskapet var en gedigen suverenitetsavgivelse, og dette var et viktig punkt for EU-motstandere ved folkeavstemningene, særlig den siste i ’94. Nå ser vi det mer og mer i praksis, og Norge er dessuten regjerende overlegen EU-mester i hurtig-implementering. Er det rart vi er forbanna på Gro & Co som overkjørte folkets vilje i denne saken. Tvi.

  • Så vidt jeg kan se er artikkelen noen timer eldre enn den første du lenket til om det endelige alltingsvedtaket på Island, så det toget er antakelig fremdeles gått. Det lenkes også tilbake denne i den nyeste, lenken er merket «Bakgrunn:» Triste greier.

    • Gi oss et par minutter med de falske slangene, så skal vi snu dem opp-ned til de kollapser av vertigo og oljefondet drysser ut av de jævla lommene sammen med restene av vår sjølråderett. Så bærer det rett til riksrett og videre til Haag. Og til slutt mer opp-ned, kokos og prikkedøden.

     • Hele systemet begynner nå å bli så markspist at noen må gjøre noe. Dette går ikke lenger !
      Hvorfor flere ikke reagerer , vet ikke jeg .
      En må kanskje erfare urettferdigheten deres på kroppen for virkelig å våkne !

     • Jeg er redd du har rett i det, Birgitta. Det må nok bli verre før det kan bli bedre. Og akkurat det at det må bli verre ser det ut som svina har tenkt å sørge for at går i boks, det skal de jo ha. Men vi får stå på, Birgitta. Lese, skrive, rope og klage, og dele ting og vekke folk på de måter vi kan. Og sabotere og lage kjepper i hjul og sand i maskineri. Og selv leve mest mulig som om seiren er innen rekkevidde, tatt på forskudd, som en levende protest, ikke med nakken bøyd!

      En dag … Og FOR en dag! 🙂

   • Ja, du har rett.Hadde jeg ikke sett lang fram og visst at regimet kollapser på en time, så hadde ikke dette vært lett å takle. Det er uansett en absurd ting å oppleve at folk går frivillig inn i sånt.Man skulle tro de var mer opplyste.

    1.
    Thomas Vermes
    23.09.2016 kl. 13:10
    Oppdatert 23.09.2016 kl. 15:52
    Men i dagens møte i EØS-komiteen avtalte EU, Norge, Island og Liecthenstein å innlemme EU-finanstilsynsordningen i en spesialversjon i EØS-avtalen allerede til uka, dersom Alltinget sa ja.

    2.
    23.09.2016 kl. 15:34
    Oppdatert 23.09.2016 kl. 23:23
    Dermed avgjorde Alltinget saken før forventet i Brussel, bare få timer etter at EØS-komiteen der fredag morgen ga opp å fatte vedtak i den omstridte finanstilsynssaken.

    Grunnen til utsettelsen der, var manglende tilslutning nettopp fra det islandske parlamentet, Alltinget.

    • Forholdet til, eller synet på «folk flest» og antakelser om hva de tror, tenker og bryr seg om er smertefullt, Gatekeeper. Lønn som fortjent eller ofre for omstendighetene? Når mistet de ansvaret? Vil de egentlig bli fortalt at det gjenstår en del viktige momenter for dem å forstå om virkeligheten før de kan bli en del av løsningen i stedet for en del av problemet? Nei. Hvordan ser forholdet ut mellom tilbakestående folkeslag og den opplyste hjelpearbeider? Jevnbyrdig? Nei. Er det mulig å ha den aller største respekt for alles såkalte meninger, når de ikke er basert på noe i nærheten av et korrekt bilde av de faktiske forhold? Nei. Kan man få med seg noen hvis man starter med å fortelle dem hvor dumme de er som ikke vet sitt eget beste? Nei. Hva hvis de er så dumme likevel, da? Narre dem til å gjøre «det rette»? Osv, osv.

     Jeg skjønner han Soros godt, jeg. Det er faen ikke så jævla lett å værra gud.

    • Ellers gikk vel forsåvidt IKKE et flertall av det norske folk frivillig inn i sånt, resultatet av folkeavstemninger om norsk EU-medlemskap har alltid resultert i et NEI. Men AP-politikerne dreit i det de, vet du.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.