Den største maritime hetebølgen noensinne

29
Hetebølgen i Stillehavet har vært ekstrem i 2016

I 2016 har forskerne registrert den største marine hetebølge noensinne. De regner med at de ekstreme temperaturene til del har å gjøre med en svært sterk El Niño, men også til dels at den skyldes global oppvarming. Varmebølgen startet i 2014/2015 og har fortsatt i år.

Hetebølgen i Stillehavet har vært ekstrem i 2016
Hetebølgen i Stillehavet har vært ekstrem i 2016

Dette går fram av en studie utført av forskere fra Georgia Institute of Technology and the National Oceanic and Atmospheric Administration, skriver Science Daily:

They linked the 2014-2015 marine heatwave — often referred to as the «warm blob» — to weather patterns that started in late 2013. The heatwave caused marine animals to stray far outside of their normal habitats, disrupting ecosystems and leading to massive die-offs of seabirds, whales and sea lions.

The study, which was published July 11 in journal Nature Climate Change, was sponsored by the National Science Foundation.

«We had two and a half years of consistent warming, which translated to a record harmful algal bloom in 2015 and prolonged stress on the ecosystem,» said Emanuele Di Lorenzo, a professor in Georgia Tech’s School of Earth and Atmospheric Sciences. «What we do in the study is ask whether this type of activity is going to become more frequent with greenhouse gases rising.»

Sjøfugl har falt døde ned fra himmelen
Sjøfugl har falt døde ned fra himmelen

Varmen var så sterk at havfugler falt døde ned fra himmelen og ble skylt opp på strendene i California. Så begynte man å finne avmargede og dehydrerte sjøløveunger.

I Australia kalles fenomenet en «blob». Der har man registrert overflatetemperaturer i havet som ligger fem grader over normalen.

Thomas Wernberg fra University of Western Australia undersøkte virkninga på tangskogene langs den austraske kysten og publiserte resultatene i tidsskriftet Science. Han skriver i sammendraget av studien:

After decades of ocean warming, extreme marine heat waves forced a 100-kilometer range contraction of extensive kelp forests and saw temperate species replaced by seaweeds, invertebrates, corals, and fishes characteristic of subtropical and tropical waters. This community-wide tropicalization fundamentally altered key ecological processes, suppressing the recovery of kelp forests.

Australian Research Council  sier at 22% av korallene på Det store barriererevet er døde på grunn av hetebølgen. På de mest utsatte stedene har blekinga av korallene vært oppe i 85%, mens det andre steder bare har vært nede i 16%. Man håper imidlertid at barriererevet vil kunne komme seg igjen.

I Australia og på New Guinea har hetebølgen ført til omfattende skader på magroveskogen. I Australia skal 7000 hektar med mangroveskog ha dødd.

mangrove dead
Føyfoto av store strekninger med død mangrove

Parallelt med dette, og sannsynligvis nettopp som følge av den globle oppvarminga har det utviklet seg en «blob» med uvanlig kaldt havvann i Nord-Atlanteren. Man regner med at dette skyldes den kraftige nedsmeltinga av innlandsisen på Grønland. I det 20. århundre smeltet 90 milliarder tonn innlandsis hvert år på Grønland. Nå er tallet oppe i 269 milliarder tonn i året.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


29 KOMMENTARER

 1. Vær klar over at satanister, inkludert de eksemplarene som befinner seg blant psykologer og psykiatere, gjerne finner opp dekkforklaringer for å bortforklare at de utrydder hellig liv over hele kloden. Så ta ikke alt for god fisk.

  • Det viktigste i dag er ikke å finne sannheten om det som skjer rundt oss, men å skape konsensus. Dvs 2 pluss 2 er 5, dersom tilstrekkelig mange mener det.

   At klimaet har vært og er i kontinuerlig endring er godt dokumentert. At klimaet kan manipuleres gjennom menneskeskapt teknolologisk påvirkning er også godt dokumentert gjennom offentlig tilgjengelige patenter, samt synlige anlegg på 25 til 30 forskjellige lokasjoner i Verden (i tillegg til synlige striper på himmelen).

   At CO2 har noe som helst med endringer i klima er sterkt omdiskutert og høyst tvilsomt. Men en ting er sikkert. Som politisk virkemiddel, er det effektivt. Gjennom å reversere den teknologiske utviklingen fra mere effektive energikilder, samt skattlegging av CO2 går den mennekelige utviklingen i revers, med nedgang i verdens befolkning som resultat.

   Det må more de som står bak ikke rent lite, at vi gjennom skatt på CO2 betaler for vår egen undergang.

   • Og ja, mange av de ansvarlige bedriver satanistiske ritualer som omfatter sex, dop, misbruk av mindreårige og muligens også menneskeofringer á la Sodoma og Gomorra, slik det ble beskrevet av Stanley Kubrick som selv var tilknyttet Eliten i filmen «Eyes wide shut».

   • Sorry, nå tråkker du over med klimavarmingsfornektelsen: Tilstanden for klimaet er for farlig nå til at den typen syn kan få distrahere debatten mer. CO2-utslipp har skapt og skaper klimavarmingen – eskalerende! Forvillelser om det kan ikke aksepteres lenger.

    Vår livsstils CO2-utslipp dreper oss langsomt. Vi fortsetter å leve av vårt eget selvmord (!).

    En fersk rapport fra International Union for the Conservation of Nature (IUCN) sier: «In fact, oceans have absorbed 93 percent of the excess heat created by the greenhouse effect and human activity since the 1970s. (…) And the oceans can’t take much more: the alarming, rapid rise in sea temperatures indicate that they have reached capacity and will soon release that extra carbon dioxide back into the atmosphere in what the IUCN report characterizes as a «positive feedback loop.» «.

    Det truer livet i havet vi lever av. Og hvordan vil det eskalere klimakokingen?

    » «The only way to preserve the rich diversity of marine life, and to safeguard the protection and resources the ocean provides us with, is to cut greenhouse gas emissions rapidly and substantially,» Andersen added.»

    Jf. «Humans Have Pushed Oceans to Their Absolute Limit, Warns Report»
    http://commondreams.org/news/2016/09/06/humans-have-pushed-oceans-their-absolute-limit-warns-report

    • Mulig du har rett, mulig du tar feil. Mangel på reell debatt, all løgnaktig propaganda, forvrenging av data, samt konspirerende forskere tatt i juks tyder på det sistnevnte. Det som imidlertid er helt sikkert, er at muligheten for menneskelig manipulasjon av været finnes og er godt dokumentert.

     Det som også er godt dokumentert, er FNs plan for befolkningsreduksjon gjennom Agenda21.

     Videre at skatt på CO2 gir dyrere mat, hvilket vil føre til at millioner vil dø av sult, samtidig som eliten beriker seg gjennom giring av disse midlene gjennom giring i et banksystem de kontrollerer.

     Så denne debatten er, etter min mening, langt fra over.

    • Ny forurensningsfri teknologi er svaret. Derfor bør det bevilges mer penger til forskning.

     Det verste regnestykket i vår tid er at psykologer og deres klonende professorer m/fjertefølje og psykiatere, forsøker å overbevise verden om at Gud er djevelen, og at djevelen er Gud.

     Ve den som gjør godt til ondt, og ondt til godt, et nytttig Bibelsitat. Noen vil visst også snu Bibelen opp/ned, har jeg «hørt».

 2. Dette forklarer også hvorfor lavtrykkene står i kø inn mot Norge. Hadde det ikke vært for at Norge er et fjelland ville vi endt opp som et sumpområde. Gode sommere tror jeg vi kan vinke etter, det vil bli mer og mer regn.

 3. Uvær fører som oftest med seg lyn, noe vi har sett her i Norge da en stor flokk med reinsdyr ble rammet. Det er derfor mest sannsynlig at det er lyn som er årsaken til at dyr blir funnet døde etter uvær. I dag er alle varmebølger forårsaket av mennesker og alle kuldebølger naturlig. Dette er hakk i platen fra MSM som har drevet propaganda maskineriet til nye høyder de siste årene. Hvorfor skal vi plutselig begynne å tro på MSM og FN?

  • Det er ikke verdt å kommentere dette svadaet en gang. En varmeboble i havet var så sterk at fuglene fallt fra himmelen. Når de tror på dette, akn det tros på alt. Her begynner man virkelig å forstå bakgrunnen for sympatiene for P P for nesten femti år siden.

  • Det finnes ingen reell mulighet for at lynnedslag kan drepe en hel flokk reinsdyr. Sannsynligheten er langt større for at vi har vært vitne til uttesting av et nytt våpensystem.

 4. Fugler faller ikke ned i flokk fordi det er litt varmere enn normalt, det må være en annen årsak. Nå har temperaturen og mengden CO2 variert under hele jordklodens eksistens – fra natt til dag, fra døgn til døgn, fra årstid til årstid, fra millenium til millenium – så dette kan vi ta med stoisk ro, med mindre noen gale professorer prøver å manipulere været/klimaet, fordi noen har fått ideen om at temperaturen må være konstant stabil.
  Kanskje «indirect and semi direct geoengineering» er verdt å google? Eller «climate engineering»? Eller «H.A.A.R.P.»? FN tok opp dette tema i 2007: https://youtu.be/LVD9IUO9Ftk

 5. «Den største maritime hetebølgen noensinne»

  Vi lever fortsatt av vårt eget selvmord – via Biosfære-kræsjing.

  Årsakene er forlengst grunnfestet i forbruket – som vi fortsatt øker.

  Vårt beste håp og mulighet ligger menneskets kreative evner, til evt. å finne løsninger der ingen er pr. nå.

  Vårt beste håp ligger altså i ideer vi ikke har hatt ennå (!). Likevel opptrer vi flegmatisk livsnytende, mens vi venter på ideen om å slutte med det og sette Boisfærens harmoni med oss på topp.

  Pussig art å ha havnet blant – Homo Suicidens. ;-]

 6. Bor på Svalbard og her ser man litt tegn på det nye normale:) Nye fiskearter. Issmelting, ustabilt vær, isbjørner litt overalt, nervøse politiker og forskere. Går helt åt helvete er min konklusjon…..

  • Jeg bor I Finnmark og har ikke sett eller merket noe som er unormalt, og jeg vet at i hvert fall en av dere andre som har kommentert også bor her. Lurer på om «han andre» har sett eller merket noe unormalt?
   Uansett, hvorfor glemmes stadig det som virkelig styrer klimaet på vår klode? Stjerna som opprettholder livet på jorda blir nesten aldri snakket om i dette «klimavåset». Litt mistenkelig synes jeg, da den minste endring i solens «vær», kan ha meget store innvirkninger her hjemme. Faktisk kan ett skikkelig drittvær på stjerna blåse bort alt vi kjenner på planeten vår, og da snakker vi om «global stekning» Det hadde ikke hjulpet om vi hadde betalt «dårlig samvittighets avgifter» siden tidenes morgen engang, om sola har en skikkelig utblåsning.

 7. Disse innleggene, i motsetning til klimaet, bærer tydelig preg av å være «man made».
  Hva i all verden er det som gjør at vi, i dagens informasjonssamfunn, ikke greier å favne hva som er sannhet, og hva som er løgn? Har vi totalt mistet evnen som Aristoteles tilegnet oss for 3000 år siden, basert på fakta, logikk og artikulering?
  Eller er vi blitt for politisk korrekte, til å innrømme at klimaet faktisk er «man made», gjennom bruk av Chemtrails og HAARP?

   • Hvorfor ikke ha det litt moro, mens vi er på vei til å gå til grunne? Kan du lage en tilsvarende på begrepet «geoengineering», som mange jeg møter på min vei påstår de aldri har hørt om?
    Minner meg om en jeg hadde en samtale med, der jeg nevnte NWO. Svaret var: «Noe slikt finnes ikke». På spørsmål om hvordan han kunne være så sikker på det, svarte han: «I så fall hadde jeg hørt om det». 😉

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.