NATO:s ÖB Breedlove konspirerade mot Obama, ljög – samt påverkade Sverige

0
Anders Romelsjö

DN skriver över första sidan att statsminister Löfven vill ha ännu mer samarbete med NATO.

Svenska politiker, Sveriges ÖB och MUST-cheflåter som ekon av USA:s diton. Skrämmande okritiska, i bästa fall oförskämt okunniga. Är de rentav en fara? Lås oss se vad NATO:s förre ÖB har att säga.

Pensionerade 4-stjärnige flygvapengeneralen Philip Breedlove från USA, tills nyligen överbefälhavare för Natos styrkor i Europa, försökte privat att övervinna president Barack Obamas ovilja att eskalera militära spänningar med Ryssland över kriget i Ukraina under 2014. Detta rapporteras av The Intercept, som också genomfört intervjuerThe Intercept
Detta enligt hackad e-post från Breedloves Gmail-konto
som publicerades på en ny webbplats kallad DC Leaks (Läckor från District of Columbia, dvs. huvudstaden Washington). Denna databas drivs av ”hackningstivister” som samlar kommunikationen av inflytelserika intressenter i eliten som politiska partier, viktiga politiker, politiska kampanjer, och militären. Webbplatsen innehåller nu dokument som avslöjar vissa interna meddelanden från Hillary Clintons presidentvalskampanj och George Soros Open Society Foundation
Breedlove 160702
Obama trotsade politiska påtryckningar från hökar i kongressen och militären för att ge den ukrainska regeringen bättre dödliga vapen, av rädsla för att detta skulle öka blodsutgjutelsen och ge Rysslands president Putin motivering för djupare intrång i landet.
Breedlove hade en annan bedömning än Obama-administrationen om situationen i Ukraina vid utfrågningar i kongressen.
Men den läckta e-posten ger en ännu mer dramatisk bild av en intensiv lobbying för att få Obama-administrationen att börja ett krig genom ombud med Ryssland i Ukraina.

I en serie meddelanden och korrespondens 2014 sökte Breedlove möten med förre utrikesministern Colin Powell, för att be om råd om hur man skulle kunna pressa Obama-administrationen att inta en mer aggressiv hållning gentemot Ryssland.

”Jag kan ha fel … men jag ser inte att detta WH (Washington Högkvarter) är engagerat i att arbeta med Europa / NATO. Uppriktigt jag tror att vi ses som ett hot för att få nationen indragen i en konflikt” skrev Breedlove i ett mail till Powell, som svarade genom att acceptera en inbjudan att träffas och diskutera dilemmat. ”Jag söker ditt råd på två fronter,” Breedlove fortsatte, ”för det första hur man presentera denna situation i en tid då alla ögon är på ISIL och för det andra hur man arbetar här personligen med POTUS (Obama).”
Breedlove försökte påverka förvaltningen genom flera kanaler. Han skrev e-post till akademiker och pensionerade militärer, inklusive tidigare NATO överbefälhavare Wesley Clark, för att få hjälp att ge argument för sin uppfattning att man borde ge militärt stöd till ukrainska styrkor.
Jag tror att POTUS ser oss som ett hot som måste minimeras, … dvs att inte gå i krig ????” skrev Breedlove i ett mail till Harlan Ullman, senior rådgivare till Atlantrådet, och beskrev sitt försök att få Powell att hjälpa honom att påverka Obama.

”Med tanke på Obamas instruktion till er att inte starta ett krig, kan detta vara svårt att sälja in” svarade Ullman några månader i en annan sträng av e-postmeddelanden om Breedloves försök att övertyga eller tvinga USA att reagera” till Ryssland.
Breedlove svarade inte på en begäran om kommentar. Han avgick som militär NATO-chef i maj.
Phillip Karber, en akademiker som regelbundet korresponderade med Breedlove med råd och upplysningar om krisen i Ukraina har bekräftat autenticiteten av flera e-postmeddelandena. Han berättade också för Intercept att Breedlove bekräftat för honom att han Gmail-konto hade hackats och att händelsen anmälts till regeringen.
Karber märkte att åtminstone ett av hans personliga e-postmeddelanden hade hackats och informerade regeringen om detta utan att få svar.
”Jag har ingen aning om vems konton som har hackats”, säger Powell, när han nås för en kommentar om e-posten. Powell sade att han inte hade någon kommentar om diskussionerna om Obamas syn på konflikten i Ukraina.
I europeisk press har Breedlove skildrats som en hök känd för att vilja inta en mer konfrontativ konfronterande position gällande separatisterna i Ukraina. Breedlove, som vittnade inför kongressen i februari kallar Ryssland för ”ett långsiktigt existentiellt hot mot USA och våra europeiska allierade.”
Der Spiegel rapporterade att Breedlove ”chockade” tyska ledarna med ett överraskande meddelande 2015 där han hävdade att pro-ryska separatister hade i östra Ukraina fått stöd av ”väl över tusen stridsfordon, ryska stridskrafter, några av de mest sofistikerade luftförsvarsvapnen, bataljoner av artilleri.” Breedloves siffror var ”betydligt högre” än de siffror som var kända av Natos underrättelsetjänst och av tyska tjänstemän. Tillkännagivandet tycktes vara en provokation som syftade till att störa medlingsinsatser som leddes av förbundskansler Angela Merkel.
I tidigare fall trodde tyska tjänstemän att Breedlove överskattade ryska styrkor längs gränsen mot Ukraina med så många som 20.000 soldater och fann att generalen felaktigt gjort gällande att flera ryska militära resurser i närheten av den ukrainska gränsen var en del av en speciell uppbyggnad som förberedelse för en storskalig invasion av landet. I själva verket hade en stor del av den ryska militära utrustning som identifierats av Breedlove lagrats där långt före omvälvningen i Ukraina, sa tyskarna.
E-postmeddelanden visar desperata försök av Breedlove att underbygga sin beskrivning av en eskalerande konflikt genom kontakter med och vänner om information för att illustrera det ryska hotet. Karber, som besökte ukrainska politiker och tjänstemän i Kiev vid ett flertal tillfällen, skickade ofta meddelanden till Breedlove – ”på begäran,” noterade han om information han fått om separatistiska militära styrkor och ryska trupprörelser. Vid flera tillfällen fick Breedlove militära uppgifter från Twitter och sociala medier.
Karber, ordförande för Potomac Foundation, blev centrum för en liknande skandal förra året när det upptäcktes att han hade underlättat ett möte under vilket bilder av påstådda ryska styrkorna i Ukraina delades ut till den republikanske senatorn James Inhofe, och publicerades av en neokonservativ blogg. Bilderna visade sig vara ett bedrägeri. En bild som påstods föreställa ryska stridsvagnar i Ukraina var i själva verket ett gammalt fotografi av ryska stridsvagnar i Ossetien under kriget med Georgien.

USA omringning
Breedlove stannade i nära kontakt med Karber och andra tjänstemän som delade sin syn på den ukrainska konflikten.
”Phil, kan vi inte få ett uttalande för att motverka att ryssarna använder våld? Vad kan jag göra för att hjälpa till”? skrev pensionerade general Wesley Clark, f.d. NATO-ÖB och presidentkandidat som vidarebefordrade sina meddelanden till Victoria Nuland, biträdande minister för europeiska och eurasiska frågor.
I andra meddelanden förmedlade Clark specifika önskemål om militärt stöd från ukrainska tjänstemän. Förutom radarsystem och andra former av militär utrustning rekommenderade Clark Breedlove att ”uppmuntra Ukraina att anställa några högklassiga PR-firmor och kriskommunikations-företag i USA och Europa.” Han tillade, ”De behöver de riktiga verktygen för att engagera sig i informationskrig.”
Ukraina anlitade flera lobbying och kommunikationsföretag i Washington för att påverka beslutsfattarna. I juni 2015 undertecknade Ukrainas regering ett avtal med APCO Worldwide, ett inflytelserikt företag med band till ledande demokratiska och republikanska tjänstemän.

I ett e-postmeddelande i februari 2015 berättade Karber för Breedlove att ”Pakistan har, under bordet, erbjudit Ukraina 500 TOW-II raketer (bärbara versionen) och 8000 TOW-II missiler”, och tillade att leveranser av pansarvärnsvapen kunde börja i slutet av månaden. ”Men” skrev Karber ”Pakistan kommer inte att göra dessa leveranser utan USA:s godkännande. Dessutom kommer de inte ens begära att godkännande om de inte har informella försäkran om att det skulle godkännas.”
Karber berättade för The Intercept att detta erbjudande aldrig fullföljdes.

Då Breedlove senast framträdde i nyhetssändning sa han att han tror nu att vi behöver prata med den ryska regeringen för att lösa konflikten i Ukraina. ”Jag tror att vi måste börja ha en meningsfull dialog”, sade han i förra veckan, och upprepar samtidigt sin syn på behovet av ett stark Nato för att militärt kunna matcha Ryssland. ”Ryssland förstår makt och styrka, och enighet”, sade han.
Kommentar, Anders: NATO:s försvarsutgifter är 12 gånger större än Rysslands.

Här har Breedlove diskuterats i mars 2015 i en översatt artikeln av den amerikanske libertianen Ron Paul. Ukrainska lögner
Der Spegel Online påpekar att Natos brist på egen underrättelsekapacitet innebär att Breedlove och andra amerikanska generaler kan välja och vraka – cherry pick” – ur den information medlemsländernas underrättelsetjänster lämnar till alliansen. Europeiska Nato-ambassadörer är oroliga över Breedlove, skriver tidningen. Senast utgjorde Breedloves offentliga framträdanden en officiell punkt på dagordningen vid Natorådets veckolunchmöte. Flera ambassadörer kritiserade Breedlove och uttryckte sin skepsis till flera av befälhavarens uttalanden.

Men Breedlove är inte ensam i sina föreställningar om situationen i Ukraina. Utrikesministern för europeiska frågar Victoria Nuland, gjorde vid senaste säkerhetskonferensen i München inför den amerikanska delegationen gällande att Europa var den verkliga fienden. ”Vi kan slåss mot européerna, kämpa mot dem retoriskt,” uppges hon ha sagt. Med tanke på denna uppsatta UD-diplomats färgstarka bedömningar om europeisk diplomati, gör det inte svårt att förstå hennes syn på de europeiska ansträngningarna att lösa Ukrainakrisen med diplomati, snarare än med amerikanska vapen. Nuland rådde den amerikanska delegationen i München att vilseleda om situationen i östra Ukraina. Att få det att se ut som om Ryssland var angriparen: “När ni pratar med européerna här måste ni betona att ryssarna för in alltmer offensiva “grejer”, medan vi vill hjälpa Ukraina att försvara sig mot dessa [vapen]system.”

Ron Paul skriver ”Man ljuger och bluffar igen. Nuland och hennes make Robert Kagan ljög oss in Irakkriget, och med en som general Breedlove är de nu i färd med att ljuga oss in i vad som kan bli ett tredje världskrig, ett med kärnvapen mot Ryssland. Dem som opponerar mot deras lögner anklagas för att vara ”betalade av Kreml”.

General Breedlove besökte Sverige i början av augusti 2015. DN skrev ”I Stockholm överlade Breedlove med ÖB Sverker Göranson och försvarsminister Peter Hultqvist om det så kallade värdlandsavtalet med Nato, som Sverige undertecknade i september 2014. Avtalet går ut på att Sverige snabbt ska kunna ge och ta emot militärt stöd – och trupp – från Nato vid en kris eller krig i Sverige.” DN: Sveriges samarbete med NATO är utmärkt. Vid besöket använde han den feta lögnen, liksom många andra ”Sedan invaderade de (ryssarna) också östra Ukraina.”
Hultqvist och McCain
”Av en händelse”besökte höken och ordföranden i USA-kongressen McCain Sverige en vecka senare. Då sa försvarsministern (ointelligent och/eller okunnig och/eller vän av imperialism?) ”Sverige ska utvidga och fördjupa sitt militära samarbete med USA på fem olika områden.” DN: Sveriges militära samarbete med USA utökas
McCain kallas ofta för krigshjälte efter att ha tillbringat några år i fångenskap i Vietnam som han bombat i 23 halvtimmeslånga uppdrag i USA:s brutala aggression där man fällde långt fler bomber än under Andra Världskriget. Detta krig dödade miljoner civila och skadat hundratusentals barn genom “Agent Orange”. Han sa vid ett möte i Washington 15 juli 2015 att USA vunnit kriget i sönderslagna Irak, där ISIS just haft framgångar. Han har då och då uttalat sig för bombning av Iran. I april 2011 föreslog han ökade bombningar i Libyen. I april 2012 pläderade McCain för flygbombningar av Syrien. Givetvis besökte han Maidan i början av 2014 och fotograferades med den kände fascistledaren för Svoboda, Oleh Tyahnybok. Senator McCain besöker Sverige
Svobodas ledare och McCain imagesCAZYG1LL

Fråga till läsaren: Sover Du lugnare efter detta?

intressant.se Ukraina, , , , , , , ,

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.