Blair juger fortsatt; marinen hadde fått krigsordre alt i 2002

3

Den britiske marinen hadde fått beskjed om å gå til krig mot Irak allered i 2002, altså åtte måneder før parlamentets godkjenning.

On the eve of the release of the Chilcot Report, Lord Admiral West, former Commander-in-Chief of Fleet of the British Royal Navy in the lead up to the Iraq war, revealed to Channel 4 News that in July 2002, a full eight months before British Parliamentary approval for the invasion of Iraq, he was told «by someone very high up…that we would be invading Iraq».

Lord West was not invited to give evidence to the Chilcot inquiry.

© Channel 4 News
5th July 2016
Interviewer: Jon Snow

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. Før man stoler ubetinget på vitner, må man sikre seg at de ikke er presset til å vitne falskt, f.eks. ved at deres familie er tatt som gisler, åndsparasitter har grepet fatt i hjertene til familiemedlemmer eller vitnet selv, og truer med å drepe dem, økonomisk utpresning, trusler om skandaleavsløringer, fengsel etc.

  2. Det kjempes hardt for å forsvare «vår» måte å leve på! Ettersom vi sannsynligvis står foran et kollaps av kapitalismen, slik denne har «formet» seg, med påfølgende «revolusjoner», vil mange føle sin besøkelsestid. Det vil derfor være viktig, for en hver pris, å eliminere all opposisjon-, både nasjonalt og globalt, med sikte på å utsette et slikt scenarium inntil forsvarsverkene er etablert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.