Blair juger fortsatt; marinen hadde fått krigsordre alt i 2002

0

Den britiske marinen hadde fått beskjed om å gå til krig mot Irak allered i 2002, altså åtte måneder før parlamentets godkjenning.

On the eve of the release of the Chilcot Report, Lord Admiral West, former Commander-in-Chief of Fleet of the British Royal Navy in the lead up to the Iraq war, revealed to Channel 4 News that in July 2002, a full eight months before British Parliamentary approval for the invasion of Iraq, he was told «by someone very high up…that we would be invading Iraq».

Lord West was not invited to give evidence to the Chilcot inquiry.

© Channel 4 News
5th July 2016
Interviewer: Jon Snow

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelNATO:s ÖB Breedlove konspirerade mot Obama, ljög – samt påverkade Sverige
Neste artikkelAvgjørende slag om Aleppo?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).