Tysk etterretning blir helt underlagt CIA/NSA

0

Tysk etterretning har lenge vært en juniorpartner til CIA, men i den nye loven om Bundesnacrichtendienst (BND) blir tysk etterretning i virkeligheten helt underordnet CIA og USA. Dette skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Etter den nye loven mister BND til og med enhver mulighet til å beskytte tyske selskaper mot industrispionasje fra USA.

«I praksis betyr dette at amerikanske etterretningstjenester (NSA/CIA) vil ha lov til å fortsette å overvåke ethvert selskap og ethvert individ i Tyskland.»

Dette inkluderer forbundskansler Angela Merkel. Hennes telefonsamtaler blir jo allerede avlyttet av NSA. Fra nå av blir det legalt. Dette er åpenbart en del av USAs krigsforberedelser.

I en annen melding fra DWN går det fram at Bundeswehr fra nå av vil regne Russland som en fiendtlig nasjon, eller en rival, som det heter i dokumentet. Den nye tyske militærdoktrinen vil hevde at Russlands anneksjon av Krim er grunnlag for militær aksjon mot Russland.

For Bundeswehr betyr dette at det tyske militæret igjen har en tydelig fiende, og at man nå kan innrette sine planer og sine øvelser etter det.

For amerikanske selskaper gir den nye etterretningsloven betydelige fordeler. Via NSA/CIA kan de drive legal industrispionasje mot sine tyske konkurrenter, og dermed i virkeligheten kontrollere dem, eventuelt utmanøvrere dem. Det er vanskelig å ikke se den såkalte Volkswagen-skandalen i lys av dette.

 

Forrige artikkelKraftig sving for Brexit – og pundet faller
Neste artikkel77% nei til kommunesammenslåing på Nesodden
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).