77% nei til kommunesammenslåing på Nesodden

0

Nesodden hadde folkeavstemning 12. juni 2016 om sammenslåing med de andre Follo-kommunene. De foreløpige opptellingsresultatene viser et nei-flertall på 77%.

Valgdeltakelsen var på ca 37%. 21.4% stemte ja, mens det var 1.5% blanke stemmer. Nesoddposten skriver;

Resultatene ellers i Follo:

Ås: 52% deltakelse, 66.7% nei, 32% ja.
Frogn: 33% deltakelse, 70% nei, 28% ja.
Enebakk: forhåndsstemmene gir 82% nei.
Ski: 36.4% deltakelse, 44.8% nei, 55.2% ja.
Oppegård har ikke hatt folkeavstemning om saken.

Det betyr at det skal mye til for at det skulle bli noen storkommune i Follo. Ås er en nøkkelkommune i denne kabalen, både på grunn av beliggenheten og fordi de andre kommunene hadde satt det som en forutsetning at Ås må være med. Når så Ås sier så klart nei (to tredels flertall) og har såpass stort frammøte, burde tilbakemeldinga være klar nok. Frogn, Enebakk og Nesodden har et overveldende flertall for å bevare kommunene som de er i dag.

Så folket fortsetter å si Nei til Jan Tore Sanners masterplan.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelTysk etterretning blir helt underlagt CIA/NSA
Neste artikkelBolivia neste!
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).