Kraftig sving for Brexit – og pundet faller

0

I en ny meningsmåling som er gjennomført av meningsmålingsinstituttet ORB for The Independent svarer 55% at det vil stemme for Brexit, altså en britisk utmeldelse av EU, mens 45% vil stemme for at landet skal forbli i EU. 2000 mennesker ble spurt i undersøkelsen og tallene er vektet etter hvor sannsynlig det er at folk faktisk vil komme til å stemme.

Kampen nå dreier seg i stor del om dem som stemte Labour ved forrige valg. The Independent skriver:

The results will heighten fears in the Remain campaign that it is losing ground among Labour supporters, who are seen as critical to securing victory for it.  According to ORB, 56 per cent of people who voted for Labour at last year’s general election now back Remain when turnout is taken into account, but a dangerously high 44 per cent support Leave. Only 38 per cent of Tory voters endorse David Cameron’s stance by backing Remain, while 62 per cent support Leave.

Resultatet av meningsmålinga førte til at pundet falt mot både euro og dollar.

En annen meningsmåling gjort for avisa Observer viser en knapp ledelse (44 – 42) for fortsatt EU-medlemskap.

Britene skal stemme over EU-medlemskapet 23. juni. Det er helt klart at det vil bli satt inn tungt propagandaskyts i dagene forut for avstemninga. David Cameron var ute i et intervju med The Observer og truet med at pensjonene, samt gratis TV-lisens og bussbilletter for pensjonister vil være i fare i tilfelle brexit. Og han forsikret om at dette ikke var sagt for å skremme folk…

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.