Kraftig sving for Brexit – og pundet faller

0

I en ny meningsmåling som er gjennomført av meningsmålingsinstituttet ORB for The Independent svarer 55% at det vil stemme for Brexit, altså en britisk utmeldelse av EU, mens 45% vil stemme for at landet skal forbli i EU. 2000 mennesker ble spurt i undersøkelsen og tallene er vektet etter hvor sannsynlig det er at folk faktisk vil komme til å stemme.

Kampen nå dreier seg i stor del om dem som stemte Labour ved forrige valg. The Independent skriver:

The results will heighten fears in the Remain campaign that it is losing ground among Labour supporters, who are seen as critical to securing victory for it.  According to ORB, 56 per cent of people who voted for Labour at last year’s general election now back Remain when turnout is taken into account, but a dangerously high 44 per cent support Leave. Only 38 per cent of Tory voters endorse David Cameron’s stance by backing Remain, while 62 per cent support Leave.

Resultatet av meningsmålinga førte til at pundet falt mot både euro og dollar.

En annen meningsmåling gjort for avisa Observer viser en knapp ledelse (44 – 42) for fortsatt EU-medlemskap.

Britene skal stemme over EU-medlemskapet 23. juni. Det er helt klart at det vil bli satt inn tungt propagandaskyts i dagene forut for avstemninga. David Cameron var ute i et intervju med The Observer og truet med at pensjonene, samt gratis TV-lisens og bussbilletter for pensjonister vil være i fare i tilfelle brexit. Og han forsikret om at dette ikke var sagt for å skremme folk…

Forrige artikkelDen kveilete anakondaen
Neste artikkelTysk etterretning blir helt underlagt CIA/NSA
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).