Tyrkia truer tyske politikere

0

Etter at den tyske forbundsdagen 2. juni 2016 vedtok en resolusjon der det sies at det osmanske riket begikk et folkemord mot armenerne i 1915 der kanskje så mange som 1,5 millioner armenere ble drept, har forholdet mellom Tyskland og Tyrkia blitt vesentlig forverret.

President Recep Tayyip Erdoğan har varslet en «handlingsplan mot Tyskland», skriver Der Spiegel.

Fra Tyrkia er det kommet trusler mot medlemmer av Forbundsdagen og de er hengt ut med navn og bilde på tyrkiske nettsteder. Spesielt utsatt er tyske parlamentarikere med tyrkisk opphav. Liknende hatkampanjer mot personer i Tyrkia har ført til drap, sier kontakter Der Spiegel har snakket med. På tross av dette er Angela Merkels reaksjon svært avdempet. Hun kaller bare de tyrkiske uttalelsene for «ubegripelige». Det reagerer man på i Tyskland.

Nå har den tyske presidenten i EU-parlamentet, Martin Schulz, skrevet brev til Erdoğan der han på vegne av EU-parlamentet betegner truslene mot tyske parlamentarikere som «et absolutt brudd på tabuer, noe jeg på det skarpeste fordømmer».

Det er med stor bekymring har jeg blitt kjent med rapportene om at De har angrepet utvalgte medlemmer av den tyske Forbundsdagen for deres stemmegivning og rette anklager mot dem. … Som president i et multinasjonal, multietnisk og flerreligiøstparlament  vil jeg tillate meg følgende merknad: fri utøvelse av mandatet til valgte delegater er en viktig hjørnestein i våre europeiske demokratier.

Schulz sier at han som kollega av disse parlamentarikerne ser det som sin personlige oppgave å beskytte dem.

Den politiske krisa mellom Ankara og Berlin truer flyktningeavtalen mellom EU og Tyrkia, og det kan føre til at Erdoğan gjør alvor av sine trusler om å sende nye flyktningebølger mot Europa. Tyrkia er et nøkkelmedlem i NATO, og en politisk skjæring mellom de to landa styrker ikke akkurat alliansen.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.