FNs generalsekretær bøyer seg for utpresning fra Saudi Arabia

0

FNs generalsekretær Ban Ki-moon innrømte 9. juni 2016 at han hadde fjernet Saudi Arabia fra FNs liste over regimer som dreper barn. Dette skjedde bare 72 timer etter at lista var publisert og det skjedde på grunn av økonomisk utpresning fra Saudi Arabia. Det er Saudi Arabias brutale krigføring i Jemen som førte til at de havnet på denne lite flatterende lista. The Intercept gjengir FN-rapporten slik:

According to the report, at least 785 children were killed and 1,168 injured in Yemen last year alone, 60 percent by coalition airstrikes. The report documents dozens of coalition attacks against Yemeni schools and hospitals.

Ban Ki-moon sa ikke direkte hvem som hadde tvunget FN til å fjerne Saudi Arabia fra denne lista, men nyhetsmeldinger, blant annet i Foreign Policy, sier at presset kom direkte fra regjeringa i Riyadh.

The Intercept skriver videre:

After loud public objections from the Saudi government, Ban said on Monday that he was revising the report to “review jointly the cases and numbers cited in the text,” in order to “reflect the highest standards of accuracy possible.”

But on Thursday, he described his real motivation. “The report describes horrors no child should have to face,” Ban said at a press conference. “At the same time, I also had to consider the very real prospect that millions of other children would suffer grievously if, as was suggested to me, countries would defund many U.N. programs. Children already at risk in Palestine, South Sudan, Syria, Yemen, and so many other places would fall further into despair.”

Saudi Arabia is one of the U.N.’s largest donors in the Middle East, giving hundreds of millions of dollars a year to U.N. food programs in Syria and Iraq. In 2014, Saudi Arabia gave $500 million — the largest single humanitarian donation to the U.N. — to help Iraqis displaced by ISIS. Over the past three years, Saudi Arabia has also been become the third-largest donor to the U.N.’s relief agency in Palestine, giving tens of millions of dollars to help rebuild Gaza and assist Palestinian refugees.

Så hodekapperne og barnemorderne i Saudi Arabia har sørget for å bidra med så mye penger til FN at verdensorganisasjonen er blitt avhengig av dem, og retusjerer sannheten når oljediktaturet krever det. Så enkelt og så grelt er det.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelStøtten til EU faller som en stein i Europa
Neste artikkelSlavekontrakter for utenlandske sjukepleiere
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).