– Europa tier om Syriakrigen fordi man håper å tjene på den

4
Syriske flyktninger på Lesbos. Kilde BBC

Det største problemet for flyktningene fra Syria er ikke den tyske rasismen. De blir fordrevet fordi det i Syria pågår en brutal krig om energimarkedet. Tyskland historiske skyld består i at Tysklands regjering, offentligheren og sivilsamfunnet at man ganske enklet fortrenger denne krigen. Også EU tier fordi det handler om Europas energiforsyning, mens man tar eksistengrunnlaget fra millioner av mennesker.

Denne presise oppsummeringa av Syriakrigen og Europas rolle kommer fra Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Nettavisa fortsetter:

Det foregår ingen offentlig debatt i Europa om krigene i Syria, Irak eller Libya. Man kan få det inntrykket at flyktningene kommer fra en annen planet, som om det er en anonym tredjepart som er ansvarlig for millioner av menneskers elendighet. Diskusjonen i dette landet handler om behandlingen av flyktninger. Etter velkommenkulturen har man fått avvisningen. Man får det inntrykket at den største massefordrivelsen i historien handler om tyskernes indre tilstand. De må bevise at de ikke er rasister. Dette støtter man opp under med pseudo-økonomiske argumenter: vi må være glade for at det er så mange flyktninger, for Tyskland er for gammelt og trenger fagfolk. Da er det fordelaktig at det tilfeldigvis er hundretusener på jakt etter et nytt hjem. Man bør gi dem opplæring, utdanning og få dem i jobb.

Denne tilnærminga, som er menneskelig forståelig, er et billig politisk poeng. For i stedet for å bruke utallige talkshow for å diskutere om tyskerne er mer eller mindre rasistiske enn andre nasjonaer, burde man ha offentlige, lidenskapelige og sinte diskusjoner om hvordan man raskest mulig skal få slutt på krigen i Syria, slik at disse frodrevne ikke skal bli fratatt sine livsmuligheter i hjemlandet. EUs sanksjoner mot Syria gjelder fortsatt – å oppheve dem ville være lett. Men EU er, slik som Tyskland, involvert i krigen, fordi man håper på å tjene på den. Det sivile samfunnet mislykkes også totalt: Kölns kardinal Woelki bruker en kantret flyktningebåt for å vise at kristne må være solidariske med flyktningene. Det er sant, men kardinalen burde heller, i kristen-pasifistisk ånd, ha fordømt drapene i Syria for å få slutt på dem, slik at mennesker ikke blir drevet ut i slike elendige båter. Men om krigen sier kardinalen ingenting i sin ellers smarte og forseggjorte preken.

«Das also war des Pudels Kern! som Johann Wolfgang von Goethe skriver i Faust. Det er det samme jeg og andre skribenter her på steigan.no siden krigen startet har prøvd å få folk i Norge til å forstå. I artikkelen Hjelp syrerne der de er – stopp krigen! skriver jeg:

Det finnes bare én løsning på denne humanitære katastrofen, og det er å stoppe krigen. Norske politikere forlanger å bli sett på som humanitære glansbilder fordi de vil ta inne en håndfull syriske flyktninger over to år (så de har tydeligvis tenkt at denne krigen skal fortsette?). Men ingen av dem, ikke en eneste av disse humanistene har stilt noe krav om at krigen må stoppe. Da blir humanismen deres det reneste hykleri.

Vi har vært med på å gjøre Syria ulevelig, og vi fortsetter å gjøre det. Våre allierte bomber landet under påskudd av å «kjempe mot IS». Våre allierte sender våpenog penger som ender hos al-Qaida og IS. Våre allierte hjelper IS med å selge syrisk olje svart og ulovlig på verdensmarkedet. Men protesterer vi? Nei!

FRP sier at de vil «hjelpe syrerne der de er». Men de gjør det jo ikke. Den eneste hjelpen til syrerne som har noen betydning er å stoppe krigen, ikke en gang til neste år, men umiddelbart – nå! Vil man ha slutt på flyktningekatstrofen, må man stoppe krigen. Noen annen løsning finnes ikke.

Og fortsatt forventer disse sjølerkærte humanistene applaus for sin barmhjertighet overfor flyktningene, men ikke én av dem stiller krav om at Norge må oppheve sanksjonene i dag, at vi må slutte å støtte krigen nå eller at vi må kreve at USA og NATO umiddelbart slutter å støtte, væpne og trene Syrias slaktere.

Og årsaken til krigen er enkel å begripe. Den handler ikke om demokrati, har aldri gjort det. Det er bare et skalkesjul, eventyrfortelling for et naivt publikum. Årsaken er, som DWN ganske riktig skriver:

Russland er den viktigste leverandør av olje og gass til Europa. Denne sterke posisjonen til Russland ønsker USA å bryte. Og det Saudi Arabia og alle andre arabiske kongene i gulfen hjelpe til med. Sammen skal de bidra til at nye olje- og gassrørledninger skal  strømme gjennom Syria for å forsyne europeerne med arabisk olje og gass.

Eller som jeg skrev i artikkelen Syriakrigen: it’s the gas, stupid!

Folk flykter fra en krig som handler om naturgass og markedskontroll
For oljediktaturene er krigen i Syria en investering i markedsadgang. For Saudi Arabia er den i tillegg en investering i å skape et sunnimuslimsk hegemoni med brodd mot Iran. Dette er klokkeklar imperialisme av det mest grumste slag. Hundretusener dør, millioner fordrives, hva betyr vel det hvis olje- og gassprofittene kan sikres i tiår framover?

Norge er nært alliert med Saudia Arabia og Qatar i tillegg til at vi gjør vårt beste for å være Pentagons villigste ludder. Derfor er det ikke noe merkelig at krigen og årsakene til krigen ikke diskuteres i Norge. Det passer olje- og våpenprofittørene å avlede folks oppmerksomhet fra deres virkelige motiver.

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

 1. «For i stedet for å bruke utallige talkshow for å diskutere om tyskerne er mer eller mindre rasistiske enn andre nasjonaer, burde man ha offentlige, lidenskapelige og sinte diskusjoner om hvordan man raskest mulig skal få slutt på krigen i Syria, slik at disse fordrevne ikke skal bli fratatt sine livsmuligheter i hjemlandet. EUs sanksjoner mot Syria gjelder fortsatt – å oppheve dem ville være lett. Men EU er, slik som Tyskland, involvert i krigen, fordi man håper på å tjene på den.»

  Hmmm… her høres det faktisk ut som om Steigan ikke kjenner til planen “Stor Israel”, Sionist planen for M.Østen. Selvsagt er det mange som tjener på denne katastrofen, som på enhver katastrofe. («You never let a serious crisis go to waste. And what I mean by that it’s an opportunity to do things you think you could not do before.» – Rahm Emanuel )

  «…om hvordan man raskest mulig skal få slutt på krigen i Syria» Men med kjennskap til «The Yinon plan», Steigan, hvem i allverden er det som skal gå inn for at det bir ‘slutt på krigen’? Hvordan skal defragmenteringen av Syia kunne hjennomføres uten de pågående herjinger med deltagelse fra USA et al og Russland?

  Og, Steigan, «Tyskland historiske skyld»? 🙂 Hva med akhazar ‘jødenes’ historiske skyld, som ‘skapte’ og finansierte både første og annen verdenskrig, samt enhver krig verden har opplevet siden, Syria medregnet! Nei, «Tysklands historiske skyld» blir for tøvete.

  • Nå må du ikke overdrive rosen. Mye av det du tillegger meg her, er faktisk sitater fra DWN, noe som framgår av teksten.

  • «akhazar» blir for tøvete. Den avleggse Khazar-hypotesen som en rettferdiggjøring av å kalle Ashkenazi-jødene for «falske jøder» og å tillegge dem en enhetlig, skjult, ondsinnet intensjon er rett og slett reinspika jødehets.

 2. For meg fremstår det som skjer i Syria som et klassisk eksempel på etnisk renskning.

  Mange blir drept og stablet i massegraver. Terror jager opp store folkegrupper som styres ut av landet. Fra flyktningeleirene ledes de videre mot Europa, for å forsvinne for godt.

  Slik jeg ser det, er dette en planlagt strategi, der salafistene i regionen har til hensikt å renske bort alle som ikke er sunni-muslimer.

  Ved å drive en tofrontskrig mot salafistene og det sekulære Assad-regimet, bistår Vesten i realiteten både som utøver og mottaker for den etniske renskningen. Vesten holder liv i borgerkrigen og flyktningestrømmen.

  Det som skjer er et kynisk spill, frontet som en krig mot henholdsvis terror og diktatur. Resultatet er folkemord. Og dessverre deltar Norge i spillet.

  Denne galskapen har nå kommet inn i et spor der den bare kan stanses ved at Obama byttes ut med en president som ikke vil være deltager i spillet. Trump har tydelig gitt uttrykk for at han vil trekke USA ut av denne tofrontskrigen.

  Trump er en underlig «Onkel Skrue», men jeg tror faktisk han kan bidra med noe mer til verdensfreden enn det fredsprisvinneren Obama har gjort.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.