Replikk til Ronny Kjelsberg

0
Erik Plahte

På bloggen sin skrev Ronny Kjelsberg om steigan.no: ”Jeg anbefaler alle å holde seg unna, og å – om man må lenke – bruk verktøy som gjør at siden ikke blir promotert ytterligere.” Men på sluttinnlegget hans i KK har dette blitt til “Steigan har rett i at jeg ikke anbefaler slike nettsider, og heller ikke bloggen hans”.

Den opprinnelige formuleringa sier i klartekst at RK anbefaler folk å ikke lese steigan.no. Det er noe helt annet enn å la være å anbefale. “Ikke anbefale” kan sjølsagt bety en oppfordring til å ligge unna, men det kan også tolkes som bare at han ikke synes bloggen er noe tess.

Siden RK ikke har gått tilbake på den opprinnelige formuleringa, må vi kunne gå ut fra at han fortsatt står på den. Jeg tror nok han ser forskjellen på disse to formuleringene ganske klart. Han har nok skjønt at det var et for drøyt stykke å advare folk mot å lese en publikasjon. Men i stedet for å gå tilbake på dette og innrømme at dette var en advarsel han ikke burde kommet med, prøver han å slippe unna ved denne lille omformuleringa som gjør påstanden tilsynelatende nokså uskyldig. Han håpet vel at folk ikke ville legge merke til forskjellen eller ikke huske hva han opprinnelig skrev.

Det er skremmende at det er en sentral politiker i Rødt som kommer med en slik advarsel, og attpåtil på et så spinkelt grunnlag. Skrittet fra dette til å sette medier på indeks dersom en har makt til det, er ikke langt. Er det Rødts politikk å “advare” folk mot bestemte medier dersom de skulle komme til makta i et framtidig sosialistisk Norge? RK har oppnevnt seg sjøl til tankepoliti som veit best hva som er bra og dårlig lesestoff for folk. De regimene som har drevet slik politivirksomhet, vil vi helst ikke likne.

Jeg regner med at RK fortsatt følger med på denne diskusjonen på steigan.no og leser dette. (Men pass deg, RK, så du ikke kommer til å lese noen av de andre innleggene på bloggen. Eller er det slik at advarselen gjelder alle andre, men ikke deg sjøl? Er det slik at andre ikke tåler å lese den, men at du har blitt vaksinert på en måte som gjør at du kan ta sjansen?) Så derfor spør jeg deg rett ut, RK: Står du ved utsagnet “jeg anbefaler alle å holde seg unna” steigan.no?

 

Erik Plahte


Les også:

Uro i konsensusland

Møkkagraver i Kardemomme by

Udokumenterte påstander i Klassekampen

Hva slags møkk er gravverdig

Kritikk uten grunnlag

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.