EU-kommisjonen: – Avtalen med Tyrkia kan gi flere kriminelle og terrorister

5

I en artikkel i britiske The Telegraph siteres en rapport fra EU-kommisjonen der man advarer mot at avtalen mellom EU og Tyrkia, som gir visafri adgang for alle med tyrkisk pass, kan føre til at flere terroriister og kriminelle vil komme uhindret til Europa.

Avisa siterer EU-kommisjons rapport slik:

The proposed visa liberalisation for Turkish citizens travelling to the EU could potentially have an impact on the terrorist risk in the EU in as far as the movement of terrorists of Turkish citizenship to and from the Schengen area is concerned,

Men i motsetning til hva som er praksis på steigan.no har Telegraph ikke lenket til aoriginaldokumentet fra EU-kommisjonen. Jeg synes det er en uskikk, så jeg har gravd det fram fra kommisjonens egen nettside. Rapporten har tittelen Third Report on progress by Turkey in fulfilling the requirements of its visa liberalisation roadmap, og den kan lastes ned her.

Rapporten beskriver hvordan Tyrkia i dag er et strategisk transittområde for terrorister og kriminelle, samt våpen og utstyr til bruk i terroraksjoner fram og tilbake mellom Syria og Europa.

The proceedings of drug trafficking, as well as of other forms of organised crime, are moved from the EU to and through Turkey informally through money exchange bureaus, jewellery stores, and other businesses which are part of the Hawala banking system. Family members are also used as couriers to physically move criminal proceeds back to Turkey. Through these mechanisms, funds are also transferred to terrorist groups in conflict zones. Sources of revenue for the terrorist group Islamic State (IS) include the control of oil fields and refineries, robbery of economic assets and looting of cultural goods. Due to its geographical location, the smuggling of these goods to fund IS is bound to take place also on Turkish territory.

Så EU-kommisjonen bekrefter at Tyrkia brukes for å sikre våpen og inntekter til IS, men sier ikke at dette skjer med tyrkiske myndigheters velsignelse, slik tyrkiske journalister har avslørt.

Dokumentet sier at avskaffelsen av visakravet for tyrkiske borgere vil gi «potentially increased mobility into the Schengen area of terrorists and criminals that are citizens of Turkey.» Og det sier også at faren er stor for at det nå vil bli en stor etterspørsel etter stjålne eller forfalskede tyrkiske pass som vil sikre terrorister og kriminelle adgang til Europa.

It can be expected that, as soon as Turkish citizens will obtain visa-free entry to the EU, foreign nationals will start trying to obtain Turkish passports in order to pretend to be Turkish citizens and enter the EU visa free, or use the identities of Turkish citizens, or to obtain by fraud the Turkish citizenship. This possibility may attract not only irregular migrants, but also criminals or terrorists.

Tyrkiakjenneren Halil Karaveli, som skriver for den amerikanske Foreign Affairs, sier til SVT at «Tyrkia bruker flyktningene som utpresningsmiddel mot EU.»

– Det var ingen tillfällighet att de här flyktingströmmarna släpptes loss från Turkiet i somras. Det var heller ingen tillfällighet att det skedde samtidigt som Turkiet återstartade sitt krig mot kurderna. Nu låtsas man från EU att man ger pengar för att landet ska bevaka sina gränser, det är struntprat, Turkiet behöver inte hjälp av EU för att bevaka sina gränser.

steigan.no har jeg vist til en rekke vestlige kilder som har vist hvordan Tyrkias mer og mer diktatoriske president Recep Tayyip Erdoğan har opptrådt som en sentral støttespiller for IS. Og at EU nå på initiativ fra Angela Merkel vil gi ham tre milliarder euro i året for angivelig å stoppe flyktningestrømmen, er som Karaveli så hensynsfullt sier det struntprat.

Rapporten fra EU-kommisjonen gir et inntrykk av at man i Brussel er klar over dette, men at man likevel fortsetter denne politikken, på tross av den risikoen man sjøl beskriver.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

 1. Apropos Tyskland og Tyrkia; er du tysk komiker så må du for all del ikke si noe stygt om Erdogan.

 2. «EU-kommisjonen: – Avtalen med Tyrkia kan gi flere kriminelle og terrorister»

  Ikke for å være altfor xenofob, men visa-fri flyt og «increased mobility into the Schengen area of terrorists and criminals that are citizens of Turkey» betyr at Norge bør stenge grensene til resten av Schengen mest mulig snarest mulig.

  Skammelig å finne seg på samme side som Frp, men tilstandene har endret seg grovt. Og grovere blir det.

  Håper noen er klare til å stenge eller sprenge Øresundsbroen på kort varsel. – Kan fort bli tryggest å bo på en de facto øy en stund.

  Imens marsjerer Tyrkia videre mot diktaturet. – Nå kom meldingen om at: «Turkish parliament approves lifting lawmakers’ legal immunity». Det innebærer at parlamentsmedlemmer som motarbeider Erdogan kan tiltales for det: «One of the MPs who could soon find themselves in hot water is Eren Erdem of the Republican People’s Party (CHP). Currently under investigation for treason, his crime was to allege that the government allowed Islamic State (IS, formerly ISIS/ISIL) terrorists to deliver deadly sarin gas through its territory and on to Syria.»

  «The government of President Recep Tayyip Erdogan, in the midst of a crackdown on free speech and the press, is apparently turning on its own lawmakers for their alleged “support of terrorism,” which implies members of the People’s Democratic Party (HDP) in particular, and their views on Kurdish groups.» – Kurderne skal nærmest forbys bort.
  Jf. https://www.rt.com/news/343760-turkey-opposition-immunity-lifted/

  Og dette landets borgere skal ha visa-fri adgang til også Norge. – Hva kan vel gå galt?

  • «Hva kan vel gå galt?»

   Viser til Murphy for presist og utfyllende svar på det spørsmålet, Ullern.
   For dem som ikke kjenner eller gidder å slå opp Murphy’s Law, kan vi røpe at det korte svaret er «alt».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.