Hva slags møkk er gravverdig?

15
Bombeakson i Ankara
Arnljot Ask
Arnljot Ask

Det som forundrer meg ved Kjeldsbergs blogginnlegg, og også slutten på innlegget i Klassekampen nå 4.mai, er hans trang til å være overdommer og til og med gå inn for sensur/boikott av en debattant han er sterkt uenig med. Det rimer lite med hans tidligere vekt på å være åpen og tvisynt.


Denne ertikkelen av tidligere leder av internasjonalt utvalg i Rødt, Arnljot Ask, er  en kommentar til debatten etter et innlegg av Ronny Kjelsberg i Klassekampen, der denne kritiserer steigan.no og blant annet artikkelen  Brussel – var det falsk flagg?


I det siste innlegget avviser han kategorisk Steigan sine analyser og innspill og hevder han er «møkkagraver på feil jorde». Er det bare snusk og korrupsjon av økonomiske forhold det er verdt å grave i? Er sikkerhetspolitiske spørsmål, som Steigan i stor grad har fokusert på, uvesentlig eller til og med skadelig å grave i? Eller er det at Steigan peker på vinklinger og trekker slutninger som står i motsetning til de Kjeldsberg har, som er problemet?

Steigans fortjenester er mye at han angriper oppfatninger og virkelighetsanalyser som er «main stream» og til fordel for makthaverne. Jeg er ikke enig i alle hans analyser og noen ganger trekker jeg andre slutninger ut av noen av linkene han poster. Men hvorfor gå ut og advare andre mot å lese eller spre hans blogg? Det vitner om liten tillit til andres vurderingsevner. Jeg oppfatter også at han er nøye med kildeanvisninger, som både jeg og andre så kan sjekke opp.

«Falske flagg»-operasjoner har vært ett stridstema, siden Steigan har brukt den merkelappen på hendelser for å peke på Vestens dobbeltmoral i den såkalte «krigen mot terror». Det er på sin plass å grave videre rundt hvordan terroristene i Paris og Brussel kom så lett til. Også stille spørsmål om hvordan dette slår ut i innskrenkninger av demokratiske rettigheter i vår del av verden.

En parallell er hvordan Tyrkia har brukt terrorhandlingene der til å rettferdiggjøre og intensivere krigen mot kurderne. Det er sterke indisier på at Tyrkia har brukt IS til å utføre attentater, som de først prøvde å legge skylda på PKK for (valgmøtene i Diyarbakir 4.juni og Ankara 10. oktober 2015), men som senere ble fastslått utført av IS. Begge disse attentatene ble utført av folk som etterretningsvesenet i Tyrkia hadde oversikt over. Bombemannen Yunus Alagoz i Ankara var broren til mannen som tok livet av 31 ungdommer i Suruc ca 3 måneder tidligere. Han tilhørte en jihadist-celle i Aydiaman som opererte ganske åpent. Til og med faren til brødrene var oppgitt over at ikke politiet hadde grepet inn tidligere.

Bombeakson i Ankara
Bombeaksjon i Ankara

Informasjon lagt fram av det kurdiskvennlige nyhetsbyrået Firatnews sommeren 2015 og høsten 2015 navnga flere medlemmer i IS-celler som var opprettet i samarbeid med JITEM, en etterretningorganisasjon innenfor det tyrkiske sikkerhetspolitiet MIT med hovedoppgave å bekjempe PKK. HDP-leder Selahattin Demirtas advarte overfor Firat allerede 12.juni 2015 at hundrevis av IS-celler i Tyrkia kunne aktiviseres når som helst. Som vi senere har fått demonstrert

Da IS foran valgene 1.november i fjor gikk inn for å forpurre dem gjennom flere attentater, måtte Erdogan & Co slå til og oppløse mange av cellene de hadde medvirka til å etablere. Flere ISere ble arrestert og også noen drept.

Tyrkias «falske-flagg»-variant har vært at de har prøvd å framstille attentater de sjøl har hatt en finger med i som utført av kurderne. De har ikke lykkes så godt med det. Og når IS har blitt sittende med skylda, så har heller ikke Tyrkia klart å renvaske seg for ansvaret, siden samarbeidet mellom IS og JITEM har vært så åpenbart.

Det trengs mer møkkagraving for må avdekke Vestens, i sær USAs dualistiske forhold til IS. Som i fasen hvor IS plutselig flytta tyngdepunktet sitt fra Irak til Syria.

Arnljot Ask,

Jessheim


Les også Uro i konsensusland

Møkkagraver i Kardemomme by

Udokumenterte påstander i Klassekampen

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


15 KOMMENTARER

 1. Demokratisk vilje og forstand,det er bare ok om du er «amerikansk»demokratisk,du må godta vårt demokrati,sa han drittsekken som innførte demokratiet til ett land i Søramerika.Han var Amerikaner,CIA eller noe sånt,iallefall ikke søramerikaner.Contras,tror det var på den tiden,da Ødela det demokratiske vesten alt som het demokrati.

 2. Kjelsberg og Braanen har i » venstresidens dagsavis» kommet med kritikk mot Steigan som man vanligvis finner fra høyreradikale. Er dette bare et eksempel på å skite i eget reir for å hevde sitt eget smale revir på venstresiden, eller stikker det noe mer under? Begge kritikerne fungerer vel nærmest som trojanske hester for en agenda nærmest som bestilt fra Wall Street.

 3. Alle nyheter er propaganda og Steigan.no er en miks av nyheter sammensatt av Steigan. Vi går til en større media konkurranse fra et oligopol der vi hadde et fåtall media aktører. Det er jo bra! Vi får også større «demokratisk konkurranse» der ulike aktører ikke lengre trenger media å prøve seg politisk. Dvs eksempelvis Grilllo i Italia eller Steigan:)

  Fra TED: 2014 men veldig bra om makt og endringer i spillplanen.

  Jeremy Heimans: What new power looks like

  https://youtu.be/j-S03JfgHEA

  Helt sykt at vi blir indoktrinerte til å tro at konkurranse ikke er bra 🙂 Men da skal det også vare konkurranse ikke korrupte oligopol.

  • Det er de som tror at konkurranse ikke skal ha noen vinnere (fritt marked uten monopoldannelse) som virkelig kjører seg fast i byråkrati og fordyrende offentlige anbudsrunder. Det er ingen motsetning mellom konkurranse og korrupte oligopol; er man oppriktig opptatt av å kapre markedsandeler og størst mulig profitt, dvs. å faktisk konkurrere, blir det rein ideologi å rose seg over mange konkurrenter.

   Det Steigan bedriver kan neppe beskrives som konkurranse; det er mer et ideelt arbeid med å dekke og grave i ting som er holdt unna den «frie» presse. Resultatet av konkurranse i markedsforstand innen media er «click-bait»-fenomenet, annonsert innhold, uforholdsmessig dekning av underholdningsbransjen og rene agurksaker om været. Her er ikke Steigan med i noe kappløp, for å si det slik.

   • Klart det er vinnere med konkurranse men det er jo rettferdig at noen som jobber, skaper eller har gode ideer skal ha en belønning. Steigan kan kanskje om han bygger opp sitt merkenavn enn mer og lær seg å bruke oppmerksomheten til å samle inn penger samt få frivillige til ulike prosjekter få reell makt i forlengingen. Om han vil:) Vi går mot tøffe tider og da blir kommunismen inn:)

    Vedrørende vinnere så er jordens knappe resurser i en verden med lik kunnskap om litt et gigant problem samt automatiseringer som tar jobb pluss pluss:)

    Summering: Blir til å tenke nytt men at mennesket skal klare og leve i et kommunistisk gigant kollektiv uten å kverke hverandre har jeg liten tro på:). Men jeg liker ideen om kommunismen og det vi driver med i dag går mot en katastrofe så….

    • Jeg tror vi bør gå gjennom store deler av det vokabularet vi bruker, for det er er jo åpenbart at det knapt eksisterer Frie markeder og at det vi tror det betyr er langt unna virkeligheten.
     En av forutsetningene er selvfølgelig at det IKKE er noen vinnere. For da har vi monopol, og det er noe helt annet.

    • Hvis vi kan være enige om at korrupte oligopoler er konkurransevinnere; hva mener du med setningen:

     «men da skal det også vare konkurranse ikke korrupte oligopol»?

     Du skriver nemlig at «klart det er vinnere med konkurranse men det er jo rettferdig at noen som jobber, skaper eller har gode ideer skal ha en belønning.»

     Jeg ville sagt at monopoldannelse er en lovmessig tendens (konkurranse bare utsetter monopoldannelsen), at utbytting av andres arbeidskraft slettes ikke er rettferdig men absolutt belønnende, samt knappe ressurser blir det iallefall av en eksponentiell veksttvang. Innføring av sosialisme er derimot ikke noen selvfølge, så du er velkommen i kampen 🙂

     • Nisjer som eksempelvis bygg har et stort utbud av aktører og dermed blir det konkurranse. Men i dag så har mange nisjer kun et fåtall aktører med stor makt og da kan staten like gjerne utføre «jobbet» selv eller konkurrere i nisjen. Og «lovmessig » tendens er det og kanskje utviklingen i teknikken har resultert i at dagens «spillplan» er feil:) og mennesket er vad det er som du hinter om dvs med humor se Milton Friedman – Greed https://youtu.be/RWsx1X8PV_A

      Og det monetære systemet vs veksttvang kommer og slutte i noe mindre hyggelig der er vi enige.

      Summering er at jeg absolutt er før enn innføring av noen type av sosialisme da alternativet er noe mindre hyggelig. Så takk før invitasjon:)

    • Men er det rettferdig at noen som ikke jobber, ikke skaper og aldri har gode ideer, skal kunne kjøpe seg retten til det andre har frembrakt? Det er spørsmålet.

     En annen ting. Jeg har ennå til gode å se noe til disse knappe ressursene. Alt jeg ser er millioner på arbeidsledige mennesker, en gigantisk sløsing med maten, havene fulle av flytende oljelager og milevis (i USA) ledige godsvogner.

     Det som mangler er penger. Og det er faktisk ikke en begrenset ressurs.

 4. Kjeldsberg ser ut til å ha gått på kurs hos Cass Sunstein. Dette er et av hovedkjennemekene på de neokonservative: Undertrykkelse av opposisjonelle.

  • Neida, men det er heller ingen selvfølge at alle her kjenner til Cass Sunstein fra før, og bare kommentaren alene forklarer heller ikke Cass Sunstein. Folk kan jo gjerne få en ende å begynne å nøste opp fra. Er man nysjerrig nok eller bare har for mye tid, søker man vel alltids opp det man tror man finner interessant selv, men det er så rart med det, litt pedagogisk barnehagedrift for å være sikker på at budskapet når ut til flere er aldri dumt. En link eller to i blått mot alt det sorte og hvite ser jo også veldig profft og fint ut, da. 😉

   Jeg tok det årlige, rutinemessige badet i går, 1. pinsedag. Jeg er vel å regne som tvangsnevrotisk overrenslig, men jeg tar altså dette badet en gang i året hvert eneste år enten det behøves eller ikke.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.