I Frankrike pågår det en landsomfattende kamp mot den såkalte arbeidslivsreformen til president François Hollande. Bevegelsen kaller seg Nuit Debout («våken hele natta») og er den nyeste bølgen av protester mot sosialistpartiets nyliberale reformer.
28. april 2016 var det demonstrasjoner over hele Frankrike. Lederne for bevegelsen sa at de samlet 500.000 i alt, mens myndighetene sier at det var 170.000. Den største demonstrasjonen var på Place de la République i Paris. Der kom det til voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter og politiet slo hardt til. De brukte tåregass og støygranater og 30 mennesker ble arrestert.
Kampen mot de nyliberale reformene i arbeidslivet er forankret i fagbevegelsen, og landsorganisasjonen CGT skriver om den på sine nettsider og forsikrer om at kampen vil fortsette. Samtlige franske fagforeninger (CGT, FO, FSU, Solidaires, UNEF, UNL og FIDL) har oppfordret medlemmene av nasjonalforsamlinga til å avvise loven, skriver Le Monde.
Men kampen omfatter også studentene, som er blant dem som vil bli rammet av denne loven.
Hollande forsikrer sine landsmenn på TV om at «alt går så mye bedre», men bare 17% av dem er enige i dette, ifølge en fersk meningsmåling. 78% av de spurte mener at det «er en økt risiko for en sosial eksplosjon» i Frankrike.