Terroren i Belgia og europeiske lederes ansvar

0

Minst 31 mennesker ble drept og over 250 skadet etter tre eksplosjoner i Belgias hovedstad 22. februar 2016. Terrorgruppa IS har sagt at de står bak angrepene mot den internasjonale flyplassen Zaventem og metrostasjonen Maelbeek. Dessverre kan ingen si at denne terroraksjonen var uventet. Men de som i siste instans er ansvarlige for at terroren sprer seg, kommer også denne gangen til å gråte krokodilletårer og komme med fordømmelser. Samtidig som de fortsetter å støtte terroristene og deres bakmenn.

Jihadistene er avlet fram av Vesten og oljediktaturene

Da Jens Stoltenberg og hans rødgrønne regjering gikk til krig mot Libya for fem år siden, var det jihadister av samme type som terroristene i Brussel som var det norske flyvåpenets infanteri. Det var disse morderne som under dekke va norske bomber begikk de aller groveste forbrytelsene på bakken. Og det er disse kreftene som nå har fått et sterkt fotfeste i Libya, der de kan sende sine terrorister nordover til Europa eller sørover i Afrika.

Den terroren som har rammet Paris og Brussel rammer stadig Syria, Irak, Jemen, Mali, Nigeria… Og det er de samme kreftene som står bak. Terroristene er våre allierte.

Da Vesten med Norge logrende på slep bestemte seg for å gjennomføre regimeskifte i Syria, var det samme type hodekappende jihadister på bakken som sto for slakteriet, for ødeleggelsen av syriske byer og landsbyer, sjukehus og skoler. Vi ga dem ryggdekning. Vi sørget for å strupe Syrias økonomi gjennom sanksjoner, sanksjoner som dreper hele tida i det stille. Og vi støttet Tyrkia og oljediktaturene som sto for de tunge våpenleveransene til jihadistene.

Og mediene drev krigspropagandaen slik det var ventet av dem. Etter erfaringene fra Balkan-krigene og Irakkrigen er mediene blitt eksperter i å være spin doctors for imperialismen. Det å støtte intervensjonskrig blir vinklet som humanisme. Det å bekjempe den blir vinklet som «å støtte diktatoren». Og en kollektiv uvitenhet har fått bre seg, slik at myrderiene, ødeleggelsene og støtten til terroristene har kunnet fortsette – uten den politiske motstanden som en skulle ha forventet. (Den norske «venstresidas» opptreden under Syria-krigen må oppsummeres på et eller annet tidspunkt. Det blir en sørgelig seanse.)

Norske medier har vært spesielt ensidige. Sjøl om New York Times, The Guardian og The Independent stort sett har vært talerør for imperialismen, så har folk som Seymour Hersh, Patrick Cockburn og Robert Fisk fått slippe fram med avsløringer av dette spillet.

store stoltenberg libya

Kontrakten med terroristhøvdingen

Europeiske ledere, og sepsielt Angela Merkel, som hyllest langt ut på norsk venstreside som en moralsk leder, viste sin sanne karakter da de for få dager siden inngikk en skammelig kontrakt med terroristenes fremste bakmann Recep Erdoğan. Det er bevist hinsides enhver mulig tvil at Erdoğan og hans regime har vært den fremste støttespilleren til terroristgruppa IS i Syria. Han har forsynt dem med våpen, mat, utstyr og rekrutter – og har organisert deres illegale salg av olje, slik at de har kunnet finansierer terroren. Erdoğan fører en barbarisk krig mot Tyrkias egen kurdiske befolkning i sørøst, og han bruker diktatoriske metoder i å slå ned på aviser og journalister. På toppen av dette truer han med å oversvømme Europa med flyktninger dersom han ikke får det som han vil.

Og hva gjør Merkel & co? Er de moralske ledere og fordømmer disse forbrytelsene? Nei, de belønner dem. De har avtalt å gi Tyrkia 30 milliarder norske kroner i året, visafri reise for tyrkere til Europa og nye forhandlinger om medlemskap i EU. På toppen av dette innfører de en avtale med Erdoğan som innebærer å avskaffe den individuelle asylretten og erstatte den med det som bare kan kalles statsorganisert menneskehandel.

(Det følgende er utdrag av artikkelen Belgia, salafismen og den saudiarabiske imperialismen, som jeg publiserte etter tarroren i Paris i november 2015.)

barth eide ruiner syria

Drivkreftene bak jihadismen i verden

Det snakkes og skrives som om jihadismen og den høyreekstreme islamismen er noe som bare oppstår i enkelte immigrantmiljøer. Men det snakkes desto mye mindre om kreftene bak. Krigene i Libya, Syria og Jemen og terrorismen i Afrika (Kenya, Mali, Nigeria) burde for lengst ha fått en slutt på denne tausheten. For det er ingen tvil om at oljediktaturene, og da i første rekke Saudi Arabia og Qatar, er hovedsponsorer av jihadisk terrorisme i verden, i full forståelse med USAs elite.

Det såkalte opprøret mot Gaddafi ble sponset av Saudi Arabia og Qatar. Både penger og våpen fra Gulfen la grunnlaget for de jihadistene som var NATOs infanteri på bakken i den katastrofale krigen som ødela Libya. Det samme har gjentatt seg i Syria. Eller som New York Times skriver:

Most of the arms shipped at the behest of Saudi Arabia and Qatar to supply Syrian rebel groups fighting the government of Bashar al-Assad are going to hard-line Islamic jihadists, and not the more secular opposition groups that the West wants to bolster, according to American officials and Middle Eastern diplomats.

Og Saudi Arabia fører en forbrytersk krig i Jemen i samarbeid med al-Qaida on the Arab Peninsula (AQAP). Som kjent var det samme AQAP som tok på seg ansvaret for massakren mot Charlie Hebdo. De sa at de planla, finansierte og gjennomførte drapene. Men AQAP er finansiert av Saudi Arabia, så i bunn og grunn var dette i såfall en saudiarabisk jobb, eventuelt i samarbeid med andre.

Terroristgruppene i Sahel og Nigeria finansieres og støttes fra oljediktaturene, og det gjelder for både Boko Haram og al-Qaeda in the Islamic Maghreb (AQIM).

islamic state henrettelse

Saudi-imperialismen i Belgia

Dette bringer oss til Belgia og Sint-Jans-Molenbeek. Deutsche Welle (DW) skriver om hvordan Saudi Arabia og wahhabismen fikk sitt fotfeste i Belgia.

The Great Mosque of Brussels is financed by the Muslim World League, which receives most of its money from the Saudi Arabian government. The story of the mosque began in 1967, when Belgium’s state coffers were empty and the nation was looking for access to cheap oil.

This motivated Belgium’s King Baudoin to cut a deal with Saudi Arabia’s King Faisal Ibn Abd al-Aziz al-Saud: In exchange for cheap oil, Baudoin gave the Saudis a 99-year lease on the former Oriental Pavilion from the 1880 National Exhibition in Brussels, situated in Cinquantenaire Park.

At the same time, the Belgians allowed their Saudi friends to train Muslim Imams to preach to the growing numbers of African and Maghrebi immigrants coming into the country. It gave the House of Saud carte blanche to spread the message of Salafism.

Det var altså det belgiske kongehuset som ryddet veien for den saudiske imperialismen i Belgia gjennom sine kongelige forbindelser med hodekapperne i Riyadh.

Den store moskeen i Brussel ligger så og si vegg i vegg med EUs hovedkvarter. Derfra spres den mest militante, anti-semittiske og fascistoide salafismen. DW viser til den franske avisa Libération som bare noen dager før angrepet på Charlie Hebdo skrev at «i mer enn 30 år har Den Store Moskeen i Brussel vært at aktivt tilholdssted for salafismen, og har gitt den og dens nettverk fruktbar jord å vokse i.»

molenbeek

Og det er slike nettverk som styrer livet i Sint-Jans-Molenbeek, der drapsmennene fra Paris angivelig hadde sin base. I løpet av kort tid er denne kommunen forvandlet fra en ganske hipp og alternativ kommune til et Wahabistan med sine egne lover og maktstrukturer.

Flere av de artiklene jeg har vist til legger vekt på den belgiske åpenheten og liberalismen for å forklare hvorfor salafismen lyktes med å få et sånt fotfeste i Belgia, men hvis man leser Arab News får man inntrykk at det vel så mye har vært penger, som har lagt grunnlaget, igjen: Follow the money!

Nå har Saudi Arabia tilbudt å investere 3,7 milliarder euro i havna i Antwerpen, noe som eventuelt vil skape 900 nye arbeidsplasser i en by med mange sosiale problemer. Antwerpens borgermester, Bart De Wever, fra den høyreorienterte flamske alliansen, synes åpenbart at dette er en strålende idé.

Det gjør derimot ikke PVDA (Partij van de Arbeid van België), Rødts søsterparti i Belgia. Deres fraksjonsleder i Antwerpens bystyre, Peter Mertens, sier:

Vi krever at denne konsesjonen ikke blir gitt. … I stedet for å tale med to tunger er det på tide å trekke ei klar linje. Dette handler ikke om Saleh Kamel. Det handler om regimet i Saudi Arabia som sådan. Så lenge som vi fortsetter å støtte dette regimet, deres bankfamiler og så videre, så blir vi medansvarlige for å finansiere og støtte den mest voldelige formen for salafist-jihadisme.

Men pengene rår. Belgia og Norge er alliert med oljediktaturene. NATO støtter dem. Norge investerer der og norsk kapital har nære forbindelser med dem. Og norske politikere har munnen der pengene er.

Når terroren rammer Paris i går, Brussel i dag og Roma og Oslo i morgen, så er dette forbrytelser som begås av folk som er finansiert av våre allierte og som er avlet fram av våre kriger. Våre politikere har gitt dem flystøtte, politisk ryggdekning og har støttet dem i deres ødeleggelser av Libya, Irak, Jemen og Syria.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel– Vestlige ledere fraskriver seg ansvaret for en terror de sjøl har skapt
Neste artikkelIS truer med «langt mer ødeleggende angrep»
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).