Robert F. Kennedy Jr: – Syriakrigen handler om olje

23

Robert F. Kennedy jr. er sønn av Robert F. Kennedy og altså nevø av JFK. Han har skrevet en lang og meget interessant artikkel om Syria-krigen i nettavisa Politico. Kennedy innleder med å si at siden hans far ble skutt av en araber (Sirhan Sirhan), har han anstrengt seg for å finne ut hvordan USAs utenrikspolitikk har virket på Midtøsten.

Why the Arabs don’t want us in Syria
«De hater oss ikke for «våre friheter». De hater at vi har forrådt våre idealer i deres land – for olje.»

Artikkelen bør leses i sin helhet, men her er noen smakebiter:

CIA har infiltrert i Syria siden start

The CIA began its active meddling in Syria in 1949 — barely a year after the agency’s creation. Syrian patriots had declared war on the Nazis, expelled their Vichy French colonial rulers and crafted a fragile secularist democracy based on the American model. But in March 1949, Syria’s democratically elected president, Shukri-al-Quwatli, hesitated to approve the Trans-Arabian Pipeline, an American project intended to connect the oil fields of Saudi Arabia to the ports of Lebanon via Syria. … the CIA engineered a coup replacing al-Quwatli with the CIA’s handpicked dictator, a convicted swindler named Husni al-Za’im.

Ikke humanitær støtt, bare enda en oljekrig

While the compliant American press parrots the narrative that our military support for the Syrian insurgency is purely humanitarian, many Arabs see the present crisis as just another proxy war over pipelines and geopolitics.

Krigen i Syria begynte ikke med at Assad slo ned fredelige demonstranter. Og den handler ikke om demokrati, men om olje.

In their view, (araberne, min kommentar) our war against Bashar Assad did not begin with the peaceful civil protests of the Arab Spring in 2011. Instead it began in 2000, when Qatar proposed to construct a $10 billion, 1,500 kilometer pipeline through Saudi Arabia, Jordan, Syria and Turkey. Qatar shares with Iran the South Pars/North Dome gas field, the world’s richest natural gas repository. The international trade embargo until recently prohibited Iran from selling gas abroad. Meanwhile, Qatar’s gas can reach European markets only if it is liquefied and shipped by sea, a route that restricts volume and dramatically raises costs. The proposed pipeline would have linked Qatar directly to European energy markets via distribution terminals in Turkey, which would pocket rich transit fees. The Qatar/Turkey pipeline would give the Sunni kingdoms of the Persian Gulf decisive domination of world natural gas markets and strengthen Qatar, America’s closest ally in the Arab world. Qatar hosts two massive American military bases and the U.S. Central Command’s Mideast headquarters.

Krigen ble planlagt da Assad sa nei til oljeledningen

Secret cables and reports by the U.S., Saudi and Israeli intelligence agencies indicate that the moment Assad rejected the Qatari pipeline, military and intelligence planners quickly arrived at the consensus that fomenting a Sunni uprising in Syria to overthrow the uncooperative Bashar Assad was a feasible path to achieving the shared objective of completing the Qatar/Turkey gas link. In 2009, according to WikiLeaks, soon after Bashar Assad rejected the Qatar pipeline, the CIA began funding opposition groups in Syria. It is important to note that this was well before the Arab Spring-engendered uprising against Assad.

Rand foreslo at USA skulle bruke jihadistene

A damning 2008 Pentagon-funded Rand report proposed a precise blueprint for what was about to happen. That report observes that control of the Persian Gulf oil and gas deposits will remain, for the U.S., “a strategic priority” that “will interact strongly with that of prosecuting the long war.” Rand recommended using “covert action, information operations, unconventional warfare” to enforce a “divide and rule” strategy. “The United States and its local allies could use the nationalist jihadists to launch a proxy campaign”

DIA visste godt at de støttet IS

Despite the prevailing media portrait of a moderate Arab uprising against the tyrant Assad, U.S. intelligence planners knew from the outset that their pipeline proxies were radical jihadists who would probably carve themselves a brand new Islamic caliphate from the Sunni regions of Syria and Iraq. Two years before ISIL throat cutters stepped on the world stage, a seven-page August 12, 2012, study by the U.S. Defense Intelligence Agency, obtained by the right-wing group Judicial Watch, warned that thanks to the ongoing support by U.S./Sunni Coalition for radical Sunni Jihadists, “the Salafist, the Muslim Brotherhood and AQI (now ISIS), are the major forces driving the insurgency in Syria.”

Krigen mot terror er bare enda en oljekrig

Let’s face it; what we call the “war on terror” is really just another oil war. We’ve squandered $6 trillion on three wars abroad and on constructing a national security warfare state at home since oilman Dick Cheney declared the “Long War” in 2001. The only winners have been the military contractors and oil companies that have pocketed historic profits, the intelligence agencies that have grown exponentially in power and influence to the detriment of our freedoms and the jihadists who invariably used our interventions as their most effective recruiting tool.

 

Se også:

Syriakrigen – it’s the gas, stupid!

 

Artikkelen er redigert.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


23 KOMMENTARER

 1. Takk for denne Pål!
  Det er som du sier: » mer uhyggelig er det at dette er fakta som stort sett ingen norske medier formidler…»

 2. Fin artikkel, men hadde den kommet fra en person så høyt i maktapparatet som du påstår ville det vel blitt litt mer ståhei enn det har blitt? (Når ble rfk jr justisminister, steigan?)

 3. «Robert F. Kennedy Jr: – Syriakrigen handler om olje» – Quelle surprise…

  Ellers har Steigan forvekslet grovt om RFK jr. her: Det er langt fra at «Han er i dag Attorney General, justisminister, i USA» – slik hans far, Robert F. Kennedy var (1961 – 1964), under presidentene JFK (1961 – 1963) og LBJ (1963 – 1964).

  RFK jr. er jurist/advokat, og først og fremst miljøforkjemper.
  Jf. https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_F._Kennedy,_Jr.

  • Ja, videre ville det virkelig vært «svært oppsiktsvekkende at denne kritikken kommer fra en person så høyt oppe i maktapparatet i USA». – Men slik er det altså ikke.

   Robert F. Kennedy jr. har en såklat «belastet fortid» – ble tatt med én dose heroin i 1983, ikke akkurat god kvalifikasjon for «justisminister» – og er ikke profesjonell embedspolitiker.

   Nåværende justisminister i USA Loretta Lynch (!) ville nok «lynsje» Robert F. Kennedy jr. om han kalte seg justisminister. 😉

   Dette til etterretning.

   • Nå har redaktøren vært inne og redigert. Bra.

    Hørte forøvrig akkurat på radioen at hele Syria er uten strøm for øyeblikket, og ingen som kjenner årsaken vil si hva som er grunnen. Dårlig tegn.

  • Takk for sterk artikkel, men som en sier her er han ikke justisminister men jurist ,advokat. Håper du får rettet opp dette så snart som mulig.

 4. Det ser ut til at Bush-klanen kommer til å fortsette sin lange tradisjon med å likvidere medlemmer av Kennedy-dynastiet.

  • Neppe da det står navn og adresse på den «pila». Nå er det jo bra at en fra «over there» med politiske røtter kvitrer for full hals, og bekrefter noe sent det som forlengst har kommet frem, spesielt via denne bloggen. Taktikken som blir brukt når slikt «sannhetstøys» kommer frem er å begå karakterdrap. Men det blir litt vanskelig når selveste Trump «blåste» USAs utenrikspolitiske fiaskoer (Bush/Cheney) i beste sendetid – Jeg fikk faktisk kaffen i vranga og gnidde meg i ørene ^^

   • Hele Trump-greia er spill for galleriet. Han er en milliardær, en av eliten, som har gått konkurs minst 7 ganger. Man kommer seg ikke på beina igjen etter så mange konkurser, om man ikke har ekstremt mektige bankstervenner. Trump er bare enda et redskap for Illuminati, men selges inn som anti establishment fordi Illuminati visste at folk flest kom til å være lei av løgnaktige politikere denne gangen. Så de produserte en anti establishment-kandidat som liksom er frittalende og liksom taler makta midt imot.

    Han hevder å ha vært mot Irak-krigen hele tiden, men i et gammelt intervju med Howard Stern kan du høre Trump si at han var for krigen. Dog påstår han nå at han alltid var mot den. Det er lett å finne intervjuet med Stern, btw.

    Det spiller ingen rolle om det er Trump eller Hillary som blir elitens neste redskap. Nøyaktig samme politikk blir ført uansett.

    Men jeg tror Obama er Amerikas siste president. Obama lovte oss «change», og change skal vi få så det monner.

    Hvis du lurer på hvem som egentlig styrer verden, er det bare å sjekke hvilke banksters som finansierer både Russland og USA sine militærapparater. Og som også finansierer IS, Tyrkia, Saudi-Arabia, osv.

    • Jeg lurer ikke på hvem som styrer den globale skuta, den gikk på grunn her i Norge rett foran nasen på meg for ti år siden. Mulig Trump m.m. har baktanker, men det var et godt bidrag for å bekrefte det skjødesløse spillet Nato har bedrevet for å holde USA flytende en stund til. I følge den økonomiske analysen forventes den største migrasjonen å komme fra USA. Og hvem vet? kanskje Trump er lei av å være den han er og øsnker å etterlate seg et ettermæle før han sjekker ut. Han vet ihvertfall at vi og noen følger med, og da holder det ikke med trontaler til saueflokken en gang til.

     • I følge den økonomiske analysen forventes den største migrasjonen å komme fra USA.
      Tenker du på det som videoene viser fra «Deagel» der de skriver noe i en tekst om USA og forklarer ?Det er noe av det mest skremmende på nettet. Way back machine videoen har noen kilder . Lurer på om det er sant. Har noen sett de sidene / videoene ??

     • @gatekeeper: Hvis Deagle bruker den samme kalkulatoren som jeg har mht profitabel vekst i den eksisterende økonomien, basert på kontroll av energiforekomster vil dette bety fallitt for USA og en massemigrasjon fra «brent jord». Da er det bare å si til indianerne, takk for voldtekten, håper det står til liv et barnebarn til….

     • Shit … ! Nå kommer de gærningene tilbake over pytten, altså? Sabotasje mot alt navigeringsutstyr bestilles herved så de ikke «oppdager» Europa igjen. Jeg hadde håpet vi var kvitt for godt de i overkant breiale genene som i sin tid dro motsatt vei, men da er det vel bare å komme seg ut og finne en seig einerbusk og spikke seg pil & bue, da. De må for svarte ikke komme her og komme her.

      «Ingenting å se her. Nærmeste McDonalds er i Pyongyang. Det er den veien, det!»

   • «Men det blir litt vanskelig når selveste Trump «blåste» USAs utenrikspolitiske fiaskoer (Bush/Cheney) i beste sendetid – Jeg fikk faktisk kaffen i vranga og gnidde meg i ørene »
    Har du en link ?
    Her sier en eks-NSA ansatt noe om Cheney i videoen nedpå siden.
    «De siktet med en pistol mot han idet han kom ut av dusjen… Han sa : Kanskje jeg kunne få kledd på meg ?
    http://www.zerohedge.com/news/2014-07-11/nsa-whistleblower-speaks-ultimate-goal-total-population-control
    ( se videoen : NSA whistleblower)
    Her sier William Binney som bygde opp mye i NSA,under den kalde krigen, og hoppet av.Han nevner noe om Cheney og ting han som sikkerhetsklarert overvåker, fikk innsikt i.
    Dagens Næringsliv skrev side opp og side ned om Binney lenge før Snowdon kom på banen og «Telepolis» fikk en pris for å skrive om Echelon, i 2000. https://en.wikipedia.org/wiki/Telepolis

 5. Reposter Eddys oppsummering av artikkelen:

  «That is an OUTSTANDING article…. best explanation of the Syria conflict I have seen…

  In their view, our war against Bashar Assad did not begin with the peaceful civil protests of the Arab Spring in 2011. Instead it began in 2000, when Qatar proposed to construct a $10 billion, 1,500 kilometer pipeline through Saudi Arabia, Jordan, Syria and Turkey. Qatar shares with Iran the South Pars/North Dome gas field, the world’s richest natural gas repository.

  The international trade embargo until recently prohibited Iran from selling gas abroad. Meanwhile, Qatar’s gas can reach European markets only if it is liquefied and shipped by sea, a route that restricts volume and dramatically raises costs. The proposed pipeline would have linked Qatar directly to European energy markets via distribution terminals in Turkey, which would pocket rich transit fees.

  The Qatar/Turkey pipeline would give the Sunni kingdoms of the Persian Gulf decisive domination of world natural gas markets and strengthen Qatar, America’s closest ally in the Arab world. Qatar hosts two massive American military bases and the U.S. Central Command’s Mideast headquarters.

  The EU, which gets 30 percent of its gas from Russia, was equally hungry for the pipeline, which would have given its members cheap energy and relief from Vladimir Putin’s stifling economic and political leverage. Turkey, Russia’s second largest gas customer, was particularly anxious to end its reliance on its ancient rival and to position itself as the lucrative transect hub for Asian fuels to EU markets. The Qatari pipeline would have benefited Saudi Arabia’s conservative Sunni monarchy by giving it a foothold in Shia-dominated Syria.

  The Saudis’ geopolitical goal is to contain the economic and political power of the kingdom’s principal rival, Iran, a Shiite state, and close ally of Bashar Assad. The Saudi monarchy viewed the U.S.-sponsored Shiite takeover in Iraq (and, more recently, the termination of the Iran trade embargo) as a demotion to its regional power status and was already engaged in a proxy war against Tehran in Yemen, highlighted by the Saudi genocide against the Iranian backed Houthi tribe.

  Of course, the Russians, who sell 70 percent of their gas exports to Europe, viewed the Qatar/Turkey pipeline as an existential threat. In Putin’s view, the Qatar pipeline is a NATO plot to change the status quo, deprive Russia of its only foothold in the Middle East, strangle the Russian economy and end Russian leverage in the European energy market. In 2009, Assad announced that he would refuse to sign the agreement to allow the pipeline to run through Syria “to protect the interests of our Russian ally.”»

  https://ourfiniteworld.com/2016/03/01/why-globalization-reaches-limits/comment-page-4/#comment-83081

 6. Ja, dette var ikke nytt.
  Lars Bern (google) har hele 9 artikler som handler om dette «drømmen om verdensherredømme» (februar og over i mars måned). Det LYSNER hva informasjon angår. Takk til deg Pål Steigan, her finnes mye relevant og godt behandlet stoff, viktig journalistisk gravearbeid.

 7. Den amerikanskledede koalisjonen melder om at de nok an gang har gjennomført luftangrep mot den islamske stat i Irak Og Syria Torsdag. Samtidig meldes det om at hele Syria er fri for strøm. Man kan jo saktens lure. Nå kaster Danmark seg inn i denne skyggekrigen der ingen sier hvem som angriper hvem.

 8. Det handler nok om olje også, men den viktigste årsaken til Syria-krigen er at Israel trenger mer lebensraum og ønsker å knuse Syria til pinneved. Google «Oded Yinon» og «A Clean Break» hvis du vil vite mer om dette.

 9. Lite intressant sammanträffande då att oljepriset sakta börjat stiga efter att VVP gick med på att frysa befrielsen av Aleppo. Fred brukar ju ha den motsatta effekten…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.