Fullt kaos i EUs flyktningepolitikk

0

Som jeg har varslet lenge har det gått mot fullt kaos i EUs flyktninge- og migrasjonspolitikk. Nå er kaoset komplett. EU opptrer ikke lenger som en europeisk union, men som en polsk riksdag. Alle slåss mot alle og det ene initiativet slår det andre i hjel.

EU-rådspresident Donald Tusk, en av disse ikke-valgte EU-toppene som aldri hadde nådd dit han er hvis Europas velgere hadde hatt noe å si, besøkte Aten 3. mars 2016. Han holdt en tale der han sa til de økonomiske migrantene: Kom ikke til Europa!

Men det er fortsatt offisiell politikk i det EU Tusk er rådspresident for at EU ønsker økonomisk migrasjon. Så hvem har vedtatt dette linjeskiftet som Tusk presenterer? Ingen, sannsynligvis.

Så beskylder Tysklands gamle allierte Østerrike Angela Merkel for å drive et dobbeltspill. Ifølge Wien sier Merkel fortsatt at hun er for «den åpne dør», mens Tyskland i det stille har innført en øvre grense for tallet på flyktninger.

EU skal avholde et nytt toppmøte om flyktningepollitikken 7. mars, og forut for dette møtet krever Nederlands statsminister Mark Rutte at «tallet på nye flyktninger til Hellas må reduseres til null». Han sier ingenting om hvordan han forestiller seg at det skal foregå, men det er tydelig at han forutsetter at Tyrkia og Recep Erdoğan skal sørge for dette. Kanskje han håper på Sinterklass?

«Den politiske eliten er i panikk,» skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Dette er en kommentar til at den franske økonomiministeren Emmanuel Macron har sagt til Financial Times at i tilfelle av en brexit vil Frankrike flytte flyktningeleiren Jungelen fra Calais til Dover. «Slik retorikk har man hittil børe hørt fra de høyreekstreme,» skriver DWN.

Sverige og Danmark annonserte 3. mars at begge landa vil forlenge grensekontrollen fordi «Europa ikke har lykkes med å sikre grensene». Schengen-avtalen er altså fortsatt ute av kraft.

NATOs militære toppsjef, general Philip Breedlove, blandet seg i koret med å hevde at det er Russland og Syria som bruker flyktningene som et våpen mot NATO. Enten leser han ikke nyheter eller så later han som om han ikke gjør det, for hans NATO-allierte Erdoğan har jo for lengst sagt at det er han som er klar til å «oversvømme Europa med flyktninger».

Jens Stoltenbergs kollega sa også at:

What we have seen growing in the past months and year is that in that flow of refugees we see criminality, terrorism and foreign fighters,

Kunne ikke de NATO-vennlige mediene i Norge bruke anledningen til å be Breedlove om å underbygge denne påstanden? Enten juger han, og det ville jo være alvorlig. Eller så snakker han sant, og i så fall burde jo mediene fortelle oss om dette.

Og slik går nu dagan. Det er ingenting som tyder på at Europas «ledere» har noe som kan likne et grep om situasjonen. De har åpenbart panikk og prøver desperat å skyve problemene over på andre. Og imens blir situasjonen på grensa mellom Hellas og Makedonia mer og mer uholdbar.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.