Fullt kaos i EUs flyktningepolitikk

5

Som jeg har varslet lenge har det gått mot fullt kaos i EUs flyktninge- og migrasjonspolitikk. Nå er kaoset komplett. EU opptrer ikke lenger som en europeisk union, men som en polsk riksdag. Alle slåss mot alle og det ene initiativet slår det andre i hjel.

EU-rådspresident Donald Tusk, en av disse ikke-valgte EU-toppene som aldri hadde nådd dit han er hvis Europas velgere hadde hatt noe å si, besøkte Aten 3. mars 2016. Han holdt en tale der han sa til de økonomiske migrantene: Kom ikke til Europa!

Men det er fortsatt offisiell politikk i det EU Tusk er rådspresident for at EU ønsker økonomisk migrasjon. Så hvem har vedtatt dette linjeskiftet som Tusk presenterer? Ingen, sannsynligvis.

Så beskylder Tysklands gamle allierte Østerrike Angela Merkel for å drive et dobbeltspill. Ifølge Wien sier Merkel fortsatt at hun er for «den åpne dør», mens Tyskland i det stille har innført en øvre grense for tallet på flyktninger.

EU skal avholde et nytt toppmøte om flyktningepollitikken 7. mars, og forut for dette møtet krever Nederlands statsminister Mark Rutte at «tallet på nye flyktninger til Hellas må reduseres til null». Han sier ingenting om hvordan han forestiller seg at det skal foregå, men det er tydelig at han forutsetter at Tyrkia og Recep Erdoğan skal sørge for dette. Kanskje han håper på Sinterklass?

«Den politiske eliten er i panikk,» skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Dette er en kommentar til at den franske økonomiministeren Emmanuel Macron har sagt til Financial Times at i tilfelle av en brexit vil Frankrike flytte flyktningeleiren Jungelen fra Calais til Dover. «Slik retorikk har man hittil børe hørt fra de høyreekstreme,» skriver DWN.

Sverige og Danmark annonserte 3. mars at begge landa vil forlenge grensekontrollen fordi «Europa ikke har lykkes med å sikre grensene». Schengen-avtalen er altså fortsatt ute av kraft.

NATOs militære toppsjef, general Philip Breedlove, blandet seg i koret med å hevde at det er Russland og Syria som bruker flyktningene som et våpen mot NATO. Enten leser han ikke nyheter eller så later han som om han ikke gjør det, for hans NATO-allierte Erdoğan har jo for lengst sagt at det er han som er klar til å «oversvømme Europa med flyktninger».

Jens Stoltenbergs kollega sa også at:

What we have seen growing in the past months and year is that in that flow of refugees we see criminality, terrorism and foreign fighters,

Kunne ikke de NATO-vennlige mediene i Norge bruke anledningen til å be Breedlove om å underbygge denne påstanden? Enten juger han, og det ville jo være alvorlig. Eller så snakker han sant, og i så fall burde jo mediene fortelle oss om dette.

Og slik går nu dagan. Det er ingenting som tyder på at Europas «ledere» har noe som kan likne et grep om situasjonen. De har åpenbart panikk og prøver desperat å skyve problemene over på andre. Og imens blir situasjonen på grensa mellom Hellas og Makedonia mer og mer uholdbar.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

 1. Forøvrig:

  Jag vill leva i Europa
  Jag vill älska och sjunga här
  Jag vill skratta och gråta och dansa
  Jag är yr och förlorad och kär
  När jag tänker på hela Europa
  Och på oss som hör hemma här

  Jaddaaaa ….!

 2. Tror du ikke Kaoset er villet,som en tid med oppløsning av de gamle strukturene og landegrensene slik at folket svelger lettere de løsningene med nye regioner de på forhånd har laget men som ennå ikke er presentert , slik at de kan ha ryggdekning for å hevde at de er demokratiske ?

  Det massive rambukk-tendensene vi ser må jo ha en gigantisk plan, og den er ikke presentert, for det ville ikke folk godtatt. Det har jo før vært folk med linja og tegnet på kartene, så dette tror jeg er en revolusjon hva verdenskart angår, med store regioner og nye grenser med reguleringer på yttergrensene og inntekt fra reguleringer på de nye yttergrensene . Min hypotese er resirkulering av verdenskartet på grunnlag av økonomiske ressurser, ny identitet.

  Global citizen propaganda blir jo promotert på universitetet i Oslo blandt annet. Se i Nrk arkivet » Global citizen» Derfor disse krigene for å sikre fundamentet ( husk også at økonomi innbefatter naturressurser i de gamle landene, og kolonistene i kolonitiden drev jo og hentet inn ressursene før 1 verdenkrig.

  The United States of Europe var et begrep lenge før Churchill holdt talen der han brukte begrepet.
  http://www.amazon.com/United-States-Parliament-Classic-Reprint/dp/1330944461/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1457091233&sr=8-3&keywords=the+united+states+of+europe+stead

  Oljen fra Iran ble blandt annet brukt til den britiske flåten.Boken All the sjahs men forteller om hvem som trakk i trådene.Min hypotese er videre at NGO ene med eliten i posisjoner jobber samtidig for å etablere strukturene for de nye regionene nedenfra.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.