Nye amerikanske leiesoldater til Jemen

0

Den første gruppa av amerikanske leiesoldater fra det private militære selskapet DynCorp har kommet til havnebyen Aden i Jemen. De er leid inn på en kontrakt verdt 3 milliarder dollar av De forente arabiske emiratene. Det er Khabar News Agency som melder dette, og nyheten er gjengitt i en rekke medier, blant annet PressTV.

Den nye avdelingen med leiesoldater skal erstatte en avdeling fra det beryktede selskapet Blackwater/Academi/Xe. DynCorp er deres konkurrent. Av årsrapporten deres for 2015 går det fram at de stort sett jobber for USAs væpnede styrker (93% av omsetninga), så dette nye oppdraget er garantert klarert fra Pentagon. Selskapet har utført oppdrag for USA i Bolivia, Bosnia, Somalia, Angola, Haiti, Colombia, Kosovo og Kuwait.

Blackwater bestemte seg for å trekke seg tilbake etter at den jemenittiske geriljaen påførte dem store tap i februar. Og dette er grunnen til at Emiratene nå leier inn nye styrker.

Saudi Arabias kriminelle krig mot nabolandet har hittil drept over 8400 mennesker og såret over 16.000 andre. Hundretusener er blitt drevet på flukt, og nøden er meget stpr blant dem.

Saudiarabiske flyangrep har ødelagt 140 sjukehus, skoler, vannforsyning og matlagre. Denne krigen støttes av araberstatene, PLO, Israel, USA, EU – og surprise, surprise – fredslandet Norge.

Forrige artikkelNorges viktige rolle i Syria-krigen
Neste artikkelDen europeiske sentralbanken senker renta til null
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).