Nye amerikanske leiesoldater til Jemen

3

Den første gruppa av amerikanske leiesoldater fra det private militære selskapet DynCorp har kommet til havnebyen Aden i Jemen. De er leid inn på en kontrakt verdt 3 milliarder dollar av De forente arabiske emiratene. Det er Khabar News Agency som melder dette, og nyheten er gjengitt i en rekke medier, blant annet PressTV.

Den nye avdelingen med leiesoldater skal erstatte en avdeling fra det beryktede selskapet Blackwater/Academi/Xe. DynCorp er deres konkurrent. Av årsrapporten deres for 2015 går det fram at de stort sett jobber for USAs væpnede styrker (93% av omsetninga), så dette nye oppdraget er garantert klarert fra Pentagon. Selskapet har utført oppdrag for USA i Bolivia, Bosnia, Somalia, Angola, Haiti, Colombia, Kosovo og Kuwait.

Blackwater bestemte seg for å trekke seg tilbake etter at den jemenittiske geriljaen påførte dem store tap i februar. Og dette er grunnen til at Emiratene nå leier inn nye styrker.

Saudi Arabias kriminelle krig mot nabolandet har hittil drept over 8400 mennesker og såret over 16.000 andre. Hundretusener er blitt drevet på flukt, og nøden er meget stpr blant dem.

Saudiarabiske flyangrep har ødelagt 140 sjukehus, skoler, vannforsyning og matlagre. Denne krigen støttes av araberstatene, PLO, Israel, USA, EU – og surprise, surprise – fredslandet Norge.

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.