Millionmarsj mot krigen i Jemen

0
Millionmarsjen i Sana'a mot krigen

Hundretusener av jemenitter fylte gatene i Sanaa i protest mot den ett år gamle krigen som Saudi Arabia og allierte fører mot landet. Middle East Eye skriver:

Huge crowds massed in Yemen’s rebel-held capital Sanaa on Saturday as thousands of Yemenis marked a year to the day since Saudi Arabia began a bombing campaign in support of the the impoverished country’s government.

The intervention in support of President Abd Rabbuh Mansour Hadi began on 26 March last year, but has yet to deal a decisive blow to the Houthi rebels and their allies, who still control Sanaa and key parts of the country.

«Together against the tyrannical Saudi aggression,» said a large banner in Sanaa’s Sabaeen Square where protesters gathered.

Warplanes from the coalition flew at low altitudes over the massed protest, breaking the sound barrier in an apparent show of force.

Demonstrasjonen er også omtalt i Washington Post.

In the war’s chaos, al-Qaeda’s Yemen branch — al-Qaeda in the Arabian Peninsula or AQAP — has bolstered its grip on the country’s south and east, overrunning large swaths of territory. U.S. officials describe AQAP as the terror network’s most dangerous branch, and it has been a target of U.S. counterterrorism efforts for more than a decade.

Houti-opprørerne organiserte en annen demonstrasjon i byen samme dag. Saudi Arabias krig har drept over 9000 mennesker og drevet hundretusener på flukt. Gamle, vakre bygninger i Sanaa som står på UNESCOs liste over verdensarven er ødelagt og skoler, sjukehus, matvarelagre og vannforsyning er bombet. Norge støtter krigen og det har ikke vært stort til protester å høre fra de politiske partiene eller deres ungdomsorganisasjoner.

Saudi Arabia fører denne krigen alliert med USA, Israel, al Qaida og IS. Les mer om krigen her.
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.