Millionmarsj mot krigen i Jemen

2
Millionmarsjen i Sana'a mot krigen

Hundretusener av jemenitter fylte gatene i Sanaa i protest mot den ett år gamle krigen som Saudi Arabia og allierte fører mot landet. Middle East Eye skriver:

Huge crowds massed in Yemen’s rebel-held capital Sanaa on Saturday as thousands of Yemenis marked a year to the day since Saudi Arabia began a bombing campaign in support of the the impoverished country’s government.

The intervention in support of President Abd Rabbuh Mansour Hadi began on 26 March last year, but has yet to deal a decisive blow to the Houthi rebels and their allies, who still control Sanaa and key parts of the country.

«Together against the tyrannical Saudi aggression,» said a large banner in Sanaa’s Sabaeen Square where protesters gathered.

Warplanes from the coalition flew at low altitudes over the massed protest, breaking the sound barrier in an apparent show of force.

Demonstrasjonen er også omtalt i Washington Post.

In the war’s chaos, al-Qaeda’s Yemen branch — al-Qaeda in the Arabian Peninsula or AQAP — has bolstered its grip on the country’s south and east, overrunning large swaths of territory. U.S. officials describe AQAP as the terror network’s most dangerous branch, and it has been a target of U.S. counterterrorism efforts for more than a decade.

Houti-opprørerne organiserte en annen demonstrasjon i byen samme dag. Saudi Arabias krig har drept over 9000 mennesker og drevet hundretusener på flukt. Gamle, vakre bygninger i Sanaa som står på UNESCOs liste over verdensarven er ødelagt og skoler, sjukehus, matvarelagre og vannforsyning er bombet. Norge støtter krigen og det har ikke vært stort til protester å høre fra de politiske partiene eller deres ungdomsorganisasjoner.

Saudi Arabia fører denne krigen alliert med USA, Israel, al Qaida og IS. Les mer om krigen her.
KampanjeStøtt oss

2 KOMMENTARER

  1. Msm sier også «de alierte», men man passer seg godt for å nevne hvem de er. En slik reportasje som du her har på bloggen din burde nådd alle de norske hjem. Stå på videre.

  2. «Millionmarsj mot krigen i Jemen»

    Vi er inne i en verdenskrig med «lavintensitet». (Militær sjargong – si «lavintensitet» til millionene som rammes av våre bomber direkte og indirekte, og falskheten i begrepet avdekkes: Den «lave intensiteten» er kun for dem som lager, sender og slipper bomber – for alle rammede har krigen full, dødelig «intensitet»).

    Og Norge er på feil side. – I den grad noen vet hvor mange og hvilke «sider» som er involvert. Denne krigen har trolig flere sider enn «Krig og Fred» (Tolstoy, 1008 s.). Bombemaker, -støtter og -sender siden (som f.eks. Norge) er likevel klart feil side.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.