Kampen om Palmyra i siste fase? Syria knuser styrkene til IS.

0

Den syriske armeen er i ferd med å frigjøre Palmyra fra styrkene til Den islamske staten. Den syriske nettavisa almasdarnews skriver:

The last 24 hours have been wild in the east Homs countryside as the Syrian Armed Forces and their allies up the ante by pushing deeper inside the ancient city of Palmyra (Tadmur). The Syrian Arab Army’s “Tiger Forces – backed by Liwaa Suqour Al-Sahra (Desert Hawks), Hezbollah, and the Syrian Marines – started the day by imposing full control over Jabal Mazar (mountaintop) and Tal SyriaTel (hilltop) after a fierce battle with the Islamic State of Iraq and Al-Sham (ISIS) on Friday morning. Following their successful military operation at Tal SyriaTel, the Syrian Armed Forces and Hezbollah targeted the Palmyra Castle (Qal’at Tadmur) in Jabal Qassoun, liberating this imperative site after overrunning ISIS’ defenses at the western flank.
Denne framgangen i kampen mot terroristhæren er også omtalt i Sunday Times:

The seizure by Russian-backed Syrian troops of half of Palmyra including the hilltop citadel and the airport came nearly a year after IS overran the UNESCO world heritage site.

The Syrian regime’s gains came after US Secretary of State John Kerry and Russia’s President Vladimir Putin agreed to intensify the drive for a political settlement in the war-torn nation.

Pentagon chief Ashton Carter said the death this week of Abd ar-Rahman Mustafa al-Qaduli, described as IS’s number two, would hamper the jihadists’ ability to conduct operations in Iraq, Syria and elsewhere.

NRK har også fått med seg dette og skriver på sine nettsider:

De Assad-støttede styrkene melder at soldater har gjenerobret store deler av byen, deriblant festningen som troner over den 4000 år gamle ruinbyen i Syrias ørken.

Ellers kan man ikke akkurat si at dette er noe som preger norske medier.

Den syriske hæren har gjort betydelige framganger i krigen mot jihadistene i det siste, og faller Palmyra, kan det være innledninga til seieren over dem. Men får jihadistene nye våpen, mer penger og rekrutter utenfra kan også krigen dra ut. Russland har imidlertid gjort framganger i arbeidet med å få til politiske løsninger med Obama-administrasjonen, og dette kan også svekke jihadistene.

PS 27.03.2016: Den syriske armeen har frigjort hele Palmyra og knust IS-styrkene der.

Forrige artikkelGeorge Soros sponser Hillary Clinton
Neste artikkelMillionmarsj mot krigen i Jemen
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).