Kampen om Palmyra i siste fase? Syria knuser styrkene til IS.

7

Den syriske armeen er i ferd med å frigjøre Palmyra fra styrkene til Den islamske staten. Den syriske nettavisa almasdarnews skriver:

The last 24 hours have been wild in the east Homs countryside as the Syrian Armed Forces and their allies up the ante by pushing deeper inside the ancient city of Palmyra (Tadmur). The Syrian Arab Army’s “Tiger Forces – backed by Liwaa Suqour Al-Sahra (Desert Hawks), Hezbollah, and the Syrian Marines – started the day by imposing full control over Jabal Mazar (mountaintop) and Tal SyriaTel (hilltop) after a fierce battle with the Islamic State of Iraq and Al-Sham (ISIS) on Friday morning. Following their successful military operation at Tal SyriaTel, the Syrian Armed Forces and Hezbollah targeted the Palmyra Castle (Qal’at Tadmur) in Jabal Qassoun, liberating this imperative site after overrunning ISIS’ defenses at the western flank.
Denne framgangen i kampen mot terroristhæren er også omtalt i Sunday Times:

The seizure by Russian-backed Syrian troops of half of Palmyra including the hilltop citadel and the airport came nearly a year after IS overran the UNESCO world heritage site.

The Syrian regime’s gains came after US Secretary of State John Kerry and Russia’s President Vladimir Putin agreed to intensify the drive for a political settlement in the war-torn nation.

Pentagon chief Ashton Carter said the death this week of Abd ar-Rahman Mustafa al-Qaduli, described as IS’s number two, would hamper the jihadists’ ability to conduct operations in Iraq, Syria and elsewhere.

NRK har også fått med seg dette og skriver på sine nettsider:

De Assad-støttede styrkene melder at soldater har gjenerobret store deler av byen, deriblant festningen som troner over den 4000 år gamle ruinbyen i Syrias ørken.

Ellers kan man ikke akkurat si at dette er noe som preger norske medier.

Den syriske hæren har gjort betydelige framganger i krigen mot jihadistene i det siste, og faller Palmyra, kan det være innledninga til seieren over dem. Men får jihadistene nye våpen, mer penger og rekrutter utenfra kan også krigen dra ut. Russland har imidlertid gjort framganger i arbeidet med å få til politiske løsninger med Obama-administrasjonen, og dette kan også svekke jihadistene.

PS 27.03.2016: Den syriske armeen har frigjort hele Palmyra og knust IS-styrkene der.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. Ja, nå er poenget at det skal se ut som om problemet er løst. Også kommer det et veldig stort «IS»-angrep i Europa 11. april, og et enda større et 5. mai. Og da kommer Europas folk til å være så forbannede at de forlanger at det sendes inn vestlige bakkestyrker i Syria, for å «løse problemet med IS én gang for alle». Dette er, enkelt forklart, manuset globalistene følger. (Og Russland spiller med på notene, for også de er under globalistenes kontroll.)

  Dog er det først langt uti august eller i starten av september — etter enda en haug store «IS»-terroraksjoner i Vesten — at en fullskala vestlig bakkeinvasjon faktisk finner sted i Syria. Frem til da kommer Vesten til å nøye seg med å fortsette finansieringen og opptreningen av IS og andre «moderate opprørere».

  • «Frem til da kommer Vesten til å nøye seg med å fortsette finansieringen og opptreningen av IS og andre «moderate opprørere.»

   La meg presisere (for de tungnemme) at jeg ikke snakker om hele Vesten som sådan her. Jeg snakker om noen ganske få politikere, næringslivstopper, bankstere, militærindustrialister og etterretningsfolk.

  • Spåing av datoer er ikke min sterke side, men du har jo nylig truffet blink der. Selve prinsippet tror jeg dessverre uansett du har rett i.

 2. Hm, her går vel faktisk NRK.no så langt som de greier i å nesten si rett ut at US støtter IS:

  http://www.nrk.no/urix/_-usa-stottede-styrker-kriger-mot-hverandre-1.12873358

  Pentagon-støtte mot IS

  I fjor bidro det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon, til å danne en ny militær koalisjon, De syriske demokratiske styrkene. Målet var å gjøre gruppen i stand til å ta territorium fra IS i det østlige Syria, og å skaffe informasjon for amerikanske luftangrep.

  Gruppen domineres av kurdiske YPG, men har også noen arabiske enheter, slik at den ikke skal fremstå som en invaderende kurdisk hær. Gruppen har fått våpen og forsyninger av amerikanske spesialstyrker.

  – Dette er en komplisert krig der våre alternativer er sterkt begrenset. Vi vet at vi trenger en partner på bakken, sier en amerikansk tjenestemann.

  CIA-støtte mot Assad

  Samtidig støtter CIA opprørsgrupper inne i Syria ved å sørge for at de får tilsendt panservernraketter fra Saudi Arabias våpenlagre.

  Mens Pentagons handlinger er en del av en åpen kamp mot IS fra USA og de allierte styrkene, er CIA-støtten til militser som kjemper mot Assad del av en fordekt plan for å presse regjeringen til forhandlingsbordet. (Min utheving)*

  Alt gikk etter planen så lenge de to gruppene kjempet i to forskjellige deler av landet. De Pentagon-støttede syriske demokratiske styrkene i den nordøstlige delen av landet, og de CIA-støttede gruppene lenger vest.

  *Her er vel planen muligens noe mer vidløftig fra US’ side enn kringkastningen antyder.

 3. “Kampen om Palmyra i siste fase? Syria knuser styrkene til IS.”

  Virker ikke som om Mark Toner, State Department Deputy Spokesperson, U.S. Department of State var ubetinget glad for det for noen dager siden, egentlig. Selv om han ler ganske mye her. Litt anstrengt, da. Stakkars dust med håpløs jobb:

  https://www.youtube.com/watch?v=uxs7yog_CjM

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.