Fra Libya skal Afrika de-stabiliseres og nykoloniseres

59

USA forbereder en ny krig i Libya, fem år etter den forrige. Akkurat som forrige gang vil påskuddet være «humanitært», men akkurat som forrige gang handler det bare om imperialisme og nykolonisering. Den islamske staten er et nyttig redskap. Den brukes som påskudd for ny krig, og den kan bruke Libya som base for å utløse terror i halve Afrika – og dermed gi nye påskudd til intervensjonskriger. Det handler om å plyndre Afrikas ressurser, og om nødvendig skape flere «failed states» for å få kontroll over dem.

usa krig libya

Den islamske staten i Libya

Etter at det russiske flyvåpenet har knust eksportveiene for den illegale oljen til Den islamske staten/Da’esh i Syria og den syriske arméen har frigjort mange byer og landsbyer fra terrorister har IS startet omgruppering til Libya.

The Independent skriver: IS forbereder en retrettsone i Libya nå som koalisjonens luftstyrker bombarderer dens posisjoner i Irak og Syria.

Den FN-rapporten som avisa bygger på sa i desember 2015 at styrkene til IS i Libya ikke er store, kanskje opp mot 3000 mann, men at de kontrollerer det midtre av Libya med den strategisk viktige havnebyen Sirte, som også er eksporthavn for olje.

IS-lederen Abu al-Mughirah Al Qahtani i Libya siteres i rapporten slik: «Libya er svært viktig fordi landet ligger i Afrika rett sør for Europa. Landet har også en masse ressurser som ikke kan tørke ut. … Det er også inngangsporten til den afrikanske ørkenen som strekker seg inn i en rekke afrikanske land.»

IS ser altså for seg Libya som en base både for angrep mot Europa og djupt inn i Afrika. FN-rapporten peker på at et fotfeste for IS i Libya vil bety inntekter fra olje, fra menneskesmugling og fra plyndring og skattlegging.

is libya afrika kart
Kartet viser noen av de viktigste retningene for spredning av jihadistisk terror fra Libya og sørover i Afrika.

Høsten 2014 erklærte Boko Haram at de hadde etablert et «kalifat» i den nordøstlige delen av Nigeria, et område på størrelse med Belgia. I 2015 ekspanderte de inn i Tsjad, Niger og Kamerun og erklært kalifatet i grenseområdene der også.

I august 2014 roste Boko Harams «kalif», Abubakar Shekau, lederen for IS, deres «kalif», Abu Bakr al-Baghdadi, og erklærte at hans eget kalifat vil adlyde al-Baghdadi: «Vi oppfordrer muslimer over alt til å erklære lojalitet til kalifen.» «Kalifen» har fått liknende lojalitetserklæringer fra Egypt, Libya, Algerie, Jemen og Saudi Arabia, skriver BBC.

NATOs nye krig i Libya er i gang

Både USA og Frankrike har spesialstyrker i Libya, og det skal også finnes en liten italiensk spesialenhet der. Disse styrkene skal berede grunnen for en ny krig i full skala, fem år etter den forrige. Jens Stoltenberg sa 6. desember 2016 at NATO er klar for å intervenere i Libya «hvis en nasjonalregjering ber om det». All erfaring viser at hvis NATO, les: USA, ønsker å intervenere på invitasjon, så skaffer man seg en regjering som kommer med en slik invitasjon. Dette holder man da også på med i Libya, sjøl om man riktignok plundrer litt. (Stoltenberg fikk jo jobben som generalsekretær i NATO fordi han sendte det norske flyvåpenet i spissen for den krigen som ødela Libya.)

Italia er tiltenkt en nøkkelrolle i den nye krigen. Det er litt ugreit, fordi det ikke er noe parlamentarisk flertall for noen sånn krig i Italia. Men den ikke-valgte regjeringa til Matteo Renzi er lett å presse. Trykk på et ømt punkt, det være seg flyktninger, fare for bankkollaps, truende skandaler, en passende terroraksjon, så stiller den opp. Dessuten har USA to av sine Afrika-kommandoer i Italia, skriver journalisten Manilo Dinucci i avisa Il Manifesto. I Vicenza i Nord-Italia har U.S. Army Africa sin flybase. Og i Napoli har U.S. Naval Forces Africa sin marinebase. Admiralen der står direkte under kommando av sjefen for de allierte styrkene i Europa.

Så enten Italia vil eller ikke, kommer landet til å bli dratt inn i denne krigen, eventuelt bli satt «til å lede den» for syns skyld.

Kolonialismen er ikke død
Kolonialismen er ikke død

I sør lokker Nigerias olje

Nigeria er Afrikas mest folkerike land og største økonomi. Denne økonomien er basert på olje, og norske Statoil er blant dem som utnytter ressursene der. På grunn av den lave oljeprisen er nå Nigeria ute av stand til å betale regningene side. Landet klarer ikke en gang å betale sine lærere, skriver E24.

Blant landene som er aller hardest rammet er Afrikas mest folkerike land – og største økonomi – oljeprodusenten Nigeria.

Nå har det gått så langt at landet sliter med å betale lønnen til flere lærere og flere infrastrukturprosjekter grunnet synkende oljeinntekter, skriver Bloomberg.

I 2014 sto oljeinntekter for to tredeler av landets statsbudsjett.

I slutten av januar ba landet om et kriselån fra Verdensbanken og African Development Bank på til sammen 3,5 milliarder dollar.

Og i Nigeria har altså jihadistkalifatet allerede en filial i form av Boko Haram. Den filialen vil komme til nytte nå. Nigeria har vært lite villig til å la USA få sende styrker inn i landet. Da Boko Haram kidnappet ei gruppe småjenter lanserte Michelle Obama kampanjen #BringBackOurGirls med støtte av David Cameron, Sarah Brown, Anne Hathaway, Angelina Jolie, Kim Kardashian (!) og Malala Yousafzai. Kampanjen kunne like gjerne ha hett #BringInOurTroops, fordi det var det den i siste instans dreide seg om. Heller ikke dette var nok til å få Nigeria til å godta en amerikansk intervensjon «mot terrorismen». Men nå som landet er konkurs og IS/Boko Haram kan lansere nye terrorangrep, kan pipa få en annen lyd.

Mellom Libya og Nigeria ligger det et belte av fattige land som er rike på ressurser som gull, fosfat, uran og sjeldne mineraler. Det er Tsjad, Niger, Mali, Mauritania og Burkina Faso. I nord ligger Algerie med sin olje og gass, og i sørøst Sudan. I hele dette beltet ønsker USAs Africom å drive sine operasjoner, og gjør det til dels allerede. (Og Norge er naturligvis med. Vi var for eksempel med på Operation Flintlock i Tsjad.)

(Les også Terroren i Mali, salafistene og krigen om Afrika.)

Alt tyder på at den nye krigen i Libya vil være en krig for at USA og NATO skal slå en djupere kile inn på det afrikanske kontinentet. Dette handler om nykolonisering i stor skala. Det eneste manusforfatterne nå jobber med er å lage den Holywood-narrativen som kan sikre støtte fra humanistene og prestene og det nyliberale venstre. Men vær sikker: den kommer.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


59 KOMMENTARER

 1. Veldig bra at noen skriver om Libya . Pressen ellers er jo forbausende tause om sammeheng og årsak til problemene der !

  • Måten Staigan skriver på er en måte å støtte en fremtidig , men ikke for fjern, politikk av vestlige makter. Han er en av de som bereder grunnen for å ligitimer direkte inngripen av stormaktene i denne delen av verden. Den siste uken FNs generalsekretær har besøkt Algerie, land under arabiske kolonialism , ikke for å å understreke rettighetene til berber politisk fangene som råtner i arabiske fengsler men for å bringe FN støtte til denne kolonial arabisk staten og ignorert brevene som ble sendt til ham av fangene. Staigan og hans meningsfeller kaller det å jobbe for stabilitet.
   Spesielt ikke har tillit for sosialist kaviar slik som Staigan for å se realitetene til verden slik den er. Tro på venstre folk er å tro at Vesten er demokrat , tro at Verdensbanken er en humanitær organisasjon, og at julenissen er den som gir deg årsskiftet gaver.

   https://kabylia.wordpress.com/2016/03/09/the-libya-we-do-not-want-to-show/

   • Du leser meg som Fanden leser Bibelen. Det er faktisk ikke hold for noen av de tolkningene du gir av min artikkel. Ikke på et eneste punkt. Når jeg advarer mot kolonikrig sier du at jeg bereder grunnen for kolonikrig. Unnskyld uttrykket: med dette er sprøyt, som vi sier på norsk.

    • Hvis du var noen som faktisk advarer mot en krig, ville du ikke snakke som om Afrika var avkolonisert, du skulle skrive for å fordømte avkolonisering komedien. Du vil være ved siden av de som fordømmer de koloniale stater, de fengslene i åpenhimmel .Du skulle ikke være blant de som støtter stabiliteten av disse statene under plyndringen av Frankrike og av alle andre makter. Slutt ditt hykleri- Europa har aldri forlatt Afrika. Den bare ga nøklene til sine vassale som Khadafi, Boumedien, Omar Bango, Bokassa osv Jeg ser ikke forskjell mellom måten du ser verden og måten den franske Jean Marie le Pen ser den. Kif Kif, dere er av samme hull.

     • Du finner ikke dekning i mine artikler for det du påstår. Det som er riktig er at jeg ikke har drøftet ny-kolonialismen i noen særlig bredde. Men når jeg har vært innom tematet, så har jeg pekt på at de afrikanske statene stort sett er produkter av kolonial oppdeling og jeg har pekt på hvordan imperialistmaktene også i dag plyndrer Afrika gjennom sine lakeier. Det finnes ikke grunnlag for din kritikk her. Men det som er situasjonen nå er at det pågår omfordelingskriger om Afrika. Kina rykker fram, først og fremst økonomisk, men også militært, for eksempel baen i Djibouti. Og USA ønsker å ta mye mer direkte kontroll, også fra Frankrike. Frankrike prøver å holde på sitt, og Tyskland og Storbritannia kjemper også med. I denne situasjonen ønsker de også å rive i filler de statene de sjøl har konstruert. Og det er denne prosessen jeg beskriver og kritiserer. Fortida kan vi gjøre lite med, bortsett fra å forsøke å frostå den. men denne nye krigen om Afrika pågår nå, og den kan vi kjempe mot her og nå. At du insisterer på å ikke ha meg som alliert i denne kampen, er ubegripelig for meg, men det er jo ditt valg.

     • Ditt svar »
      Du finner ikke dekning i mine artikler for det du påstår. Det som er riktig er at jeg ikke har drøftet ny-kolonialismen i noen særlig bredde. Men når jeg har vært innom tematet, så har jeg pekt på at de afrikanske statene stort sett er produkter av kolonial oppdeling og jeg har pekt på hvordan imperialistmaktene også i dag plyndrer Afrika gjennom sine lakeier. Det finnes ikke grunnlag for din kritikk her. Men det som er situasjonen nå er at det pågår omfordelingskriger om Afrika. Kina rykker fram, først og fremst økonomisk, men også militært, for eksempel baen i Djibouti. Og USA ønsker å ta mye mer direkte kontroll, også fra Frankrike. Frankrike prøver å holde på sitt, og Tyskland og Storbritannia kjemper også med. I denne situasjonen ønsker de også å rive i filler de statene de sjøl har konstruert. Og det er denne prosessen jeg beskriver og kritiserer. Fortida kan vi gjøre lite med, bortsett fra å forsøke å frostå den. men denne nye krigen om Afrika pågår nå, og den kan vi kjempe mot her og nå. At du insisterer på å ikke ha meg som alliert i denne kampen, er ubegripelig for meg, men det er jo ditt valg.»

      Nei, her igjen du er ikke tro verdi. For deg er Afrika en leke plass for alle fra andre kontinenter, unntatt at den er bedodd av mennesker som søker sin lykke , sin verdighet og frihet. For deg finnes de ikke. De finnes kun som fugleskremsel som truer ditt kontinent med mass innvandringer.
      Nei, du har aldri skrevet om reel neo-kolonialsmen, jeg har aldri sett fra slike som deg nok ærlighet til å si at en arabisk beduin stamme kan ikke eier så mye land. Beduiner som ikke engang kan væske seg men har et empirium . Hvordan kamel piss drikkere kan ha så mye plass om de ikke er underleverandør til Europeer?
      Kampen mot kolonialismen er ikke å skrive om konkurransen blant de predatorene, men å fordømme stabiliteten som tillater den konkurransen.
      Det er å stå ved siden av de okkuperte uansett hvordan man tolker konkurransen for rå varer mellom rovdyrene

     • Du skriver:
      «For deg er Afrika en leke plass for alle fra andre kontinenter, unntatt at den er bedodd av mennesker som søker sin lykke , sin verdighet og frihet. For deg finnes de ikke. De finnes kun som fugleskremsel som truer ditt kontinent med mass innvandringer.»

      Med all respekt: dette er sludder fra ende til annen. Det finnes ikke dekning for noe av dette i det jeg skriver. At du gidder å bruke tid og krefter på å skrive sånt tull. Siden du mener at du kan så mye om Afrika, burde du heller skrive noe som var til å lære av.

     • Å lære deg og andre om vestens (NATO, FN og FMI) forbrytelser, er det nettopp det jeg gjøre hele tiden.Men det finnes ikke mer ignorant enn de som ikke vil lære.
      Den verden du lever i, er en innbilt verden når du sier at man ikke skal gjøre noe med det du betrakter som fortiden er nettopp det NATO medlemmer og dens politisk organisasjon FN ønsker at du sier. Det er fortid for deg men ikke for de folkene som er offer for den «fortiden». Du formidler verden slik predatorene vil at du skal gjøre, ikke slik den er , med folkene som eksistere i den verden. Her, med et bilde, du skrev under » Kolonialismen er ikke død» , antyder du at Frankrike angrep tyrkerne som er for deg det legitim folket i Alger. Det er nettopp den slags løgn de mektige ønsker at du formidler, Du kjenner ikke historien til kolonialsime for å kunne formidle den med nøytral blikk. Det bilde du ser er en vennskap seremoni mellom to kolonialister, den tyrkiske og dens århundre alliert franskmenn. De siste invadert ikke Nord Afrika for å jage sin tyrkisk alliert, men for å hindre en seier fra de innfødt berberne over det ottoman okkupasjonen av Nord Afrika.
      Det de kaviar sosialistene har alltid gjorde bak vakker ord er å gi legitimitet til enhver kolonial forbrytelse.
      Du miner meg om en SV stortingsrepresentant, Heikki Eidsvoll Holmås, som jeg traff på Karl Johan . Jeg hadde kalt ham akkurat slik jeg kalt deg : Hykler
      Han svarer at han er ikke det, han er oppriktig i sin meninger og sin solidaritet politikk , ikke bare med palestinere men med alle folk som kjemper for deres selvstendighet osv. Og han lover å vise meg den solidariteten ved å ta imot en delegasjon av berbisk representanter ..bla bla bla. Jeg fikk hans telefon numer slik at vi skulle planlegge det møtet . To Uke senere , ringte jeg ham for å mine ham om hans løft. Da sier han at han er sykemeldt. OK sier jeg, vi venter sykemelding perioden. Etter det, nektet han å svare på mine henvendelser på telefon og på mail.
      Dere er en gjeng av bla blatører på nettet men i virkelighet dere er ondskapen selv. Dere bare fyller en bresje slik at sann humanister, folk med rettferdighet sans, blander ikke seg i de store spørsmålene. Dere er en NATO’s forlangte arm i sin propaganda kamp mot Afrika’s befolkninger, svarte eller hvite.

      Frankrike har ikke invadert nord afrika for å gjøre slutt på sjørøveri slik den har selv skrevet historien, men for å hindre et folk med en sterk demokratisk kultur å bli fri etter lange og mange århundre kamp mot franco-ottomansk allianse . Her er bilde av de som kjempet mot Frankrike invasjonen

      https://kabylia.files.wordpress.com/2013/10/fadhma.jpg

     • Ingenting av det du skriver forholder seg til mine standpunkter eller fremmer argumenter mot det jeg faktisk står for. Dette er jo bare tull. Det bildet du viser til er brukt ironisk fra min side og er et spark både til franskmennene, det osnanske riket og kolonialismens bilde av Nord-Afrika. Du sier at du har kalt Holmås en hykler. Greit, det har forsåvidt jeg også. Men det i seg sjøl er jo bare en karakteristikk. At du også stempler meg som det får du gjøre som du vil. Det rammer ikke, fordi det ikke ligger noen argumentasjon eller logikk bak.

 2. Fordi for deg var Afrika av kolonisert? For deg er grensene, statene, i Afrika et produkt av afrikaner? Fordi for deg en Nord Afrika arabe på berbernes jord ikke er en kolonialism i samarbeid med den europeisk kolonialismen, en underleverandør av NATO? Det finnes ikke verre støtte spillere for neo-kolonialismen en de såkalte sosialistene. Med vakre ord om anti-kolonialisme, dekker de over den nåværende kolonialismen som er verre enn da europeere herjet i åpenlys.
  Afrika , inkludert nord, har ikke enda smakt på frihets frukten, og får ikke det så lenge de koloniale grensene, de tikkende bombene satt av europeer, forblir slik de er i dag.
  Dere kan grine så mye dere vil, ønsker at verden ikke beveger seg fra 70 tallet, vil likevel mennesker søke sin frihet, sin verdighet fratatt av hyklere slike som dere her.

  • Jeg vet ikke hva du prøver å oppnå med en stråmannsargumentasjon som tillegger Steigan meninger han ikke er i nærheten av? Har du brukt goggle oversetter begge veier blir et vel dobbelt galt? Lite substans å få ut av det du skriver annet enn at du er bitter på de som koloniserer/kolonisterte og på et eller annet vis tilegner Steigan å være agitator for dem. Det er ikke tilfeldig at det er sinte folk som ikke kan lese og skrive som utfører terrorismen. Du ser ut til å ha tilbøyeligheter i den retning.

   • Du er en artig kar, du . Selv om du kan norsk bedre enn jeg, er det tydelig det jeg anklager Staigan for. Han forstår det selv om han er ikke enig i det.Jeg forstår at du reagerer som en stamme medlem og tar til forsvar den som har samme røtter som deg . Det er ikke forbud.
    Den stabiliteten alle vestlig, sosialist, liberale eller royalist søker er å hindre de koloniserte folkslag å forandre på situasjonen.
    NATO har en del av islamister som de bruker overalt for å ha en unnskyldning til en militær intervensjon der befolkninger i første omgang søker seg til frihet fra nikkedukker, Khadafi, Assad, Ben Ali , installert av nettop NATO. Vi har sett dette tydelig i Azawad, og i Syria . Men medier fra sosialister eller liberale sider ser ikke lenger at det var først opprører for frihet som senere ble forurenset av islamister sendt av vesten
    Som nordmenn, klarer du ikke å forstå at for vestlige interesser er søken til frihet av enhver folk i Afrika betraktet av NATO som en direkte trussel for freden

    • Du bruker mye krefter på å være fullstendig destruktiv. Jeg mener å se at du kan ha noe interessant å si, men i så fall kommer det ikke fram på grunn av dette. Fra din nick ser det ut som om du er berber, og du antyder at du har noe å si om berbernes situasjon. I stedet for å skjelle ut meg på en måte som gjør absolutt null inntrykk på meg, hvorfor kan du ikke fortelle oss noe om det du har greie på. (Du skjønner, jeg er blitt skjelt ut så mye i mitt liv at det skal veldig mye til for å gjøre inntrykk på meg på den måten. Argumenter derimot, kan gjøre susen.)

     • Dette var nytt at det er bare i dag du fikk meg deg at jeg er berber til tross for alle linkene jeg ga deg flere ganger på din egen side .
      Jeg skjeler deg ikke ut slik du hevder. Jeg bare sier fra at du er en høyttaler for de maktene du hevder at du fordømmer. Destruktiv er jeg ikke selv om du føler deg hard truffet av det jeg sier. Men nå hvis du virkelig og oppriktig ikke visste hva jeg er og hva berberne slitter med i dag og du ønsker å få vite mer om dem, inviere jeg deg til å abonnere på blogen min . Der vil du få en annen vinkel på de sakene som du formidler,, i hvert fall på det som har med arabisk imperialismen og dens beskytter .

      https://kabylia.wordpress.com/

     • Jeg skal følge bloggen din. Jeg trenge alltid å lære noe. Problemet med din opptreden her er at du er veldig sint og angriper standpunkter jeg ikke har og ikke framfører et eneste argument. Det er ikke særlig konstruktiv. Men jeg lærer gjerne mer om berbernes situasjon.

  • Kabylia, jeg forstår at du er frustrert – ok, sint – over vestens vedvarende kolonialisme i stadig nye former og bølger. Men du bommer imponerende bredt når du retter skytset ditt mot Steigan.

   Selv om flere og ganske mange av de enkelte påstandene dine stemmer, og du gir en god del viktige påminninger, gjør sammenblandingen med angrepene på Steigan og andre at innleggene dine blir helt gale. – Faktisk nær psykotisk oppkavede, og jeg håper du kan tilgi påpekelsen.

   Jeg leser likevel innleggene dine med interesse, fordi det sikkert finnes en riktig adresse for utfallene dine. – Lykke til med å finne frem til de adressatene – vi er flere som gjerne vil stille de mest ansvarlige mer til ansvar.

   Vi er også svært mange flere enn deg som prøver å få gehør for din type kritikk av gammel og ny kolonialisme. Selv om vi ganske riktig tildels lever på utbyttene fra mange typer kolonialisme. Dessverre. Det er ikke lett eller mulig å unngå når en bor i Norge i 2016 – selv ikke for deg selv.

   Innleggene dine er besynderlig lesning: Du er visst ganske forblindet for oppjusterende endringer i syn selv.

   Vennligst tenk over dette litt, før du kanskje likevel svarer sint.

    • Norsk språk har mange nyanser og kan i noen sammenhenger bli forvirrende hvis man ikke behersker eller skjønner den retoriske sammensetningen som ofte består av ironi og «djevelsk» humor – for å understreke det endelige budskapet. En setning som leses bokstavelig, isolert ut i fra en større sammenheng kan derfor få stikk motsatt mening. Kommunikasjonsproblemer har ofte ført mye galt med seg, og ingenting er bedre enn å diskutere og bringe klarhet i dette slik at vi unngår å tillegge noen meninger de ikke har. Steigan er samfunnskritiker, anti-imperialist og taler makt og maktmisbruk midt i mot. Der er dere jo meningsfeller.

    • Det finnes ikke noe «vi» og «dere» her. Alle har ulike meninger og svarer for seg sjøl. Siden du kaller deg Kabylia og det virker som om de kjemper for et uavhengig Kabylia, kunne du ikke heller si noe om det? De fleste statene i Afrika er ganske riktig tegnet på kontorer i London og Paris, helt på tvers av kulturer, etnisktet, språk osv. Men det finnes også en historikk for at etniske spørsmål brukes av imperialismen i Afrika til å sette folkegrupper opp mot hverandre for å lettere kunne plyndre ressursene deres. Hvordan ser du for deg at dere skal kunne unngå en slik situasjon?

     • Nå kommer antydningen om at imperialismen setter folkgrupper mot hverandre så snart et folk prøver å befri seg fra en kolonialist. Fordi araber, er kolonialist, og av det verste sorten fordi de er primitive , noe dere virker å glemme hele tiden. Når jeg anklager deg og andre fra venstresiden for å være imperialismens høytallere, er det bare å se hvordan dere reagerer, (dere, fordi jeg opplever dere som en flokk, som stamme medlemmer). Dere klarer ikke se at de mektigste har lagt grensene dere skal vite om, dere skal snakke om, dere vet ikke noe annet enn det de mektigste tillater dere å vite. Dere er som fugler i bur og tror at dere er fri. men dere er bare innenfor sirkelen USA , Frankrike, London osv har tegnet.
      I den diskusjonen er det noe som helt klart beviser det jeg sier. De fleste av dere er marxister. De fleste av dere visste ingenting om Kabylia, enda mindre om sin kultur. Det dere vet om nord afrika er det gjennom filtret til Frankrike. Frankrike som vil bygge en arabisk verden koste hva det vil koste.. Uansett , jeg glemmer meg litt om Karl Marx som dere er tilhengere men vet ingenting om kabylia, kulturen til det folket han sa ett år før han døde at hvis han kjente til de små kabylske republikkene, skulle han ha skrevet en stor del av kapitalen annerledes. For ham var kabylia det idealt samfunn.
      Den vestlige imperialismen trenger ikke å sette folkgrupper mot hverandre. Den var smartere. Den fant i nord afrika en parasitt , det er nesten uttrykket Friedrich Engels brukt for å beskrive araber , som på hans tid hadde ingen sosialt, økonomisk eller politisk betydning, og som Frankrike blåste liv i dem, påtvang arabisk kulturen, språket og identiteten på berberne. Man må vite at araber var en ubetydelig minoritet i Algerie (stat skapt av Frankrike) og i Marokko.

      Det vi prøver å gjøre er å brutte alliansen vesten og østen, alliansen av de tre monoteistiske religionene mot den Berber agnostisismen som kabylene er flagg bærer for resten av berber folkgruppene. .
      Vennligst ikke snakk om splitt og hersk som du nettopp gjorde.Det finnes ikke noe bedre metode for å splitte folk enn det å tvinge forskjellige folkslag med forskjellig kultur, forskjellig språk, historie, og synet av livet til å leve i samme fengsel.
      Fordi de koloniale statene er alt unntatt nasjoner..og stater som ikke er nasjoner, som innbyggerne ikke ser dem som sine nasjoner, er ikke disse statene levedyktige. De er kun tikkende bomber for hele menneskeheten.. slik vi ser det i Syria, I Lybia I Mali, Elfenbenkysten …..https://kabylia.wordpress.com/2015/10/29/ferhat-mehenni-conference-in-new-york-at-the-event-of-the-kabyle-flag-raising-ar-the-united-nations/

     • Du skader bare din egen sak ved å angripe folk hele tida for ting de verken har sagt eller ment. Men det er ditt eget problem.
      Hvis jeg setter på et filter og glemmer disse utfallene så ser jeg en rekke interessante ting i det du skriver. Og jeg må innrømme at mine kunnskaper om Kabylia er svært begrenset. Men det betyr ikke at jeg ikke viste noen ting. Jeg har tross alt lest fransk kolonihistorie og Afrikas historie og redigert leksikonartikler om berberne og Kabylia. Så noe har jeg da fått med meg. Jeg er klar for å lære mer.
      Men det betyr ikke at det du skriver er uproblematisk. I alt mitt arbeid har jeg tatt utgangspunkt i nasjonenes rett til sjølbestemmelse. Jeg har skrevet mye om dette. Og i likhet med deg tror jeg ikke noe på «å tvinge forskjellige folkslag med forskjellig kultur, forskjellig språk, historie, og syn på livet til å leve i samme fengsel.» Men det betyr ikke at en oppsplitting etter etniske eller kulturelle grenser alltid er bedre enn en flernasjonal stat. Jeg mener at det flernasjonale Jugoslavia var bedre enn dagens elendighet på Balkan.
      I det som kalles «Afrikas verdenskrig» i Kongo ser vi hvordan etniske og andre skiller er brukt til en hensynsløs krig om ressurser. Krigen har angivelig kostet 6 millioner mennesker livet. Det fantes kanskje grunner til å skille ut Sør-Sudan som egen stat, men man kan jo ikke si at USA, Norge og Storbritannia har hatt noen suksess med sin statsbygging der.
      Deres leder sier at dere vil løsrive dere fra Algerie. Fint, hvis flertallet av berberne ønsker det, så har dere all rett til det. Men den samme retten gjelder også minoriteter innenfor det området som er dominert av berbere. Sånne saker er vanskelige og bør løses gjennom forhandlinger.
      Du tar avstand fra islamismen. Det gjør jeg også. Der er vi enige.

     • Jeg skader ingenting, enda mindre min sak. I dine øyene, bilde fabrikkert av super maktene, er skjebnen til folk beseiret av vesten kolonialismen allerede forseglet. Du er tydeligvis et godt produkt av vestlig propaganda, at folk grupper bør leve sammen selv om maktbalansen i disse kolonial statene er skapt nettopp av kolonialismen.
      Du er for å evigvare disse statene, men folkgruppene som lever i dem har ikke samme følelser du har for disse statene.
      Disse problemene i Afrika dere liker å sitere for å benekte nasjoner rett til å leve fritt på sitt territorium, bli borte så snart vi klarer å bli kvitt vestens politisk innflytelsen over disse koloniale statene. Alle de onde har for røtter vestens inngripen på folkgrupper for å ta fra dem den nasjonal følelse, at alle lever fremmed på deres eget land. Det er bra for vesten som blir kvitt dyktig kulturer i konkurransen om utvikling og samtidig hevde slaveri i det kontinentet:

      I ditt siste svar bekrefter du det jeg sa før, at alt det du vet, vet du gjennom sløret til storemaktene, om nord Afrika, gjennom filtret til Frankrike. I Algerie, er flertallet berbere, av forskjellige nasjoner. I tilegge til kabylene, finnes det det Chawi folket, Mozabit (visse politisk ledere råtner i de arabisk fengslene ) Toueregene.. og små grupper som Ichenouiene. Araber som har fått maktene fra Frankrike for å beholde kontrollen over den statene, er fremmed, uten eget territorium..det var som nomader Frankrike fant dem.
      Skal dere i Europa tvinge disse nasjoner til å gjøre harakiri av seg kun fordi FN, NATO FMI synes det er bra….for dem, for folk som deg som bare gjentar hva disse institusjoner hamrer non stopp?
      Jeg tror ikke verken afrikaner eller skandinaver vil gjøre seg harakiri kun fordi fremmed folk synes at de bør assimilere seg til andre folkslag.

     • Hei igjen, Kabylia. Jeg inviterte deg til en samtale og det eneste svaret du gir på det er å sjikanere meg for standpunkter jeg ikke har – og å ikke bidra med noe som helst konkret som kan kaste lys over eller skape forståelse for deres situasjon. Godt gjort.

     • Ja ja bla bla bla . Du er «anti imperialism» som en araber er anti islam.
      Du ønsker alt godt til afrikansk nasjoner at du sier aldri nasjoner men etnier Bare dette er nok for å kataloger deg blant de forlangte arm til verdens banken og andre parasitt institusjoner. Du er for friheten deres så lenge de ikke brytter med sine lenker, så lenge de forblir i sivil kriger, så lenge kaoset vedvare og vesten kan forsette med sin plyndringen. Skam deg som ikke står åpent på hva du driver med.

     • Väl att märka: enligt kabylia är araber inte bara «primitiva» och «parasiter» (18. mars 01:12), utan «beduiner som ikke engang kan vaske seg» och «kamelpissdrikkere» (15. mars 11:13).

      Vi har inte lärt oss så mycket om berbernationalismen här tyvärr. Men om detta ska vara representativt är den nog inte en del av lösningen.

     • Vetto. Vent litt at de blir mange nok i ditt land, så kom tilbake og fortell meg om hva du synes. Berberne trenger ikke ditt synspunktet for å befri seg fra vestens imperialisme allierte. Hvis du hadde lest det jeg skrev, skulle du ha forstått at de var Engels, den god vennen til Marx som beskrev dem i avisen «The Northern Star» som primitiv og parasitt ..han kjent dem bedre enn dere her..
      En annen som også kjente dem, var middel alder historikken Ibn Khaldun som beskrev dem som gresshopper sverm.. voila, du fikk påfyll slik at du kan spille den skremte jomfruen

      Ibn Khaldun født i 13 århundre var en berømt historiker . Han var kjent som som vitenskapensfar . (bruk google translate )

      Dans son Histoire des Berbères, compilation importante, mais peu critique, des traditions relatives en particulier à la conquête de l’Afrique du Nord, le célèbre Ibn Khaldûn écrivait lui-même, reprenant une comparaison coranique : « Semblables à une armée de sauterelles, ils détruisaient tout sur leur passage. » Il dénonce surtout l’incompatibilité d’une civilisation urbaine avec la vie de ces envahisseurs nomades : « Si les Arabes ont besoin de pierres afin de caler leurs marmites sur un foyer, ils dégradent les murs des bâtiments afin de se les procurer ; s’il leur faut du bois pour en faire des piquets ou des mâts de tentes, ils détruisent les toits des maisons. » Ces jugements catégoriques opposant les populations sédentaires aux tribus nomades ont été repris par bien des auteurs modernes, certains les ont toutefois revus et tempérés.

     • Pål Steigan. Det jeg så fra deg er kunsten din om å vri deg med ord for å uttrykke din forakt for afrikansk nasjoner til hvem du nekter begrepet nasjon, nekter dem retten til selvebestemelse. Jeg har kjent mange extreme nasjonalister , og jeg kan garantere deg at når jeg leser dine meninger er du en av dem . Det lover ikke bra sier du. Selvfølgelig at det skal ikke være godt for parasitter som strever å beholde nasjoner i slaveri.

     • Jeg har fått meg meg at du misliker meg og henger en rekke skjellsord på meg. Dette er ikke imponerende, bare kjedelig, særlig når du slår mot ting jeg ikke mener eller har skrevet. Det som også er lite imponerende er hvor lite du faktisk sier om berbernes situasjon og deres politikk, enda du er blitt invitert til det.

     • Å diskutere med den rasende kabylen er tydeligvis som å forsøke å blåse ut en lyspære. Kabylens etniske tilhørighet er mindre relevant enn hans/ hennes mentale tilstand, som åpenbart er preget av projeksjon, stråmannsargumentasjon og en fullstendig låst og antakelig ubevisst motvilje som forblinder kabylen.

      Det er mulig dette egentlig bare er en sk. svensketest; altså hvor lenge vil den høflige skandinaven fortsett å gjøre gode miner til slett spill fra en selvutnevnt representant for en etnisk minoritet etter at det bør være klart at grensen for meningsfylt dialog forlengst er passert?

      Pål, du ville aldri giddet å bruke så mye tid på sånt sludder fra en nordmann eller svenske. Ikke gå i PK-fella du også. En idiot er en idiot og en kødd er en kødd, uansett språk og farge.

      @Kabylia: Måtte alle dine kameler få stygt avkom.

     • Point taken. 🙂

      (Forøvrig skyldes ikke tålmodigheten så mye min velkjente høflighet, men at jeg faktisk er svært nysgjerrig på regionen. Noen kilder sier at Algerie er en kandidat til å bli ny «failed state», og gjett om etniske konflikter vil bli brukt. Men her var det ikke noe å hente dessverre.)

     • Ja, det var synd, for i beste fall kunne vi alle ha fått lære litt mer om situasjonen i dag med et regional- og kolonialhistorisk bakteppe.

     • Her er vi tilbake i start punktet. Du skrev om kolonialismen og jeg sa at du skriver om noe du ikke vet hva det er. Jeg fortalt deg at alt hva du vet er noe de mektige landene ( USA, Frankrike, England Israel )har puttet i hode ditt.De mektige har midler til å slette fra deg om ti år enhver kunnskap du har i dag og vil erstatte den med noe nytt og du vil forsvare det kunnskapen med alle dine krefter. Det er det som skjer her. Under den diskusjonen bekrefte du at du visste ikke om folkgrupper som er de rettmessige eiere av det territorium du snakker om en re-kolonisering. For deg er araber de rettmessige eiere av Nord Afrika. Jeg prøvde å forklare deg at araber er ikke et folk, en nasjon, det er et politisk prosjekt til de mektige for å forsett eie de koloniene de offisielt har gitt opp etter kolonial krigen…som kabylene førte . La meg forfriske litt gran din hukommelsen. Her i Norge er det noe som heter «Operasjon Dagsverk» som alle ungdomskole elever deltar under deres utdanning . Kanskje til og med du har gjort det. Hvis i dag skal jeg spør til og med arrangørene av den begivenheten hvordan den dagen ble en internasjonalt solidaritets dag for elevene, tror jeg ikke noen vet svaret…likevel den dagen startet som en solidarisk handling med det kabylske folket som var kjent som den som slåss mot den franske kolonialisten. Ikke araber eller papouer, men kabylene som var motstandere av Frankrike i den kolonial krigen mens «araber» lurte på «hva som skjer igjen mellom kabylene og franskmenn».
      Hvordan kan du snakke om kolonialismen når du tror at en vassale av den er det virkelig offer? Jeg leste deg sørger over tapet av Gaddafi som han var et offer , da i virkeligheten var han kun et møbel de hadde dekorert Libya med, De som hadde innsett ham ved makten gjorde bare en liten ommøblering av det de betrakter som sin eiendom. Igjen , skal jeg gjenta det hva som skjer: Araber er ikke et virkelig folk de er ikke en nasjon. De er kun et politisk prosjekt i hendene til de mektige. En parasitt på kroppen til sann folkslag. ( her vil igjen reverend Vito få frysninger)
      I hva gjelder Kabylene, ja de er en nasjon, en verdig nasjon. De meste eminente intellektuelle i mennesker historie har roset i himmelen det folket, Enten er det Ibn Khaldun, Sankt Augustin, Durkheim, Derida eller Marx som hadde ønsket om å innlemme kabylia til Europa så sterk var identiteten til kabylene. Bourdieu sa at Kabylia var det eneste museum av alle medelhavet sivilisasjoner… I Dag, du , en eks leder av en «revolusjonerende » parti, er overasket over navnet KABYLE og ber meg om å fortelle om et slik folk i en kommentar 🙁

      Til de som ønsker å vite om de forskjellige berbiske nasjoner, har jeg gitt linken til bloggen Kabylia. Der er det over 900 artikler som hander for de fleste om berberne,, om vestens og dens vassale araberen.

      Til siste vil jeg si at jeg misliker mye og mangt, men ikke spesielt deg som person , men det du overfører på din nettsiden, ideen du videresender som er klikket enten i The Cite i London eller i Wall street New York.

      For Vito , Pål og videre , her er en avsnitt til en artikkel som dere kan leser hele i bloggen (Ikke glemme at 900 artikler og nyheter dere ikke får i de etablerte medier)

      MAK Congress. Small message from Boualem Sansal (Sansal er en verden kjent forfatter. Han er ikke kabyle, Han er en berber men ikke kabyle)

      «Dear brothers, dear compatriots, dear friends,
      This is a great day that sees the Movement for Self-Determination of Kabylia (MAK), meet in congress in its country, this land wounded but proud that is Kabylia. Yet a little and the conference could have been held in this place so highly symbolic for the Algerians, the Soummam.

      When he will know, the Algerian people will be proud of you, he will be grateful to you for having held the congress in his country. He knows the dangers you brave to meet here in Kabylia, he knows the ferocity of the junta, he suffers continuously from it from the first day of independence. I wanted to be with you, physically speaking, but in truth I am with you in thought with all my heart and all my reason. And I am with you because I think the MAK is a chance for Algeria, it is the bearer of a truly innovative political project, the only one who can break the cycle of submission and bigotry in which the despised regime has imprisoned the people after having stolen his land, his wealth, his Berber identity and millenary history, his democratic hopes, having been separated from its Mediterranean and African natural anchorage…..»https://kabylia.wordpress.com/2016/02/22/message-of-boualem-sansal-at-the-3rd-congress-of-the-mak/

     • Det du skriver om mine standpunkter er fortsatt bare sludder. Du finner på noen standpunkter jeg ikke har og så slår du til mot dem. Sånt gidder jeg ikke diskutere. Dette er en barnelek.

     • Dere er på feil spor . Fornærmelser, nedsettende forsøk som det eneste argumentet, tribal oppførsel når man diskuterer med sjefen ankommer pakken siklende av hat.
      Men jeg går over dette fordi det finnes ingen håp at en fremmed får dere til å lære noe nytt. Allerede mellom dere er det ikke den store kjærligheten, så når en utenfra blander seg, er det umulig å putte noe i skallen deres.
      Jeg skal oppsummerer det som er kommet fram av denne diskusjonen som bekrefter din totale uvitenhet om verden.
      Hva som tydelig synes her er at du og dine venner er mot fremveksten av nye stater, Godt beskyttet av NATO armadaen, nekter du retten til friheten for andre folkeslag . dette er i perfekt sammensvar med Wall Street kreftene.
      Et parti, én farge, en regjering, et språk, en nasjonalisme, en nasjon, de unike verdiene … alt dette er også verdiene av globalisering. Ingenting skiller dere fra soldater til den angelsaksiske oligarki
      Deres kjærlighet for arabiske imperialismen er et resultat av den kalde krigen, den kommunistiske kampen mot kapitalismen av forrige århundre. USA beskyttere Israel, så må dere støtte araber … men dere klarer ikke se at de største beskyttere av araber er nettopp USA og Israel. Dere klarer ikke forstå at verden har forandret seg, Dere har mistet retningen til historien, Den verden dere lener dere på er blokkert i midten av det 20 århundretallet. I likhet med de Salafistene som vil til det 6 århundre, nekter dere å utvikle dere og ønsker å tilbakeholde menneskeheten i det forgi århundre .

      Når det er sagt selv om norske kommunister er bare noen bortskjemte kapitaliste barn som leker opprører, er det håp med de europeiske anti-globaliserings bevegelser som bare er avatar av kommunister og synes interesser seg i nasjoner uten stat.

     • Nok en gang bare sludder fra din side. Ikke noe av det stemmer. Du opptrer som et særlig grettent nettroll.

 3. Hvis vi ikke får en altødeleggende global atomkrig eller en skikkelig global pandemi som tar knekken på alle unntatt eliten, kommer uansett hele Afrika og Midtøsten til å fungere som slagmark i mange tiår fremover. Europa får forberede seg på minst et par milliarder flyktninger, siden Afrikas befolkning skal øke til mellom 3 og 4 mrd. innen år 2100.

  Men det er bare å se første og siste episode i den siste X-Files-sesongen for å skjønne hva elitens plan er, og scenariet blir virkelighet allerede i år.

  9/11 varslet de på forhånd, i X-Files-spinoffen The Lone Gunmen. I tillegg ble aksjonen varslet i The Simpsons, The Matrix og en haug andre filmer og serier.

  Så man skal ikke undervurdere predictive programming. Og heller ikke advarsler fra avhoppere og whistleblowers som gir hemmelig info til diverse manusforfattere.

  • Dette ble vist på fjernsyn 4. mars 2001: https://www.youtube.com/watch?v=9rsMG2hHsLo

   Det er en beskrivelse av et terrorangrep mot WTC. Fjernstyrte passasjerfly flyr inn i skyskraperne og får dem til å kollapse. Angrepene brukes som påskudd for å gå til krig mot en diktator i Midtøsten, for å stjele oljen til landet hans og sikre kontrakter til de amerikansk-israelske militærindustrialistene og banksterne som sto bak falsk flagg-angrepet.

   Predictive programming.

   Og nå er det det militærindustrielle komplekset som styrer verden. Eisenhower advarte oss, men ingen lyttet.

 4. Problemet Europa/USA har i Afrika er kineserne, som har brukt en annen taktikk enn makt, korrupsjon og «economic hit men», nemlig oppkjøp av gruver og vann og bygging av infrastruktur. Dette har gitt kineserne solid fotfeste i Afrika, og dette kan ikke vestens makt tåle. Så da må en nykolonisering til. Til slutt vil de hisse på seg kineserne, som kan komme til å tape stort på sine investeringer, og militær og/eller (ytterligere) økonomisk konflikt de to partene imellom er naturlig konsekvens. Det handler om kontroll, ikke bare over ressurser, men også over mennesker. Eliten er besatt av kontroll, og vil gjøre hva som helst for å beholde den – vi har tross alt med psykopater å gjøre.

   • Ro på avdelingen er første prioritet. En cocktail av klor og ammoniakk kan umulig være mer dramatisk enn trepaneringsverktøyene som var så populære i CIA-sponsede norske mentalsykehus i gamle dager, men dersom Facebook ikke er tilstrekkelig for de mest utagerende har vi vel alltids uansett bedre preparater i dag.

 5. USA:s militär kallar anfallet på Libyen «Hillarys krig». Hur många dödade? Siffran sjuttiotusen nämns. Landet totalt sönderslaget. I ett oreparabelt kaos. Sirtes ruiner illustrerar tragedin. Hillary Clinton travesterade Caesar när USA:s al-Qaidakrigare mördat Gaddafi: «We came, we saw, he died.» Han mördades dagarna efter hon gjort ett besök i Tripoli. Före USA:s anfall var Libyen ett av Afrikas mest välmående länder. Inte en västerländsk demokrati. Men ett fungerande samhälle. – Jag läser just nu på om Haiti. Där Hillary Clinton tillsatte Martelly som president 2011. En «president» som Bill och Hillary Clinton använt som redskap att utplundra Haiti. Läsning kring detta: http://www.ezilidanto.com/2015/03/clintonminingthieveryinhaiti/ Samma information om utplundringen finns i Dady Cherys bok «We dared to be free». – Vapenindustrins presidentkanditat och oljemagnaternas. Blir för mig en representant för verklighetens Mordor.
  Ulla Johansson
  Dessa betalar henne: http://www.activistpost.com/2016/01/the-clinton-foundation-hillary-beholden-to-banks-corporations-and-foreign-governments.html

 6. Tenkte jeg skulle gjøre oppmerksom på at jeg har skrevet en artikkel om Aftenpostens kolonisering av Syria i dag som ligger ute på verdidebatt.no under temaet Samfunn-verden: «Moro med Aftenposten». Det handler om norsk offisiell kolonial tenkning. mvh Jan Hårstad.

 7. Takk til Gatekeeper. At Trine Eilertsen,politisk redaktør i Aftenposten var med på Bilderbergerkonferansen i Østerrike i 2015 forundrer meg ikke. Flere av redaktørene av avisa har gjennom årene vært med der,blant annet Per Egil Hegge som gjerne skriver artikler i kompaniskap med Bernt Hagtvet. Jens Christian Hauge og andre AP-topper har vært representert,også Siv Jensen selv om FRP forsøker å lansere seg som globalisme light.
  Bare for fem år siden ble en sett på som en raring om man skrev om Bilderbergene,noe jeg drev en del med. Når nå globaliseringen er et hverdagsforeteelse for millioner av mennesker,er det ikke lenger så rart å påpeke tenketankene for the New world order: Council on Foreign relations,Trilaterals,Club of Rome og Bilderbergers. I alle disse har alltid Norge vært representert og noen burde skrive en bok om dette.
  AP-velgerne vet jo ikke engang at SosialistInternasjonales dokumenter,som de har undertegnet,går for «global governance». Og de vet ikke at prominente AP-personer er medlemmer i den norske globaliserings- filialen som heter «EN VERDEN».
  Takk igjen.

  • Det er gode verktøyer for å kartlegge dette i dag, dessuten publiserer de så mye sjøl. World Economic Forum, Aspen Institute og Brookings hører også med. Overlappen mellom dem er stor. Dette er viktige deler av monopolborgerskapets organisering som klasse.

 8. Ja, som Pål skriver, så publiserer de så mye sjøl.
  Fant dagens kuriositet på Eides bakgrunn. Det er interessant å se hvilke veier de har gått, så jeg kikket litt her.
  http://www.weforum.org/people/espen-barth-eide
  Der var nevnt » Norwegian Institute of International Affairs». = Norsk utenrikspolitisk institutt (Syntes det minnet om det gamle navnet på Chatham house : «Royal Institute of International Affairs» )

  http://www.nupi.no/Publikasjoner/CRIStin-Pub/BRICS.-Energy-and-the-New-World-Order

 9. Gatekeeper: du skulle samle noen kamerater til et arbeidsteam for å systematisere disse fakta for en bok. Siden jeg ble kastet ut av Klassekampens debattredaksjoner har jeg ikke gjort noe annet enn å skrive på nettet, men jeg ser også at det ikke er det egnete forum for bredere og mer omfattende oversikter.
  Jeg skulle ønske meg bøker som het: Venstresida og de imperialistiske krigene. Og: Norges rolle i globaliseringen.
  Er dette fornuftige ideer,vil de før eller senere pådra seg interesse og aktivitet. Det er rett og slett ikke til å komme utenom skal vi videre.

 10. Debating with the Scandinavian or Norwegian!!! …. ha ha ha ha! I have never seen a tribal culture like in Norway !!, When they are right it’s like the old tribal chiefs of the Vikings! Is there an opinion wich is different? pulled out the sword !! same with arab muslim people..yes they are yours brothers !! ….But instead of answering Kaci HAMADI you insult him to flee the subject because in reality you are ignorant people , tell me what gave scandinavians to mediterranean civilization???? nothing !!! What did your ancestor in 250 before JC when Kingdom of Numidia (North african berber )wich is part of Mediterannean civilization ..?? Your ancestor lived in the forest…. the true civilization is mediterranean! Scandinavia has never been in our Greek and Roman civilization! Kabylia was and still is a fundamental element to the mediterranean culture and civilziation .. Out a bit of your huts and go outside meet other and will learn about the people who gave lot to humanity,….

 11. We ! we have got a golden age when your fathers lived in huts in the forests !! ha ha h a…., I am very logical in my speech, I still break you the same question : Shows me, what the vandals your ancestors they brought to civilization ? It is a very logical question !! Is not it !!
  Finally, instead of kids answer as to those that make you a little out of your ignonrance … Because in reality you have no knowledge of the world ….you share a lot with your brothers : Arab muzlim !!! ..
  How a communist who met Polpot can talk to us about what he shall do in North Africa ? So that he even know the name of its inhabitants? You are sad people, unimportant,… You are slaves of Europe and the USA,… without spirit, without intelect , without history …..bye bye

  • Bye-bye it shall be. You first, Sir. Good riddance.

   What did ancient nordic culture bring to civilization? A bit of waywardness and dignity, if I might be so frank. Features that obviously fell on sandy ground and never gained much popularity under the relentless sun where your ancestors got permanent blisters on their brains from the burning heat.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.