Bankene og våpenindustrien får sin kandidat i USA

0

Hillary Clinton ser ut til å vinne kampen om å bli presidentkandidat for Det demokratiske partiet i USA etter at hun slo Bernie Sanders i fire av fire nominasjonsvalg 15. februar 2016. Det er ikke helt avgjort, men så godt som. Og Killary har bankene og våpenindustrien og neocons med seg. Det mangler ikke penger for å si det sånn.

Sanders har vært en positiv overraskelse. Han snakker bankene og de 0,01% midt imot og han snakker varmt om «sosialisme» og velferdssamfunn. I løpet av hans kampanje har opinionen i USA svingt slik at 49% av de demokratiske velgerne sier at de har en positiv holdning til sosialismen, mot 37% som sier at de har en positiv holdning til kapitalismen. Dette er jo ikke så verst.

Men Sanders er jo ikke sosialist i noen meningsfull betydning av ordet. Han er mindre sosialistisk enn Martin Luther King jr., ja sjøl mindre enn Franklin D. Roosevelt. Han kritiserer de amerikanske korporasjonene, men han ønsker ikke å nasjonalisere dem. Han har ingen kritikk av kapitalismen som system eller av USAs verdensimperium. Og han har ikke klart å vinne svarte arbeiderklassevelgere, slik Paul Street peker på i Counterpunch.

Men både oppslutninga om Sanders og merkelig nok også om den brautende vulgære milliardæren Donald Trump er uttrykk for en massiv misnøye i det amerikanske samfunnet mot den herskende politiske kasten i landet, og bør analyseres som det. Begge deler handler om et opprør mot the establishment, som The Guardian skriver. Og det at Sanders faktisk har klart å reise en kamp mot Clinton, som så til de grader er bankenes og Wall Streets kandidat, er en viktig sak i seg sjøl. Og han fikk toppsjefen i Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, til å gå ut og advare mot Bernie Sanders og si at «Sanders’ attacks on the «billionaire class» and bankers could be dangerous.»

Men han blir ikke kandidat.

For milliardene står bak henne, for å vri på en berømt plakattekst av John Heartfield. De fem største bidragsyterne til Hillary Clintons valgkamp er Citigroup Inc, Goldman Sachs, DLA Piper, JPMorgan Chase & Co, Morgan StanleyHun er kandidaten til de største våpenprodusentene i verden, Lockheed Martin, Raytheon, Northrop Grumman og Boeing. Ni av de ti største våpenprodusentene i USA støtter Killary. Og hun er Israel-lobbyens kandidat. Les bare hvordan hun gir sin uforbeholdne støtte til Benjamin Netanyahu.

Det vil være mer enn nok til å kjøpe stemmer fra superdelegater eller vippe nominasjoner gjennom annonser og TV-kampanjer.

Hillary Clinton er tvers gjennom uærlig, hun er korrupt og hun har hundretusener av menneskeliv på samvittigheten. Med henne i det ovalet kontoret vil verden bli et farligere sted. Men hun vinner nok denne nominasjonen, slik bankene og våpenindustrien ønsker.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.