NSA spionerte på Berlusconi da han var statsminister. Italia protesterer.

1

WikiLeaks har avslørt hemmelige dokumenter som viser at den amerikanske etterretningsorganisasjonen National Security Agency (NSA) drev omfattende spionasje mot daværende statsminister i Italia Silvio Berlusconi og hans medarbeidere. Det er det italienske magasinet L’Espresso som skriver dette.

EU-kommisjonen og IMF hadde i november 2011 bestemt seg for å tvinge Berlusconi til å trekke seg som statsminister i Italia. 9. november 2011 måtte han kaste kortene, og han ble erstattet med den tidligere Goldman Sachs-mannen Mario Monti. Aksjonen var ikke noe mindre enn et EU-regissert statskupp. (Jeg kalte det finanskapitalens statskupp.)

Dette dramaet fulgte NSA fra minutt til minutt. L’Espresso skriver:

What really made Berlusconi’s government collapse, paving the way first for Mario Monti’s unelected government and later those of Italian PMs Enrico Letta and Matteo Renzi? One thing is certain: what happened in those difficult times was intercepted and transcribed by the most powerful intelligence agency in the world: the National Security Agency (NSA), as this interception and other t op-secret documents published today by WikiLeaks and our newspaper reveal.

NSAs sammendrag av krisa, basert på hemmelig avlytting, lyder:

European Leaders Hold Berlusconi Accountable on Italian Financial Situation (TS//SI//NF)

(TS//SI//NF) A 22 October meeting attended by German Chancellor Angela Merkel, French President Nicolas Sarkozy, and Italian Prime Minister (PM) Silvio Berlusconi was later described by the Italian’s personal adviser on international relations, Valentino Valentini, as tense and very harsh toward the Rome government. Merkel and Sarkozy, evidently brooking no excuses with respect to Italy’s current predicament, pressured the PM to announce strong, concrete palliatives and then to implement them in order to show that his government is serious about its debt problem. Sarkozy was said to have told Berlusconi that while the latter’s claims about the solidity of the Italian banking system may be true in theory, financial institutions there could soon «pop» like the cork in a champagne bottle, that «words are no longer enough,» and that Berlusconi must now «make decisions.» Also on the 24th, Valentini indicated that EU Council President Herman Van Rompuy had urged Italy to undertake policies aimed at reducing the impression within the EU that the country is weighed down with an enormous debt at a moment in time when it also is struggling with low productivity and showing little dynamism. In Van Rompuy’s opinion, Spain is the model that Italy should now be seeking to emulate.

Dokumentene er avslørende for EU-lederne, fordi de viser at de virkelig brukte økonomisk utpresning mot Italia for å tvinge landets statsminister til å gå av. Siden da har ikke Italia hatt noen regejring som har vært basert på valg. Mario Monti, Enrico Letta og Matteo Renzi har alle vært innsatt uten valg.

Men avlyttinga viser også, om noen skulle ha trodd noe annet, at USA ikke respekterer sine angivelige alliertes suverenitet, men behandler dem som lakeier. Det er dette som har fått dagens regjering i Roma til å innkalle USAs ambassadør John Phillips på teppet for å avkreve ham en forklaring.

Den italienske statsadvokaten vurderer også om det skal settes i gang etterforskning av politisk spionasje.

 

KampanjeStøtt oss

1 kommentar

  1. «NSA spionerte på Berlusconi da han var statsminister. Italia protesterer.»

    Lite nytt der, dessverre. – Annet enn bekreftelsene, som er viktige nok. Nå kanskje noen flere tror sine egne øyne (når de leser) om at USA/NSA behandler hele verden som fiendtlige underordnede? – Det «eksepsjonelle landet» (jf. Obama, m. fl.) behøver ikke underkaste seg selv sine egne lover. USA ser ut til å ha blitt et pussig hemmelig diktatur offisielt, men synlig for enhver som ser etter.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.