Amnesty: – Alvorlige seksuelle overgrep mot kvinnelige flyktninger

2

I en ny rapport fra Amnesty International avdekker organisasjonen alvorlige overgrep mot kvinnelige flyktninger. Under flukten til og gjennom Europa har mange kvinner og jenter opplevd det rene marerittet. Det dreier seg om vold, angrep, utnytting og seksuelle overgrep:

The organization interviewed 40 refugee women and girls in northern Europe last month who travelled from Turkey to Greece and then across the Balkans. All the women described feeling threatened and unsafe during the journey. Many reported that in almost all of the countries they passed through they experienced physical abuse and financial exploitation, being groped or pressured to have sex by smugglers, security staff or other refugees.

“After living through the horrors of the war in Iraq and Syria these women have risked everything to find safety for themselves and their children. But from the moment they begin this journey they are again exposed to violence and exploitation, with little support or protection,” said Tirana Hassan, Amnesty International’s Crisis Response director.

Ifølge kvinnene som er intervjuet ble overgrepene begått av menneskesmuglere, sikkerhetsvakter, politifolk og mannlige flyktninger.

Women and girls travelling alone and those accompanied only by their children felt particularly under threat in transit areas and camps in Hungary, Croatia and Greece, where they were forced to sleep alongside hundreds of refugee men. In some instances women left the designated areas to sleep in the open on the beach because they felt safer there.

Vi har hørt lite så langt om de kvinnelige flyktningenes opplevelser, derfor skal Amnesty ha honnør for å ha snakket med kvinner og jenter på flukt og brakt deres historier fram i lyset.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

  1. Vi har bare sett starten på flyktningekrisen. Etterretningsfolk og deres medløpere jobber på spreng med å få shippet flerfoldige millioner lykkejegere inn i Europa. Menneskehandel er big business.

    Og her i Norge har vi visst ubegrenset med ressurser, så vi kan godt ta imot en million flyktninger i 2016. Det eneste vi trenger å gjøre er å legge ned den offentlige skolen, sykehusene, eldreomsorgen og pensjons- og trygdeordningene til nordmenn. Liten pris å betale for å få inn en million unge, mannlige, islamistiske analfabeter og pøbler som ivrer etter å utvide kalifatet.

    Norsk industri og oljenæring går jo så det griner, så det blir null problem å finne arbeidsplasser til alle asylsøkerne som kommer.

  2. «Amnesty: – Alvorlige seksuelle overgrep mot kvinnelige flyktninger»

    Sånn er det å reise, i fremmede land, med dårlig eller intet lokalt forståelig språk, med dårlig råd og med dårlig planlegging – samt med dårlig status. Det er utrygt. – Og det er kjønnsuavhengig.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.