Amnesty: – Alvorlige seksuelle overgrep mot kvinnelige flyktninger

0

I en ny rapport fra Amnesty International avdekker organisasjonen alvorlige overgrep mot kvinnelige flyktninger. Under flukten til og gjennom Europa har mange kvinner og jenter opplevd det rene marerittet. Det dreier seg om vold, angrep, utnytting og seksuelle overgrep:

The organization interviewed 40 refugee women and girls in northern Europe last month who travelled from Turkey to Greece and then across the Balkans. All the women described feeling threatened and unsafe during the journey. Many reported that in almost all of the countries they passed through they experienced physical abuse and financial exploitation, being groped or pressured to have sex by smugglers, security staff or other refugees.

“After living through the horrors of the war in Iraq and Syria these women have risked everything to find safety for themselves and their children. But from the moment they begin this journey they are again exposed to violence and exploitation, with little support or protection,” said Tirana Hassan, Amnesty International’s Crisis Response director.

Ifølge kvinnene som er intervjuet ble overgrepene begått av menneskesmuglere, sikkerhetsvakter, politifolk og mannlige flyktninger.

Women and girls travelling alone and those accompanied only by their children felt particularly under threat in transit areas and camps in Hungary, Croatia and Greece, where they were forced to sleep alongside hundreds of refugee men. In some instances women left the designated areas to sleep in the open on the beach because they felt safer there.

Vi har hørt lite så langt om de kvinnelige flyktningenes opplevelser, derfor skal Amnesty ha honnør for å ha snakket med kvinner og jenter på flukt og brakt deres historier fram i lyset.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelOm den korrupte forbryteren Hillary Clinton
Neste artikkel– Norge har dårligere råd enn dere trodde
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).