Svartelisting av steigan.no i WikiMedia?

0

En leser har fortalt meg at det finnes ei svarteliste på WikiMedia der steigan.no er svartelistet. Og javisst, det stemmer. Det ligger ei svarteliste på WikiMedia, og der har en administrator som kaller seg Cavernia satt steigan.no på svarteliste. Svartelistinga skjedde 31. juli 2015 og er begrunnet med «anti-semittisme». På denne lista finnes for eksempel også vigrid.no.

Via min webmaster har jeg tatt kontakt med WikiMedia og avkrevd dem en forklaring, og jeg har samtidig krevd at steigan.no fjernes fra svartelista.

I Wiki-miljøet pågår det tydeligvis en diskusjon om denne svartelista, og der er også jeg nevnt. Det går fram at dersom noen prøver for eksempel å legge ei lenke fra Wikipedia-artikkelen om Pål Steigan til steigan.no, så vil denne lenken bli avvist – på grunn av svartelista.

Det er altså ingen tvil om at noen har satt meg på indeks, eller Index librorum prohibitorum, fortegnelse over de forbudte bøker i den katolske kirke. Men det interessante er å se hvordan dette anonyme tankepolitiet arbeider. Jeg vet jo ikke hvem denne Cavernia er, men han/hun har tydeligvis et ønske om å hindre adgangen til mine artikler. Og det går jo an å gjøre seg noen refleksjoner om motivene bak det. Dem skal jeg holde for meg sjøl inntil vi har kommet videre med denne saka.

Det går på Wikipedias troverdighet løs hvis de har folk som driver privat sensur på denne måten for å hindre adgang til seriøse artikler og seriøs kritikk. At den anonyme sensoren setter meg på indeks for «anti-semitisme» er det bare å le seg skakk av. Den begrunnelsen skulle jeg gjerne ha hørt framlagt i full dressur, og jeg vil her og nå offisielt invitere herr/fru Cavernia til å forsvare dette på et offentlig møte. Det skal bli en sann fryd.

 

 

Forrige artikkelMerkel: – Vi risikerer militære konflikter innad i Europa
Neste artikkelEkstrem tørke truer Amazonas
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).