Svartelisting av steigan.no i WikiMedia?

0

En leser har fortalt meg at det finnes ei svarteliste på WikiMedia der steigan.no er svartelistet. Og javisst, det stemmer. Det ligger ei svarteliste på WikiMedia, og der har en administrator som kaller seg Cavernia satt steigan.no på svarteliste. Svartelistinga skjedde 31. juli 2015 og er begrunnet med «anti-semittisme». På denne lista finnes for eksempel også vigrid.no.

Via min webmaster har jeg tatt kontakt med WikiMedia og avkrevd dem en forklaring, og jeg har samtidig krevd at steigan.no fjernes fra svartelista.

I Wiki-miljøet pågår det tydeligvis en diskusjon om denne svartelista, og der er også jeg nevnt. Det går fram at dersom noen prøver for eksempel å legge ei lenke fra Wikipedia-artikkelen om Pål Steigan til steigan.no, så vil denne lenken bli avvist – på grunn av svartelista.

Det er altså ingen tvil om at noen har satt meg på indeks, eller Index librorum prohibitorum, fortegnelse over de forbudte bøker i den katolske kirke. Men det interessante er å se hvordan dette anonyme tankepolitiet arbeider. Jeg vet jo ikke hvem denne Cavernia er, men han/hun har tydeligvis et ønske om å hindre adgangen til mine artikler. Og det går jo an å gjøre seg noen refleksjoner om motivene bak det. Dem skal jeg holde for meg sjøl inntil vi har kommet videre med denne saka.

Det går på Wikipedias troverdighet løs hvis de har folk som driver privat sensur på denne måten for å hindre adgang til seriøse artikler og seriøs kritikk. At den anonyme sensoren setter meg på indeks for «anti-semitisme» er det bare å le seg skakk av. Den begrunnelsen skulle jeg gjerne ha hørt framlagt i full dressur, og jeg vil her og nå offisielt invitere herr/fru Cavernia til å forsvare dette på et offentlig møte. Det skal bli en sann fryd.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.