Merkel: – Vi risikerer militære konflikter innad i Europa

2

Det er strid innad i den tyske regjeringskoalisjonen om immigrasjonspolitikken, om transittsoner og «innreisesnetra». Striden går innad i CDU og mellom CDU og regjeringspartnerne CSU og SPD. På et møte i Darmstadt forsvarte Angela Merkel sin politikk. I talen advarte hun om at dersom Tyskland stenger grensa til Østerrike, ville det kunne komme til militære trefninger. Det er Der Spiegel som skriver dette.

Merkel sa at Tyskland vil hjelpe alle mennesker som trenger det på grunn av krig eller forfølgelse, men hun understreket også at det er viktig å sende tilbake mennesker som kommer til Tyskland bare av økonomiske grunner, og som ikke har behov for denne beskyttelsen. Dette er opplagt en kursendring fra forbundskansleren.

Merkel gikk også inn for å opprette såkalte «transittsoner», der immigrantene samles før man raskt avgjør om de skal sendes ut eller få bli. Dette avvises av SPD. Deres partisjef, Sigmar Gabriel, sier at dette er symbolpolitikk og den er ikke menneskeverdig, sier han.

Gabriel, som dessuten er visekansler i Tyskland, sa også at på grunn av striden om flyktningepolitikken står EU i akutt fare for å bryte sammen. «Vi har aldri før stått nær et sammenbrudd i EU, noe som ville være en økonomisk og politisk katastrofe.» Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som skriver dette.

Det er strid om hva disse «transittsonene» skal bli for noe. Blir det reine bevoktede leire med piggtråd rundt? Og hva med rettighetene til dem som blir holdt i en «transittsone»?

I følge Frankfurter Allgemeine Zeitung kaller SPD disse transittsonene for fangeleire. Man frykter at titusener av mennesker vil bli sperret inne i slike leire i ukevis.

Og foreløpig har flyktningekrisa bare pågått noen måneder, og vinteren er ennå ikke kommet. Det er ingen dristig spådom at konfliktene innad i EU og innad i Tyskland vil bli skarpere, uten at noen har vist noen evne til å løse problemene.

 

KampanjeStøtt oss

2 KOMMENTARER

  1. Merkel er et uhyre farlig menneske og et symptom for kreften som spiser opp Europa. Håper på en dag der vår politisk elite som aktivt har undergravd demokratiet blir holdt ansvarlig for sin katastrofalt feilslåtte politikk.

    • Det er nok mange som mener det samme som deg, men kom med navn på hvilke politikere i Norge som har undergravd vårt samfunns interesser. Med krav om ansvarliggjøring for denne feilaktige politikken, må det være noen som «setter bjella på kua»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.