Nå vil «alle» bombe IS

11

Frankrike og president François Hollande har svart på massakrene i Paris med å kaste seg inn i en intens bombekampenje, angivelig mot IS/Da’esh i Syria. Fra hangarskipet Charles de Gaulle, som er stasjonert i det indre Middelhavet, har franske jagerfly tatt av i bølger for å bombe IS-stillinger, blant annet i deres «hovedstad» Raqqa.

Dette har også ført til at Hollande har inntatt en noe mer forsonlig holdning oevrfor Syrias president Bashar al Assad, i følge Financial Times.

Vladimir Putin har invitert Frankrike til et samarbeid om krigen mot IS, og han og Hollande er enige om å utveksle etterretning og koordinere valg av bombemål.

Og nå vil plutselig «alle» bombe i Syria. Tyskland, som vanligvis har vært forsiktig med å delta i kriger i dette århundret, vil gjerne sende 1200 soldater og bombefly. Det blir i så fall landets største «utenlandsinnsats» i nyere tid.

Og David Cameron, naturligvis, vil gjerne bombe. Og sterke krefter i Labour vil så gjerne være med, men mistenker partiets nye leder, Jeremy Corbyn, for å prøve å hindre britisk deltakelse i bombekrigen.

USA og NATO ser at Syrias regjering med støtte fra Russland gjør framgang i kampen mot jihadistene, så derfor oppfordrer NATO medlemslanda til å blande seg inn. De er redd for å tape innflytelse på utfallet av en krig Vesten har ført i fire år.

Samtidig blir det mer og mer klart hvordan Vesten har tjent på illegal oljehandel via Tyrkia med olje fra IS-kontrollerte områder i Syria og Irak. Israel er sannsynligvis også en stor mottaker av denne oljen. Dermed blir det også stadig klarere hva denne krigen hele tida har handlet om, nemlig kontrollen over olje og gass, og transporten av olje og gass til markedene.

Dette tok jeg blant annet opp i artikkelen: It’s the gas, stupid!

Og jeg advarte mot denne krigen fra start. Les: Rødgrønn krigsaktivisme og Hvorfor krig mot Syria? Har de vettet i behold?

Når vi ser hva som har skjedd i ettertid må vel sies å ha vært rimelige advarsler?

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

 1. Israels rolle er interessant, og sterkt underkommunisert. Men at Daesh har vært nyttige for Israel er helt utvilsomt.

  • En påfallende ting er at det ikke er stort å finne av ukvemsord eller uttrykk for den ringeste bekymring over Daesh fra Israelsk hold, i hvert fall ikke i vestlige medier. Det er jo så dørgende stille at man kan høre en bombe falle.

   Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon sier rett ut at Daesh ikke er Israels problem, og bagatelliserer de sporadiske angrepene de mener å ha sett fra IS i Sinai og Gaza på en måte steinkastende palestinske ungdommer bare kan misunne dem:

   http://www.timesofisrael.com/israel-not-worried-by-islamic-state-defense-chief-says/

 2. Tyrkia vurderer å flytte 30.000 soldater og materiell til grensen mot Syria, «for å hindre forsyningslinjene til ISIS». USA og Israel har bombet, og har fly i området. Obama har akkurat godkjent mere penger til bevæpning av «Moderate Islamister», samtidig som spesialstyrker flyttes til området, for å stå for opplæring. Nå får de følge av Franske, Britiske og Tyske fly.

  Det som da gjenstår, er for Israel å skyte ned et Tyrkisk fly over Tyrkisk område. Skylden legges på Putin, NATO viser til artikkel 5 – og vi er i WWIII.

  I skyggen av denne krigen, tas Verdens Finanssystemer ned, det blir totalt kaos i USA og Europa. Skylden legges på Russland.

  Deretter «New World Order», i regi av en «bitteliten», men mektig Elite, med en Religion, og en (ny) Verdensvaluta, sannsynligvis elektronisk.

  Et realistisk scenario? For min del tror jeg dessverre det!

 3. Her er en interessant artikkel som binder sammen mange løse tråder (om ikke enda helt bekreftet); Hvorfor amerikanerne på død og liv ville at Mikhail Saakasjvili skulle bli gauleiter i Odessa, hvorfor de insisterte på at 26 år gamle frk. Yulia Marushevska skulle bli leder for tollen i Odessa, hvor oljen fra ISIS havner, hvorfor oljeimporten til Odessa øker mens resten av økonomien stuper.

  «Import of oil and oil products through the Odessa port increased twice lately. If to be exact, for 150 and 220 percent respectively.»

  «What means these data against the general falling of goods turnover nearly by 4 times – it isn’t known. It is clear only that at full breakdown of an industrial complex, Ukraine began to consume more oil»

 4. «Nå vil «alle» bombe IS»

  Ja, det har gått en del inflasjon i Syria-bombing nå. Ut fra en forkjært forestilling hos store deler av publikum i vesten om at det vil være «å gjøre noe». Men det vil kun være med blindhet for alle de motstridende – bokstavelig talt – partene og omstendighetene i Syria, etter 4-5 år med USA-NATO-skapt krig.

  Det kan være viktig å huske at «alt kan alltid bli verre».

  Og i Syria kan alt evt. bli mye verre, fortsatt. F.eks. har Tyrkia og Russland helt motsatte interesser i Syria, USA og EU har motstridende interesser, Frankrike har sine egne interesser, UK divergerende hensikter (mest å markere seg samt å støtte USA), osv.

  «Sportsbombingen» vil trolig mest ødelegge Syria enda mer, og drepe og skade flere syrere. Samt gi inntekter til bombemakerne («ammunisjonsprodusentene»). Nordic Ammo – Nammo – er med.

  USA-NATO: Landknusingsspesialister par excellence.

  «STOPP BOMBINGEN – DET ER VANLIGE MENNESKER SOM TREFFES, med deres livsbetingelser», virker riktig å kreve. – Men aner ikke hvordan det skulle kunne oppnås.

  • Hvordan? «Man kunne vel kanskje arrestere noen,» som Øverland skal ha foreslått da ingen av fangene på Grini vedkjente seg å være snekker på tyskernes forespørsel.

   Vi kunne jo f.eks. begynne med si at det fra nå av skal være forbudt å slippe bomber på folk. Eller i hvert fall at man ikke får lov å slippe bomber som er større enn at man selv kan sitte skrevs over dem på vei ned, jfr. Dr. Märkwürdigliebe.

   • Hei «AF»: Såvidt jeg vet ER det allerede forbudt «å slippe bomber på folk» uten krigserklæring, jf, FN-traktaten og Geneve-konvensjonene.

    Dessverre er det de tidligere vokterne av disse traktatene som nå slipper bomber – ulovlig (Russland unntatt, landet er invitert av Syrias lovlige regjering til å delta i bekjempelse av angripende grupper – uten at det gjør tilstandene spesielt mye hyggeligere).

    *

    Ad baser i Afrika, se dette:
    «America’s Empire of African Bases Spreads» – Nick Turse
    http://commondreams.org/views/2015/11/27/americas-empire-african-bases-spreads

 5. «Vladimir Putin har invitert Frankrike til et samarbeid om krigen mot IS, og han og Hollande er enige om å utveksle etterretning og koordinere valg av bombemål.»

  Altså: Russland avslører for Frankrike hva de vet om IS-folkenes tilholdssteder, hvorpå Frankrike/USA varsler IS, slik at de kommer seg unna før Russland rekker å bombe dem.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.