Tyrkia driver vellykket utpresning mot EU

0

Med det store antallet syriske flyktninger i Tyrkia, kan landet drive utpresning mot EU. Og den sjansen har ikke president Recep Erdoğan latt gå fra seg. Han har gitt EU klar beskjed om at dersom ikke Tyrkia får sine krav innfridd, vil flyktningestrømmen til Europa øke dramatisk. Den tyrkiske avisa Today’s Zaman skriver:

In an interview with CNN International on Thursday, President Recep Tayyip Erdoğan implicitly threatened to increase the migrant flow to the EU while complaining about inadequate cooperation from the bloc as it plans to hold a summit with Turkey to discuss ways to stem the migrant flow.

«What would happen if the 2.2 million Syrian refugees currently in Turkey all march to Europe?» Erdoğan said, criticizing the EU for closing its borders while his country is struggling to cope with the presence of a large number of migrants.

Dette likner jo veldig mye på en mafiaboss som besøker en næringsdrivende og sier: Fin liten forretning du har her. Synd hvis det skulle skje noe med den.

Og Erdoğan har tydeligvis lykkes med sin utpresning. På et møte mellom lederne for EU og Tyrkia ble partene enige om at Tyrkia skal få gjenytelser for å begrense flyktningestrømmen til Europa.

Gjenytelsene består i en umiddelbar utbetaling på 3 milliarder euro, gjenopptakelse av medlemskapsforhandlingene og visafrie reiser for tyrkere til EU.

Siden Erdoğan er en tvers gjennom upålitelig og korrupt politiker vil han ha alle muligheter til å misbruke denne avtalen akkurat som han ønsker. Det er liten grunn til å tro at EU vil kunne kontrollere bruken av milliardene. Og det er grunn til å anta at produksjonen av falske tyrkiske pass nå vil gå på høygir. At EU ønsker å ha som medlem et land som er på kanten av å bli et islamistisk militærdiktatur, sier litt om hvor lav fredsprisvinner EU har sunket.

Skulle sultan Erdoğan være misfornøyd med tempoet i medlemskapsforhandlingene eller EUs holdning til hans militære eventyr, er det ikke noe som hindrer ham i å sende av gårde noen hundretusen flyktninger.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.