Kosovo: – Total mistillit til staten og ledelsen

3

Kosovo er en stat som er skapt av NATO gjennom krigene for å partere den tidligere sosialistiske republikken Jugoslavia. Området drives som et protektorat under NATO og EU og er kandidat til å bli medlem av EU.

Dette arbeidet går tydeligvis ikke så veldig bra. Kilder? For det første: Masseutvandringa fra Kosovo til Tyskland. I mars 2015 sa EurActive at kanskje så mange som 100.000 innbyggere hadde emigrert på et år. I september 2015 var kosovarene den største migrantgruppa til Tyskland nest etter syrerne.

På to måneder emigrerte kanskje så mange som 50.000 i følge Deutsche Welle (DW).

Det er katastrofetall for et land med 1,8 millioner innbyggere. DW skriver videre:

Many schools have seen the effects: Teachers have been let go as more than 5,200 students have left. The streets and restaurants in Pristina, normally full of life, are also emptier than usual.

For a country with just 1.8 million people, this mass exodus poses a problem. «Kosovars don’t believe in political parties, parliament or the government anymore,» sociologist Artan Muhaxhiri told DW. «So, first chance they get, they leave.»

Kosovo is one of the poorest countries in Europe, with unemployment at 45 percent and more than 34 percent of people living in poverty, meaning on less than 1.42 euros a day. About 18 percent even live on just 94 cents a day. But there are also some middle class Kosovars giving up fairly well-paid jobs to leave the country illegally.

For det andre: Meningsmålinger gjennomført av USAID og UNDP. Den siste meningsmålinga, Public Pulse 10, ble publisert 29.10.2015 og viser:

18% av kosovarene er fornøyde med regjeringas arbeid. I 2008 var tallet 46,9%
14% var fornøyde med statsadvokatens arbeid og 14% med rettsapparatet. I 2008 var tallene 22,7% og 21%.
Denne målinga viser det største fallet i statsministerens popularitet som er registrert . Nå er det bare 15% som er fornøyde med ham, mot 24% i mars i år og 72% i 2008.

Bare 23% av kosovarene mener at valgene i landet er demokratiske og i samsvar med internasjonale normer.

15,4% av kosovarene mener at landet beveger seg i riktig retning.

Hele rappporten ligger her (pdf).

Blant problemene i landet oppgir kosovarene fattigdom, arbeidsløshet og korrupsjon som de aller største.

Undersøkelsen og masseutvandringa viser en total fiasko for hele NATOs og EUs nasjonsbyggingsprosjekt i Kosovo. NATO, med Norge som villig løpegutt, har ødelagt den tidligere så vellykte staten Jugoslavia for å skape protektorater av typen Kosovo, og nå viser deres egne tall at de har mislykkes fullstendig. Vil dette få noen som helst betydning for NATOs og EUs politikk eller vurdering av sin egen rolle? In your dreams.

 

Les også min artikkel Tyskland gikk i spissen for å ødelegge Jugoslavia, 20 år etter rømmer folk det ødelagte landet.

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

  1. Er vel en smule overdrevet å påstå at konstruksjonen Jugoslavia ble ødelagt av NATO? Etter Titos død falt staten fra hverandre, og med en mengde interne konflikter som ikke ble løst under Tito, fikk man en borgerkrig som etterhvert førte til de statene vi kjenner i dag. + da Kosovo som fikk svi for Serbernes tap av innflytelse i de andre statene.
    Men gjerne for meg, vil man se alt svart/hvitt og se på NATO/USA som den store stygge ulven, så for all del, jeg skal da ikke være i veien.

  2. […] Och det var Tyskland som utlöste upplösningskrigen för att stycka den federala socialistiska republiken Jugoslavien. När Kroatien förklarade sig självständigt, var Tyskland först med erkännande, och det var den utlösande faktorn för vad som skulle bli kriget mellan Serbien och Kroatien (med stöd av Nato), kriget mot Bosnien-Hercegovina och kriget i Kosovo. Allt detta framställdes föstås som ett befrielsekrig från Serbien som fick ikläda sig den svarta hatten. Men i själva verket var det imperialistiska omfördelningskrig. Detta blir särskilt tydligt när vi betraktar de länder med eländigt låg status idag. I Kosovo ligger idag den gigantiska amerikanska Camp Bond Steel-basen, men i övrigt är det så eländigt i landet att människor flyr därifrån i stora mängder. […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.