Luftbru for å berge IS-soldater ut av Syria?

0

Deutsche Wirtschafts Nachrichten siterer ei melding fra det statlige russiske  telegrambyrået TASS, der det heter at USAs allierte i Midt-Østen har satt i gang ei luftbru for å redde IS-terrorister fra de russiske flyangrepene. I følge denne meldinga skal to fly fra Turkish Airlines ha evakuert terroistene til Qatar og Jemen. Der skal visstnok 500 IS-soldater ha overgitt seg til saudiarabiske offiserer for så å bli fløyet til Saudi Arabia.

DWN understreker at man ikke har noen uavhengig kilde på dette, men det som er sikkert er at både oljediktaturene på den arabiske halvøya og USA er sterkt presset av den russiske offensiven.

Fredsprisvinner Barack Obama, som i lang tid har lovet USAs folk at det ikke vil bli snakk om amerikanske «støvler på bakken» i Syria, har nå beordret femti spesialsoldater til innsats i Syria. Den russiske statskanalen RT spekulerer i om disse femti soldatene skal bistå i å evakuere IS fra Syria.

USA hevder at soldatene er sendt inn for å kjempe mot IS, men hvorfor soldater på bakken nå, kan man spørre seg, som IS er trengt opp i et hjørne.

Sikkert er det i hvert fall at terroristene i Syria begynner å merke konsekvensene av den russiske bombing. Deres hovedkilde til inntekt, bortsett far gaver fra oljediktaturene, Tyrkia og Vesten, har vært salg av syrisk olje. I følge den franske militærobservatøren Nicolas Dhuicq skal det IS-kontrollerte oljesalget fra Syria til det internasjonale markedet ha sunket betraktelig i løpet av de siste ukene på grunn av Russlands luftkampanje i Syria. Dhuicq sier videre:

ISIS is funded, probably, by Saudi Arabia and Qatar, which are trying to gain back their share of influence in the regions of Iraq and Syria against Iran. Until now, ISIS continues to receive money from these countries, most likely from private donors.

Han anslår budsjettet til IS til å være på rundt to milliarder dollar, og at inntektene ikke minst kommer fra dette oljesalget, og at terroristenes donorer i Tyrkia er behjelpelige med å selge den ulovlige oljen videre.

En intervensjon av amerikanske elitesoldater øker faren for et sammenstøt mellomUSA og Russland i Syria, og både Syria og Russland har protestert og pekt på at vedtaket er i strid med internasjonal rett, siden USA ikke er invitert av Syrias lovlige myndigheter.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.