250.000 mot TTIP i Berlin

2

Demonstrasjonen mot TTIP i Berlin 10.10.2015 ble den største i byens nyere historie, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten, som melder at 250.000 deltok i protesten.

Deltakerne fryktet at TTIP og liknende avtaler vil undergrave de gjeldende sosiale og miljømessige standardene til fordel for storkonsernene. Disse bekymringer uttrykte demonstranter på bannere som «Stopp TTIP & Ceta! For en rettferdig verdenshandel«. Lista over støttespillere for demonstrasjonen var mye bredere enn tidligere protester mot frihandel. Det inkluderer Die Linke, Di Grünen, Attac, Greenpeace, samt kulturelle foreninger, fagforeninger og mange uavhengige grupper.

Forhandlingene om TTIP blir ført i hemmelighet, og dette er også noe demonstrantene har reagert på.

The Guardian siterer Dieter Bartsch, som er nestleder i parlamensgruppa til Die Linke, og han legger nettopp vekta på dette når han sier: Vi må definitivt få vite hva de tar sikte på å vedta.

Det sier jo sitt om hemmeligholdet når ikke en gang lovgiverne i EUs største land vet hva som foregår.

Her er video fra demonstrasjonen i Berlin.

KampanjeStøtt oss

2 KOMMENTARER

  1. Utrolig hvor stille det er på propagandamaskinen NRK om disse demonstrasjonene i Europa. Hadde det vært bare 10% så mange som hadde protestert mot Assad og Putin ville vi vel sett store oppslag.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.