Tett kontakt mellom svensk næringsliv og Sverigedemokraterna

6

Näringslivets kontakter med Sverigedemokraterna är betydligt mer långtgående än vad som hittills har varit känt. Bakom kulisserna pågår en intensiv uppvaktning av partiet från flera av landets tyngsta lobbyorganisationer. I centrum står Peje Emilssons Kreab.
Dette skriver nettavisa DI.se og fortsetter:

Men förbindelserna mellan näringslivet och Sverige­demokraterna går längre än så. Flera av landets tyngsta pr- och kommunikationsbyråer har nu på näringslivets uppdrag börjat arbeta direkt mot partiet.

Di:s granskning visar att Kreab var bland de första att uppvakta SD, och att byrån har haft en huvudroll i den allt intensivare lobbyingen mot partiet.

Från SD:s sida spelar den ekonomiskpolitiska tales­personen Oscar Sjöstedt en nyckelroll

Men mest betydelsefull i sammanhanget är Jimmie Åkessons högra hand Linus Bylund, riksdagsledamot och en av partiets frontfigurer.

Kreab AB er et av Sveriges største og mest innflytelsesrike kommunikasjonsbyråer. Det er grunnlagt av Peje Emilsson, som er en tungvekter i næringslivet med bakgrunn i partiet Moderaterna. En av de beste vennene til Emilsson er Carl Bildt. Kreab eier selskapet Kunskapsskolan, og interessant nok har kontakten med Sverigedemokraterna ført til at SD har frafalt sitt programpunkt om å ikke tillate fortjeneste i private skoler. Flere store arbeidsgiverforeninger pleier nå tette kontakter med SD, i følge DI.se.

Min kommentar: Det betyr naturligvis at de ser på SD som et framtidig regjeringsparti, eventuelt i samarbeid med Moderaterna. Sjupartialliansens boikott av SD har bidratt effektivt til at partiet nå er på størrelse med Moderaterna og Socialdemokraterna i meningsmålinger. Med sin høyrepopulistiske politikk har partiet også lykkes med å utfordre sosserna i kampen om å være største parti i arbeiderklassen. Dette gjør SD til et avært attraktivt redskap for den rikeste og mest høyreorienterte delen av svensk næringsliv i de kommende klassekampene i Sverige.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

 1. Ingen bombe der. SD er et høyreparti. Spørsmålet er hvordan venstresida skal klare å ta initiativet. Et sted å begynne er at vi slutter å late som vi ikke ser problemene i innvandrermiljøene. Noen av mine beste venner er muslimske innvandrere til Norge, og de sier sjøl at norske politikere er for redde for å ta opp problemer i muslimske miljøer. Meningsløst; det er ikke muslimene som truer oss, det er våre «alliertes» allianse med jihadister og islamister i Libya og Syria. Jeg har ingenting imot muslimer, men jeg har sterke motforestillinger mot islamismen (for å si det mildt). Som en kurdisk venn av meg sa; «dere nordmenn har blitt så redde for å kritisere islam at dere halvveis godtar den rekigionstvangen vi har flyktet fra.» Utover det, må vi naturligvis synliggjøre at det er den amerikanske krigspolitikken som har ødelagt Syria.

 2. Det er vel ingenting som tyder på at det er de andre partienes boikott av SD som gjør at de vokser. Frp og Dansk Folkeparti har ikke blitt boikotta, men har lenge vært inne i den politiske varmen i både Norge og Danmark, og har ved flere anledninger vært største parti på meningsmålingene. Kontakten fra næringslivet er vel snarere et bevis på at viktige deler av svensk borgerlighet ønsker å forlate den anstendige linja i flyktninge- og asylpolitikken, og i diskursen rundt det flerkulturelle samfunnet som svensk borgerlighet hittil har hatt, og i stedet utforsker mulighetene for å skaffe flertall for høyrepolitikk gjennom å lefle med rasismen, slik det allerede er utprøvd i Danmark og Norge.

  • Desemberkoalisjonen var en hyklersk koalisjon. Den suspenderte parlamentarismen langt på vei og låste Löfven og Miljöpartiet til en nyliberal økonomisk politikk med Vänsterpartiet som støtteparti. Man brukte fronten mot SD som påskudd, i virkeligheten var det en politikk for å fortsette angrepene på arbeiderklassen i Sverige (uansett etnisitet). Og «venstresida» lot seg lure, fordi man liksom skulle ramme SD. Dette gjorde SD til eneste opposisjonsparti i Sverige. De kunne slutte å snakke om innvandring og tok i stedet opp en rekke reelle problemer som arbeiderklassen i Sverige er rakket av. (Riktignok uten å lansere noen fornuftig løsning.) Du ser SD bare i et rasismeperspektiv. Det blir for enkelt. SD var eneste parti som gikk mot bombing av Libya. Socialdemorakterna kritiserte faktisk SD for å være «usvenske» fordi de ikke støttet bombinga av Libya.
   Partiet har vært klart mot aggresjonspolitikken mot Russland. Derfor er de i Sverige blitt anklaget for å være «talerør for Putin».
   Hvis du bare ser det fra et rasismeperspektiv, får du betydelige problemer med å forklare hvorfor SD nå er det største arbeiderpartiet i Sverige. Betyr det at svenske arbeidere er rasister? Jeg vil si at et slikt standpunkt ville være utslag av en betydelig arbeiderforakt. Jeg tror det er grunnlag for å påstå at SDs viktigste framagang er vunnet på sosiale spørsmål som ikke har noe med innvandring å gjøre.
   Du er også lettvint hvis du mener at Reinfeldt & co har stått for en anstendig innvandringspolitikk. De står for en fullstendig nyliberal innvandringspolitikk der hensikten åpenbart er å rasere fagbevegelsen og velferdsstaten, og skape en ny, fattig innvandrerarbeiderklasse som kan ta jobber til svært lave lønninger. Jeg ser ikke noe anstendig med en slik politikk. Det betyr ikke at jeg ser noe anstendig med SD heller. De har tjent rollen som et liksomopposisjonsparti som har splittet arbeiderklassen, fordi den såkalt venstresida har forrådt arbeiderklassen.

  • Enhver er selvfølgelig Salih i sin tro, men du burde kanskje pusse brillene litt, Torgeir. Det sitter noen inntørkede rasister på glassene som gjør at du snart ikke ser annet.

   Sorry, men Steigan har rett. Igjen.

 3. Steigan har dessverre rett i det han sier her. Jeg sier dessverre fordi jeg gjerne skule ha ønsket at virkeligheten var litt annerledes enn han beskriver. Men virkeligheten er akkurat som han formidler. «Venstresida» har blitt en cappucino-drikkende gjeng som er veldig opptatt av å være politisk korrekte i uttrykk. Det betyr at en arbeider som skulle komme i skade for å bruke ordet «neger» er svartelista for all framtid. Mens cappucino-drikkerne sjøl tilber Obama fordi han er en fredsprisvinner.

 4. Arbeidsfolk flest er naturligvis ikke rasister. Jeg har sjøl jobba i industrien, jeg har sett at når en arbeider blir urettferdig behandla stiller alle opp uansett hudfarge og etnisk bakgrunn. Men cappucino-venstre har blitt altfor opptatt av at de for all del ikke skal fornærme høyrevridde imamer. Sjøl om imamene står for et budskap som splitter arbeidsfolk etter religiøs tilhørighet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.