Tett kontakt mellom svensk næringsliv og Sverigedemokraterna

0

Näringslivets kontakter med Sverigedemokraterna är betydligt mer långtgående än vad som hittills har varit känt. Bakom kulisserna pågår en intensiv uppvaktning av partiet från flera av landets tyngsta lobbyorganisationer. I centrum står Peje Emilssons Kreab.
Dette skriver nettavisa DI.se og fortsetter:

Men förbindelserna mellan näringslivet och Sverige­demokraterna går längre än så. Flera av landets tyngsta pr- och kommunikationsbyråer har nu på näringslivets uppdrag börjat arbeta direkt mot partiet.

Di:s granskning visar att Kreab var bland de första att uppvakta SD, och att byrån har haft en huvudroll i den allt intensivare lobbyingen mot partiet.

Från SD:s sida spelar den ekonomiskpolitiska tales­personen Oscar Sjöstedt en nyckelroll

Men mest betydelsefull i sammanhanget är Jimmie Åkessons högra hand Linus Bylund, riksdagsledamot och en av partiets frontfigurer.

Kreab AB er et av Sveriges største og mest innflytelsesrike kommunikasjonsbyråer. Det er grunnlagt av Peje Emilsson, som er en tungvekter i næringslivet med bakgrunn i partiet Moderaterna. En av de beste vennene til Emilsson er Carl Bildt. Kreab eier selskapet Kunskapsskolan, og interessant nok har kontakten med Sverigedemokraterna ført til at SD har frafalt sitt programpunkt om å ikke tillate fortjeneste i private skoler. Flere store arbeidsgiverforeninger pleier nå tette kontakter med SD, i følge DI.se.

Min kommentar: Det betyr naturligvis at de ser på SD som et framtidig regjeringsparti, eventuelt i samarbeid med Moderaterna. Sjupartialliansens boikott av SD har bidratt effektivt til at partiet nå er på størrelse med Moderaterna og Socialdemokraterna i meningsmålinger. Med sin høyrepopulistiske politikk har partiet også lykkes med å utfordre sosserna i kampen om å være største parti i arbeiderklassen. Dette gjør SD til et avært attraktivt redskap for den rikeste og mest høyreorienterte delen av svensk næringsliv i de kommende klassekampene i Sverige.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.