Tett kontakt mellom svensk næringsliv og Sverigedemokraterna

0

Näringslivets kontakter med Sverigedemokraterna är betydligt mer långtgående än vad som hittills har varit känt. Bakom kulisserna pågår en intensiv uppvaktning av partiet från flera av landets tyngsta lobbyorganisationer. I centrum står Peje Emilssons Kreab.
Dette skriver nettavisa DI.se og fortsetter:

Men förbindelserna mellan näringslivet och Sverige­demokraterna går längre än så. Flera av landets tyngsta pr- och kommunikationsbyråer har nu på näringslivets uppdrag börjat arbeta direkt mot partiet.

Di:s granskning visar att Kreab var bland de första att uppvakta SD, och att byrån har haft en huvudroll i den allt intensivare lobbyingen mot partiet.

Från SD:s sida spelar den ekonomiskpolitiska tales­personen Oscar Sjöstedt en nyckelroll

Men mest betydelsefull i sammanhanget är Jimmie Åkessons högra hand Linus Bylund, riksdagsledamot och en av partiets frontfigurer.

Kreab AB er et av Sveriges største og mest innflytelsesrike kommunikasjonsbyråer. Det er grunnlagt av Peje Emilsson, som er en tungvekter i næringslivet med bakgrunn i partiet Moderaterna. En av de beste vennene til Emilsson er Carl Bildt. Kreab eier selskapet Kunskapsskolan, og interessant nok har kontakten med Sverigedemokraterna ført til at SD har frafalt sitt programpunkt om å ikke tillate fortjeneste i private skoler. Flere store arbeidsgiverforeninger pleier nå tette kontakter med SD, i følge DI.se.

Min kommentar: Det betyr naturligvis at de ser på SD som et framtidig regjeringsparti, eventuelt i samarbeid med Moderaterna. Sjupartialliansens boikott av SD har bidratt effektivt til at partiet nå er på størrelse med Moderaterna og Socialdemokraterna i meningsmålinger. Med sin høyrepopulistiske politikk har partiet også lykkes med å utfordre sosserna i kampen om å være største parti i arbeiderklassen. Dette gjør SD til et avært attraktivt redskap for den rikeste og mest høyreorienterte delen av svensk næringsliv i de kommende klassekampene i Sverige.

 

 

Forrige artikkelEU-møtet: – Splittelse kamuflert som kompromiss
Neste artikkelMilitärer i USA protesterar mot planerna att bomba Syrien o kämpa tillsammans med al-Qaida
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).