Militärer i USA protesterar mot planerna att bomba Syrien o kämpa tillsammans med al-Qaida

0
Anders Romelsjö

I blogginlägg nyligen berättade jag att förre CIA-chefen och den 4-stjärniga generalen David Petraeus (den högsta generalstiteln i USA:s armé) föreslår att USA bör beväpna al-Qaida för att bekämpa ISIS.
(Bilden visar general Petraeus längst till höger)
untitled (62)

Militär revolt?
Enligt siten ITCW (Inspire To Change the World) håller en militär revolt mot Obama-administrationens planer att lansera en potentiellt
katastrofal attack mot Syrien har utvecklats, med två ledande befattningshavare och militärer i tjänst som uttrycker sitt häftiga motstånd mot USA:s inblandning i konflikten. Reaktionen började sprida sig på sociala medier för ett par dagar sedan, där många militärer postar bilder på sig själva där det håller upp skyltar med text som säger att de vägrar att kämpa på samma sida som al-Qaida i Syrien. Andra har skrivit sina bilder på Twitter med hashtaggen #IdidntJoin.

Eftersom Obama-administrationen förbereder sig för att lägga fram ett förslag till resolution till kongressen är långt ifrån ”begränsad” och faktiskt skulle bana väg för långvarigt krig rapporterar John Kerry och andra tjänstemän på utrikesdepartementet att Obama bara kommer att ignorera kongressen om omröstningen nej, och starta attacken ändå.

Detta kommer att inte att lugna ett ökande antal inflytelserika personer i den amerikanska armén, som blir mer och mer motsträviga då de inser att USA håller på att lockas in i ett nytt krig i Mellanöstern.

no to obama
Washington Post rapporterar att ”Obama-administrationens plan att inleda en militär attack mot Syrien har fått allvarliga reservationer av många i den amerikanska militären, som kämpar med arvet från två långa krig och en budget som krymper snabbt, enligt nuvarande och tidigare tjänstemän.”

Republikanska kongressledamoten Justin Amash sade via Twitter: ”Jag har talat med många medlemmar av våra väpnade styrkor. Jag får alltid budskapet ”Rösta nej på militära aktioner mot Syrien.” Amash uttalande följdes av en serie tweets från militära veteraner som också har uttryckt sitt motstånd mot attacken. Paul Szoldra från Business Insider talade också om ”källor som antingen är veteraner eller är i aktiv tjänst i armén”, och frågade dem om de stödde den militära
upptrappningen i Syrien. ”De flesta svarade med ett kraftfullt Nej”, skriver Szoldra.

*Bilden nedan visar en dekorerad marinkårssoldat, som liksom andra lurats att tro att det rör sig om ett inbördeskrig i Syrien.

Han citerar en aktiv sergeant som sade ”Vi behöver inte vara världspolis”
”Vårt engagemang i Syrien är så farlig på många nivåer, och amerikanska veteraner idag är mer angelägna om att undvika detta än någon annat. Det är bortom min fattningsförmåga att vi ignoreras”, tillade den förre korpralen Jack Mandaville, en veteran i marinkåren infanteri med tre tjänstgöringsperioder i Irak.

Det finns inga militärer som offentligt exponerar sin oro. Politico rapporterade att läckage av attackplanen ”från en Pentagon-byråkrati som är mindre entusiastisk över en attack än utrikesdepartementet, nationella säkerhetsrådet och Obama själv irriterar Vita huset.”

Tillägg Anders Romelsjö: Den tidigare befälhavaren Petraeus för USA:s styrkor i Irak och Afghanistan har i tysthet uppmanat amerikanska tjänstemän att överväga att använda så kallade ”moderata” medlemmar av al-Qaidas Nusra Front för att bekämpa ISIS i Syrien, enligt fyra källor däribland en person som talade till Petraeus direkt, berättade ”The Daily Beast”.
Många kommentatorer menar att Al Nusra – den viktigaste al-Qaida-gruppen i Syrien – ska försöka ”re-brand”, dvs. en ansiktslyftning för att försöka skaffa sig en annan image så att de kan låtsas att de är moderata rebeller och därmed officiellt få stöd av USA.

Den inflytelserika New York Times-kolumnisten Thomas Friedman – som också är kolumnist i DN (Surprise?) är inne på tanken att beväpna ISIS för att motverka Irans inflytande. USA stödde medvetet al-Qaida i Libyen. Och även i Syrien.

Och USA stödjer faktiskt ISIS till viss del. Natomedlemmen Turkiet har köpt enorma mängder olja från ISIS (den viktigaste källan för finansiering), och bombar ISIS fiender på marken- kurdiska soldater. Många säger också att Turkiet länge direkt stött ISIS. Kommentar (AR): Vi erinrar oss hur Carl Bildt och andra länge talat för att Turkiet borde bli medlem av EU.

Vi har i tidigare blogginlägg beskrivit om hur bl.a. president Obama, vicepresident Biden, förre NATO-överbefälhavaren och presidentkandidaten W Clark och generalen M Flynn offentligt har berättat att ISIS är en produkt av USA:s politik. (http://jinge.se/mediekritik/vem-startade-kriget-i-syrien-hade-assad-fel.htm). Där har också nämnts om hur stödet från USA och allierade som Saudiarabien, Qatar och Turkiet till s.k. ”moderata rebeller” hamnat hos al-Qaida och ISIS. Vi har också nämnt hur pass ineffektivt USA:s krig mot terrorismen och ISIS är. ISIS har bara stärkts hela tiden. al-Qaida fanns inte i området innan USA började det helt illegitima kriget mot Irak 2001. Det är väl belagt att al-Qaida etablerades och byggdes upp i Afghanistan med CIA:s stöd för drygt 30 år sedan. Här finns fortfarande grund för åtal för krigsförbrytelser mot bl.a. ex-president Bush och drönardödarpresidenten Obama för krigsförbrytelser – om något som liknar ”likhet inför lagen” fanns internationellt.
I dessa dagar då det finns berättigad oro inför ”Flyktingkatastrofen” undviker massmedia att nämna den avgörande rollen som USA:s brutala krig i Västasien (Mellanöstern) spelar.
* Att uppgifter som i denna artikel, och i intervjuerna av Obama & Co (se ovan) kommer ut bidrar till att gradvis vänja och få folk att acceptera USA:s förfärliga krigabrutalitet. Anders Romelsjö: Fast denna politik är galen för mänskligheten är den samtidigt förståelig mot bakgrund av USA:s imperialism och strävan efter att kontrollera så mycket som möjligt enligt officiella dokument.
Sverige låter sedan åratal USA:s flyg öva för sina uppdrag i norra Sverige!
Den svenska regeringen vill ha ännu närmare samarbete med USA:s militär!
Var finns de demokratiska och humana värdena?
Bekämpa USA-imperialismen!

Forrige artikkelTett kontakt mellom svensk næringsliv og Sverigedemokraterna
Neste artikkelDalai Lama: Det virkelige svaret på flyktningekrisa ligger i Midtøsten